Fakir ama çok gezen kayınvalide sendromu....

haklısınız ben de hanlar hamamlar beklemiyorum....ama madem para yok yola nasıl para buluyorlar:96:benim ailemde zengin değil bi sürü borca girdiler.oyüzdende pekçok şeyi yapamıyorlar seyehat gibi...

Canım seni gayet iyi anladım.Madem durumları yok ayaklarını yorganına göre uzatmalılar.size faydaları olmadığı gibi zararları da olmamalı.Evlenince de oğullarından bekleyeceklerdir.Alışmışlar bir kere.Bence büyükler büyüklük yapıp gençleri sıkıntıya sokmamalılar.Durumları olmayabilir ama bu onların sürekli oğullarından beklentileri olmasını gerektirmez.Ama yapacak pek birşey de yok.

Bu insan nerde kalıyor , nerde karnı doyuyor , camasırı nerde yıkanıyor? Ailesi' nin hic mi hakkı yok üzerinde!
Her yetiskin aklı basına olan insanın yaptıgını yapıyor suan hic sıkıntıda olmasalar bile calısan insanların ailesine destek olması gerekir kaldı ki , maddi acıdan durumları da yokmus!!

Okurken sıkıntı cekmis olabilir ama keyiften degildir herhalde dimi. :44:

Nisanlınızın ailesinden birseyler bekleyeceginize , evine destek oldugu icin kızacagınıza evlenmeniz icin sartlarınızın tam olarak hazır olmasını bekleseydiniz keske.

Son düzenleme:
Nisanlınız bir otel' de yada kendine ait bir ev tutup orada kalıyor da olsa oraya da para vericekti hatta belki daha fazlasını vericekti. Ailesi' nin durumu olsaydı '' oglum sen paranı biriktir yakında evleniceksin '' diyeceklerdi belkide.. :50:

sadece yaşayan bilir diyorum aynı sıkıntıları yaşadığım için konu sahibine hak veriyorum.Eşimin ailesi de biz evlenmeden önce kredi borcu diye eşimden yüklü para aldı ikiside memur emeklisi dört kişilik bir aile oldukça rahat yaşar ama onlar gezmeye tozmaya düşkün oldukları yaşam standartlarının üstünde yaşamaya meyilli oldukları için oldukça kredi borcu yaptılar.Eşim yurt dışında çalışmıştı evlenmeden önce atmıyorum 20 bin dolara yakın para aldılar eşimden.Eşimle 4 yıl önce evlenmeye karar vermiştik birikim yapalım tekrar düzene koyalım her şeyi diye ancak 1.5 yıl önce evlenebildik.Ve 1.5 yıl önce de hiçbir değişiklik yoktu eşimin ailesinde evlenirken eşimin ailesi bir çeyrek altın bile takmadı nikaha gelen diğer misafirler gibi geldiler evimize bir bardak dahi almadılar.Ne kadar beklersen bekle bir insan nasılsa öyle gider değişmez eşimin ailesiyle farklı şehirde yaşıyoruz öyle her şeyi kontrol altına aldık.Eşim biz ne alırsak alalım araba,eşya peşin aldığımız şeyler vs ailesine krediyle aldık diyor hala bunu demesinin bir nedeni vardır diye düşünüyorum.

sadece yaşayan bilir diyorum aynı sıkıntıları yaşadığım için konu sahibine hak veriyorum.Eşimin ailesi de biz evlenmeden önce kredi borcu diye eşimden yüklü para aldı ikiside memur emeklisi dört kişilik bir aile oldukça rahat yaşar ama onlar gezmeye tozmaya düşkün oldukları yaşam standartlarının üstünde yaşamaya meyilli oldukları için oldukça kredi borcu yaptılar.Eşim yurt dışında çalışmıştı evlenmeden önce atmıyorum 20 bin dolara yakın para aldılar eşimden.Eşimle 4 yıl önce evlenmeye karar vermiştik birikim yapalım tekrar düzene koyalım her şeyi diye ancak 1.5 yıl önce evlenebildik.Ve 1.5 yıl önce de hiçbir değişiklik yoktu eşimin ailesinde evlenirken eşimin ailesi bir çeyrek altın bile takmadı nikaha gelen diğer misafirler gibi geldiler evimize bir bardak dahi almadılar.Ne kadar beklersen bekle bir insan nasılsa öyle gider değişmez eşimin ailesiyle farklı şehirde yaşıyoruz öyle her şeyi kontrol altına aldık.Eşim biz ne alırsak alalım araba,eşya peşin aldığımız şeyler vs ailesine krediyle aldık diyor hala bunu demesinin bir nedeni vardır diye düşünüyorum.

