fare sorunumuz :(

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Günaydın bayanlar ya . Biz lojmanda oturuyoruz ve maalesef evimizde galiba fare var :( eşim şu yapıştırmali fare yakalayan seylerden aldi. Kartona sürdü bekliyor simdi. Aksam yakalanirsa ne olacak dedim
Kartonuyla çöpe atacagim ne olacak dedi.
Sonra dedim. Kediler yer onu dedi :(
Canli canli mi yiyecekler fareyi dedim evet dedi :((((
Ben vazgectim kaldir onlari fareye de disarida koyariz yemek eve girmez dedin eve hastalik mi bulastiracaksin saçmalama kedi bayiltip yer onu dedi :(
İşe Geldim simdi ama aklim evde acaba gunah midir hayvana yazik degilmi. Ya kedi yiyecek yada acliktan susuzluktan ölecek :(

Yapiskanlardan nefret ediyorum ben. Cok igrenc bir sey. Sonra kediler de fareyi yicem diye yapisiyor ona. Bir kere tanik oldum hala gozumden gitmiyor o manzara.

Baska bir cozum bulun. Lagim faresiyse klozete banyoya lavabolara camasir makinesi giderine kezzap dokun. Yok apartmanda falan giriyosa apartmani ilaclatin guzelce.

Yapışkana gelmesi şans işi yani gelebilir de gelmeyebilir de .
Evimize üç kere kere fare girdi ikisini kıstırarak yapışkanın üstünden geçmesini sağladık ve yapıştı .
Bir tanesinden haberimiz bile yoktu yapışkanlardan birine gelmiş çok sonra farkettim .
Yapışkana koyacağınız yiyecekleri elinizle koymayın , temas ettiğiniz de sizin kokunuz bulaşıyormuş yiyeceğe ve gelmiyormuş.

sakın sakın o yapışkanı başka bir yere bulaştırma hatasında bulunmayın ben bir salaklık yaptım ki o yapışkanları hala tam anlamıyla çıkarabilmiş değilim , vitrinin altına girdiğin de yere bocaladım yapışkanı hesapta sınır çizdim çıkamayacak biz de yakalayacağız.
Tiner,benzin sür allah sür kıyafetlerimiz banyom mahvolmuştu.

Son düzenleme:
Günaydın bayanlar ya . Biz lojmanda oturuyoruz ve maalesef evimizde galiba fare var :( eşim şu yapıştırmali fare yakalayan seylerden aldi. Kartona sürdü bekliyor simdi. Aksam yakalanirsa ne olacak dedim
Ben vazgectim kaldir onlari fareye de disarida koyariz yemek eve girmez dedin eve hastalik mi bulastiracaksin saçmalama kedi bayiltip yer onu dedi :(
İşe Geldim simdi ama aklim evde acaba gunah midir hayvana yazik degilmi. Ya kedi yiyecek yada acliktan susuzluktan ölecek :(

Yapışkanlı kartona yapışırsa ve siz onu öyle çöpe atarsanız kedi de gidip o kartona yapışır. Başımıza geldi ordan biliyorum.Fındık faresiyse eğer muhtemelen bir tane değildir. Binamıza ilk taşındığımız sene, yeni bina olmasından kaynaklanıyor sanırım apartmanca kafayı yedirttiler bize. 4-5 ay sürdü tamamen kurtulmamız. Kaç tane yakaladık ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 9. Kattaki komşudan bile çıktılar. Önce komşularınıza sorun onlarda da var mı diye.

Öyle acımakla bir yere varamıyorsunuz, tehlikeli, zarar veren hayvanlar bunlar. Ben de ilk gördüğümde baya bi seyretmiştim ne kadar güzel diye. İsim bile koymuştum mahlukata.

Yapışkanlı kağıda yapıştıktan sonra kartonu ikiye katlayın, üstüne basın. Sonra bir poşete koyup ağzını iyice bağlayın ki kedi köpek kokusunu alıp açamasın. Üzücü biliyorum ama başka yolu yok.

