Facebook yeni özellik ayarlariyla daha cok yuvalar yikacak!!

2013 yılına girdiğimiz şu günlerde artık kişilik hakları ve özel hayata hiç bir saygısı kalmamış olan sosyal ağ. Kizlar sizi uyurmak istiyorum artik Facebookta herkes yani arkadas olmayanlarda mesaj yazabiliyor. Bunu ayarlama sansini aldi facebook biz kullanicilardan.
1 aydir facebook kullanmiyorum ve hic yoklugunu hissetmiyorum. Malesef facebook yüzünden yuvalar dagiliyor iliskiler bitiyor. Aynisi basima geldi saplantili 14-15 yaslarinda "ciktigim" serefsiz (suan evli ve cocuklu) benim bütün akrabalarimi arkadaslarimi facede bulup herkese mesaj yazmis. Yani facebook 6 sene önceki coktan kapanan defterleri acabiliyor.
Artik bu herkesin herkese mesaj atma olayida gizlenmedigi sürece dahada cok yuvalar dagilacak! Umarim bir kac seneye facebook popülerligini kaybeder.
Bu konuyu acarak sizi yeni özellik ayarlari konusunda bilgilendirmek istedim.
:19:
yuvalar sosyal medya yüzünden dağılmaz, "yuva" nın ne olduğunu bilmeyenler yüzünden dağılır. erkek ya da kadın, facebookta biri ona mesaj atınca yoldan çıkabilecek yapıdaysa zaten dağılsın o yuva...

Face kullanmıyorum böyle bir derdim de yok. Benimle iletişime geçmek isteyen insan(arkadaşlarım) interneti değil bir zahmet ayaklarını kullansın ..:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
Face kullanmıyorum böyle bir derdim de yok. Benimle iletişime geçmek isteyen insan(arkadaşlarım) interneti değil bir zahmet ayaklarını kullansın ..:34:

birimiz doğuda,birimiz batıdaysak,ya da yurt dışındaysak ne olacak:34:

valla bende kullanmıyorum artık .zaten arkaaşlarımın yakınlarımın telleri var öle görüşüyorum .skype kullanıyorum uzaktakilerle .gerek yok facebooka .kapattım eşimde zaten kapatmıştı gerekde yok .face zaten kim ne yapmış kim ne etmiş foto paylaşılan bir yer oldu artık .millet evini yediğini içtiğini gezdiği yerleri göstermekte çok meraklı .hiç gerek yok .benim için değerli insanlarla zaten görüşüyorum .ilkokul arkadaşımdan banane .

Ben bu kadar büyütülecek bir şey görmedim:44:
Facebook'ta aynı burası ve daha niceleri gibi bir sosyal paylaşım sitesi
''Facebook daha çok yuva yıkacak'' gibi saçma bir düşünce olabilir mi allah aşkına, web'i siz yönetiyorsanız yuvayı yıkanda yine siz olursunuz. Zaten bir paylaşım sitesi yüzünden yuva yıkılacaksa öyle yuva olmaz olsun...
İnsan her şeyi doğru kullanmayı bildikçe hiç bir problem olmaz. Amacını aşan biri sana mesaj attığında cevap vermezsin olur biter.:ssz:

Son düzenleme:
birimiz doğuda,birimiz batıdaysak,ya da yurt dışındaysak ne olacak:34:

Afedersiniz ama eskiden face diye birşey mi vardı ? Hayır yoktu. O olmayan zamanlarda msnde ne tatlı sohbetler dönerdi.Bilgi paylaşımlarının bol olduğu forum siteleri insan kaynar,genel kültür gelişirdi. Benimde doğuda batıda arkadaşlarım var ama onlarla görüşmem için faceye kayıt olmam gerekmiyor .Ben gerekli görmüyorum. Msn kullanmaktan yanayım. Msni bile doğru düzgün kullanamıyorum. Özlediğim insanı web cam da gördüğümde benim içim bir tuhaf oluyor. Msn'in bu özelliğini bile kullanmak istemiyorum . Sırf bu yüzden. Merak eden görüşmek isteyen arkadaşlarım nerede olursa olsun,bir ayın bir günüde olsa reelden bir araya gelmeyi tercih ediyorum .Kullanana lafım yok. Kullanmasını bilmeyen şahsiyetlere gitsin mu imalı sözlerim...
:34:

