Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

benim durumum biraz farklı...yaşım 28 5 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında bir de bebişim var....şimdi öss ye hazırlanıp(dersaneye giderek) üniversiteye gitmek istiyorum... sizce çok mu saçma....bu arada bütün ailemin de desteği var....lütfen saçmaysa söyleyin...yok saçma değilse cesaretlendirin..............dersaneye gidicem benden yaşça küçükler :(((

:teytey:Canım ben doğum yaptıktan sonra ikinci üniversitemi bitirdim. Eşimde yardımcı oldu. Ama dişini sıkarsan olur. Ne zorluklar atlattık bunumu başaramıycaz?

bana göre eğitimde saçma diye birşey yok...sen okumak istedikten sonra ve buna kendini hazır hissettikten sonra...

bu arada ben de annemlerden ingilizce kitaplarımı getirdim, kpdsye hazırlanmaya başlıyorum....

Kızlar bende 2senelik evliyim. 2yıllık bilgisayar programcılığını bitirdim. şimdi özel sektörde çalışıyorum ama özel sektör çok zor. onun için bende bu sene dgs sınavına gireyim diyorum kazanırsam 3 sene daha okuyup bilgisayar öğretmeni olcam. ama bende azim yok :mymeka:kızlar ya geçen senede sınava gireyim dedim. ama 2ay çok güzel çalıştım ondan sonra bıraktım çalışmadım bu sorunu nasıl halledebilirim bilmiyorum

ilk önce çok çalışıp sonra hiç çalışmamak ya da hiç çalışmayıp sonra gece gündüz çalışmak düzensiz ders çalışma alışkanlığıdır bana göre...düzenli çalışmak için ilk önce neyi çalışacağını belirlemelisin...örneğin hazırlandığın sınav için elinde tüm konuları kapsayan bir kitap mı var...ya da değişik değişik dersler için ayrı ayrı kitaplar mı var...buna göre kendine bir çalışma programı yap...şu kadar sürede burası bitecek, bu kadar sürede şurası bitecek şeklinde...geciktiğin yerleri telafi ede ede gidersin...2 ay içinde zaten tüm konuları bitiremezsin, bitirsen de çok sağlıklı olmaz...o yüzden bir an önce programını yap

al bendende o kadar.28 yaşındayım 3 çocuğum var sen yine benden iyisin.imam hatip lisesi mezunuyum.bekarken 2 yıllık kazanmıştım ailem göndermemişti.bu sene katsayı olayi kalkarsa girmek istiyorum tabi birç yanım bunu söylüyor bir yanım otur çocuklarını büyüt diyor.ama hayallerimdende vazgeçmek işime gelmiyor.çocuklarım hep çocuk kalmayaak büyüyecçek okuyayım diyorum bir yandan ne okuyacağım benim için en ideali öğretmenlik ama ben çocuk sesinden ağlamasından bıktım.offfffffffff banada bir akıl verin.üni. bitirsem bundada kpss var yaşım 35 olur o zamana kadar.biri bana bir yol göstersin:a015:

çocuk sesinden ve ağlamasından bıktıysan senin için en ideali öğretmenlik olmaz o zaman...ama üniversite okumak istiyorsan İmam Hatip Liselerinde öğretmen olabilirsin, en azından yaşları büyümüş çocuklarımıza öğretmen olacaksın....İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri var (Arapça gibi), bu yönde şansını kullanabilirsin...

o pek bana uygun değil canım ya.ne bileyim kılık kıyafetimde uygun değil.

o pek bana uygun değil canım ya.ne bileyim kılık kıyafetimde uygun değil.

sana uygun değilse anlarım canım...ama kılık kıyafet konusunu açıkcası anlamadım...sonuçta öğretmenler olarak hepimiz "kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak giyiniyoruz" ilköğretim için ayrı, ortaöğretim (meslek liseleri, anadolu liseleri, imam hatip liseleri, fen liseleri vb.) için ayrı bir yönetmelik yok...ama bana uygun değil diyorsan o başka anlarım seni...

evt canım haklısın yönetmelik aynı.bizim zamanımızda din derslerine giren hocaların başları kapalı olurdu hep aklım ona gitti.sanki hocanın dediğini yap gittiği yoldan gitme gibi oluyormuş gibi geliyor bana.

sizlerin başarılarını izlemek isterim.aslındabölümün ne olacağı değilde bu yaş ve bu kadar çouktan sonra olur mu.kpss ye de girdim.muhtemelen öss yede girerim.ben bu süreçlerin heyecanını ve stresini yaşamayı seviyorum herhalde.çarşıya çıktığımda hep gözüm kitapçılardadır.elime geçen üç kuruş parada olsa kitap almak istiyorum.hepimiz için hayırlısı olsuna.s.

