Ezik miyim lan ben

Benim de kafamı sürtün duvarlara Ben de gereksiz şeylere trilyon kere özür diliyorum. Suçsuz olsam dahi özür dileyen ben oluyorum. Bunu kasten yapmıyorum ama bilmiyorum ya. Değişik bir şey.

Tesekkur etmek ısteyıp etmışsınız.Ezıklık deıl bence .Cok abartmayın yeter.Bende ayrılıcsm ısten

Ahaaa bu ben resmen kendimi gördüm ya benide bayıyo bazen ama elimde değill sonra susarsın susarsın susarsın en sonda sinirlendimmi busefer sen sinirli birisin diyolar kendimden çok karşı tarafını düşünürken olay bana patlıyorr busefer

Bu eziklik değil, bu dünya için fazla iyisin hepsi bu
Anlayanaaa

Bende de sürekli gülmek, Kibar olmak zorundaymisim gibi bir huy var. Bir süre sonra insanlar sana saygı duymuyor, dalga geçmelere umursamaz davranıyorsun - ki gerçekten kendimle dalga da geçebilirim - ama bir süre sonra sınırı bilemiyorlar. Ben şimdi şimdi biraz daha ciddileşmeye başladım. Sonradan bunu düzeltmek çok zor çünkü samimi olduğum insanlarla aram kötü olabilir. Ama ben sınırlarımı çizmek istiyorum artık. Yeni tanıştığım insanlarla hemen kaynaşmiyorum mesela bir mesafe kalmalı. Bir de kavga ettikten sonra arada gergin bir hava olur ya ondan nefret ediyorum. Haklı olduğum halde barışmaya çalışıyorum sırf aramız bozuk olmasin diye, kavga çıkar aramız bozulur diye bir şey demiyorum ama şimdi şimdi anlıyorum ki o zaman da saygı görmüyorsun. Azıcık kavga edebilmek lazım. O beceriyi nasıl kazanacağım bilmiyorum ama alıştıracagim kendimi. Özgüveninizi artırın, psikoloji kitapları okuyun, videolar izleyin. Beyhan Budak'ın birkaç videosu vardı onları izleyip not almıştım çok etki etmişti. Tabii benim daha birçok problemim var, iradesizim uzun zamandır başarabildigim bir şey yok. Bir de şu var insanlara kendinizi hep mütevazı şekilde tanıtmayın azıcık ağzı laf yapan benden daha aptal ama sadece kendini iyi pazarlayabilen insanlar daha çok saygı görüyor maalesef. Sözünüzden beden dilinize kadar kendinizi yeniden inşa edin. Ha ben hala güler yüzlü olacağım ama bir sınırım olacak, itiraz edeceğim. Biraz uzun oldu ama sizi anladım yazmak istedim. Yapabilirsiniz ve değişmek çok zor ama çok da zevkli :)

Kendini begenmeme oz guven eksikligi gibi sorunlarin var mi genelde bundan olur da o yuzden soruyorum

Bence bi kere cesareti topla ve içine attıklarını sesli söyle sonra devamı gelir için rahatlar. Arada küfür ediyorum o zaman dilimi ısırıyorum tekrar söylememek için. Teşekkür içinde yapabilirsin

Yeni iş, yeni ortam. Sen kendine nasıl davranırsan insanlar da sana öyle davranır.
Yeni bi davranış geliştirmiyorsan bile olanı kontrol et.
Mesela insanları terslemeyi öğrenemezsin belki ama teşekkür etmeyi azaltabilirsin.
Bi şeyi yapmamak daha kolay.
Emeğe hep çok saygım var, hiçbi zaman insan aşağılamadım ama açıkçası ekibin içinde siz gibi olanlara da bi bakışım var istemsizce.
Risk alamaz, kriz yönetemez, sorunluluk versen panikler gibi. Halbuki belki en iyi o iş yapacak.
Ama proje teslim edemiyorum. Adam kendimi yönetemiyor işi nasıl yönetecek diye.
Velhasıl fazla tevazunun sonu nasihat dinlemek oluyor. Dozunda hırs yap.
Kimsenin buna hakkı yok de. Allah sana aklı, dili, iradeyi kendini koru diye de verdi.
Hiç kendi kul hakkına girme.
Kuzu kuzu da bekleme. Ben de isterim herkes insan olsun didişmeyeyim ama nerdee..
Özgüven değil özdeğere odaklan.
Ve unutma ki sen kendine nasıl davranırsan insanlar da sana öyle davranır. Hayırlı olsun.

Aşırı saçma gelecek ama benim dışımda başka bi arkadaşıma haksızlık yapılırsa, içimden farklı birisi çıkıyor. Kendimi asla savunmayıp arkadaşlarımı savunuyorum direkt olarak. Muhtemelen banam yüzünden.

Aptal insanlara birşeyler anlatmak için çok uğraşıyorum

Sen dersin ki sanane değil mi?