Afedersiniz ama eskiden face diye birşey mi vardı ? Hayır yoktu. O olmayan zamanlarda msnde ne tatlı sohbetler dönerdi.Bilgi paylaşımlarının bol olduğu forum siteleri insan kaynar,genel kültür gelişirdi. Benimde doğuda batıda arkadaşlarım var ama onlarla görüşmem için faceye kayıt olmam gerekmiyor .Ben gerekli görmüyorum. Msn kullanmaktan yanayım. Msni bile doğru düzgün kullanamıyorum. Özlediğim insanı web cam da gördüğümde benim içim bir tuhaf oluyor. Msn'in bu özelliğini bile kullanmak istemiyorum . Sırf bu yüzden. Merak eden görüşmek isteyen arkadaşlarım nerede olursa olsun,bir ayın bir günüde olsa reelden bir araya gelmeyi tercih ediyorum .Kullanana lafım yok. Kullanmasını bilmeyen şahsiyetlere gitsin mu imalı sözlerim...
:34:

face kayıt olduktan sonra 35 sene önce ayrıldığım arkadaşlarımı buldum.o zamanlar cep telefonu yoktu.tayinci olanlarla ilkokuldan sonra ayrıldık.zamanla aradığım arkadaşlarımı buldum.beni de arayanlar faceden buldu.şu anda sürekli faceden ya da telle görüşüyoruz.bir araya gelmemiz imkansız.birimiz hanya da birimiz konya da hesabı.herkesin kendince sorumlulukları var.face'i seviyorum.ailemin ve arkadaşlarımın yaptığı paylaşımları da seviyorum.gidemediğim düğünlerin,toplantıların resimlerini görmekten zevk alıyorum.

msn kullanmayı sevmiyorum.kka'sevdiğim gibi face'i de seviyorum:16:

yıkılan yuvalar facebook yüzünden olmuyor.
bir insanda vicdan,irade yoksa facebook değil,
teknolojiden yoksun bir hayatta olsada yapacağı Ş...liği yapar.
facebook sadece kötü niyetli insanların amacını kolaylaştıran bir araç.
benim facebook hesabım hiç olmadı,gereksiz buluyorum zira.
insanların kendilerini olduğundan daha farklı ya da abartılı olduklarına(çoğunlukla daha iyi,daha merhametli,daha anlayışlı,daha akıllı,daha zeki....vs) dair yarışırcasına hareket ettikleri bir ortam gerçekten 'sanal'dır.
bu nedenle facebook hesabım yok.
zira yuvam dağılmasın aman açmayayım gibi bir tasam olmadı hiç.

aslında facebook hem ıyı hem zararlı arkadasın bırı demıs kadın ıcerde bulasık yıkıyo eşide pc basında kızların profılıne bakıyor bunun yararı neresınde aceba ne anlamda arama yapılıyo.... bence hıc ıyı bsy deıl ama ıste sonucta herkesın bulundugu gırrdıgı bı sıte bunu onleyemeyız ama daha durust daha tedbırlı davranabılırız demı....

Zaman değişiyor... Elbette geçmiş masum zamanları hepimiz özlüyoruz ama dünya değişirken buna sırtını dönmek olmaz. Hele bilişim konusunda geri kalmak özellikle çalışan insanlar için eksik bir diploma gibidir bence. Facebook da bunlardan biri, iletişim ağını genişletiyor insanın, hem vizyonunu hem de dünyasını büyütüyor. Bu akşam, mezun olduğum üniversitedeki eylemle ilgili bir haberi gördüm, çok duygulandım, haberi paylaştım. Paylaştığım anda Brooklyn'de yaşayan lise arkadaşımdan mesaj geldi konuyla ilgili, konuştuk, haberleştik. Bu ne güzel bir şey diye düşündüm. (Çok da ihtiyar değilim, 38 yaşındayım ama benim için bile muhteşem bir şey)
Haa, siz eşi içeride bulaşık yıkarken, facebooktaki kızların profillerine bakan beylerden söz ediyorsunuz. E ama bunun facebookla da MSNle de ilgisi yok ki! Burada konu bomboş bir dünyası olan ve hayatını cinsellik güdüsüyle yönlendiren bir erkektir. Facebook olmaz, başka bir şey olur, internet olmaz, işyerindeki stajyerler olur, onlar olmasa camdan bakar, ne bileyim!

