Faizler yüksek ama ev almak istiyoruz sizce hangisi mantıklı?

Ben olsam birikimişi döviz yapar her ay üstüne eklerdim.. faizler arttı ama inşaatlar hala devam ediyor..arz talep dengesi değişir de herkes kredi çekmeyi sorgulamaya başlarsa ev fiyatı artmaz, döviz hep artıyor bunu da düşünün derim..

ben faize bulaşmak yerine kirada oturmayı tercih edenlerdenim
yıllardır şunu görüyorum ki faiz işlerine az çok giren huzursuz oluyor, faizden uzak duranın da eninde sonunda işi yoluna giriyor
Maalesef istanbul gibi yerde sizin dediğiniz imkansız bizde çok düşündük ama hayatta ev sahibi olamazdık .O sizin dediginiz ancak aileden falan miras kalınca olur

Maalesef istanbul gibi yerde sizin dediğiniz imkansız bizde çok düşündük ama hayatta ev sahibi olamazdık .O sizin dediginiz ancak aileden falan miras kalınca olur
Biz de istanbuldan taksitle küçük bir ev aldık. Çok matah değil ama olsun Kuzenim de taksitle istanbuldan ev ald
İnanın istanbuldan taksitle ev alan tanıdıklarım var Kolay değil ama böylesi daha iyi. Allah size hayırlı bir kapı açsın inşallah

5 senede nasıl bir ev parası veriliyor ki?Hele oturduğun evin kirasini 20 sene odesen anca o evi alırsın. Herhalde böyle abartı söylemler ile herkesi ev aldırmaya yönlendirdiler

Ben de olsam alırdım evi. 3 yıl önce bir ev aldık. Bizim de evin değerinin üçte ikisi kadar birikmişimiz vardı, şükür krediyi ödedik. Şuan aldığımız fiyatın 1,5 katına çıktı evin değeri. Alım gücümüzü birkaç level üstüne fırlattı bu artış resmen. Kısmetse önümüzdeki yaz biraz daha geniş bir eve bakacağız. Konut fiyatları sürekli artıyor, böyle de devam eder bence. Kiraya verilen para havaya gidiyor neticede, oysa size yatırım olarak geri dönse daha faydalı olur. Peşinatınız da güzel, kısa vadede bitirecek gücünüz de varmış, sonrasında çok rahat edersiniz. Hayırlısı olsun.

Bir de şu açıdan bakıyorum, başımıza ne gelebileceği belli değil, parasızlığı var, yaşlılığı var, işsizliği, Allah korusun kazası var bu dünyanın, insan imkanı varken kendini garantiye almalı.

5 senede nasıl bir ev parası veriliyor ki?Hele oturduğun evin kirasini 20 sene odesen anca o evi alırsın. Herhalde böyle abartı söylemler ile herkesi ev aldırmaya yönlendirdiler
Konu sahibinin durumunda verilir. Bu genel bir söylem değil,konuyu okumadınız sanırım,elindeki peşinatı verince geriye kalan kısımdan bahsediyorum orada.
Tabi ki minimum peşinatla olmaz.

Pesinatiniz neredeyse 150 bin lira
Ben alin derim
Ayrıca maalesef ev parası birikmiyor durduğu yerde bu dönemde faizsiz bir şey alınmıyor

Kredi işi sıkıntı şimdilik. Ama şöyle bir şey yapabilirsiniz inşaat piyasası durgun herkes nakit keş para arıyor. Ev arayım müteahitleriyle görüşün. Senetle ödeme yapmayı teklif edin. 100 bin i faiziyle 5 senede ödeyeceğinze 2.5 senede ödeyin. İllaki bu şekilde ödeme yapmayı kabul eden bulabilirsiniz.

Loreth Bende öyle düşünüyorum ileride alacak gücüm olmazsa kiralarda ne yaparım nasıl geçinirim çok şükür atandım ama yarının ne getireceği hiç belli değil

Olabilir aslında araştıralım bunu da teşekkür ederim

Herkes

faizler çok yüksek deli misiniz diyor o yüzden sormak istedim kirada kalıp biriktirmeye çalışsam çok daha fazlası zarar edicem galiba
Sen herkese bakma , onlar sırf muhalefet olsun diye bişey söylerler , ben de 2,5 sene önce ev alcam dediğimde bana da aynısını söylemişlerdi , dinlemedim bile , evi aldım , 8 senelik çektim yaklaşık 70 bin faiz geldi ama ev 2 sene de 60 bin değer kazandı, kira ödememem de cabası.. Elinizde bu kadar nakit varken ve evi de çok beğenmişsen kaçırmayın derim

degilmi? millet ne yapacagi sasirdi.. almak için 5 yıl öncekine dönmek lazim o zaman evler ucuzdu. şimdi yeni yeni binalar yeni sistem yapılıyor bide faizlerde yükseliyo. zor yani:/
6 sene tayin isteyemiyorum en iyi ihtimal yasa falan çıkarsa 4 5 sene. Bu sürede kirada kalsam kiralarda sabit kalmıyor hep artıyor. 6 yılın sonunda sıfıra sıfır kalıyorum giden kiralarda cabası. Faiz maiz mecburum gibi artık 110 civarı krediye ihtiyacımız var 5 senede ödeyeceğimiz kira 70-80 arası tamamen zarar anlayacağınız.

evimizi 120 bine satmistik sonra paramiz bi yere baglansin diye ilk yapilan faiz indiriminin son gununde yararlandik 100 bine kadar olan konut kredisinde 0.89 faiz vardı 100 kredi cekip 50 üzerine koyduk bihafta icinde kiraci da bulundu, kredi bes yillik 2200 odemesi 650 kira aliyoruz, toplam odeyecegimiz faiz 30 bin civari gelecek kirada o kadar, yani ev kredi faizini amorti ediyo, ev su an 190 falan ediyomus eyulde bir yil olcak alali da, bence bosa beklemeyin alin ama kenara acil durumlar icin de bi miktar birakmanizi tavsiye ederim

Yani evet ev faizi ödemiş oluyor bir şekilde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…