EYALET 1 /// Baden-Württemberg Paylasim Alani(Tanisma)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hexe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir hükümdar amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Ülkenin bütün hekimleri saraya geldi, komşu ülkelerin hekimleri de çağırıldı. Ama hastalığa hiçbir çare bulunamadı. Hükümdar, herkesin gözü önünde her gün biraz daha erimeye devam ediyordu. Umutsuzluk içinde çırpınırken son çare olarak bütün falcıların, büyücülerin bulunup saraya getirilmesini istedi.

Adamları koşuşturdu. Ülkede ne kadar adı falcıya büyücüye çıkmış insan varsa toplayıp getirdiler.

Falcılar, büyücüler hükümdara tek tek baktılar, bildikleri bütün numaraları yaptılar, ama hiçbiri herhangi bir iyileşme sağlayamadı.

Hükümdar artık iyiden iyiye umutsuzluğa düşmüşken günün birinde sarayının kapısına bir yaşlı kadın geldi. Bu kadın hükümdarın derdini nasıl çözeceğini bildiğini söylüyordu!

Yaşlı kadını hükümdarın yanına götürdüler.

Hükümdar yatağında doğrulamadan, "Söyle kadın" diye güç bela konuştu: "Neymiş senin çaren!"

Kadın bildiği çareyi anlattı: "Adamlarınız ülkeyi dolaşacak, ülkenin en mutlu adamını bulacak, onun gömleğini alacak ve size getirecek. Siz de bu gömleği giyince iyileşeceksiniz..."

Hükümdar emir verdi, adamları hemen ülkeye dağıldı. Önce en zenginlerin kapısını çalmaya başladılar. Ama hangi zenginle gidip konuştularsa onun hiç de tahmin ettikleri gibi mutlu olmadığı gördüler. Aralarından bir iki kişi, en değerli gömleklerini verdi. Hükümdar gömlekleri giydi fakat bunların da herhangi bir faydası olmadı. Böylece o gömleklerin sahiplerinin söyledikleri gibi mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Hükümdar köpürüyor, adamları bütün ülkeyi adım adım dolaşıyor, artık zengin fakir dinlemeden mutlu insan arıyor ama bir kişi bile bulamıyorlardı.

Durmaksızın dolaşırken susuz kalan hükümdarın adamlarından birkaçı dökülen bir kulübenin yanından geçmekteydi. Su istemek için yaklaştıklarında içeriden gelen sesi duydular.

Bir adam kendi kendine konuşuyordu:

Ne kadar mutluyum, benden iyisi yok, karnımı doyurdum, yarın çalışabilecek gücüm de var... Benden iyisi yok...

Hükümdarın adamları suyu falan unutup hemen içeri daldılar. Bu son derece yoksul kulübede bir adam yere oturmuş, kağıt üzerine serdiği peynir ekmeğin son kırıntılarını ağzına atarken bir yandan da türkü söylüyordu.

Hükümdarın adamları Nihayet bulduk diye adama doğru hamle ettiler ve yanan tek bir mumun zayıf ışığında adamın gömleğinin olmadığını gördüler.

kizlar bu hikaye hosuma giti herkes kendine bir pay cikarsin:mymeka:

cilgin hanim felsefinaniknanik konular hakkinda bilgi topluyorum cok mesgülüm

daha cok calismam lazim cokkkkkkkk

hepinize iyi hafta sonlari ŞenizŞenizŞeniz

♥ Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir. Madama de Stael

♥ Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr

♥ Yarın bambaska bir insan olacağım diyorsun. Niye bugünden başlamıyorsun? EPIKTETOS

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.

Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin o'nu
sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.

Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.

Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür
yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği
yerleri sahipleneceksin.

Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela
kuzey yıldızı,senin yıldızın olacak.

"O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir
Şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak. Ille de bir şeye ait olacaksan,
renklere ait olacaksın.

Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.

Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin
kalacakmış gibi hayat.

İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak..
can yücel

Hexecim slm canim... Harika bir Siir eklemissin, kutlarim seni... O kadar anlamli ki, diger anlamli ask siirlerini cöpe attiracak kadar gercegi gösteren bir siir... yerimseniben Bir önceki hikayede harika gercekten... Pay cikarilmasi gereken bir hikaye... Tesekkürler...

Paylasimin icin tekrar kutluyorum seni hayatim... Şeniz

Sevgiyle kal... a.s.

Selam arkadaşlarım.Nasılsınız?Sizleri unutmuş değilim.Sadece pek sık giremiyorum.Affınıza sığınıyorum.Her birinize ayrı ayrı öpücükler.ŞenizŞenizŞeniz

Ben geldimşakkıdı
Tükkani Kapattim Ama yaliniz Bu günlük Tükkanim Tükkanim Canim Tükkanimtatlicadiarzu
Eeee Bayanlar Bek Icraatli Gördüm Sizi!! Hexe Haanim Size diycek Kelime bulamiyom zati:1closedeyes: Ellerine Saglik (perafinliyimmi ablalülülülülülü)
Citirim Sende Neler gizlide Sen Dökmüyon OrtayaŞeniz
Saklama Artikin Bizede Sira gelsinsırnaşık şey
Bersucum Canim Kendine Dikkat et!!! Sen bir Egitimcisin Sana Ihtiyacimiz var!!
Özelliklede Gelecek Nesilin
Hepinizi Kocaman Kucakliyor Sonrada Mucukluyorum!!!! Güzel Bir Hafta Sonu Gecirmenizi Diliyorum

