• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı bir gözden yorumlarınıza ihtiyacım var :(

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
merhaba hanımlar.önce belirtiyim bu arkadaşımn hesabı yeni hesap açtım ama henüz aktifleşmedi..
konuma geçiyim benim 3 yıllık bir ilişkim var.normalde aynı şehirliyiz ama o şuan şehir dışında üni okuyor.ben de mezun oldum.2 3 ayda bir görüşebiliyoruz..sorunum da şu;
bu 3 yıl içerisinde erkek arkadaşımın ağzından evlilik,gelecek vs ile ilgili tek bir kelime bile duymadım.bu konulara hiç girmiyor..şakası bile geçmiyor aramızda..bende o açmadığı için tek kelime bile etmiyorum ilerisiyle ilgili..çok düşündüm bunun nedenini evlilik delisi bi tip değilim ama 3 yıl oldu artık ve hayatımda bazı şeylere yön verirken bu konu hep aklımı karıştırıyor..memurluk için tercih yaparken bile sorun yaşıyorum uzak bir yeri yazsam ne olur ileride onunla ciddi bişey olursa sorun olur mu ya tayinim çıkmazsa gibi ya da mesela karşıma çok düzgün biri çıkıyor ve ben o var diye şans vermiyorum..ama ya tüm bunlar boşunaysa ya 3 4 yıl sevgili olup sonra sonuca bağlanmadan biterse diye düşünmekten aklımı yicem artık..hemen ciddi şeyler olmasa bile en azından bu evlilik vs konusunn bahsi geçmesi gerekmezmiydi şimdiye kadar?ayrıca bana karşıda sevgisinn olugunu biliyorum bi çok kez bitirme kararı aldım ama istemedi,sürekli konuşuyoruz yani normal bi sevgililik evresi geçiriyoruz ama tek sorun bu konuyu açmaması..tek başıma içinden çıkamadım sizce ne yapmalıyım..ben konuyu açsam çok mu komik görünürümm..yardım lütfennn :(

selam arkadaşım demişsin ya normal bir sevgililik evresi diye işte o dedğinden değil sizdeki insan sevgilisinin evlilik hakkındaki düşüncelerini bilmezmi hiç.hiç düşünmese bile söylemesi lazım.ee sonuç ne olucak sana söyliyim olan sana olacak.bence konuya gir sonra ilerde çok pişman olursun konuşulmadan anlaşılmaz arkadaşıın ablası evlendiği aadamın çocuk istemediğini bilmeden evlenmiş ister sanmış adam ömür boyu istemem deyince boşandılar..yani o hesap ister kız ister gücn sonunuz ne olacak sormak en büyük hakkın:32:

selam arkadaşım demişsin ya normal bir sevgililik evresi diye işte o dedğinden değil sizdeki insan sevgilisinin evlilik hakkındaki düşüncelerini bilmezmi hiç.hiç düşünmese bile söylemesi lazım.ee sonuç ne olucak sana söyliyim olan sana olacak.bence konuya gir sonra ilerde çok pişman olursun konuşulmadan anlaşılmaz arkadaşıın ablası evlendiği aadamın çocuk istemediğini bilmeden evlenmiş ister sanmış adam ömür boyu istemem deyince boşandılar..yani o hesap ister kız ister gücn sonunuz ne olacak sormak en büyük hakkın:32:

bende bu tip şeylerden korkuyorum zaten.en azından önümü görmek istiyorum artık..tam konuyu açacakken bişeyler beni engelledi hep..mayıs ayında görüşücez.artık gurur şu bu hepsini unutup konuşucam.ama konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum.:(

Canım öncelikle kendini ve kendi geleceğini düşünmeli insan. Zaman ilerledikçe ve sen sustukça kim bilir belki sana çok iyi gelicek fırsatlar imkanlar kaçırabilirsin. İlerde ben onu bekledim sevdim ama onun yüzünden bu haldeyim dememen için hayal kırıklığına uğramaman için şimdiden konuşmalısın sevgilinle. Sende sustukça o belki hiç bir zaman konuyu açmaz belki işine geliyor böyle olması ve bir gün sana dönüp te ben seni durdurmadım sana şöyle yap böyle yap demedim demek imkanı verme bence üzülen inanki sen olucaksın. Çünkü aldığın bütün kararlar sana ait olucak ve aldığın o kararların sorumluluğunu da sen taşıyacaksın.
Konuşmayı nasıl başlatacaksın....onu en iyi sen tanıyorsun. Rahat güzel sözlerle birlikteliğinizin zamanı ilerlediğini söyleyebilirsin mesela ve gelecekle ilgili bazen kararlar almak sorunda olduğunu da hani iş konusu olabilir başka şeyler de olabilir. Birlikteliginizin geleceği ile ilgili ne düşünüyor mesela sorabilirsin.

3 yıllık erkek arkadaşınla bu konuları çoktan aşmış olmanız gerekirdi.
Yani aranızda çekinerek konuşacağınız bir mesele var.
Evlenme meraklısı gibi görünmemek gerekir tabi ki ama onun fikirlerini merak etmez misin? Belki evlenmeyi düşünmüyordur.

Bu konuyu konuşmak ya da gündeme getirmek illa evlilik delisi olmak değildir ki. Sonuçta geleceğimiz de tasarlıyoruz bir yandan evlilikte bu konuda önemli bir mevzu çeşitli kararlar almadan önce oturulup konuşulması gereken bir şey ilişkinin belli bir zamanında sonra. Bana göre insan sevgilisiyle her konuyu açıkça konuşabilmeli yok beni yanlış anlar mı yok konu şuraya gider mi buraya gider mi demeden neden çekiniyorsunuz ki?

Back
X