Farkli bir takinti, yardim bekliyorum

Galiba bilinçaltınızda bir kıtlık psikolojisi var.Geçmişten taşıyıp beslediğiniz bir inanç :"Saklamalıyım ,Biriktirmeliyim,Şimdi değil,Şimdi kullanmaya gerek yok ,Ya kalmazsa ?Ya biterse ?Ve farkında olmadan yeni giysileri giyecek kadar kendinizi değerli görmüyorsunuz sanki.Tabii profesyonel yardım alın ama hergün düzenli olarak olumlamalar da yapın 'Yeni, güzel giysileri hakediyorum ,onları giyince daha iyi hissediyorum, bu giysileri alabildiğim için şükrediyorum/teşekkür ediyorum.Bu giysileri giydikçe şansım,bereketim artıyor ,enerjim yükseliyor " gibi.O eski dediğiniz elbiseleri bir anda toplayın ,kesip temizlik bezi yapın ki yenilerini kullanmak zorunda kalasınız.

Ayni beni ozetlemissiniz. Ayniyiz, ben de aliyorum ve giymeye kiyamiyorum. Calisirken doktor onlugu giydigim icin alttaki kiyafetin onemi yok, bu yuzden surekli ayni kiyafetimi giyiyorum. Kot pantalon ve ustune dandik bir badi. Halbuki evde ne moda marka kiyafetlerim ayakkabi canta ve aksesuarlarim var. Kurtulamiyorum bir turlu, senin gibi bende surekli bakiyorum, onlara baktikca mutlu oluyorum. Gercekten farkli bir hastalik. Umarim evlerinde cop biriktirenlerden olmayiz :)

Dogru yazmissiniz, kendimi yeni giysiler giyecek kadar degerli gormuyor olabilirim. Yazdiginiz olumlamalari not ediyorum. Tesekkur ederim.

bende aldığım yeni kıyafetleri pek giyemiyorum,
ama benim sorunum vakitsizlikten ve birbirine uyumsuz parçalar almamdan kaynaklanıyor,
elimi dolaba atıyorum iilk elime geleni giyiyorum (bu genelde hep aynı şey oluyor)
çünkü ne giysem diye düşünecek ve kombin yapacak vaktim yok.

zorla biraz kendini, güzel bir kombin yap, sök etiketlerini,
dışarda giyemiyorsan önce evin içinde giymeye başla,
yavaş yavaş dışarda giymeye de başlarsın,
aldıklarını eskitmeden de yeni bir şey alma...

bence bugunden ıtıbaren hıcbır sey almayın.ne takı ne toka ne elbıse hıcbısı.sadece dolabınızda mevcut olan kıyafetlerınıze odaklanın. mesela ertesı gun bır yere mı gıdıceksınız.sınemaya veya arkadas toplantısı gibi.gıyecegınız her seyı aksamdan hazırlayın ama daha once hıc gıymedıklerınızı veya en azından bır tane de olsa daha once hıc gıymedıgınız olsun.misal kotunuz yenı ama buluzunuz eskilerden gibi. bu sekılde uzun sure devam ettırın.bence size yakısan degısık kıyafetlerınızı gıyınce kendınızı cok guzel hıssedeceksınız.cunku bana oyle olur.yenı bır sey alıp onu gıyınce kendımı yenılenmıs tazelenmıs guzellesmıs gibi hıssederım. dusuncelerinizi deftere yazın.yenı bır kıyafet gıyerken ne hıssedıyorsunuz.neden kacınıyorsunuz bu davranıstan.mesela bir arkadasınız sıze bu dertten yakınsaydı sız ne onerırsınız arkadasınıza.bu sekılde kendınıze ne hıssettıgınızı sorun sureklı ve gunluk gibi deftere yazın.sonra kendınızı guclu hıssettıgınız bır gun yenı bısey gıyın ve hıc olmazsa onunla bakkala kadar gıdın gelın.once bıraz zor olucak tabiki.ama bu sekılde mesafeleri uzatın ve yenı kıyafet gıymeyı sıklaştırın ve bu duygularınızı deftere yazmaya devam edin.böyle böyle yenersınız bence.bir de bunu bir anormallık gibi dusunmeyın.olabilir.insanın basına gelen hıcbır sey anormal degıldır hepsi normaldir. ben psikologa gıtmıstım bır sıkıntımdan dolayı.bana bu sekılde bır uygulama vermıstı ki genelde cogu benzerdir. o an hıssettıgınız duygular aklınızdan gecen dusunceler hepsını yakalayıp kagıda yazarak rahatlamaya calısmamı saglamıstı.dedıgım gibi basta coook zor gelıcek ama ben benım ıcın cok onemlı olan bır sorunu yaklasık 1 ayda cozmustum ki benımkı de baya köklü bir durumdu sizinki gibi 5-6 senedır yasıyordum.bu sekılde bır deneyın bence.baktınız yıne olmadı o zaman psikologa gıtmekten cekınmeyın.çok uzun oldu ama umarm faydalı olmustur..

