- 16 Temmuz 2017
- 8.106
- 6.969
- 128
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Bi yerde mantıklı olsada yaşanılan ile göre değişikenlik gösterir. Mesela bende kirası 500 600 civarı olan bir yerde otursam kesinlikle biriktirir öyle alırım. Fakat 1200 kiraya verirsem yılda 14.400 giderim oluyor beş senede 72 bin lira sadece kira vermiş oluyorum ki kiralarda artıyor her yıl. Bu beş senede evin değeride en iyi ihtimal 150 bin artarsa başladığım yere geri dönmüş oluyorum. Kaldı ki çocuklarım olursa onları borç harç içinde büyütmek istemem. Gezme tozma kısmını illaki bir şekilde hallediyoruz :) bir sağlık çalışanı olarak akşam eve gittiğimde totomun ağrısından oturamıyorum bari çektiğim çileye değsin dedim
Faizler düşünce yapılandırma yaptırabiliyormuyuz.
Eşime söylüyorum aslında o istemiyor. Yılı ne kadar düşürürsek o kadar faiz azalıyor. Taksitle birşey bile almamış hayatında senelerce borçlu olmak istemiyormuş
Bende bunu merak ettim şimdi faiz oranları düşünce yapılandırma oluyor mu? Oluyorsa çok iyi.Biriktirerek almak çok zor,2 sene biriktirseniz alacağınız ev 300 binden 400 bine çıkar belki de daha fazla olur yeterli nakitiniz varmış alın derim ha süreyi ilk etepta 5 değil de 7 yıl yaparsınız yada 10 yıl daha sonra yapılandırma filan yapıp süreyi düşürürsünüz.
5senelik çektiğindedr ödenecek tutar çok fazla. Evin yarısı kadar peşinatım var kafam karışık. Hep yapılandırma hayali kurarken onda da bi mantıksızlık sezdim.bu faiz oranları ile kesinlikle uzun vade çekmeyin. yani 5 seneyi geçirmeyin. 10 senede aldığınız tutarın 2 katını ödemek durumunda kalacaksınız o durumda ev almayın daha mantıklı. düşünsene 100 bine ev alıyorsun 200 ödüyorsun 10 senede evin o kadar artacağının garantisini nasıl verebilirsiniz ülke ekonomisi iyiye gitmezken??
Eşime söylüyorum aslında o istemiyor. Yılı ne kadar düşürürsek o kadar faiz azalıyor. Taksitle birşey bile almamış hayatında senelerce borçlu olmak istemiyormuş
Şuan istanbula bir saatlik ilde oturuyoruz istanbuldan fazlası var eksiği yok evlerin. Bazen niye rizeye falan gitmedim diyorum ordaki ev fiyatlarını duyunca dahada şok oldumEvet yasanılan yere göre de değişiyor
Sizin mantıgınızda doğru
Ama biz böyle düşünüyoruz
İnanın kredi insanın belini büken birşey
Sonunda elde edeceğim şey evim olucak ama senelerce sıkıntı çekicem
Bu bizim için geçerli tabi :)
Olur eğer konut kredisi faiz oranları düşerse mesela siz 1.5 tan çektiniz altına düşerse yapılandırırsınız.Bende bunu merak ettim şimdi faiz oranları düşünce yapılandırma oluyor mu? Oluyorsa çok iyi.
Bencede kesinlikle. Birde şu yönden mantıklı 5 senede borç bitecek ama faizi kadar kar getirir zaten o ev. Birde istanbul gibi bir yerden alıyoruz.bu faiz oranları ile kesinlikle uzun vade çekmeyin. yani 5 seneyi geçirmeyin. 10 senede aldığınız tutarın 2 katını ödemek durumunda kalacaksınız o durumda ev almayın daha mantıklı. düşünsene 100 bine ev alıyorsun 200 ödüyorsun 10 senede evin o kadar artacağının garantisini nasıl verebilirsiniz ülke ekonomisi iyiye gitmezken??
Tekra 0,98 düşme şansı varmı.vade kısa tutulacaksa alın derim evin de değeri artacaktır fakat 1.38 faiz oranı var şuanda minimum kampanya kapsamında müşterilerime 0.98 lerden kredi kullandırdım şuanda arasında uçurum var uzun sürede faizler düşmeyecektir. Aldığınız evde hemen oturmanız gerekiyor anladıpım kadarı ile. Eğer hemen oturum düşünmüyorsanız şirket bünyesi tamamlanmaya yakın konut düşünün. tabi hangi şehirde yaşadığınızı bilemiyorum böyle tercih ederseniz yatırım değeride artacaktır.
Zaten beli büken kiralar faizden daha çok kira ödemiş oluyoruz. Yani aslında aradaki faiz kira olmuş oluyor düz hesapyani biriktirene kadar bi yandan bi de kira ödeyeceksiniz ama.
Almayı düşündüğümüz ev istanbulda bir yılda 50 bin arttı geçen sene 260a aldı kuzenim aynı binada. Bizede 315ten düşürdü ev sahibi. Site değil bu arada müteahhit yapımı çok geniş bir ev.vade kısa tutulacaksa alın derim evin de değeri artacaktır fakat 1.38 faiz oranı var şuanda minimum kampanya kapsamında müşterilerime 0.98 lerden kredi kullandırdım şuanda arasında uçurum var uzun sürede faizler düşmeyecektir. Aldığınız evde hemen oturmanız gerekiyor anladıpım kadarı ile. Eğer hemen oturum düşünmüyorsanız şirket bünyesi tamamlanmaya yakın konut düşünün. tabi hangi şehirde yaşadığınızı bilemiyorum böyle tercih ederseniz yatırım değeride artacaktır.
Tekra 0,98 düşme şansı varmı.
Haklısınız2,5 yıl önce 0,95 ten aldık. ozmnda almayın dıyen çok oldu çok şükür bu sene bitiyor borcu .
Bence al evın olsun .
İyi gün var kötü gün var.
Altından dolardan yapılan kar kira ile eriyor ama fark yokki.Bence dolara veya altına yatırım yapın. Az bir sürede o elinlzdeki para çok çok artar . Ev fiyatları balon oldu talepten çok var ve eski yıllardaki gibi ev fiyatları çok artmıyor.
Bizim de mali durum sizin gibi. 1200 kira. Biz beklemedeyiz.
Aynı eşim gibi konuştum:)
Ama bana da çok geliyor kiramız orası ayrı.
1 yılda istanbuldaki evler uçtu gitti artmayacağını bilsem biriktiricem ama kiradan çok zarara giriyorum hesapladığımda. Anama gidip içgüveysimi alsam kocamı napsam :)tabiki ev al. bundan beş yıl sonra su kadar kira ödemişim ama elimde ne var sıfır diye düşünmektense kısmen daha yüksek rakama eviniz olur.
ayrıca faizler yüksek ancak beş yıl öncesi ile simdi bir değil para değeride beş yılda değişir bina değeride
sen bundan beş sene önce evi belki faizlerle totalde 350e aldıysan beş sene sonra o ev hem 400 olmuş olacak hemde seninde maaşın zammın vs artacak hemde elinde elle tutulur bir mülkün olacak.
biraz karısık yazdım ama umarım anlamıssındır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?