Faizler yüksek ama ev almak istiyoruz sizce hangisi mantıklı?

Eşimle ikimizde çalışıyo olucaz benim maaşımın gideceği bir yer yok şuan onuda biriktirmeyi düşünüyoruz vadeli hesapta

Eşimle ikimizde çalışıyo olucaz benim maaşımın gideceği bir yer yok şuan onuda biriktirmeyi düşünüyoruz vadeli hesapta

o zaman mantikli olan ev almak, hatta baktim kredi zorlayacak gibi oturdugunuz evin kirasi almak istediginiz evin kira getirisinden daha düşük muhtemelen, kirada oturmaya devam edip kira alabilirsiniz aradaki fark faize gider, zira ben de evlendikten sonra atandigim icin baska bi sehirdeyim su an kirada oturuyorum kira aliyorum evimden de

kira aldiginiz zaman da hem kirada oturup hem krediyle aldiginiz için kira vergisi degil 50 60 liralık bi damga vergisi odersiniz

Artık biriktirerek ev almak gibi bir durum yok bence.
Biz de 5 sene önce ev alırken çok söylenen oldu. Faizi çok oluyormuş, 10 sene borca mı girilirmiş, önce kiraya çıkmalıymışız gibi... Biz nişanlıyken aldık evi, vadeyi kısa tutamadık o zaman çok sıkışacaktık. Ev borcunun yarısı bitti ve şu an dahi kardayız. Zaten ilk 2-3 sene sonrası bizim gelirler artıp kredi sabit kaldığı için ödemek daha kolay oldu. İyi ki de almışız.
Bence tek kriter ev alırken kendinize nefes alacak, kaçamak yapacak, gezecek kadar para kalıyor mu diye bakmak. Elde avuçta kalmıyor, kıt kanaat geçiniliyorsa mantıksız yoksa çok mantıklı bir yatırım. Benim eşim özelde çalışıyor, ülkede iş garantisi yok, 40'ımızda işlerimizden olsak bile en azından başımızı sokacak bir evimiz var diyebilmek isterim.

Şuanki evimden atandığım hastaneye gidip gelmem çok zor oluyor hergün iki saat yol çekmem üstüne yol parası vermem gerekiyor onyüzden zaten burda da kiradayız kiraya gideceğimize ev alalım dedik ödeyeceğimiz kira faize gidiyor ama ev çok değerleniyor istanbulda

Ben kamudayım eşim özelde benim maaşıma ihtiyaç kalmıyor biriktiririz diyoruz vadelide falan bir şekilde eşim maaşıda evi geçindirebiliyor bir şekilde. Öyle olmasa bile çok zorlanmayız inşallah benimde 4 ü rahat geçiyor maaşım yinede korkular çok Allah asgari ücretlilere yardım etsin gerçekten

Bence sizin dedğiniz daha mantıklı emlak piyayası şuan hiç de 50 100 bin katmıyor biz de sizinle aynı durumdayız , o eskıdendi biz de arastırdık 100 bin çeksek toplamda 200 binden fazla ödemiş olacağız yazık gunah o kadar faize... Şöyle diyeyim şimdi siz kira ödeyip ne kadar para gidecek? Ya da faize ne kadar ödeyeceksiniz?? Suan %2 neredeyse faiz. Eskidendi o o zaman kiralardan düşüktü banka kredileri...

Ev alıp üste biriktirilebiliyorsa bence düşünmeyin bile. İster gezersiniz ister biriktirip daha da erken kapatırsınız. Zaten çekeceğiniz miktar çok değil.

ben de İstanbul'dayım yol insani mahfediyo benim bide servisim vardi evden cikip yolun karşısına geciyodum sadece

insanin eve yolda yorulmadan gelmesi nimet benim için, hic beklemeden alin evinizi kurtulun, cok biriktirmeye de calismayin sizin maasi komple, benden tavsiye, erkek milletini cok rahata alistirmicaksin, kendinize ait bi harcamaniz ozel paraniz olsun, aylik mesela 500 tl gezme parasi falan ayirin, kendinize de bi o kadar ayirin bu yaslar bi daha gelmicek canim kendini odullendirmelisin o kadar atanmissin

Kesinlikle yol çok berbat ediyor beni halim kalmıyor eşimin işi daha yakın olduğu için akşamları bulaşığı yemeği falan o hallediyor yoksa çok yoruluyorum sırf bu sebepten yakın istiyorum. Parayı biriktirme nedenim bebek düşünüyorum eğer Allah nasip ederse ilerde ücretsiz izine çıkmak isterim bir sene kadar o sürede bebeğimin ihtiyaçlarına kullanırım daralmayız diye düşündüm

aslında faizler şu anda çok yüksek mantıklı değil ama sizin durumunuz biraz farklı yarısından fazla peşinatınız varsa, vede üstüne altınlar varsa, %1 ler civarında kredi alamıyorsanız bence altınlardan da bir miktar üzerine ekleyip evin değerinin %70 ini kadarını peşinat verip gerisini kredi alın derim ben

ay inşallah hayırlısıyla gonlundeki hersey olur ya, ben de ücretsiz izne ayrildim sekiz aylik bi bebeğim var, evde olup bakabilme lüksüm oldugu için cok seviniyorum, hadi bakalım sansiniz acik olsun

Taksitle ev alındığını hiç duymadım emin evim gibi birşey mi.Allah cümlemize hayırlı bir kapı açsın canım

Yalnız bankalarin faiz oranları uçuyor
100 binlik 10 senelik krediye 210 binden fazla para ödüyorsunuz
Yani ödeyeceğiniz kirayı katlar bu durumda vereceğiniz kredi

Yalnız bankalarin faiz oranları uçuyor
100 binlik 10 senelik krediye 210 binden fazla para ödüyorsunuz
Yani ödeyeceğiniz kirayı katlar bu durumda vereceğiniz kredi
Biz max 5 sene çekmeyi düşünüyoruz aksi durumda kardan çok zarar ediyor dediğiniz gibi.

ay inşallah hayırlısıyla gonlundeki hersey olur ya, ben de ücretsiz izne ayrildim sekiz aylik bi bebeğim var, evde olup bakabilme lüksüm oldugu için cok seviniyorum, hadi bakalım sansiniz acik olsun
Allah bağışlasın bebeğinizi çok teşekkür ederim:)

Kafanıza ev alma fikri yatarsa kış ayını bekleyin derim.
Kış ayları ev bakmak için her zaman daha uygundur..

Kafanıza ev alma fikri yatarsa kış ayını bekleyin derim.
Kış ayları ev bakmak için her zaman daha uygundur..
Sürekli taşınma gibi bir durumum yok keşke olsaydı ama kiralayacağım evi kışın satın alsam desem kimse yanaşmıyor ya kiralık ya satılık kışa kadar idare etmem mümkün değil izmitten istanbula iş için gidip gelmem aşırı zorluyor taşınmak zorundayım

Kesinlikle ev alın derim. Biz 2017 kasım ayında aldık küçük bir yerde yaşıyoruz iş sebebi ile ancak 9 ayda aldığımız fiyatın çok üstüne katladı evin fiyatı. Bizim farklı planlarımızda olduğu için 10 sene vadeli 70.000 kadar faiz oldu üzerine. Ama ev almayıp kirada 10 sene otursa idik her sene enflasyona göre kira artışını da hesaba kattığımızda 120.000 tl gibi bir kira Ödemiş olacaktık. kardayız ve iyiki almışız biz çektiğimizde 0,99 idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…