• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

ve kanamam başladı düşük gerçekleşti :(((

canım benim yaşadığın çok zor ama derdi veren allah sabrını da verir.. sen sağlığını düşün azcık kendini toparlamaya bak.. ben hep şöyle düşünüp kendimi avutmaya çalışıyorum diyorum ki olumsuz olursa da en fazla kocamla eskisi gibi oluruz ki biz öyle de mutluyuz.. rabbim sağlığımızı ve evimizdeki huzuru elimizden almasın gerisi olur sırası var... allah en kısa sürede öhayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..

canım senin sayende biraz umutlandım sanki... benim hep kasık ağrım var ama hiç bilirti aramıyorum ben sadece his olarak 2.gün sanki kendimi hamile gibi anne gibi hissettim bi an sadece saniyelik bi an ve anladım ki ben onu gerçekten hissetmek mümkün ama ben tedavinin başından beri bomboşum. ama 3. gün embriyosu ve ben umudumu kaybetmeyeceğim sanırım ben bi an önce negatifi görüp üzüntümü yaşayıp bitirme derdindeyim...

bende hep aynı şeyi düşünüyorum bende ilk koyulduğu gün öyle hissettim ama sonra geçti şimdi birşey hissetmiyorum ama sanırım kalp atışlarını duyana ya da karnımızda hareket edene kadar bişey hissetmeyeceğiz yani herkes öyle diyor.. bende konuşuyorum onlarla kuzucuklarım diyorum uslu durun yaramazlık yapmayın diyorum.. napayım 10 gün de olsa kensimi iyi hissediyorum allah devamını da getirsin kucağımıza almayı da sağlıkla nasip etsin inşallah.. negatifi görmeye bu kadar kilitlenme bak ona kendimizi hazırlamamız mümkün değil bence boşuna şimdiden üzülme...

sağol canım teşekkür ederim haftaya inş. yaptıracağız belki bende yaparım bu testi sonradan bi sorun çıkmasın diye

gamze meraba ne haber.ben de hala misafir var ara ara giriyorum kaçamak.sen de benim gibi memorialda tüp bebek yaptıranları okuyorsun bazen görüyorum.kromozon testini ben ilk defa duydum inşallah temiz çıkar benden de istermi acaba bende bayramdan sonra nur hanıma gidicem galiba.

hamiş bacılar soruma cevap verin bakem

ben 5 haftalık gebeyim ya pek bişi hissetmiyorum en son 13.gün kan testi vermiştim 11.gün 125 13.gün 337 çıkmıştı ondan sonrada bidaha test yaptırmadım kontrollere başlamadım çünkü merkezim trabzonda ve kasım 3 gibi gidecem büyük ihtimalle kalp sesi ve kese için şimdi benim sorunum şu ben pek hamiş olduğumu hissedemiyorum yada hissedilmiyormu çok ufak olduğu için bulantım falanda başlamadı daha sadece çok uykum var herzamanki gibi bide top gibi memişlerim havan topu gibi oldular sizce değerim artmışmıdır hemşire güzel katlanmış dedi 3 testede bakarak ne bilim hep korkuyorum ya boş çıkarsa diye ama öyle olsa değerim her seferinde 3e katlarmıydı (9-11-13. günlerde yaptırmıştım da testleri) bide bulunduğum şehirde kontrollere başlayayım mı dedim hayır önce burda bakılcak sonra bakanlığa bildircez uygun görülürse orda başlarsınız dendi uyuz oldum ya varı böyle bişi

progesteron hamileliğin devamını sağlayan hormondur progesteron düşerse hamilelik gerçekleşmez

anladım canım bende baktım netten biraz.. ben iğne kullanıyorum 2 günde 1 progesteron iğnesi birde her sabah jel bunlar onun için sanırım allah hakkımızda hayırlısını versin.. beni çağırmadı doktor bir daha herhangibir test için senin ilaçlarını değiştirdimi peki belki biraz fazla progesteron alman gerekiyordur...

ben 5 haftalık gebeyim ya pek bişi hissetmiyorum en son 13.gün kan testi vermiştim 11.gün 125 13.gün 337 çıkmıştı ondan sonrada bidaha test yaptırmadım kontrollere başlamadım çünkü merkezim trabzonda ve kasım 3 gibi gidecem büyük ihtimalle kalp sesi ve kese için şimdi benim sorunum şu ben pek hamiş olduğumu hissedemiyorum yada hissedilmiyormu çok ufak olduğu için bulantım falanda başlamadı daha sadece çok uykum var herzamanki gibi bide top gibi memişlerim havan topu gibi oldular sizce değerim artmışmıdır hemşire güzel katlanmış dedi 3 testede bakarak ne bilim hep korkuyorum ya boş çıkarsa diye ama öyle olsa değerim her seferinde 3e katlarmıydı (9-11-13. günlerde yaptırmıştım da testleri) bide bulunduğum şehirde kontrollere başlayayım mı dedim hayır önce burda bakılcak sonra bakanlığa bildircez uygun görülürse orda başlarsınız dendi uyuz oldum ya varı böyle bişi