Yapışkanlı kartona yapışırsa ve siz onu öyle çöpe atarsanız kedi de gidip o kartona yapışır. Başımıza geldi ordan biliyorum.Fındık faresiyse eğer muhtemelen bir tane değildir. Binamıza ilk taşındığımız sene, yeni bina olmasından kaynaklanıyor sanırım apartmanca kafayı yedirttiler bize. 4-5 ay sürdü tamamen kurtulmamız. Kaç tane yakaladık ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 9. Kattaki komşudan bile çıktılar. Önce komşularınıza sorun onlarda da var mı diye.

Öyle acımakla bir yere varamıyorsunuz, tehlikeli, zarar veren hayvanlar bunlar. Ben de ilk gördüğümde baya bi seyretmiştim ne kadar güzel diye. İsim bile koymuştum mahlukata.

Yapışkanlı kağıda yapıştıktan sonra kartonu ikiye katlayın, üstüne basın. Sonra bir poşete koyup ağzını iyice bağlayın ki kedi köpek kokusunu alıp açamasın. Üzücü biliyorum ama başka yolu yok.

Evet ben de çok sevmiştim gördüğüm de bide hızlılar , epeyce düşünmüşümdür o kartonda ne yapsam diye.
Çöpe atsam can çekişerek ölecek , öldürsem kıyamıyorum .
Mecbur bir ayakkabı kutusunun içine koyup çöpe atmıştık .
Zaten yapışkandan kaçmaya çalıştığın da yaralanıyor hayvan .
Ve lütfen yapışkanı kullansanız bile , kedinin yapışmayacağı şekilde atın .
Yazık kediye.

Son düzenleme:
Evet ben de çok sevmiştim gördüğüm de bide hızlılar , epeyce düşünmüşümdür o kartonda ne yapsam diye.
Yazık kediye.

Öldürmek lazım diye düşünüyorum, çok canları yanıyor çünkü. Çığlık atıyorlar resmen. Hala aklıma geldikçe üzülüyorum.

Yapışkana gelmesi şans işi yani gelebilir de gelmeyebilir de .
Evimize üç kere kere fare girdi ikisini kıstırarak yapışkanın üstünden geçmesini sağladık ve yapıştı .
Bir tanesinden haberimiz bile yoktu yapışkanlardan birine gelmiş çok sonra farkettim .
Yapışkana koyacağınız yiyecekleri elinizle koymayın , temas ettiğiniz de sizin kokunuz bulaşıyormuş yiyeceğe ve gelmiyormuş.

sakın sakın o yapışkanı başka bir yere bulaştırma hatasında bulunmayın ben bir salaklık yaptım ki o yapışkanları hala tam anlamıyla çıkarabilmiş değilim , vitrinin altına girdiğin de yere bocaladım yapışkanı hesapta sınır çizdim çıkamayacak biz de yakalayacağız.
Tiner,benzin sür allah sür kıyafetlerimiz banyom mahvolmuştu.
Ayy inanmıyorum gerçekten miiiiii.....
Dikkat edeyim o zaman.. teşekkür ederim. .

OFff o kadar zormu bunlari yakalamasi ya..evet finddik faresi...
Mutfak ta var sanırım bitane de unum vardi onun cuvalini delmis ..
E yapiskan yakalayamiyor diyorsunuz ne yapalim kapan mi alalim..

Yazık kediye.
Tamam canım
Esimde dediki yavrularsa napariz 20 25 tane yyavruluyor dedi.. baska caremiz yok galiba. . Bazen ablamin minik kizi geliyor.. ona filan mikrop bulasma riski varmis esim oyle diyor fare mecbur ölecek o zaman napalim

Ayy inanmıyorum gerçekten miiiiii.....
Dikkat edeyim o zaman.. teşekkür ederim. .

OFff o kadar zormu bunlari yakalamasi ya..evet finddik faresi...
Mutfak ta var sanırım bitane de unum vardi onun cuvalini delmis ..
E yapiskan yakalayamiyor diyorsunuz ne yapalim kapan mi alalim..