Zaten insanlar bir tek face te yapmacık , günlük hayatımız da yok mu yapmacık kimseler , mimiklerini görünce daha mı inandırıcı oluyor ?
Face kullanmayanlar malesef bana asosyal geliyor , oturup saatlerce başından kalkmamaktan bahsetmiyorum , bende twitt kullanmıyorum ama açıp şöyle bir bakmışlığım vardır .
He birde face olmazdı başka bir şey olurdu , kullanmayanlarında kullanan kimselere özelim bilmem ne muhabbeti yapması saçma ve yersiz geliyor .kk da bir sürü foto paylaşılıyor gizlilik ayarlarını düzenlemezseniz erkek üyeler görebilir ancak çoğu fotoya bakarsanız bir amaç için yüklenmiştir.
Velhasıl kelam şeytana uymamak gerek aslın da.Sanırım ben de kapatıcam .

Son düzenleme:
O zaman telefonlar da yasaklansın, kafeler lokantalar kapatılsın, hele oteller yok muu... Otobüslere de binilmesin malum, masum kocalar her an birini ayarlayabilir maazallah (kulağımı çekip tahtaya vurdum o derece) her an bir sevgili bulabilir elinde olmadan... Sonra kocişlere kızıyoruz adam ne yapsın böle sosyal ortamlardan hep...

face kullananlar kullanmayanlara bir şey demezken,face kullanmayanlar kullananlara neden neredeyse hakaret ediyor,bir türlü anlamıyorum:50:

Meali şu: Ben bu mereti beceremedim. Elime yüzüme bulaştırdım. Madem ben girmiyorum kimse giremesin.

Gece gündüz profilde yatarlar,
Eş’ini,çoluk çocuğu unuturlar,
Birde yemeğin altını yakarlar,
Kendini tatmin etme aracıdır Facebook.

Evli olup bekar gezerler,
Güzel ve yakışıklıları seçerler,
Bazen dar bile gelir özel’ler,
Evlendirme dairesidir Facebook.

Çayı dahi etiketle içerler,
Birde keyifden kendilerinden geçerler,
Söz kalmamışsa dürterler,
İletişimin doruk noktasıdır Facebook.

Ağır abi takılırlar,
Facebook kendilerinin sanırlar,
Koruma altına el alemi alırlar,
Kurtlar vadisidir Facebook.

Kardeşim sözünden lafa girerler,
Resimlerini tek tek incelerler,
Samimi olunca değişirler
Her türden bulabileceğimiz bir açık sirk’tir Facebook.

Sohbette pusuya yatarlar,
Av düşünce atlarlar,
Yalanlarına yalanlar katarlar,
Kandırıkcı dünyadır Facebook.

Komşunun arabasıyla resim çekip hava atarlar,
Şekilden şekile girer büzülür dudaklar,
Konuşmaktan acizler,ordan burdan,birde çıkıp şiir çalarlar,
Emeklerin çalındığı hırsızlık alemidir Facebook.

O zaman telefonlar da yasaklansın, kafeler lokantalar kapatılsın, hele oteller yok muu... Otobüslere de binilmesin malum, masum kocalar her an birini ayarlayabilir maazallah (kulağımı çekip tahtaya vurdum o derece) her an bir sevgili bulabilir elinde olmadan... Sonra kocişlere kızıyoruz adam ne yapsın böle sosyal ortamlardan hep...

Meali şu: Ben bu mereti beceremedim. Elime yüzüme bulaştırdım. Madem ben girmiyorum kimse giremesin.

bunun bir diğer meali de şu
anam babam sevgilim izin vermiyor
o yüzden açamıyorum
yoksa içim gidiyoooooooooooooooooooor

Back
X