arkadaşlarım, şimdi size danışmak istediğim bir konu var. siz olsanız ne yapardınız diye soracağım.
eşim işinde yaklaşık 9-10 aydır şimdiki işinde çalışıyor.önceki şirketi iflas ettiği için ilk bulduğu işe girmişti. işi evimize yürüme mesafesinde, kendisi inşaat yüksek mühendisi. iki tane apartman yapıyorlar şu anda. işinde çok mutsuz olduğunu söylüyor, öyle ki başka bir neden bulunamadığına göre ve bu işten önce doğal yoldan hamile kalabildiğime göre sperm sayısındaki düşme bile bu stresten olabilir. bebek mevzusunda çok yıprandık mutsuz olduk kendimize, hayatımıza bir yenilik getirelim dedik ve borca girip arabamızı değiştirdik 2 ay önce. şimdi evimize 2,5 saat uzaklıkta, bol trafik çilesi çekeceği bir güzergahtan iş teklifi aldı. ama bu işi teklif eden adam daha önce eşime demişti ki senin gibi birine ihtiyacımız var ama maaşları düzenli ödeyemiyoruz. eşim sabaha karşı 5'te uyanıp sıkıntıdan böğürüyor her gün. bunun yanında tedavimiz için de parasız kalmamız gerekiyor tabi, arabanın borcuna da girdik. siz benim yerimde olsanız eşinizi ne yapmaya ikna etmeye çalışırdınız.
ben çok kötü hissediyorum. benim önceliğim çocuk sahibi olmakken, bir işi bir süreliğine idare edememesi bunu yeni bir bunalım konusu yapması bana çok bencilce geliyor. ama arkadaşlarım bile son zamanlarda eşimin çok kötü gözüktüğünü söylüyorlar.
Mirage canım şahsi fikrim eşinin mutlu olacağı bir işte çalışması. Eğer o mutlu olmazsa tedavide daha da zorlanırsınız. Bizim önceliğimiz kendimiz olmalı. Biz anne babalar olarak sağlıklı ve mutlu olacağız ki çocuklarımız da mutlu olsun.. Bence eşini bu konuda destekle. Emin ol bu tavrını görünce o tedavide daha da iyi hissedecektir kendini...