- 21 Kasım 2017
- 7.734
- 30.728
- 463
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Maalesef istanbul gibi yerde sizin dediğiniz imkansız bizde çok düşündük ama hayatta ev sahibi olamazdık .O sizin dediginiz ancak aileden falan miras kalınca olurben faize bulaşmak yerine kirada oturmayı tercih edenlerdenim
yıllardır şunu görüyorum ki faiz işlerine az çok giren huzursuz oluyor, faizden uzak duranın da eninde sonunda işi yoluna giriyor
Biz de istanbuldan taksitle küçük bir ev aldık. Çok matah değil ama olsun Kuzenim de taksitle istanbuldan ev aldMaalesef istanbul gibi yerde sizin dediğiniz imkansız bizde çok düşündük ama hayatta ev sahibi olamazdık .O sizin dediginiz ancak aileden falan miras kalınca olur
İnanın istanbuldan taksitle ev alan tanıdıklarım var Kolay değil ama böylesi daha iyi. Allah size hayırlı bir kapı açsın inşallahMaalesef istanbul gibi yerde sizin dediğiniz imkansız bizde çok düşündük ama hayatta ev sahibi olamazdık .O sizin dediginiz ancak aileden falan miras kalınca olur
5 senede nasıl bir ev parası veriliyor ki?Hele oturduğun evin kirasini 20 sene odesen anca o evi alırsın. Herhalde böyle abartı söylemler ile herkesi ev aldırmaya yönlendirdilerHayırlısı olsun hakkınızda.
Barınma en temel ihtiyaçlardan. 5 sene kirada otursanız 1 ev parasını ev sahibine vereceksiniz zaten mecburen. Birikim olur olmaz onu kestirmek zaten mümkün değil zira gelir kadar gider muhakkak oluyor. Borç olursa ödeniyor bir şekilde.
Konu sahibinin durumunda verilir. Bu genel bir söylem değil,konuyu okumadınız sanırım,elindeki peşinatı verince geriye kalan kısımdan bahsediyorum orada.5 senede nasıl bir ev parası veriliyor ki?Hele oturduğun evin kirasini 20 sene odesen anca o evi alırsın. Herhalde böyle abartı söylemler ile herkesi ev aldırmaya yönlendirdiler
Pesinatiniz neredeyse 150 bin liramerhaba hanımlar yeni evliyim üç buçuk ay oldu. Ben evlendiğimde daha atanmamıştım bu yüzden kiradayız kiramız 800. Şuanki evimden işe gidip gelmem çok zor olduğu için taşınmak zorundayız. Taşınacağımız yerde kiralar daha yüksek. Bu yüzden ev alma fikri daha mantıklı geldi. 1000-1200 aralığında kiralar.
Şöyleki alacağımız ev 300 e yakın. Bizim elimizde evin yarısından biraz fazla nakit var. Birde düğünümde takılan altınlarım. Eşim kiraya bin küsür verene kadar bin daha katar 5 6 senede bitiririm diyor. Duyduğuma göre de faizler çok yüksekmiş bu durumda zarar mı etmiş oluruz yoksa mantıklı mı olur?
Ben bir iki sene kirada oturup benim maaşı tamamen biriktirir kredisiz alırız dedim ama evler de her sene 50 100 bin fark atıyor resmen. Biraz fikir almak istedim sizlerden.
Olabilir aslında araştıralım bunu da teşekkür ederimKredi işi sıkıntı şimdilik. Ama şöyle bir şey yapabilirsiniz inşaat piyasası durgun herkes nakit keş para arıyor. Ev arayım müteahitleriyle görüşün. Senetle ödeme yapmayı teklif edin. 100 bin i faiziyle 5 senede ödeyeceğinze 2.5 senede ödeyin. İllaki bu şekilde ödeme yapmayı kabul eden bulabilirsiniz.
Maalesef doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyorkrzi kapıda... dolarda yükseldi faizlerde...
ev almak işimiz zor oldu.
degilmi? millet ne yapacagi sasirdi.. almak için 5 yıl öncekine dönmek lazim o zaman evler ucuzdu. şimdi yeni yeni binalar yeni sistem yapılıyor bide faizlerde yükseliyo. zor yani:/Maalesef doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor
Sen herkese bakma , onlar sırf muhalefet olsun diye bişey söylerler , ben de 2,5 sene önce ev alcam dediğimde bana da aynısını söylemişlerdi , dinlemedim bile , evi aldım , 8 senelik çektim yaklaşık 70 bin faiz geldi ama ev 2 sene de 60 bin değer kazandı, kira ödememem de cabası.. Elinizde bu kadar nakit varken ve evi de çok beğenmişsen kaçırmayın derimHerkes
faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba
6 sene tayin isteyemiyorum en iyi ihtimal yasa falan çıkarsa 4 5 sene. Bu sürede kirada kalsam kiralarda sabit kalmıyor hep artıyor. 6 yılın sonunda sıfıra sıfır kalıyorum giden kiralarda cabası. Faiz maiz mecburum gibi artık 110 civarı krediye ihtiyacımız var 5 senede ödeyeceğimiz kira 70-80 arası tamamen zarar anlayacağınız.degilmi? millet ne yapacagi sasirdi.. almak için 5 yıl öncekine dönmek lazim o zaman evler ucuzdu. şimdi yeni yeni binalar yeni sistem yapılıyor bide faizlerde yükseliyo. zor yani:/
Fayiz :)Bncede ev almak daha mantıklı çünkü ev fiyatlarında gittikçe yükseliyordu fayizin yükseldiği gibi
Yani evet ev faizi ödemiş oluyor bir şekilde :)Sen herkese bakma , onlar sırf muhalefet olsun diye bişey söylerler , ben de 2,5 sene önce ev alcam dediğimde bana da aynısını söylemişlerdi , dinlemedim bile , evi aldım , 8 senelik çektim yaklaşık 70 bin faiz geldi ama ev 2 sene de 60 bin değer kazandı, kira ödememem de cabası.. Elinizde bu kadar nakit varken ve evi de çok beğenmişsen kaçırmayın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?