hemşireye ne bu durum gulum Bebeginin saglıkla içinde oldugundan emin ol.
. İstedigin hastaneye gidip test yaptırabilirsin. bu senin en dogal hakkın. asker eşimiysin gibi geldi ama bu da farketmez dag başında bile olsan test yaptırmak için bir polikilinik bulunur düşük tehtidinde biledoktorlar hemen gerekli hormon takviyesi veriyorlar. doktor muayene etsin sonra her şey yolunda derse beklersin.
ayrıca korkutmak istemem ama ya dış gebelikse. hemşire bunu nasıl anlarmış. bir an once bir merkeze git ve hem kan testi hem de muayene ol. ayrıca 12. haftalık da ikili tarama testleri var.vakit kaybetmemelisin bence. bulundugun şehirde kontrole başlamana kim ve hangi hakla mani olabilir ki! bu kadar tıp ilerlemişken yapma Allah aşkına !!! bakma onun bunun soylediklerine sen ve bebegin her şeyden onemlisiniz oyle dusun.

Son düzenleme:
anladım canım bende baktım netten biraz.. ben iğne kullanıyorum 2 günde 1 progesteron iğnesi birde her sabah jel bunlar onun için sanırım allah hakkımızda hayırlısını versin.. beni çağırmadı doktor bir daha herhangibir test için senin ilaçlarını değiştirdimi peki belki biraz fazla progesteron alman gerekiyordur...

merhaba arkadaslar yeni geldim buraya aysegulucüm geldim

benim gerçek fsh 16. progestoron 10 civarında. tup bebek tedavim kimyasal gebelikle sonuçlandı. progestoron degerim vajinal jel kullanmama ragmen 12 oldu. doktorum progestoronla ilgili sorun yok dedi ama bakıyrum forumda bir cok kişi jel haricinde iğne falan yaptırıyor. arkadaşlar sizin progestorununuz kaç acaba? Niye igne yapılıyor ya da bana niye yapılmadı?

benim gerçek fsh 16. Progestoron 10 civarında. Tup bebek tedavim kimyasal gebelikle sonuçlandı. Progestoron degerim vajinal jel kullanmama ragmen 12 oldu. Doktorum progestoronla ilgili sorun yok dedi ama bakıyrum forumda bir cok kişi jel haricinde iğne falan yaptırıyor. Arkadaşlar sizin progestorununuz kaç acaba? Niye igne yapılıyor ya da bana niye yapılmadı?

canım merhama, benim doktorumda bana igne verdi, vermesinin nedeni jel bazen biliyosun tam emilmiyor çıkıyor, bu nedenle takviye amaçlı igne veriyor ama doktorum dediki tranfer 4.gün kan tahliline bakacaz, ona göre ihtiyaç olursa jel yanında devam edecez fakat benim değrim iyi olunca igneye gerek duymadı sadece 10.gün beta hcg istedi eger gebelik oluşmuşsa çoçuk iyice tutunsun diye igne verecefm dedi, degerim yüksek çıktı hamileyim bu nedenle ignelere devam eidyorum...

Doktorum bide dediki bu igneleri her doktor vermez çünkü maksimum düzey hormon oluyor oda zararlı demişti...

canım herhangi bi yere gidebilirsin neden öyle bişey söylemişler ki, kalp atışını 6.haftada duyabilirsin. ama daha öncesinde keseyi görmek için gitmek lazımdı. bu hafta başlamadıysa önümüzdeki hafta başlar mide bulantıların tabi bazılarınınki hafif geçiyor yada hiç olmuyor. benimde 6+2 günlük 5 gündür perişanım mide bulantısından.inşallah sende öyle olmazsın. Rabbim hayırlı hamilelikler geçirmey nasip etsin.

canım merhama, benim doktorumda bana igne verdi, vermesinin nedeni jel bazen biliyosun tam emilmiyor çıkıyor, bu nedenle takviye amaçlı igne veriyor ama doktorum dediki tranfer 4.gün kan tahliline bakacaz, ona göre ihtiyaç olursa jel yanında devam edecez fakat benim değrim iyi olunca igneye gerek duymadı sadece 10.gün beta hcg istedi eger gebelik oluşmuşsa çoçuk iyice tutunsun diye igne verecefm dedi, degerim yüksek çıktı hamileyim bu nedenle ignelere devam eidyorum...

