• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

arkadaşlarım, şimdi size danışmak istediğim bir konu var. siz olsanız ne yapardınız diye soracağım.
eşim işinde yaklaşık 9-10 aydır şimdiki işinde çalışıyor.önceki şirketi iflas ettiği için ilk bulduğu işe girmişti. işi evimize yürüme mesafesinde, kendisi inşaat yüksek mühendisi. iki tane apartman yapıyorlar şu anda. işinde çok mutsuz olduğunu söylüyor, öyle ki başka bir neden bulunamadığına göre ve bu işten önce doğal yoldan hamile kalabildiğime göre sperm sayısındaki düşme bile bu stresten olabilir. bebek mevzusunda çok yıprandık mutsuz olduk kendimize, hayatımıza bir yenilik getirelim dedik ve borca girip arabamızı değiştirdik 2 ay önce. şimdi evimize 2,5 saat uzaklıkta, bol trafik çilesi çekeceği bir güzergahtan iş teklifi aldı. ama bu işi teklif eden adam daha önce eşime demişti ki senin gibi birine ihtiyacımız var ama maaşları düzenli ödeyemiyoruz. eşim sabaha karşı 5'te uyanıp sıkıntıdan böğürüyor her gün. bunun yanında tedavimiz için de parasız kalmamız gerekiyor tabi, arabanın borcuna da girdik. siz benim yerimde olsanız eşinizi ne yapmaya ikna etmeye çalışırdınız.

ben çok kötü hissediyorum. benim önceliğim çocuk sahibi olmakken, bir işi bir süreliğine idare edememesi bunu yeni bir bunalım konusu yapması bana çok bencilce geliyor. ama arkadaşlarım bile son zamanlarda eşimin çok kötü gözüktüğünü söylüyorlar.

Mirage canım şahsi fikrim eşinin mutlu olacağı bir işte çalışması. Eğer o mutlu olmazsa tedavide daha da zorlanırsınız. Bizim önceliğimiz kendimiz olmalı. Biz anne babalar olarak sağlıklı ve mutlu olacağız ki çocuklarımız da mutlu olsun.. Bence eşini bu konuda destekle. Emin ol bu tavrını görünce o tedavide daha da iyi hissedecektir kendini...

merhaba,tedavim bitti beklemedeyim.20 ekim test günüm sabırsızım. günler geçmiyor içimde hiç bir şey geçmiyor ilk denemem ilk üç gün ani kramp şeklinde kısa süren ağrılarım oldu iki gündür regli olacakmışım gibi belirtiler var.buna benzer şeyler yaşayıp sonucu pozitif olan varmı.

merhaba,tedavim bitti beklemedeyim.20 ekim test günüm sabırsızım. günler geçmiyor içimde hiç bir şey geçmiyor ilk denemem ilk üç gün ani kramp şeklinde kısa süren ağrılarım oldu iki gündür regli olacakmışım gibi belirtiler var.buna benzer şeyler yaşayıp sonucu pozitif olan varmı.

Fulya selam. Ben de pazartesi test yapacağım. Haftasonum stresle geçiyor. Hiçbir belirtim yok. Göğüslerim şişti. Onlar da hafiften indi sanki. Çok az kasık ağrım vardı. O da bitti. Bir an önce sonucu alsak da öğrensek..:31:

test tarihim inşallah 20 ekim...

