- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.451
- 898
- Konu Sahibi HasnictirR
Konuşmayı durdurup neden o kişiyi engellemeyi denemiyorsun tatlım ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konuşmayı durdurup neden o kişiyi engellemeyi denemiyorsun tatlım ?
Bulunmuor canım malesef..ben mesajı atanın kim olduğunu bile biliyorum hatta mesajlarda kendisine itiraf ettirdiğim halde,onun kim oldugunu tespit edememişler bişi dicem de şimdi neyse..haliyle mesaj atan kişi inkar etmiş ben atmadım diye ..bi işe yaramıyo yaniNeden bulamadınız ben size adresini verdim kim oldgunu yazmış dedim,facebook un telif haklarımı artık her neyse yabancılara aitmiş onlar girip inceleyemiyorlarmış...
'Twitter''dan tehdit ve hakarete ilk ceza verildi. İşte Twitter kullanıcıları için emsal olacak karar...
Twitter üzerinden manken Nilay Dorsa'ya tehditte bulunduğu gerekçesiyle bir sanığın 5 ay hapis ve hakaret ettiği gerekçesiyle de bin 500 TL para cezasına çarptırılmasına karar verildi.
İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi "twitter"üzerinden manken Nilay Dorsa'ya"tehditte bulunduğu" gerekçesiyle bir sanığın 5 ay hapis ve "hakaret ettiği" gerekçesiyle de bin 500 TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Verilen hükmün açıklanmasının 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakılması kararlaştırılan bu dava, Türkiye'de twitter üzerinden yapılan tehdit ve hakaret suçlamalarına ilişkin hapis cezası verilen ilk dava olma özelliği taşıyor.
AA
Böyle bir haber buldum.
Maalesef türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı şirketler ip adres bilgilerini vermiyorlar savcılığa. İnsanların küstahlığı da bundandır. Ancak kendinizi şöyle teselli edebilirsiniz. Facebook'ta değil de herhangi bir sitede sizi rahatsız eden hakaret yahut sözlere dava açsanız dahi, bilişim suçlarında o kadar çabuk sonuca ulaşılamıyor. Karşı tarafın kendini savunabileceği onlarca seçenek var. Kablosuz ağ kullanıyorsa, bir başkasının mevcut yazıları gönderdiğini iddia edebilir. O an evde bir başka kişinin bulunduğunu ve bu gönderilerin ona ait olduğunu iddia edebilir. Soruşturma uzar da uzar. Olumlu ya da olumsuz bir sonuç alana dek bıktırır sizi bu uzama hali. Sonra da hep olduğu gibi takipsizlikten düşer dava.
Siz en iyisi dışarıdan gelecek mesajlara kapatın profilinizi.
kapatılmıyor ki, at nalı gibi parlıyor profilimde şu kişi ile nişanlı yazısı keza fotoğrafımız da var hala daha çok güzelsin tanışalım vs mesajları alıyorum. keşke engellemenin bi yolu olsa. nişanlım okudukça psikoza giriyor harekât başlatacak nerdeyse bilgisayar ekranına o derece![]()