facebook gereklımı sizce?

yagmur_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
403
8
48
Antalya
ya gelıncıkler,
şu facebook denılen şeye çok sinir oluyorum.
Greksiz buluyorum.Benım gibi düşünen varmı?
Hem sonra kaç kışının yuvası bozuldu.İlişkllerı koptu,vs örnekleri çoğaltabılırız.
Arkadaşlar arasında facebookun yoksa tuaf bakıyorlar ne saçma.yorumlarınızı bekliyorum.:31:

Gereksiz,2 yıldır donuk,hiç bir eksikliğini hissetmedim :31:
İlişkileri bitirme nedeni ise güven,karşılıklı güven olmayınca onuu beğendiiin şuna nasıl yorum yaparsın gibi saçma nedenlerle ilişkiler son buluyor
:37:

ya gelıncıkler,
Hem sonra kaç kışının yuvası bozuldu.İlişkllerı koptu,vs örnekleri çoğaltabılırız.
Arkadaşlar arasında facebookun yoksa tuaf bakıyorlar ne saçma.yorumlarınızı bekliyorum.:31:

:27::27:
Bana böyle arkadaş denk gelmedi demek 1 buçuk yıldır facem yok sevgiliminkinden takılıyorum öyle çokta değil 15dkda çıkıyorum bi kaç arkadaşım ekli o kadar.
Kendime özel bi facem yok diyede kimsi tuhaf bakmadı bakanın gözlerinin oyarım:47:
Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri bazen iyi oluyor bazen kötü o kullanan kişiyle alakalı.

Çok gerekli matah bir şey değil ama ilişkileri insanların bozduğunu facebookun bir suçu olmadığını bilsek ne güzel olur. Bir bıçakla salata da yapabilirsin adam da öldürebilirsin. Ah şu facebook diyeceğimize ah benim kocam ah benim sevgilim diyebilsek keşke.

face book modern insanların kendini tatmin aracı . ne yaptım, ne yedim, ne giydim, nereleri gezdim; aa aa bakın nasılda güzel kıyafetler almışım, aa bak bak şu mekanda kahvemi höpürdetmişim , şurada pasta mı götürmüşüm, sevgilimi şurda öpmüşüm, sok gözüme gözüme vs, vs, vs.

gerekli değil ama doğru kullanıldığında zaman geçirmek haberdar olmak iletişim kurmak veri alışverişinde bulunmak için kolay bir yol, ama şöyle bir durum var internet çıkalı aile içi iletişimler bozuldu
bilgisaar ya eşimin elinde ya benim elimde mesala oysa birbirimize ayırmalıyız o vaktimizi, sırf bu nedenle facebook bir yana ben genel olarak amaçsız kullanılan internete karşıyım zaten ama facebook insanları ayırır diye bir şey yok, insanın meyili olsun yeter ki facebook olmasada olur her şekilde bakacağına bakar görüşeceği insanla görüşür aslında bu bakımdan bakarsak bir nevi insanların gerçek yüzünü görme aracı bence facebook

facebook gereksiz, olsa da olur olmasa da, tv de gereksiz, hatta su ısıtıcısı da gereksiz. ilişkiler vs yıpranması ama fbook suçu değil insanların suçu. önemli olan araç gereç değil onu nasıl kullandığın. :45:

ya gelıncıkler,

Yuvayı bozan facebook değil evliliğin ne olduğundan bihaber olan insanlar. Sosyal paylaşım siteleri yokken kimse aldatılmıyor muydu? Sadece şimdi teknoloji sayesinde daha kolay yakalanıyorlar.

olsa da olur olmasa da :51:

niye bu aralar sürekli facebook gerekli değil mi diye konular açılıyo hiç anlamadım :ssz::ssz:

face book modern insanların kendini tatmin aracı . ne yaptım, ne yedim, ne giydim, nereleri gezdim; aa aa bakın nasılda güzel kıyafetler almışım, aa bak bak şu mekanda kahvemi höpürdetmişim , şurada pasta mı götürmüşüm, sevgilimi şurda öpmüşüm, sok gözüme gözüme vs, vs, vs.

Kesinlikle katılıyorumm.
Eskiden görmemislik denilirdi buna.
Ben ailemden onu öğrendim.
Bakıyorum da ne yediğinin ne içtiğinin resminı koyup ovuyorlar.
Resmen görmemislik... face bencede cok gereksiz.
bikere insan arkadaşıyla oturup konusamıyor facede butun hersey goruluyor. Kiminle iliskiye baslamıs, kimle nereye gitmis, ne yapmıs..
Oturup arkadasıyla nasıl 2 sohbet ediyorlar anlamıyorumm..

