- 30 Haziran 2016
- 873
- 870
- 103
- 39
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Tamamını çekince üç katı geri ödeniyor neredeyse :/ eskiden ne kolay alınıyordu evlerValla elinizde o kadar nakit varsa kesinlikle ev alın..
Ben pesinatsiz tamamına kredi ile bile verseler düsünuyorum.
Her sene ev fiyatları katlanıyor çünkü..
HerkesPeşinatınız iyi.
Kira veriyorsunuz her ay zaten halihazırda.
Ev fiyatları da asla düşmüyor aksine artıyor,bu sebeple evi almaniz mantıklı
Hem kira ödemekten kurtulmuş olacaksınız,hemde evin fiyatını sabitlemiş olacaksınız.
faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galibaPeşinatınız iyi.
Kira veriyorsunuz her ay zaten halihazırda.
Ev fiyatları da asla düşmüyor aksine artıyor,bu sebeple evi almaniz mantıklı
Hem kira ödemekten kurtulmuş olacaksınız,hemde evin fiyatını sabitlemiş olacaksınız.
Tamamını çekince üç katı geri ödeniyor neredeyse :/ eskiden ne kolay alınıyordu evler
Neden peki?Benim şuan en yapmayacagım şey eve para bağlamak
Doğru biriktirene kadar zaten şuanki faiz kadar artar mantıklıBu birikmişle ev almak mantıklı alın bence boşuna kira vermeyin siz biriktirinceye kadar zaten ev fiyatı yerinde durmaz
Ben düşükken çekmiştim 1yıl bitti bile halk bankasından çekmiştim maaş bankam olduğu için daha kolay olmuştu
Orasıda öyle bakınca kira sorunu olmasa biriktirirdim ama maalesef. Diğer yandan bebeğim olsa tek maaşla imkansız kredi ödememiz. Bebeğime de ücretsiz izin alamıyorum anlayacağınAma kredi bittiğinde evin değeri de 3 katı oluyor. Kira parası da cebinde kalıyor :)
Öyle bakmak lazım. .
Aslında hesap basit.Herkes
faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba
Neden peki?
Evin nerdeyse tamamini kredi cekicek olsaniz evet cok zor faiz yuksekHerkes
faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba
Biriktirerek almak çok zor,2 sene biriktirseniz alacağınız ev 300 binden 400 bine çıkar belki de daha fazla olur yeterli nakitiniz varmış alın derim ha süreyi ilk etepta 5 değil de 7 yıl yaparsınız yada 10 yıl daha sonra yapılandırma filan yapıp süreyi düşürürsünüz.merhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.
Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.
Faizler düşünce yapılandırma yaptırabiliyormuyuz.ben bankacıyım. normal bi zamanda olsak bu zamanda almayın derdim fakat önümüzdeki günlerde faizler düşecek gibi kesinlikle durmuyor. daha bile artabilir zira seçim öncesi seçim yatırımı amaçlı zorlama faiz düşürülmesi bankaları zarara uğrattı, merkez bankası faizleri de yüksek enflasyon düşmeden faizler düşmez. ev alma düşünceniz varsa ötelemeyin. kiraya havaya vereceğiniz para ile ev sahibi olursunuz.
tek tavsiyem mümkün mertebe vadeyi kısa tutun. bu faizlerde uzun vade anaparanın 2 katını ödetir size.
Bi yerde mantıklı olsada yaşanılan ile göre değişikenlik gösterir. Mesela bende kirası 500 600 civarı olan bir yerde otursam kesinlikle biriktirir öyle alırım. Fakat 1200 kiraya verirsem yılda 14.400 giderim oluyor beş senede 72 bin lira sadece kira vermiş oluyorum ki kiralarda artıyor her yıl. Bu beş senede evin değeride en iyi ihtimal 150 bin artarsa başladığım yere geri dönmüş oluyorum. Kaldı ki çocuklarım olursa onları borç harç içinde büyütmek istemem. Gezme tozma kısmını illaki bir şekilde hallediyoruz :) bir sağlık çalışanı olarak akşam eve gittiğimde totomun ağrısından oturamıyorum bari çektiğim çileye değsin dedimŞuan senelerimi dişimi sıkarak geçirmek istemiyorum
Mal edinmek güzel şey ama ben 5-10 sene sonra kirasız oturayım diye şuan yaşamın güzelliklerinden vazgeçemem
Eşimle her sene Eylül’de muhteşem turlar yapıyoruz bu sene yurtdışı istiyoruz
İstediğim arabaya biniyorum
Hayatı keyifle darlanmadan yaşıyorum
Elbette bir kenarda birikim var ona rağmen iyiyiz
İstediğimi giyiyorum yiyor içiyorum ay sonu nasıl gelir derdim yok Allaha şükür
Nolucak ben 10 sene sonra gelicem 45 yaşıma o saatten sonra evi ne yapayım
Şuan arabamdan başka malım yok ama bendeki huzur ve keyif de kimsede yok
Az önce bunu yazdım bende en iyi ihtimalle 5 senede ödeyeceğim kira bedeli 72 bin. Oda en düşüğü. 5 yılda ev olur 500 bin. Başladığım yere geri dönmüş oluyorum gerçekten. Beni korkutan faizlerdi ama göze almak lazımmışAslında hesap basit.
1 sene ne kadar kira ödeyeceksiniz onu kenara yazın, evin fiyati 3 aşağı 5 yukarı 40-50 bin lira civarı artacaktır bunuda hesaba katıp üzerine ekleyin.
Birde kira öderken ne kadar birikim yapabiliyorsunuz aylık onu düşünüp yukarıdaki toplamdan düşün.
Elinizde aşağı yukarı bir meblağ olur.
Birde 1 senede biriktiremeyebilirsiniz,bütçenizi bilmiyorum,sene bazında bu hesaplamayi yapın derim,muhtemelen kredi faizinden fazla çıkar.
5 seneyi geçmesini istemiyor eşim ikimizin maaşı 6 küsür oluyor yarısıyla kaç senede bitirebiliriz en iyi ihtimalle? Hangi bankalara başvurmalıyız fikir verebilir misiniz?
Peki ihtiyaç kredisi hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorsam? 30-40 bin gibi. Bu zamanda çekmek mantıksız mı?
Eşime söylüyorum aslında o istemiyor. Yılı ne kadar düşürürsek o kadar faiz azalıyor. Taksitle birşey bile almamış hayatında senelerce borçlu olmak istemiyormuş300lük ev için 150den fazla nakdiniz varsa kredi çekip evi almak mantıklı. 2 sene bekleseniz ev olacak 350, üstüne bi de yine faiz ödeyeceksiniz. düşmez bu faizler.
ama ikiniz de çalışıyorsanız bence kredide kendinizi sıkmayın. yani yaşamak için de paranız kalsın, varsın 6 senede değil 10 senede bitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?