Eyyy 2014 haziran annelerii ve degerli bebişleri ek gıdayaa geçiyorrr

ESMERSIRINE

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
5.339
396
363
annişler bebişlerimizin bir cogu ek gıdaya gecti ve geciyor:kk77: cok şukur:KK68:bu zaman zarfında birbirimizden yardım almamız işimizi kolaylastırcaktır bu konuyu acmaktaki amac ek gıdalar ayrı bir konuda toplanması işimizi kolaylastıcaktır biz yogurta elma armut ve havuc suyuna basladık

Bu konunun acilmasi çok iyi olmuş. Bu ay sonunda bizde ek gidaya baslayacagiz kismetse. Daha önce baslamis olan anneler deneyimlerini paylasirlarsa çok iyi olur. Bu konuyla ilgili sizlerden ogrenecegim çok şey olucak. Birde sizlere birşey sormak istiyorum. Bu devam sütü nedir? Onu kullanmak zorunda miyiz?

Merhabalar maricik arkadasımın sayesinde gördüm bu başlığı. Biz doktora gittik arkadaslar dediklerini sizlerle paylaşıyorum.

1) 5.5 ayı 1 hafta gecince başlıyoruz dedi. Ben başlıyorum inşallah bugün.
Önce corvbalarla başlıyorz bir günde 2 öğün verebiliyoruz maksimum ve toplam 3 4 kaşık olcak bir gündeki öğün. ( bana tüm arkadaslarım bu fazla bir kasık ver dediler)

2)Çorbaya başladıktan 3 4 gün sonra yogurda baslıyoruz. Aynı gün önce corba bir sonraki öğünde yogurt veriyoruz.

3)1 hafta sonra da meyve püresine baslıyoruz.
en son meyve püresi çünkü tatlı bişeyle baslarsak corbaları sevmeyebilir dedi.

4)Gıdaardan sonra su veriyoruz.

Birde aç iken başlayın dedi bisey denemeye.

5)Yumurtaya baslarken nohut kadar ile baslıyoruz 1 hafta içinde artırarak tüm sarısını yiyecek kıvama getiriyomuşuz.
Ama ona ne zaman baslancak unuttuım 1 ay sonra sanırım dr u arayıp sorcam

bu ek gıdaya basladıktan bir ay sonra da tam ezme yiyecekleri pütürlü olsun biraz dedi. Bana erken gibi geldi ama görcez bbakalım inşallah.
Sizler de tecrübelerinizi yada ögrendiklerinizi yazarsanız karşılıklı paylaşımlarımız bize güç katacak.

Buarada ben bugün patates havuç ve pirinç koyarak haşladım blendrdan ezdim ve bittikten sonra üzerine zeytinyagı gezdirdim karıstırdım. soğuyunca oğluıma verdi. Ama ben dr u dinlemeyip abarttım... 6 tatlı kaşıgı verdim napayım agzını acıyordu cok hoşuma gitti. Ama sonrasında memeyi emerken sızdı kaldı.. Sanırım yoruldu. Bence siz benim gibi abartmayın hoşunuza gitse de.

Bizfe basladik ama 1haftadir ara verdik çorba ve yogurdu sevemedi.Bugün tekrar basladik topladan 4 5 cay kaşıgı yogurt yedi yüzünü ekşitiyoo ..yogurt ekşi degil ama .dr toplamda 3 yemek kasigi dedide hayal yani..Önerileeinizi bekliyorum Ek gıda nasıl sevdirilir.Bİz mamayla besleniyoruz bu arada sma yiyor

Bizfe basladik ama 1haftadir ara verdik çorba ve yogurdu sevemedi.Bugün tekrar basladik topladan 4 5 cay kaşıgı yogurt yedi yüzünü ekşitiyoo ..yogurt ekşi degil ama .dr toplamda 3 yemek kasigi dedide hayal yani..Önerileeinizi bekliyorum Ek gıda nasıl sevdirilir.Bİz mamayla besleniyoruz bu arada sma yiyor
bizde mama + anne sütü canım ama ben tedirgin oluyorum faydalı seyler yemesini istiyorum yogurt veriyorum içine bir tane bebe bisküvüsü atıyorum hergun bir meyve suyu vermeye çalısyorum özellikle elma armut havuc muz bu meyvelerin ya suyunu sıkıyorum ada püre yapıyorum

Arkadaslar yeniden merhaba. ben corbalara devam ediyorum. havuc patates brokoli vs ve bir de bulgur yada pirinç atarak. Bugün ilk kez yogurt mayalayacagım inşallah. Buarada herkese meyve filesi tavsiye ederim. Müthiş seviyorlar vede meyvenin suyunu böylelikle içmiş oluyorlar.

Back
X