kolay gelsin canım...okumak kolay değil inan bana...örneğin ben şimdi kpdsye hazırlanmaya karar verdim..bayramda annemlerden bir dolu kitap getirdim (bazı eşyalarım hala annem de) çalışmaya başlamam gerek..ayrıca iş başı yapmadan evi bir güzel temizlemek istiyorum, yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirmek istiyorum....ama ne işlere ne de derse başlayamadım bugün...içimden birşey yapmakta gelmiyor...hava kapalı....bir yağmur yağıyor,bir güneş açıyor....benim ruh halimde ondan böyle galiba....ama bir şekilde çalışmaya başlayacağım, başlayınca arkası gelir eminim

merhaba arkadaslar
bende erken evlendigim icin liseyi bitirememistim ,evlendim oglum dogdu acik ögretimden devam ediyorum okuluma ..... simdi hamileyim kitaplarim sinava bir iki ay kala geliyor ,cogu geceler sabahlamak zorunda kaliyorum
ama okulumu seviyorum okumak beni cok mutlu ediyor
bebisim dogup iki yasina gelince okulum bitmek üzere olcak ve onu krese verdikten sonra meslek egitimine baslamak istiyorum doktor asistani olarak :))
bunu okadar cok istiyorum ki anlatamam ders calismak bana SIKICI gelmiyor ta tersine biseyler ögrenip bilgilendigim icin beni cok rahatlatiyor :))
sonuna kadar egitime devam ......

ayni sorunu bende cekiyorum cnm evi topladiktan sonra derse basliyim diyorum bi bakiyorum aksam olmus .....
hava kapali bazen hic canim istemiyor ders calismak hemen kendime sicacik bi cay yapiyorum mum yakiyorum masamda cayimi yudumlarken kitaplarima göz atiyorum bi bakmisim saatlerdir ders calisiyorum şutarafagitti
seni ne rahatlatiyorsa onuda bir dene yagmurlu havada evde cay icmek cok rahatlatir beni ...
ben ders calisirken cay icmeyi ve masamda bir mum yakmayi cok severim a.s.
basarilar :1hug:

ben de 2.üniversiteyi evliyken okudum.kızım 4 aylıktı öys ye girerken...

okurken çok zorluklar çektim.tek başımaydım okul çok ağır işler yığılıyor ben hemen yoruluyorum dinlenemiyorum ,akşam yemek derdi.çocuğum ilgi istiyor.eş ayrı sorun...gelen pek olamıyor müsait olmuyorm.
beni ayakta tutan şey bölümümü sevmem ve severek çalışmamdı yoksa imkanı yok o kadar işin altından kalkılamazdı.ancak bir şeyi yapıp birini ihmal ederek idare ettim. tek başıma idim.

ama her şeye değer.kafa bassa yüksek lisans istiyorum ama ales te matematik var artık vakit ayırmak istemiyorum galiba.zor geliyor.

bende 22 yasindayim 2.5 yasinda kizim var.bu sene bende almanyada türk üniversitesine yazildim.halkla iliskiler ön lisans.eger almanca dsh dil sinavini yaparsam alman üniversitesine gecis yapacagim.eger bu dil sinavini yapmassam.türk üniversitesinde iktisat yüksek lisans yapmayi düsünüyorum.hayirlisi insallah.bakalim nasil bir performa ns beni bekliyor.insallah ders calismak sikici gelmez

kızlarrrr sonundaaaa bayram sonrası ılk hafta yapmıs oldugum fulll devamsızlıktan sonra okula gıdıyorum ama ınanaın sankı hıc yaz tatılı gecmemıs gıbı cok yorgun ve ısteksızım malesef....dılerım kampusten ıcerı gırınce hemencecık alısırrrrrr zorluk cekmem son senem ama bır ısteksızlık var sankı yadaaa uyusuklugumu uzerımden atamadım ...............ah ahhhhhhh bu 4.sınıf da bıter ben mezun olurmuyum ki:):):)

valla en zor kısmı başlamak...bir başlayınca hemen alışırsın ve çabucak geçer gider....uzun uzun tatil sonrası herkese aynı şey oluyor..ben de öyle yorgunum ki... sanki o kadar tatil yapan ben değilim...yarın işe gitmek istemiyorum....

hanı calıssam calıstıgımın karsılıgını alacagımı bılmek guzel ama okula gıdıp bos bos oturmak vızeler fınalller son senenın verdıgı stres ya okulum uzarsa telası böööööööööööööööööö iğrenç.(

ben acikögretim okudugum icin simdi daha zor olacak sanirim
yilda iki defa tüm kitaplardan sinava giriyoruz sinavlar iki gün sürüyor ..
simdiki sinavimda tam bebegim dogduktan iki ay sonrasina denk geliyor .. cok zor olacak hem uykusuzluk ,hem büyük oglum ,evin isi birde losa olucam o dönemde.....
veremedigim dersleri bu sinavda vermem de gerek ,baska sansim yok
insallah basaracagim ,benim gibi dogum sonrasi sinava denk geelen yada gelecek bi arkadas varmi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…