Çılgınım sağol canım benim.ŞenizŞenizBen de sizi öpüyorum canım.Şeniz

Günaydin kizlar, bugün kendimi pek hamarat gördüm insallah devami gelir, yani bakin dükkani bile actim cilginim sen biraz dinlen diye.
Bersucum canim egitimcilik zor oldugu gibi cok güzelde ,su siralar ,Arka siralar tgrt de oynayan bir dizi baya ilgimi cekti ,merak ettigim hakketen bögle egitimciler varmi ögrencisinin özel hayatinlada yakindan ilgilinen ve destek yardim eden, burda canim daha böglesine raslamadim.
Hayirli ve neseli bir hafta dileyiyle hepinizi mucukŞenizŞenizŞenizŞeniz

Hayat kaynagi umutlariniz hic bitmesin.......

Günaydinmi Disem Tünaydinmi!!!Hanimlar nerdesiniz!!! Citirim Dinlenmeye Almisti beni Ama:1closedeyes: Kendiside Yok!!! Yoksam Nöbet teslimi olmadan Istirahatemi cekildifisfisfis
Hexe Haaaanim Yaslandi Artikin Yerinden Kalkip gelemiyor Onu Anlayabiliyorum Yanesırnaşık şey Balik Yagi Kapsülleri iyi geliyormus Sekerim Denesen diyorum!!
Hoffffffff Genc Olmak Dinamik olmak baska dabii:1ninca:
Yoklar Arasinda cok kisi görüyorum Cocisko Minikkus Sevgi Kelebebek Felinnur Hexe Haaanimin Fanlarilülülülülülü Neysem Hesap Sorulur Biline:1closedeyes:

Maniler formuna daldim
gözümü manilerle actim
Sabah ola Hayrola deyip
Dükkani ben actim

Günaydinnnnnnnnnnnnnnn uyanin güzeller dolusun cevreme artik canlanma vakti bak Bahar gele...
Hepinize sevgilerle Sevgililer gününüz mutlu gece..ŞenizŞenizŞeniz

Sevgili Bayanlar nerdesiniz!!! Yoksam Gününüzümü Kutluyorsunuz!!!! Eeee öyle Olsun Nice günlere Insallah!!!
Citirim Yuvaya döndü yuhheeee:icecream:
Hexe Hanim Depresyonun En Üst seviyesinde Sanirim Asgi inmesi zor olabilersırnaşık şey

canim burdayim geldim seni yanliz birakirmiyim bende birazda ise gidecem bi bakiyam dedim kimler var inan isten elime gecmiyo

Merhabalar arkadaslar umarim herkes iyidir ben de iyiyim eskisi gibi giremiyorum su internete!!! Yeni arkadaslar da gordum aramizda hepsine merhaba diyorum!!! Umarim saglik ve sihhatiniz hepinizin yerindedir!! Hepinizin sevgililer gunu kutlu olsun ben kocama hediye alamamistim ama kocacigim aksam eve bir demet kirmizi gullerle geldi cok sevindimmm!!! Umarim herkesin sevgililer gunu guzel gecmistir!! Yaaa bana akil verin sasirdim ne pisirsem bugun diye!!! Opuldunuz!!! Cilginkiz,huysuz,Bersu,Kelebek,Hexe Ve digerleri.... Haaaa tabiiki hemsocum Hatize:))

Seni gören ya hacilik yada kocalik olcak be güzelim nerelerdesin,iyi olmana sevindim canim,ah o güller ayda bir gelse neleri eksilirki sankim dimi ama benimkide pembe güllerle geldi yerim oni.
ben valla bugün sicak Barbunya pilav tursu ile gecirtim aksama börek yetmezmi yeter dimi. yarinda patatesli tavuk aklimda kismet bakalim öptüm seni canim.

Valla artik kimseyle karsilasamiyoz kizlar nerelerdesiniz:uhm::uhm: hele hexe kayiplarda kiz iyimisin bi tiklaaa :icecream:

kizlarrrrr ben yoken kimler gelmis kimler

felinurrrrr artik yeter gel

gözek canim nasilsin izmirin havasi nasil biraz gönder buraya zahmet olmasa

huysuz citirimmmm geldim tik tikkk heheheheh oldumu nasilsin iyimisin

cilginnnn sana dil cikariyom heheheheheheh bügün acilis yapmamisinnnn

sevgi sen de yoksun ortada canim halin nicedir

minik kus cocickooooo siz zati kara kayippppp

bersuuuu canim gel sana seker vercem sen nasilsin

hepiniz sesime ses verin

kelebekkkkk yasiyomusunnnnn canim gellllll

sibelllllllllll sen nasilsin canim

ne kadar cokmusuz yaaaaa yaz yaz bitmedi

hepiniz allaha emenet olunnnn

Iyi geceler hexe cim...

Sesini duyar duymaz geldim:)

Naber? nasilsin?

Baya bir oldu dimi görüsmeyeli...

ya ne olmus buralara baya degismis ben nerdeyse bir haftadir kirmiyodum ama simdi cok sasirdim baya degisiklikler yapmislar:dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…