Doktorum bide dediki bu igneleri her doktor vermez çünkü maksimum düzey hormon oluyor oda zararlı demişti...

off şimdi iyica aklım karıştı. benim ilk tup denememde 12. gün progerstoron duzeyim 40'ın ustunde iken bu sefer 12. ikisi de kimyasal gebelikle sonuçlandı. progestoron duzeyin kaç acaba sorabilirmiyim. bana transfer sonrası herhangi bir takip yapılmadı zaten devlet hastanesi oldugundan başları pek kalabalık. negatif sonuçlanan arkadaşlara 4 ay sonra gelin demişler ustune ustluk birinde 28 yaşında olmasına ragmen sadece 3 yumurtası oldugu halde. kızcagızın belki 4 ay sonra yumurtası bile kalmayacak. bana ve eşime de kromozom tahlili dediler ama ben bir dahaki ay deniyeyim mi acaba diye dusunuyorum. beklemek hep vakit kaybı benim de az yumurtam var. bu arada kendimi soylerken unutuyordum az kalsın tebrik ederim umarım 9 ay hızla gecer ve bebegini saglıkla eline alırsın

negatif çıktı kızlar...
Tatlım daha çok erken niye beklemedin moralini bozdun şimdiden. Sakın negatif diye ilaçlarını falan bırakma
MERHABA KIZLAR,
Dün 13. gün degerim 30.8 bugun 14. gun 24. yani bu sefer de kimyasal gebelik. Doktorla az once goruitum anlaşılan embriyo gelişemiyor o yuzden kromozom tahlili istedi. yine umutlar 2 ay sonraya kaldı. Durum bu.
Çok üzülmedim bu arada cunku ilde deneyimimden tecrubeliyim. deger 30 cıkınca şuphelendim. Bu arada kasık agrısı baştan beri vardı. carşambadab azalmaya başlamıştı. bugun cok cok az. Bu da bana bir fikir vermişti açıkcası.
Canım allah kolaylık ve sabır versin. Hepimizin imtihanı bu.Hayırla atlatırız inşallah.Rabbim gücünü kuvvetini sabrını artırsın.
ve kanamam başladı düşük gerçekleşti :(((
Offff inan içim acıdı Allah yardımcın olsun sabır versin.İnşallah en kısa zamanda çok güzel haberler alıp bu günleri unutursun

Tatlım benim bence herhangi bir hastanede kontrol yaptırabilirsin ne demek bekle. Değerlerin maşallah çok güzel artmış. Hiç kötü düşünüp üzme bebişinide.İçin nasıl rahat edecekse öyle yap güzel annecik

Arkadaslar bi yardim edin bana lutfen.benm transferin 2.gunu.ama opudan beri var olan kasik agrisini hala çekiyorum.yuruyemiyorum.tutup tutmayacagiyla alakasi olmaz biliyorum.ama neden boyle bi agti var. Belimde cok agtiyo.nefes alirken iç organlarim bile agriyo.o derece.siz kac gunde toparlandiniz.bunlari yasadinizmi.

Arkadaslar bi yardim edin bana lutfen.benm transferin 2.gunu.ama opudan beri var olan kasik agrisini hala çekiyorum.yuruyemiyorum.tutup tutmayacagiyla alakasi olmaz biliyorum.ama neden boyle bi agti var. Belimde cok agtiyo.nefes alirken iç organlarim bile agriyo.o derece.siz kac gunde toparlandiniz.bunlari yasadinizmi.

tatlım benim bu gün transferimin 5. günü ilk 2 gün benimde ağrılarım olmmuştu ama geçti.. şimdide acaba tuttumu tutmadımı diye belirti arıyorum kendimde 1 saattir falanda adet ağrısı gibi bi ağrı geliyor gidiyor.... ama sendeki ağrılar opu dan dolayı ve alınan progesteronun etkisi yarına hafifler geçmezssse dr. aramanı tavsiye ederim..

gamze meraba ne haber.ben de hala misafir var ara ara giriyorum kaçamak.sen de benim gibi memorialda tüp bebek yaptıranları okuyorsun bazen görüyorum.kromozon testini ben ilk defa duydum inşallah temiz çıkar benden de istermi acaba bende bayramdan sonra nur hanıma gidicem galiba.

canım ben nur hanımla tlf la görüştüm eşimin sperm sayısı çok düşük olduğu için kromozon testi istedi tedbir amaçlı bende yapacağım galiba benide bayramdan sonra çağırdı nur hanım inş. kasım sonu gibi gitmeyi düşünüyoruz

cnm opu sonrası bende çok şiddetli olmasada ohss oldui şişti, nefes alamadım yemek bile yiyemedim, dik yürüyemedim, transfer günü baya azalmıştı, transfere engel olacak durum olmamıştı, sonrasında transfer günü senin gibi yürüyemedim, idrarımı çooook zorlanarak yapıyordum, kamburum çıkmıştı, maalesef benim çok yumurta oluştuğundan sıkıntısı da çok oldu. olabilen şeyler, ama yine de doktorunu ara sor, beni merkeze çağırmışlardı. geçmiş olsun, henüz çok erken bir şey demek için. hakkında hayırlısı olur inş.cnm.

Back
X