arkadaşlarım, şimdi size danışmak istediğim bir konu var. siz olsanız ne yapardınız diye soracağım.
eşim işinde yaklaşık 9-10 aydır şimdiki işinde çalışıyor.önceki şirketi iflas ettiği için ilk bulduğu işe girmişti. işi evimize yürüme mesafesinde, kendisi inşaat yüksek mühendisi. iki tane apartman yapıyorlar şu anda. işinde çok mutsuz olduğunu söylüyor, öyle ki başka bir neden bulunamadığına göre ve bu işten önce doğal yoldan hamile kalabildiğime göre sperm sayısındaki düşme bile bu stresten olabilir. bebek mevzusunda çok yıprandık mutsuz olduk kendimize, hayatımıza bir yenilik getirelim dedik ve borca girip arabamızı değiştirdik 2 ay önce. şimdi evimize 2,5 saat uzaklıkta, bol trafik çilesi çekeceği bir güzergahtan iş teklifi aldı. ama bu işi teklif eden adam daha önce eşime demişti ki senin gibi birine ihtiyacımız var ama maaşları düzenli ödeyemiyoruz. eşim sabaha karşı 5'te uyanıp sıkıntıdan böğürüyor her gün. bunun yanında tedavimiz için de parasız kalmamız gerekiyor tabi, arabanın borcuna da girdik. siz benim yerimde olsanız eşinizi ne yapmaya ikna etmeye çalışırdınız.

ben çok kötü hissediyorum. benim önceliğim çocuk sahibi olmakken, bir işi bir süreliğine idare edememesi bunu yeni bir bunalım konusu yapması bana çok bencilce geliyor. ama arkadaşlarım bile son zamanlarda eşimin çok kötü gözüktüğünü söylüyorlar.

Canim ben ve esim de insaat muhendisiyiz esin belki sadece konut insaati yerine kendini gelistirebilecegi daha hareketli bir santiye ortami ariyordur nerede mutluysa onu yapmasi daha dogru kendim icin de isimde mutluysam daha keyifli oluyorum...hakkinda hayirlisi canim bu arada 17 ekim transfer dahil 12.gunum test yaparim carsamba ama coook korkuyorum adeti mi beklesem cuma da adet gunum bilemiyorum....

test tarihim inşallah 20 ekim...

Canim ben ve esim de insaat muhendisiyiz esin belki sadece konut insaati yerine kendini gelistirebilecegi daha hareketli bir santiye ortami ariyordur nerede mutluysa onu yapmasi daha dogru kendim icin de isimde mutluysam daha keyifli oluyorum...hakkinda hayirlisi canim bu arada 17 ekim transfer dahil 12.gunum test yaparim carsamba ama coook korkuyorum adeti mi beklesem cuma da adet gunum bilemiyorum....

Fulya selam. Ben de pazartesi test yapacağım. Haftasonum stresle geçiyor. Hiçbir belirtim yok. Göğüslerim şişti. Onlar da hafiften indi sanki. Çok az kasık ağrım vardı. O da bitti. Bir an önce sonucu alsak da öğrensek..:31:

selam,
ay evet ya benimde cumartesi test günüm sabırsızlıktan öleceğim sanki,adet belirtileri var olacam diye çok korkuyorum.dilerim sonuçlarımız pozitif olur.

allaha şükür sorunsuz ama ilk defa bugün akşam yemekte et pişiriyodum koktu burnuma ellaham öğürmeler yakın

Evet cnım hemen herkes de aynı belirti oluyor.Merak etme bnde adet olcağıma çok emindiimmmm emin olmamalıymışım.Bedenin aldatmacası bu olsa gerek

şükürler olsun rabbime bana bu günleride gösterdiği için 9 yıldan sonra ilk defa pozitifi gördüm kızlar hamileyim
değerim 167 imiş iyimi kötü bilmiyorum ama ağlamaktan gözlerim şişti allah inşallah sağlıkla tamamlamayıda nasip eder...

gözünaydın arkadaşım eminim bu mutluluğun tarifi yoktur..aman nazar değmesin.. maşallah diyelim :nazar::nazar::49::49:

cnm diğer ark.larında dediği gibi önce işi bncede ..çnkü eşinin moral düzeni ve stressiz çalışma ortamı durumunuzu bencede önemli ölçüde etkileyecektir..zaten bizlerin en temel felsefesi ne idi : MORAL MORAL MORAL :)

tatlım benim test günümde 20 ekim aynıyız sNIRIM BENİM BELİRTİLERİMDE SENİNKİ İLE AYNI ....