Aynı sey degil arkadasım emekli memurlar gelirleri normal düzeyde sadece düsüncesiz sizinkiler.

Aynı sey degil arkadasım emekli memurlar gelirleri normal düzeyde sadece düsüncesiz sizinkiler.

konu sahibinin de aynı durum olabilir çünkü bizimkilerde hep durumumuz iyi değil halindelerdi 5-6 yıl önce bende bizimkiler için durumları kötü diyordum aklım başıma ünv bitip işe girip çalışmaya başlayınca geldi gelirlerinin gayet normal düzeyde olduğunu o zaman daha iyi anladım.Gerçi önceki sayfaları çok ayrıntılı okumadım gerçekten gelir düzeyleri çok düşük olabilir.Bizimkilerden sonra inancım zayıfladı malesef .

konu sahibinin de aynı durum olabilir çünkü bizimkilerde hep durumumuz iyi değil halindelerdi 5-6 yıl önce bende bizimkiler için durumları kötü diyordum aklım başıma ünv bitip işe girip çalışmaya başlayınca geldi gelirlerinin gayet normal düzeyde olduğunu o zaman daha iyi anladım.Gerçi önceki sayfaları çok ayrıntılı okumadım gerçekten gelir düzeyleri çok düşük olabilir.Bizimkilerden sonra inancım zayıfladı malesef .

canım buradaki bazı insanlar ya başlarından geçmemiş ya da bir şekilde sinsice sindirdikleri için karşı tarafı bize melek kesiliveriyorlar.oysaki yaşamak farklı...insan gerçekten bunalıyor.biraz düşünce istiyor...insanlara bu konuyu açıncada suçlu oluyosun.bırak yesinler sende ne yaparsan yapa geliyor mesele.öyle diyenlerin bir de hayatlarına bakmak lazım:51:

Son düzenleme:
canım buradaki bazı insanlar ya başlarından geçmemiş ya da bir şekilde sinsice sindirdikleri için karşı tarafı bize melek kesiliveriyorlar.oysaki yaşamak farklı...insan gerçekten bunalıyor.biraz düşünce istiyor...insanlara bu konuyu açıncada suçlu oluyosun.bırak yesinler sende ne yaparsan yapa geliyor mesele.öyle diyenlerin bir de hayatlarına bakmak lazım:51:

yaşamadan yorum yapmak çok kolay eminim kendi başlarına gelse panter kesilirler de neyse diyorum.Benim kendi annem babam da memur abimin düğününü eşyalarını her şeyini mükemmel yaptılar.Bir tane de annemlerin kiracısının olduğu evleri var kiracıyı çıkarıp abimleri oturttular.Annemler bir kere bile size gelelim diye baskı yapmadılar yapmazlar da abimle hanımı zorlar yemeğe gelin diye.Düşünüyorum da eşimin ailesiyle aynı şehirde otursak her gün yemeğe bize gelirlerdi biz uzaklaştık Allah'a Şükür rahatız.Biz eşimle paramızı ortak koyduk eşimin ailesinin yapması gereken her şeyi öyle aldık ama gücüme gidiyor kayınpederimin taktığı bileziğin eşimle bana ait olan parayla alınıp takılması sırf insanlar kınamasın diye aldığımız bilezikleri kayınvalideyle kayınpedere verdik millete karşı takmış görünsünler diye şimdi düşünüyorum da keşke yapmasaydım.Yanlış anlaşılmasın benim ailem nişanımı da yaptı çeyizimi de aldı alasıyla ailem karşıladı bunlar için aileme para vermedim.
Yıllardır maddi durumumuz kötü borçlarımız var diye ağlıyorlar neden olduğu çok açık ortada şimdi biz kurtulduk küçük oğullarının evine yerleştiler şimdi bekar evlenince o da anlayacak.

iste boyle,boyle gelin,kaynana,kayin peder sorunlari basliyor...henuz nisanliyken siz ogullarinin ailesine ne harcadigina karisiyorsunuz sonunu dusunemiyorum,oglullari elinde varsa harcasin, harcicak tabiki ya, hayret bir olay....:53:

Kesinlikle katılıyorum size.(Allah katında en fazîletli amel, vaktinde kılınan namaz, anaya-babaya ihsân ve Allah yolunda cihâddır) [Buhârî] Bunun üstüne birşey demiyorum.Ben de bir evlat sahibiyim Allah nasip ederse 2. bebeğim yolda.Ve inanıyorum ki sen de inş evlat sahibi olunca daha iyi anlayacaksın.Ailesinin bir kötülüğünü görmemişsin seni görmek için geliyorlar bundan doğal ne var.Elbette yardım edecek nişanlın bütçeniz elverdiği sürece haa senin rızkından kesip ona yedirir seni ele muhtaç ederse o zaman buna karşı çıkmak en tabii hakkın.Ama bence bu kadar önyargılı ve katı olma lütfen nişanılık çok güzel bir süreç tadını çıkar.:nazar:

çok güzel yazmışsın...büyük sevap haklısın...ama benim ailem ne olacak? onlar sıkıntıya giriyor.erkek kardeşim evlenirkende hep onlardan gitti ben evlenirken de....

