Eyvah hamilelik kilolariyla basim dertte ne yapmaliyim

Arkadaslar su an 4 aylik hamileyim ve 5 kg aldim bile.
nasil bunun altindan kalkacagim arkadaslarim son aylari daha da cok alirsin bunun sonu hayir degil diyorlar
nasil istahimi bastira bilirim cok istahlaniorum hele hele oglenleri canim cok cekiyor yagli yemekler patates kizartmalari.... ama bunlari isteyerek yapmiyorum ne yapmaliyim akil verin
Ben de dördüncü ayın içindeyim ben de aksine kilo veriyorum. Herkesin derdi ayrı oluyor hamilelik sürecinde. Kendini aç bırakma öğün sayını arttır, kahvaltıda her gün mutlaka bir tane iyi haşlanmış bir yumurta, ara öğünlerde kraker, galeta, meyve, sebze yeşil elma ve Salatalık olabilir. Probiyotik yoğurt, taze kavrulmamış yağsız ceviz fındık vs. gibi kuru yemiş, kuru kayısı kuru incir gibi çeşitli kuru meyveleri yiyebilirsin. Bol bol su iç, yağsız süt içebilirsin. Kilo almamak için bu dönemde kesinlikle kepekli un kullanma besin emilimini güçleştiriyor. Tuzu illa ki kesmen şart. Akşamları sebze haşlaması yapabilirsin ama proteinini de eksik etmemek şartıyla. Illa kilo almamak için kendini zorlama bu sefer daha çok alırsın. Mide kazınmaları, o delicesine acıkma hissi bende de var her dakika yemek de yiyemiyor insan. Ara öğünlerde dediklerimi yiyebilirsen eğer kendini daha az aç hissedersin normal yemek saatinde de çok yememiş olursun.

Yaaa ben neden kilo veriyorum diye düşünüyorum keşke bulantılarım olmasada yemek yesem ben butun bir günü bir küçük paket susamlı çubukla geçiriyorum artık suda midemi bulandırıyor bende öyle zayıf biri değilim 1.69 boy 80 kilo varımdır gerçi ben kiloyu popo basende saklıyorum bel ince göğüslerim küçük olunca belli olmuyo ama yine de vermek istemiyorum çünkü yiyememek çok kötü
10. haftadan sonra bulantıların azalınca yemeye başlarsın sen de. :)

Arkadaslar su an 4 aylik hamileyim ve 5 kg aldim bile.
nasil bunun altindan kalkacagim arkadaslarim son aylari daha da cok alirsin bunun sonu hayir degil diyorlar
nasil istahimi bastira bilirim cok istahlaniorum hele hele oglenleri canim cok cekiyor yagli yemekler patates kizartmalari.... ama bunlari isteyerek yapmiyorum ne yapmaliyim akil verin
En güzel dönem istediğiniz kadar kg alsanız da kimse yadırgamaz, bebiş var sonra gidiyor zaten o kglar.İnsanlar konuşur duymayın ve hamileliğin tadını çıkarın ;) Atın ölümü arpadan olsun ;)

Ya kilonu takma doğurunca vericen akılları verenler kazın ayağı öyle değil!
Niye böyle konuşuyosunuz?
Kadın boyum da kısa diyo. İlk 4 5 ayda kilo bu kadar olmamalı gerçekten çünkü son ayda alınanlar bile bazen zarar veriyor,kendimden biliyorum.
Evet doğurunca tabii ki gidecek. Hamiledir canı çeker tabii ki yesin.
Nefsine sahip olamama konusunda belki en talihsiz benimdir yani çok iyi anlıyorum onu ama son aylarda çok zorlanılıyor konusahibi arkadaşım.
Korkutmak değil gerçek...çok ağırlaşma ve sonra doktorun bu bebek kilolu sezaryen dediğinde çok üzülürsün.
Doğurunca geçer diyenlere bakma.doğurmak hem sana hem bebeğin de bu kilolardan nasibini aldığında ona +zorluklar demek olacak.

Benim şekerim olmadığı halde hatta ilk 5 ay 1 kiloyu bile tam almadığım halde sonrası sıkıntı oldu. Şeker olmamasına rağmen yine de herşeye dikkat etmek zorunda kaldım şu an. Çünkü ne yesem bebek alıyor ve her gidişimde 2 hafta öndeyiz. Normal isteyen biri için kilo zaten eziyet, ben zaten sezaryen olcam amaaaan dersen afiyet olsun sen bilirsin ama inan son aylarını zor geçirirsin. Vücut çok ağırlaşıyor. Doğum sonrasında da çevrendeki "ye sen iki canlısın"cıların "ye sen lohusasın süt olsun"culara evrileceğini bil:))
En azından benim kadar abur cubur bilumum gereksiz zararlı şeylere düşkün biri bile vazgeçebildiyse sen de bi kaç ay vazgeç.
Mümkünse şeker yüklemenden sonra belki gerek kalmıcak belki de verilecek ama şöyle bir önerim var;
Ben ilk şeker olayına girdiğimde kendim takip etmek istedim ısrarla.
Bu çok motive edici oluyor. Açlık tokluk ölçüp ne yediğimi falan da yazıp bana neyin iyi gelip gelmediğini görünce ve doğumumu düşündükçe zararlı olan herşeyi kesmeye çalıştım.
Tekrar söylüyorum ki şekerim yok ama emin olmak adına yükleme yerine böyle yaptım ve olmamasına rağmen devam ediyorum kontrol altında tutmak amacıyla.
Daha şeker yüklemen yapılmadı sanırım ama bi de onun sonucunu gör bence sonra tekrar konuşuruz.
Belki şeker falan da varsa o da sıkıntı oluyor olabilir.

Ama aman ye gitsin yapma tavsiyemdir...
Kendine dikkat et bebişinle keyifli günler:)

Back
X