Facebook Sorunu

tuba_seker

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
48
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

Sorunum şu:

Facebookta kişi arama butonunun olduğu yere bir harf yazıyorsunuz
ve facebook orda sizin yazdığınız harfle başlayan bir kaç isim sıralıyor
orada sıralanan isimlerde beni çok rahatsız eden bir kişinin ismi var (eşimin 15 yıl önceki eski sevgilisi)
o ismi orda görmek beni çıldırtıyor, o kişi benim arkadaş listemde ekli değil
ama daha isminin baş harfine bastığımda, ilk sırada o çıkıyor karşıma
bu sıralama neye göre değişir bilginiz varmıdır

eşimle yaklaşık 20 gün önce bu kişi yüzünden bir problem yaşadım
hatta buraya konu açıp fikirlerinizide almıştım
o günden sonra facebooktan bu kişinin profilini bir süre takip ettim
ne tür paylaşımlar yapar vs. gibi
eşimle olan sorunumuzu hallettik bir kaç gün içinde
ama ben onun isminin baş harfine basar basmaz o kişinin ismini ve resmini orada görmekten çok rahatsız oluyorum

(isimleri sallıyorum) diyelimki kardeşim hakan'ın profiline bakmak istedim
arama bölümüne " H " yazar yazmaz hande ismini ve onun profil resmini karşımda görünce sinir oluyorum
eşime bir şey belli etmemek için çaba sarfediyorum ama canımın birşeylere sıkıldığını anlıyor

bu isim sıralamasının nasıl değişebileceği hakkında bilgisi olan varsa onun ömür boyu duacısı olurum
beni büyük bir takıntıdan kurtaracak bunu öğrenmek

facebook'u her açışımda acaba hala o isim çıkıyor mu diye kontrol etme dürtüsü geliyor anında bana
20 günde takıntı sahibi oldum çıktım

fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bildigim kadariyla o listede arkadasin olmasa bile daha once profiline baktigin insanlar cikiyo. Ben arkadas olmadigim ama ayni okuldan mezun olmus tanidiklarimin profiline birkac kere bakinca sonrasinda ilk onlar cikiyodu; mesela E yaziyorum Emel ilk basta cunku ben bakmistim onun profiline. Ben o listede cikmasini istemiyosam ozel aramadan giriyorum (start private browsing diye geciyo) facebook hesabima.

Ise yararmi bilmem ama ayni harfle baslayan baska insanlarin profiline bak birkac kere belki onun ismi asagi dogru inip kaybolur.

Daha önce profiline bakılmış kişiler arama yerine daha harfi yazdığınızda çıkıyor. Eşinizle sorununuzu çözmüşsünüz anladığım kadarıyla şuan yapmanız gereken o ismin orda çıkmaması bunun içinde internet tarayıcınızdan geçmişi silebilirsiniz. Geçmişi silmek büyük ihtimal işe yarıycaktır yaramazsa format attırın buda bi çare ama en kesin ve kolay olan çözüm o kişiyi engellemeniz olucaktır.

Geçmişi silmek işe yaramadı
ilk bu aklıma gelmişti zaten
format atmakta işe yaramayacak sanırım
çünkü sorun bilgisayarla alakalı değil
benim facebook hesabımla alakalı
birbirinden farklı 6 - 7 bilgisayardan denedim
hepsinde durum aynı
başka bir arkadaşımın hesabıyla facebook oturumu açıp aynı şeyi denediğimde
o kişinin ismini ve soyismini yazsam bile arama butonuna basmadan çıkmıyor

herhalde ben eşimle problem yaşadığım ilk bir kaç gün biraz fazla baktım o profile
onun için benim hesabımla açınca ilk harfini yazar yazmaz çıkıyor

eşimin hesabıyla oturum açıp denedim
onda bile ancak 3 harfini yazınca çıkıyor

bu olay bende aşırı bir gerginlik yaptı son günlerde

engellemek çözüm sadece :)) o zaman ne o kadının ismi çıkar karşınıza ne de o eşinizi aramak istese bulabilir...

bengelleyerek kurtulabilirsiniz..geçmişi silsenizde formatta atsanız çıkar karşınıza..engelleyerek kurtulabilirsiniz

engellemek için o kişinin arkadaş listemde ekli olması gerekiyor
arkadaş listemde olmayan birini engellemek mümkün değilmiş

hayır cnım yaa oyle bırsey yok .ıstedıgın kısıyı engellıyebılırsın .

yanı face kullandıgım zamanlar oyle ıdı .

sımdı degıstı mı bılmıyorum:44:

hayır cnım yaa oyle bırsey yok .ıstedıgın kısıyı engellıyebılırsın .

yanı face kullandıgım zamanlar oyle ıdı .

sımdı degıstı mı bılmıyorum:44:

hayır arkadaşınız olmasa engelleniyor ...öyle bir şart yok

evet
şimdi denedim engellemeyi yapabildim
ama o kişinin ismi yine hep o listede yazılı duracak
bunu bilmek bile beni rahatsız edecek
sanırım akıl sağlığım kötüye gidiyor
bu kadar takıntı yaptığım başka hiç bir konu hatırlamıyorum bu yaşıma kadar

neyse, hepinize çok teşekkürler.

eğer olurda arama butonundaki isimlerin nasıl kaybolacağı hakkında bir şey duyarsanız
lütfen buraya yazın arkadaşlar.

Engelleyince gözükmemesi gerekirdi
Emin misiniz engellediğinizden? :44:

Buarada benimde böyle bi sorunum vardı görmek istemediğim kişiler çıkıyordu en üstte. Geçmişi temizlediğimde düzelmişti. Sonuçta geçmişte o profili açtığın için çıkıyor hemen üstte. En sonundada engellemiştim zaten kökten kurtulmuştum O yüzden size geçmişi silin dedim buarada ben google chrome kullanıyorum. Tarayıcıdan farkedebilir.

bende hep chorme kullanıyorum
geçmişi silince düzelmedi

internet explorer ve firefox'tan oturum açıp denedim
yine aynı oldu

eşiniz sonuçta sizin bu yüzden dolayı çok üzüldüğünüzü biliyor...ki buna o sebep oldu o bayanın profiline girerek...eşinizle konuşsanız facebook hesabını hepten kapatsa olmaz mı? en azından bir süreliğine? siz sakinleşip bu olayın izlerini silene kadar? yada hiç açmamak üzere? bence hatasını telafi etmek adına bunu yapmalı siz bir konuşsanız...

konu sahıbının bahsettıgı ; o ısımın bu sefer de engellıler lıstesın de gorunecegınden bahsedıyor

konu sahıbı bence bu kadar da takılmayın:)

keşke elimde olsa da takılmasam bu konuya
ciddi ciddi psikoloğa gitmeyi düşünmeye başladım

ben böyle takıntılı biri değildim
bir günde bu hale geldim
sanırım eşime çok fazla güveniyormuşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…