Allah sabır versin eylülcüm...kurtulmuşsun iyiki...bende rahat olurum umarım..

canım nişanlının ailesi yardım etmese de size inşallah ileride maddi açıdan yük olmazlar vermemeleri önemli değil sürekli alma, isteme gibi durumları olmaz çünkü aile içinde sürekli tartışmalar başlar ileride sizin çocuğunuz da olacak sonuçta masraflarınız zaten artacak senin nişanlının ailesi emekli veya çalışıyormu gelirleri ne düzeyde tam olarak.Ben yorum yapıyorum ama bizimkilerin zaten toplam geliri 2200 falan var evleri kendilerinin karı koca sadece birbirine bakıyor onlara çok sinirli olduğum için senin de gözünü korkutmak istemem daha 3 ay önce rahatsızdım bana bakma niyetine geldiler eşimde iş nedeniyle bir hafta yoktu çalışıyorum sabah cıktılar aksama kadar 1 hafta istanbulu gezdiler her aksam eve geldiğimde yemeği yine ben yaptım dağınıklığı yine ben topladım güya bakma niyetiyle geldiler onlar gitti daha çok hastalandım rapor almak zorunda kaldım senin konunun altına da iyi içimi döktüm.:37:sinirlendirdiler ama beni:84:
Yanlız su da gerçek bir ailenin tutumu nasıl başlarsa öyle gider her şey senin kocanda bitecek ben evlenmeden önce bu konuda eşimi uyardım evlendiğimizde maddi konuda bize baskı yapmaya devam ederlerse evliliğimizi bitiririm dedim bir şekilde denge kurmaya çalışıyor ev alacağız borcumuz var diyerek kendince önlemler alıyor.Umarım evlendikten sonra sizde bu dengeyi kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
çok güzel yazmışsın...büyük sevap haklısın...ama benim ailem ne olacak? onlar sıkıntıya giriyor.erkek kardeşim evlenirkende hep onlardan gitti ben evlenirken de....

Eğer ellerinde var ve sonuna kadar yardım ediyorsa ailen,bu onların size ne kadar değer verdiğinin göstergesidir.Ne mutlu sana ki böyle bir aileye sahipsin.Çok rahat konuşuyorsun diyeceksin belki ama inan ben evlenirken eşimin ailesinden hiçbirşey görmedim tam tersi eşimin bekarken onlar için borçlandığı birçok şeyi de ben ödedim haa kıymetimi bildiler mi?Oraya hiiiç girmeyim.Herkes kalbinin meyvesini yer.Emin ol Allah herşeyi görüyor ve herkes hakettiğini bir şekilde buluyor bu dünyada,sana çok büyük zararlar vermiyorsa yaptığın iyiliklerin Allah mükafatını verir emin ol.

canım çok sağol....haklısın ben büyüttüm galibaa.ama işte insan borca batınca herşeyde gözüne batıyor...

bnce hice de büyütmemişsn canm seni anlıormçnkü bnmde basımda aynısı var. kadını gören villada otruru sanar.yer içer gezer giyer... oüluna geldimi yok para der. ailesini yönetmeye alışık beni ve ailemide öle istior YÖNETMEK VE KEND, İSTEİĞİNİ YPMAK.. aslnda bnm ailem çok uysaldr eger mantklı yaklassalar ılımlı olsalar bzmlierde destek olurlar ama bi anlatsam size yaptrıklarnı şok olursnz bu aralar cnmçok sıkkın bnmde yardıma ihtıyacm var basedemiorm ve sanırım ayrılcaz bizzz :(((((

hemen karar verme canım ya:(((

canm karar vermek değil bu hiç istemiorm gnlerdr neler cektımı alllah biliyor. ama nişanlım bnm için yerleşti buraya annesi şimdide alır oğumu giderm diomuş.bnmkide kızınca alsın oğlunu gtsn kızmı yok dio gerildim iicene bzm aramzda sorun yok ama annesi öle cadıki inanın en bastan anltmaya kalksam hak verrsnz bana.:(

Back
X