çok yumurta toplandığı zaman oluyormuş canım o şişlik vücut su tutuyormuş, proteinde su geçişini kolaylaştırıp şişliği önlüyormuş doktorun açıklaması bu şekildeydi yani benim anladım kısmı:)) bende de haşimato var:)) ben 100mg levotiron kullanıyorum, aynı zamanda polikistiğim ben. yaa canım bende reflüde var ve levotiron mutlaka almam lazım ama mide koruyucusuz içemiyorum ben onu o yüzden bi de mide koruyucu kullanıorum inş zararı yoktur:(( bende kabızlık yok canım ben aksine her gece saat 1ile 2 arası uyanıyorum ve çok ağrılı bir şekilde tuvalaete gidiyorum ama öle böle bir ağrı değil saç diplerinden uclarına kadar ter boşalıyo acıdan. dr a sordum normal dedi, şişliği sordum normal dedi, karnım çok ağrıyo adetli gibi geziyom 3 haftadır ona da normal dedi. öyle olunca yapıcak bişi kalmıyo herşey normal:))) bi de şu keseyi görsem çok rahatlıcam ama az kaldı birazdan gidicez dr a. bu arada levotironu ihmal etme çünkü dedim ya ben 10 haftalık kaybettim bebeğimi o zaman troid hapımı ihmal etmiştim 6. hafta kullanmaya başladım ama geç kalmışım sanırım şimdi o konuda çok dikkatliyim.[/Q

bende tsh mı ölçtürdüm 1.5 endokrin uzmanım gebelik olursa mutlaka ogün gel dozunu arttırıcam dedi demek bu kadar önemli senin düşüğün bu yüzden olduysa ihmal etmemek lazım bu hormonu.mide koruyucuyu bülent hocaya sor istersen derya hanımda bilir gerçi bu akşam gidiceksin gerçi o zamanda konuşursun. ayyyy heyecanlandım :D kısmetse keseyi görüceksiniz haberdar et mutlaka güzel haberlerini bekliyorum

canımmmm gördüm keseyi, hatta keseleri, ikizmiş:))))) canım ben başka şehirdeyim takibimi başka doktor yapıyor ama bülent beyle sürekli iletişim halindeler, haftada 2 gün maslak a gidiyo doktorum.. böyle işte çok şaşkınım, bence seninde ikiz olma ihtimali var, eğer ikiz dersen hiç şaşırmıcam, hikayemiz aynı:)))

kızlar selam hamıle haberı alan arkadasları gönulden tebrık edıyorum ve kocaman bır masallah dıyorum rabbım evlat hasretı ceken herkese ınsallah nasıp eder bende tedavı surecındeyım yumurtacıklarım yaklasık 15 ıle 12 mılım arasındalar bu ıkıncı denemem yasım 24 ıstanbul memorıalde yaptırıyorum daha önce ılk tup bebısım tutmadı sonra dondurulmuslarımı koyuldu hamıstım ama 6 haftalık kene dusumuz oldu kısmetse sımdı bıda yaptırıyoz ısallah bana ve benım gıbı gönlu evrat hasretı ıle yananlara rabbım kucaklarımızı bos bırakmaz

kızlar selam hamıle haberı alan arkadasları gönulden tebrık edıyorum ve kocaman bır masallah dıyorum rabbım evlat hasretı ceken herkese ınsallah nasıp eder bende tedavı surecındeyım yumurtacıklarım yaklasık 15 ıle 12 mılım arasındalar bu ıkıncı denemem yasım 24 ıstanbul memorıalde yaptırıyorum daha önce ılk tup bebısım tutmadı sonra dondurulmuslarımı koyuldu hamıstım ama 6 haftalık kene dusumuz oldu kısmetse sımdı bıda yaptırıyoz ısallah bana ve benım gıbı gönlu evrat hasretı ıle yananlara rabbım kucaklarımızı bos bırakmaz

hayırlı olsun canım inşallah bu sefer bebeğine kavuşursun

Back
X