• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül 2026 Anneleri

Gerçekten uğraşa değer doktor suratsız despotsa tüm süreç öyle gidiyor ama şahsen bana canım aşkım diyen doktorla da doğum yapamazdım 😂 biraz tatlı sert iyidir 🫠
Kesinlikle, onlar otorite sonuçta ama denge lazım 🫠 Hem kendi hem de bebeğimin canını emanet ediyorum, doğum da biraz özel bir süreç, anlaşıldığımı hissetmek ve güvenmek istiyorum. Bana bişeyi yap diyince yapamam yoksa.
herkesin kısmeti vardır diye düşünmek istiyorum, istediğimiz gibi doktor ve ebelere denk geliriz umarım.

Ben tüm sancıyı evde çektim 10-11 saat sürdü ebe arkadaşım geldi evde hareketler yaptık en sonunda 8 cm olunca suyum patladı hemen hastaneye gittik 15 dkda doğurdum kolay değil tabi ama bebek çıkınca kuş gibi oluyor insan 😂 2.yi de inşallah vajinal yaparım
Maşallah 🧿 Valla hayalim bu 😂 böyle bir ebem olursa suda doğumu es geçebilirim 🥲

Yeni nesil ebeler eminim daha farklıdır ama annemin doğum hikayesi korkunç 😑 gerekli müdahaleler farklı tabii, o konuda çatal da olsa yatakta ya da zeminde de olsa yapılacak. Bebek döndürme hareketleri de rahatsız edici gözüküyor ama mecbur yapılıyor.
Eskiden tabi daha kötüymüş kaynanam eşimi doğururken bir bebek çıkmış bir bakmışlar bir tane daha geliyor meğerse ikizlermiş hiç doktor kontrolüne gitmemiş bilmiyor şok olmuşlar

Of ben çok korkuyorum Vajinal de ondan canım sen nasıl yaptınJhfhkl kolay mıydı yani sence tabii ki zordur ama bir daha olsa olsa bir daha tercih eder misin
Bence normal doğum harika bir şey tarifsiz güzel bir duygu nasıl betimlesem de anlatamam bir anda bahar gelmiş tüm çiçekler içinde açmış kucağına almışsın gibi.. benim sürecim bana özel o yüzden korku vermek asla istemem ben gebeliğe bağlı hidronefroz olduğum için doğumum 37de mecburen oldu suni sancı 30 saat kadar aldım o çok yordu tükenmiştim ama dediğim gibi bu bana özel. Su içer haraketli olmaya özen gösterirsen bebeğin kendi müdahalesiz gelmesi olayı bambaşka güzelleştirir.
Ben böylesine zor bi doğum yaşamışken bile bin kere de olsa tercihim vajinal olur. Tabiiki oluru varsa bebek ve anne güvendeyse 💓 doktor sezaryen kotasını doldurma endişesi taşımayan gerçek bir yol gösterici olmalı. Yoksa inan doğumu ne ebe ne Dr yapıyor tamamı annede 🍀

Maşallah 🧿 Valla hayalim bu 😂 böyle bir ebem olursa suda doğumu es geçebilirim 🥲
İnşallah kolayca doğum nasip olur duşa girmek de gerçekten çok rahatlatıyor benim bel ağrım çok olmuştu sıcak suyla çok iyi gevşiyordum

Eskiden tabi daha kötüymüş kaynanam eşimi doğururken bir bebek çıkmış bir bakmışlar bir tane daha geliyor meğerse ikizlermiş hiç doktor kontrolüne gitmemiş bilmiyor şok olmuşlar
🥺
Annem tokat yemiş doğumda bağırdığı için. Doğumdan sonra annemi çatalda bırakıp dizi izlemeye gitmişler yarım saat orda ebel ve doktor beklemiş.

🥺
Annem tokat yemiş doğumda bağırdığı için. Doğumdan sonra annemi çatalda bırakıp dizi izlemeye gitmişler yarım saat orda ebel ve doktor beklemiş.
Böyleleri insan bile değiller meslek sahibi olmuşlar ama vicdan sıfır maalesef

Bence normal doğum harika bir şey tarifsiz güzel bir duygu nasıl betimlesem de anlatamam bir anda bahar gelmiş tüm çiçekler içinde açmış kucağına almışsın gibi.. benim sürecim bana özel o yüzden korku vermek asla istemem ben gebeliğe bağlı hidronefroz olduğum için doğumum 37de mecburen oldu suni sancı 30 saat kadar aldım o çok yordu tükenmiştim ama dediğim gibi bu bana özel. Su içer haraketli olmaya özen gösterirsen bebeğin kendi müdahalesiz gelmesi olayı bambaşka güzelleştirir.
Ben böylesine zor bi doğum yaşamışken bile bin kere de olsa tercihim vajinal olur. Tabiiki oluru varsa bebek ve anne güvendeyse 💓 doktor sezaryen kotasını doldurma endişesi taşımayan gerçek bir yol gösterici olmalı. Yoksa inan doğumu ne ebe ne Dr yapıyor tamamı annede 🍀
Ay çok güzel anlattın canım gerçekten umut oldun bana tabii ki benim de ilk tercihim Vajinal doğum. Allah herkese kolaylıkklaa nasip etsin

İnşallah kolayca doğum nasip olur duşa girmek de gerçekten çok rahatlatıyor benim bel ağrım çok olmuştu sıcak suyla çok iyi gevşiyordum
İnşallah 🥰 senelerdir çok istedim güzel bir doğum hikayem olsun, hatta ina may in doğuma hazırlık rehberini fln okudum yaklaşık on sene önce 🤣 öyle bir heves

karına bastırma gerçekten çok zor ama son anda sezaryene dönmemek bebek için yapılıyor bebek çıkmayınca telaşa kapılıyor kalp atışları yavaşlıyor genelde maalesef gerçekten çok can yakıcı bir şey ☹️
O morluklar aylarca geçmedi hiç unutmuyorum.. neyse geçti gitti diyelim bundan sonrası kolay olsun hepimiz için 💓🤲🏻

Unutamazsın ama düşünme onları canım bu sefer daha kolay geçecek diye olumlu düşün
Kızlar benim tsh 5.50 çıkmıştı doktoruma yazdım oda bana tiroitok yüksek çıkmış gebelikte bebekte zeka geriliği yapıyor hemen dahiliyeye görün demiş korktum ya başına gelen varmı? İlaçla hallolur dimi kötü düşünmiyim

Kızlar benim tsh 5.50 çıkmıştı doktoruma yazdım oda bana tiroitok yüksek çıkmış gebelikte bebekte zeka geriliği yapıyor hemen dahiliyeye görün demiş korktum ya başına gelen varmı? İlaçla hallolur dimi kötü düşünmiyim
İlaçla düzelir o hiç kafana takma erkenden farketmen iyi olmuş

Kizlarr gunaydin. Gecikmemim 3. Günü dpo 16. En son 6 ocakta 74 du betam pazartesi kan vericem tekrar. Bu koyulasma normal mi sizce daha mi koyu olmasi gerekirdi. İlk idrar ile yaptim
Son günümüz aynıymış benim 9 unda 112 çıktı ama aşılama oldım ben 27 aralıkta

Bayanlar bugün den hesapladım hesaplamam doğru mu
IMG_7771.webp

Back
X