Faizler yüksek ama ev almak istiyoruz sizce hangisi mantıklı?

Bu birikmişle ev almak mantıklı alın bence boşuna kira vermeyin siz biriktirinceye kadar zaten ev fiyatı yerinde durmaz
Ben düşükken çekmiştim 1yıl bitti bile halk bankasından çekmiştim maaş bankam olduğu için daha kolay olmuştu

Valla elinizde o kadar nakit varsa kesinlikle ev alın..
Ben pesinatsiz tamamına kredi ile bile verseler düsünuyorum.
Her sene ev fiyatları katlanıyor çünkü..
Tamamını çekince üç katı geri ödeniyor neredeyse :/ eskiden ne kolay alınıyordu evler

Herkes
faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba

Doğru biriktirene kadar zaten şuanki faiz kadar artar mantıklı

Ama kredi bittiğinde evin değeri de 3 katı oluyor. Kira parası da cebinde kalıyor :)
Öyle bakmak lazım. .
Orasıda öyle bakınca kira sorunu olmasa biriktirirdim ama maalesef. Diğer yandan bebeğim olsa tek maaşla imkansız kredi ödememiz. Bebeğime de ücretsiz izin alamıyorum anlayacağın

Herkes

faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba
Aslında hesap basit.
1 sene ne kadar kira ödeyeceksiniz onu kenara yazın, evin fiyati 3 aşağı 5 yukarı 40-50 bin lira civarı artacaktır bunuda hesaba katıp üzerine ekleyin.
Birde kira öderken ne kadar birikim yapabiliyorsunuz aylık onu düşünüp yukarıdaki toplamdan düşün.
Elinizde aşağı yukarı bir meblağ olur.
Birde 1 senede biriktiremeyebilirsiniz,bütçenizi bilmiyorum,sene bazında bu hesaplamayi yapın derim,muhtemelen kredi faizinden fazla çıkar.

Şuan senelerimi dişimi sıkarak geçirmek istemiyorum
Mal edinmek güzel şey ama ben 5-10 sene sonra kirasız oturayım diye şuan yaşamın güzelliklerinden vazgeçemem

Eşimle her sene Eylül’de muhteşem turlar yapıyoruz bu sene yurtdışı istiyoruz

İstediğim arabaya biniyorum

Hayatı keyifle darlanmadan yaşıyorum

Elbette bir kenarda birikim var ona rağmen iyiyiz

İstediğimi giyiyorum yiyor içiyorum ay sonu nasıl gelir derdim yok Allaha şükür

Nolucak ben 10 sene sonra gelicem 45 yaşıma o saatten sonra evi ne yapayım

Şuan arabamdan başka malım yok ama bendeki huzur ve keyif de kimsede yok

Herkes

Evin nerdeyse tamamini kredi cekicek olsaniz evet cok zor faiz yuksek
Ama pesinatiniz cok iyi
Simdi kredi cekseniz kredi bitene kadar evin degeri de o denli artacak zararda olmayacaksiniz yani
Kredi cekmeyip ev icin para biriktirirseniz hem evin degeri artacak hem kenardaki paraniz eriyecek

300lük ev için 150den fazla nakdiniz varsa kredi çekip evi almak mantıklı. 2 sene bekleseniz ev olacak 350, üstüne bi de yine faiz ödeyeceksiniz. düşmez bu faizler.

ama ikiniz de çalışıyorsanız bence kredide kendinizi sıkmayın. yani yaşamak için de paranız kalsın, varsın 6 senede değil 10 senede bitsin.

Biriktirerek almak çok zor,2 sene biriktirseniz alacağınız ev 300 binden 400 bine çıkar belki de daha fazla olur yeterli nakitiniz varmış alın derim ha süreyi ilk etepta 5 değil de 7 yıl yaparsınız yada 10 yıl daha sonra yapılandırma filan yapıp süreyi düşürürsünüz.

Faizler düşünce yapılandırma yaptırabiliyormuyuz.

Bi yerde mantıklı olsada yaşanılan ile göre değişikenlik gösterir. Mesela bende kirası 500 600 civarı olan bir yerde otursam kesinlikle biriktirir öyle alırım. Fakat 1200 kiraya verirsem yılda 14.400 giderim oluyor beş senede 72 bin lira sadece kira vermiş oluyorum ki kiralarda artıyor her yıl. Bu beş senede evin değeride en iyi ihtimal 150 bin artarsa başladığım yere geri dönmüş oluyorum. Kaldı ki çocuklarım olursa onları borç harç içinde büyütmek istemem. Gezme tozma kısmını illaki bir şekilde hallediyoruz :) bir sağlık çalışanı olarak akşam eve gittiğimde totomun ağrısından oturamıyorum bari çektiğim çileye değsin dedim

Az önce bunu yazdım bende en iyi ihtimalle 5 senede ödeyeceğim kira bedeli 72 bin. Oda en düşüğü. 5 yılda ev olur 500 bin. Başladığım yere geri dönmüş oluyorum gerçekten. Beni korkutan faizlerdi ama göze almak lazımmış

5 seneyi geçmesini istemiyor eşim ikimizin maaşı 6 küsür oluyor yarısıyla kaç senede bitirebiliriz en iyi ihtimalle? Hangi bankalara başvurmalıyız fikir verebilir misiniz?

ben kişisel olarak ziraat, halk ve vakıftan şaşmıyorum. özel bankaları sevmiyorum. karar tabi ki sizin. vade/tutar/gelir hesaplatmasını başvuracağınız bankadan sorarsanız daha sağlıklı olur.

Peki ihtiyaç kredisi hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorsam? 30-40 bin gibi. Bu zamanda çekmek mantıksız mı?

ben ihtiyaç kredisinde müşteriye bugün çek yarın çekme demem. bu adı üzerinde ihtiyaçla alakalı bir mevzu. faizler düşük olur ihtiyacın olmaz yüksek olur ihtiyaç ortaya çıkar. gerekliyse çekilir o sebeple şimdi yüksek dur çekme desem de ihtiyaç varsa ve bekletilemiyorsa yapacak pek bir şey yok.

Eşime söylüyorum aslında o istemiyor. Yılı ne kadar düşürürsek o kadar faiz azalıyor. Taksitle birşey bile almamış hayatında senelerce borçlu olmak istemiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…