Sevgili fal muptelasi dostlar
Dun gece resmen bir huzur coktu ustume, adeta bir ruhsal aydinlanma yasadim. Size de anlatayim : Nesibe'ye daha once bir kere daha fal baktirdim, o zaman gercekten cok mutsuzdum. O da zaten mutsuz oldugumu soylemisti.
2 gun once baktirdigimda mutsuz degildim. Aslina bakrsaniz umut tutma yolundaydim, gecmiste kalan mutsuzlugun ustumdeki son kirintilarini da supurmek uzereydim. Dun gece Nesibe'nin falini tekrar dinlerken sunu fark ettim, soyledigi gelecekle ilgili seylere inanmadim. Benim icin de mutsuzsun demis, ona da inanmadim cunku o fali dinlerken artik mutlulugumun dis etkenlere bagli olmadigini, onun veya baskalarinin agzindan cikan seylere de bagli olmadigini fark ettim. Aylardir olumlu dusunmeye, olumlu olmaya calisiyordum her nasilsa dun gece mutsuzluk + umutsuzluk dongusunden ciktigimi, ruhumun etrafindaki olumsuzluktan arindigini ve huzurla doldugumu hissettim. Fali dinlerken "yaniliyorsun Nesibe, ben mutluyum, mutlulugum da oteki beriki adama bagli degil" dedim ve o anda gercekten huzurun icime doldugunu hissettim. O bana mutsuzsun, huzursuzsun vs vs derken, benim icime gunes dogdu. Falcilara inanmaktansa kendimi Allah'in bana bictigi kadere kendimi ruzgarin onundeki yaprak gibi birakmaya karar verdim. Sunu da fark ettim ki, kadere yeterince inanmadigim ve Allah inancim yeterince saglam olmadigi zamanlarda faldan daha cok medet ummusum.
Bir erkekle ilgili soru sormustum, bu kisi hakkinda anla ilgili dedikleri dogru olabilir ama gelecekle ilgili dediklerinin tutacagini sanmiyorum zaten. Bana bu kisiyi 6 ay bekleyecegimi, onun gelgitlerinden sinirlerimin harap olacagimi soylemis, ben de ona aynen su cevabi verdim :
"Gecmisteki hatamdan sunu anladim ki sultan dahi olsa kimse 6 ay beklemeye degmez. Deger veren biri karsindakinin sinirlerini zaten harap etmez, ben de baska biri icin huzurumu bozamam. Kendime Kasima kadar sure koydum, beklerim, bakarim olmazsa da s..tir ederim ama arkasindan uzulmem, kimse Hint kumasi degil".
ve bu soylediklerime gercekten inaniyorum. Kimse 6 ay beklemeye degmez, Sultan Suleyman olsa bile. Deger vermeyen birine deger vermeyi ben cok da mantikli bulmuyorum acikcasi.
Gecmiste birini beni cok uzdugunu soylemis , ben de soyle cevap verdim :
"BU meseleyi artik hayat ve iliski tecrubesi olarak goruyorum. Bu isten ogrendigim ders deger vermeyen birine deger vermemek oldu."
Ben eski sevgilimi beklemiyorum, bir eski sevgilim de yok zaten. Cocuklarinin babasini ve kocasini bekleyenleri tenzih ederek sunu soylemek istiyorum sevgili kardeslerim : Nesibe ya da baska biri arayacak dedi, aradi diyorsunuz, ee peki sonra ? Iciniz soguduktan sonra terk eden, giden , kiran doken adama yine ayni seyleri hissedebilecek misiniz? Sevdiginizi, umut ettiginizi biliyorum ama ben de derim ki kendinize sure koyun, su zamana kadar beklerim , olmazsa da uzulmem gecerim diyin. Dedigim gibi birini 6 ay beklemenin hicbir mantigi yok bence, hic kimse siz KKnin guzel kadinlari kadar degerli degil.
Rezzan Hanim'a, Haleh Hanim'a tekrar eglencesine baktirabilirim......ama Nesibeye tekrar baktirmam cunku kartlari yorumlamiyor. Sessizlerim dedigim yaratiklari hayatima musallat etmek istemiyorum, zaten guvenilir varliklar olduklarini da dusunmuyorum, kararlarimi onlarin dediklerine gore verip hayatimin iplerini bunlara vermek istemiyorum. Sizin de bu varliklara fazla guvenmemenizi dilerim.