Önce fareyi takip et, yollarını asla değiştşrmez onlar. Hep aynı yerden gelir gider. Yolunun üstüne koyun kartonu. Ve ne kartona ne yiyeceğe eliniz değmesin. Kokuyu alırsa gelmez kartona. Korkunç zeki hayvanlar. Kedi falan halt etmiş yanında yani. Ve binanızı ilaçlayın. Ziraat bakanlığının satış yaptığı dükkanlar var, oralarda fare şekeri diye bişey satılıyor. Kesme şeker gibi pembe bişey. Bütün binaya, çocukların görmeyeceği yerlere bunlardan koyun yine eliniz değmeden. Önlem almanız lazım yoksa çok çekersiniz. Bizim masanın bacağını yemişti şerefsiz.

hayvanları çok seven biri olarak
konu fare yada benzer haşeratlara gelince
malesef vicdanlı olamıyorum
:50::50::50::50:
onlar beni yiyeceğine
kediler onları yesin
:50::50::50::50::50:

Önce fareyi takip et, yollarını asla değiştşrmez onlar. Hep aynı yerden gelir gider. Yolunun üstüne koyun kartonu. Ve ne kartona ne yiyeceğe eliniz değmesin. Kokuyu alırsa gelmez kartona. Korkunç zeki hayvanlar. Kedi falan halt etmiş yanında yani. Ve binanızı ilaçlayın. Ziraat bakanlığının satış yaptığı dükkanlar var, oralarda fare şekeri diye bişey satılıyor. Kesme şeker gibi pembe bişey. Bütün binaya, çocukların görmeyeceği yerlere bunlardan koyun yine eliniz değmeden. Önlem almanız lazım yoksa çok çekersiniz. Bizim masanın bacağını yemişti şerefsiz.
Nerden geldigini bilmiyorum ama bulamıyorum da..
Ziraat bankasi konusunu arastiracagim canım ama diyorum ya gece sesler duymus esim.. fareden suphelendi..

Nerden geldigini bilmiyorum ama bulamıyorum da..
Ziraat bankasi konusunu arastiracagim canım ama diyorum ya gece sesler duymus esim.. fareden suphelendi..

Görmemeniz mümkün değil. Önce sesle başlar sonra moklarını görürsünüz. Onları takip ederek gidiş yolunu bulabilirsiniz. Bi yandan yer bi yandan boşaltırlar çünkü. Dolapların içine, arkasına, çekmeceleri çıkarıp altlarına falan bak. Mikrop kaparsınız allah korusun.

Görmemeniz mümkün değil. Önce sesle başlar sonra moklarını görürsünüz. Onları takip ederek gidiş yolunu bulabilirsiniz. Bi yandan yer bi yandan boşaltırlar çünkü. Dolapların içine, arkasına, çekmeceleri çıkarıp altlarına falan bak. Mikrop kaparsınız allah korusun.
Tamam canım bakacagim.. sana yine yazabilirim demi buradan .
Fareler konusunda yetkili bir abiye benziyorsunuz da :))))

oturduğum ev çok eski. Malesef bizde de var. ama bantlar bana göre değil. babam ilk başta kapanı kullanmıştı, valla cardın dedikleri cinsten yani kedi kadr olan farelerden çıktı. amaç kurtulmak olduğu için can çekişmesini istemedik. daha sonra zehir kullandk. sephoranın dediği gibi yolları belli. o yola döktük zehri. biri mutfagn ortasında öldü. o fındık faresiydi. diğerleri yuvalarında öldü sanırım. görmedik. ama uzun süredir ykk. bir de girip çıktığı delikler belliydi. kireç döktük ama sanırım onu da yiyor.

💑💓

Son düzenleme:
size hastalık bulaştırırsa - ki ALLAH cc korusun - daha mı iyi?

fare, haşerat sevgisi olmaz; olmamalı.

yıllar öncesinde komşunun kızınınn elini ısırmıştı Allahtan sorun çıkmadı

en iyi çözüm toz alçılar var onun içine bir miktar un karıştırıp koymak fare yiyince mideesi donuymuş

kedi bayıltıp mı yiyormuş:1::1:
kartona değil cama sürün yapışkanı eşinizde bir bez ile yada peçete ile fareyi tutup ya gidere ya da başka yere atsın ben olsam gidere atardım..
kartonla beraber çöpe atarsanız zavallı kedide yapışır kalır..
cama yapıştırın aynı camı tekrar kullana bilirsiniz çünkü muhtemelen 1 tane değildir..
tezgah üstlerine ve altlarına koyun oralarda çok geziyorlar..
üniwde ki evimde vardı oradan biliyorum..
çoğalırlarsa sapıtıp yatağınızda bile karşılaşa bilirsiniz..
ev arkadaşımın yastığının altına girmişti

Back
X