Şimdi kredi kartını kullanan iki insandan biri har vurup harman savurur,heryere harcar,asgari tutar dışında hiçbir ödeme yapmaz faiz yüzünden borca girer,haciz gelir geçim sıkıntısına düşer hatta yuvası bile dağılır ve der ki,ah şu kredi kartı ne gereksiz şey,onun yüzünden nice yuva yıkıldı,nice insan hacizlik oldu.Bir diğer kullanıcı da hesabını bilerek harcama yapıyordur,ödemelerini gününde ve tamamını yatırıyordur.O da der ki,şu kredi kartı ne kadar gerekli birşey.Çok para taşımak zorunda değilim,kampanyalardan yararlanıyorum v.s.

Yani yuvayı yıkan,ilişkileri zedeleyen face veya herhangi sosyal paylaşım sitesi değil,insanlardır.Dünya kadar insan kullanıyor.Hepsinin de yuvası yıkılmıyor.Ya da sorun yaşamıyor.Gerekliliğinden de girmiyorlar.Kafa dağıtmak,medyayı takip etmek,eğlenmek v.s...Bu forum için de aynı şey geçerli,tüm teknolojik sosyal ağlar içinde aynı şey geçerli.

facebook yeni aldım sayılır..
uzakta olan akrabalarımız var, onlar kendilerinin çocuklarının resimlerini koyuyolar.. bizde öyle.. resimlere bakıp hasret gideriyoruzz... amaa
sürekli nerde olduğunu etiketleyen, bak ben bunu yiyorum der gibi yediklerini içtiklerini gözümüze sokan insanlara da sinir oluyorm...
hayır yani nie sofrasını çekip koyarsın ki...
hiç unutmuyorum, oğluma hamileydim eşim umredeydi..
bi akrabamız gece gece afedersiniz tabağında ki balığı çekip koymuş..
ayy nasıl canım çekti o hamile halimle...
günah bu tür şeyler.. o an alan var, alamayan var.. :50:
bu yüzden ben çok dikkat ederim.. bi kişi bile benim yüzümden avucunu yalasın istemem yani...

Türk insanı genel olarak interneti keyfe keder kullanıyor zaten, kopyala yapıştır yapmaya bayılırız. bir bilgi ararsınız sonra bakarsınız her sitede ilk bulduğunuz bilgi. noktası virgülüne kadar aynı. kimse erindiğinden kendi alanıyla ilgili yeni bir içerik eklemez. sanal alem genişiliyor ama bu obezite gibi bir genişleme:19:

haha evet ya:1: bir de yediği yemeği çekip koyanlar var ya:120:

ya gelıncıkler,

Aslinda samimi oldugun konusmak istedigin insanlar telefonun bi diger ucunda yani gerekte yok yani bende kullaniyordum daha onceden cok genis bir cevrem var ve bni taniyanda cok fazla kisi var ama sonradan baktim ki bu insanlar paylastigim seylerden fotograflara hersey hayatimda problem yaratmaya basladi bende kapatmayi sectim ve simdi o kadar rahatim ki.. Erkek arkadasimin facebook hesabi da beni kiskanclik krizlerine sokmaya yetebiliyor tanidigi kisilerin bile fotograflarini begnmesi ya da yanmdaykn bianda gelen bi mesaj falan filan ... kisacasi diyorum ki bu facebook esegin aklina karpuz kabugu getirmek gibi birseyy :)

Kullanma kılavuzu lazım.

Sanal ortamda yazdığımız bilgileri biz silsek bile onlar kaybolmuyor ve bilgilerimizin kimlerin eline geçebileceğini asla bilemeyiz.:50:

Facebook un amacı dışında kullanıldığını, yapılan her harekete,fotoğrafa vs. gereksiz anlamlar yüklendiğini düşünüyorum.
Bu şekilde cılkını çıkartırcasına kullananlar için gereksizden öte tehlikeli:))
Ancak amacına uygun bir biçimde fazlaca abartmadan kullanabilenler de var.
Gekekli -gereksiz kişiye göre değişir sonuçta.
Ben kullanmıyorum mesela.İhtiyaç duymuyorum diyelim.Aktif olmayan bi hesabım var.

ya gelıncıkler,

haklısın valla
facebook olmasın adamların yaptığı yanlarına kar kalsın ,ortaya çıkmasın
aaa pardon yoksa face olmayınca yapmıyolar mıydı
cık cık cık
kaka şu facebook

Back
X