Ezilmekten,hirpalanmaktan biktim. Bu hic gecmeyecek mi?

Merhabalar,

27 yasindayim ve kendimi bildim bileli bu dertten muzdaribim. Cocuklugumdan beri ezik bir insanim maalesef. Girdigim her ortamda-gercekten- her ortamda ciddiye alinmiyorum,dalga geciliyorum.

ve asil sorun su ki: bunun hic gecmeyecegini dusunuyorum. Boyum 1.53, kilom 45 ve kahretsinki cok cocuksu bir yuzum var. ben butun yasadiklarimi buna bagliyorum ve bu saatten sonra boyum da uzamayacagi icin caresiz hissediyorum.

daha demin yasadigim bi olay; kahve almak icin girdim, daha siparis yonelir yonelmez kiz bana bakip gulmeye basladi. Hayirdir dedigimde seni gorunce gulmem geldi dedi! Ben tabii bocaladim. Sonra kart olmayinca neden olmuyo dedim kiz aynen sunu dedi : seninle biraz ugrasmak istedigimden!
Su an aglamak uzereyim.

gecen anneme randevu almak icin gittim ve orda calisan kisi bana : sana randevu yok dedi ve guldu. Yine gecenlerde kasada para oderken adam parayi cebine soktu hani para nerde dedi gulerek?
Daha binlerce ornek verebilirim. Artik cok yoruldum. Psikologa gittim ama hic biriyle uyum saglayamadim.

Icimi dokmek istedim ve biraz da ayni durumda olan var mi diye merak ediyorum. Okulum bitti sirf bu yuzden ise baslayamiyorum.

bir de unutmadan kambur bir durusum var ve sesimde cok ince. Bunlarin etkisi var midir bilmiyorum tabi
Siz kendinizi savunmadıgınız surece onlar devam eder o kıza haddini bıldırmeslısın ac bir tarafını ona gül de bakalım bir daha dalga gece işiyor mu

Siz kendinizi savunmadıgınız surece onlar devam eder o kıza haddini bıldırmeslısın ac bir tarafını ona gül de bakalım bir daha dalga gece işiyor mu

peki bunun tersi mumkun degil mi? Yani Bunlara gerek kalmadan. Bazi insanlara bakiuorum girdigi andan saygi duymaya basliyplar. Mesela babam 1.57 boyunda ama girdigi ortami inletiyo. Asla hakkini yedirmiyor. Yani sirf 4 santimden mi kaybediyorum

Sakinlesince sunu da dusunuyorum. Benim boyumda hatta daha kisa insanlar var, taniyorum ve gayette baskin tipler. Bunun yanisira unide cok sevdigim bi hocam vardi nerdeyse 1.80 boyunda ama adama tebesir firlatiliyordu.

Özgüven için kendinde beğenmediğin şeyleri düzeltmek lazım. Kambur duruyorsan, plates ya da yoga yap herşeye iyi geliyor valla.
Ayrıca ben sürekli gülümseyen, hep ilk seferde kibar konuşan ve inanılmaz utangaç bir insanım dediklerinin birini bile yaşamadım. Kardeşim bana der ki; "bakışlarının ardında bi deli var, kimse onu görmek istemiyor". Hakikaten sinirli bir insanım ama sadece anlık bi ışık yanıp söner sinirlenince, kafam gider bildiğin. Bilmiyorum ama bazı kişilik sorunu olanlar bunu hissediyor ve adamına göre muamele çekiyor bence.
Sen de tiyatro yap, pilates yap. Bunlar özgüveni yükseltir, sosyal becerini geliştirmene yardımcı olur.

peki bunun tersi mumkun degil mi? Yani Bunlara gerek kalmadan. Bazi insanlara bakiuorum girdigi andan saygi duymaya basliyplar. Mesela babam 1.57 boyunda ama girdigi ortami inletiyo. Asla hakkini yedirmiyor. Yani sirf 4 santimden mi kaybediyorum
Boyla aşamalı degıl bence sizde ozguven problemi var destek almayı dusundun uz mu ama yine de kimsenin sizinle dalga gecesine izin vermeyin siz bir bıreysınız ve cok degerlısınız

Evet malesef cok gulumsuyorum. Bir de inanilmaz ezilip bukuluyorum lutfen bi kahve alabilir miyim tsklr falan yani normaldrn daha fazla
Hah işte bunu yapma. Ben de 155 boyundayım. Son birkaç yıl hariç hep çok zayıftım. Yaşımı hiç göstermiyorum hala. Ama adamına göre muamele ederim. Sesin ince olabilir ama kendinden emin ve net konuşursan kimse buna gulemez. Devamlı gülümseme lütfen. İnsanlar iyilikten anlamaz. Anlayana zaten iyi tarafını gosterirsin.
Bir akrabama geçen yardıma gitmiştim. Giyim mağazası. Yırtığın teki geldi. Senli benli konuşuyor neyse dedim müşteri, işlerini engellemis olmayım. Ama nezaketimi hiç bozmadım. Giderken böyle mıymıy olma canım calisansin sen minvalinde bir şeyler dedi. Dedi ve bastı gidiyor. Arkasından bağırdım ben çalışan değilim ayrıca gayet kibar davraniyorum normal olanı budur dedim. Geri döndü özür diledi. Sorun değil bile demedim iyi günler dedim. Nezaketi eziklik sananlara bildiği dilden konuşmalısın.

Size yani müşterisine böyle davranan insanları hemen şikayet edin,patronu ciddiye almazsa hemen kamu birimlerine şikayet edin. Elinizde ne varsa yoksa,dökün ortaya. Tehdit edin yahu sizi şuraya şuraya şikayet edicem diye.

Back
X