Değil işte

Benimde yanlışım başımı taşlara vurduğum yanım bu

Çok pardon anlayamadım, aptal insan derken

yaa sen çok güzelsin, böyle bir insan olduğun için teşekkür ederim.
Sakın değişme, değişmesi gereken sen değilsin. Kibarlık, nezaket, düşünceli olmak eziklik değil hele teşekkür etmek hiç değil. Aksine teşekkür edeni, nazik olanı, kibar davrananı ezik zanneden, onunla dalga geçme, onu alt etme, kullanma hakkını kendinde görenler oldukça aşağılık bir pozisyondalar.

Ben de böyleydim, sonra törpülene törpülene hissizleştim, artık teşekkür etmiyorum sert sert bakıyorum ve çok mutsuzum. sürekli şikayet eden bir tipe dönüştüm.

Kıymetini bilen, seni ezmeye çalışmayacak insanların olduğu ortamlara denk gelmeni dilerim.

Şu yaşadıklarını lise sonda finansbankta staj yaparken birebir yaşadım yanlış anlama o zaman ergendim tabi. Ben çocukkende korkak büyüdüm akraba dışlaması, sevgisiz büyüme vs. den dolayı ürkek ve özgüvensizdim. Seninde sebeplerin vardır kendi içinde söyleyemediğin bilmediğin mutlaka korkmana sebep olan bir yaşantın olmuştur. Ama şöyle söyliyim bu iş için belki de teşekkür edeceksin onlara çünkü özgüven ve cesaret dediğin şeyi de onların bu davranışları sayesinde gelişiyor :) Ben bir yıl staja gittim 3 yıl gibiydi geçmiyordu zaman ağlıyordum kölelikti yaptığım tabi genelde stajyerlerin görevi budur. Zengin müşteri vardı bir tane şifreyle girilen odaya bile rahatça girerdi bir gün altımdan koltuğu ben otururken çekti ve '' bundan sonra ben geldiğim de buyrun efendim oturun diyeceksin '' dedi. Öyle öfkelendim öyle içim acıdı ki boğazım düğümlendi konuşsam ağlayacağım ağlasam kendimden soğuyacağım. O zaman 18 yaşındaydım sanırım şimdi 25 yaşındayım şuan yapsın ağzına sıçarım afedersin ezdirmem kendimi kovsunlar problem değil. Hala ukte kaldı içimde onun yaptığı hareket ve sadece o da değil kahve istedi türk kahvesi demedi nescafe götürdüm diye etmedik laf bırakmadı sen hayatında hiç mi türk kahvesi yapmadın kahve denilince türk kahvesi olacağı aklından geçmiyor mu kızım senin dedi. Yemin ederim müdür dese belki bu kadar üzülmezdim ama bunu götü boklu zengin müşteri söylüyor ya o çok koydu. Hep ahım oldu onlara helal etmedim hakkımı yöneticim sesini hiç çıkarmadı güldü geçti. Bitse diye dua ettim. Ama düşünüyorum da o bile büyük ders oldu benim için fayda sağladı ileride nasıl davranmam ve nasıl kendimi koruyup özgüvenli bir şekilde cevap verebilmem için bana katkı sağladı. Bugün de iyi ki oraya çalışmaya gitmişim dedim. Seninki de o hesap diğer işlerin iyi ve hayırlı olur umarım ama ezdirme kendini en azından çabala ve pişmanlık duyma :)

kahve içmeme her şeyime saçma sapan takılan biriydi
Bunu okuyunca aklıma eski işlerimde çayı karıştırırken koşarak yanıma gelip "ne yapıyorsun müşteri ürktü" diyen patron kardeşi geldi aklıma Takacak herşey bitmiş demek. Ki ben toplu olan her yerde her adımımda düşünceli biriyken.

benzer huylarımız var ben kendımden ornek vereyım mesela okulda bana kızacaklar dıye odum patlardı şimdi iş hayatımda da aynı :d bir hatamı gorecekler kızacaklar diye mal gibi kendimi kasıyorum, halbuki sal abi yani çok mu önemli ya, şuanda bilmediğim bi kasa sistemi öğreniyorum o kadar elim ayağıma dolaşıyo ki patron her gorduğunde sakin ol ya çok panik yapıyosun diyip duruyo, ama elimde değil, bence bu tür seyler gecmişteki bir takım tramvalara dayanıyor, bende çözebilmiş değilim.
ayrıca tesekkur etme işini asla özguvensızlık olarakta gormem tamamen insanın karakterine ve nezaketine bağlı yani, yanlızca hiç abartma et gec yani fazlasına gerek yok.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim ama inanın kibarlık güzellik değil bu. Aynı kibarlıkta kalıp, sınırları çizmek mümkün olmalı, çünkü insanlar bunu ezikçe buluyor ve hissettiriyor. Böyle devam etmemeli :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…