Tesekkur ederim, sizinki de obsesif kompulsif bozukluk muydu? Cunku benimki ona benziyor. Dediklerinizi not ettim, denicem. Umarim bende 1 ay icinde sorunumu cozmus olurum.

Canım bende oriflame yapıyorum bi sürü sey alıyorum dışarıdan da bi sürü urun alıp kullanmıyorum sadece kafama taktığımı kullanıyorum mesela şu an sivilcelerimi taktigim için onlarla ilgili olanları son derece düzgün kullanıyorum diğerleri iconde bi sürü kullanılmamış var hele ki ruj inanılmaz. Bazılarını da alıp yakışmadığı için atıyorum bi köşeye ya da bi faydası olmadığı için

bir psikoloğa gitmeniz gerektiğini düşünüyorum.
alışveriş yaparak mevcut sorunlarınızı(varsa) bilinçaltına itiyor olabilirsiniz. gereksiz alışveriş takıntısı gibi... alışveriş sizi rahatlattığı için(bir sorun var ki) bu kadar çok alıyor olabilirsiniz.
güzel giyecekleriniz olduğu halde, hep eskilere yönelmeniz, dikkat çekmemek için yaptığınız bir durum şey olabilir, özgüven sorununuz olabilir. kendinize değer vermiyor olabilirsiniz...
bunlar aklıma ilk gelenler... birer ihtimal, 'öylesiniz' demiyorum...

bir psikoloğa giderseniz, altta yatan nedeni o söyleyecektir. küçük bir sorun ama bence küçükken halletmeye bakın...

Son düzenleme:

Onlara messi diyorlar :44:
İlginç bir hastalık, çöpün tam içinde yaşamak. Ama adı üstünde hastalık.
Bence sen kıyafetlerini çöp değil de hazine olarak görüyorsun
Giy kız nolcak alt tarafı kumaş parçası, elbet birgün solacak yıpranacak. Mezara götürecek değilsin ya

eskimesinler hep yeni kalsınlar diyemi giyinmiyorsun ?

Son düzenleme:
Konunuzu okuduğumda kendimî sizin yerînize koyduğumda;
Onca şey aldım giymedim yaş ilerledi birgün gelecek onları giyemeceğim. Napîm ben giyemeyipte dolapta bekleyen kıyafetleri. Bir ömür boyu heves edip aldıklarımı hiç giyemezsem napim ben diye düşündüm.
Bir dönem çok eğitim verirdim. Verdiğimiz eğitimlerden çıkan bir sonuç; insanlar kıyafetleri ile ağırlanır.
Özetle;bugün giymezsen ilerde de giymediğin için üzülüp hayıflanacaksın.
Ayrıca giyin bak çevrendekilerin sana söylediği hoş yorumlar ve bakışlar senin ruhunu okşayacak. Hem giyki onlar eskisin ve yerine yenileri gelsin :)))
Bende hastalıkda yeni bişi aldıysam hemen giyinmek isterim. Günlük bir kıyafetse hle hemen yarın giyerim.

Ozguven eksikligi kismina katiliyorum, ondan olabilir.

Ya ne guzel, ben de keske alir almaz giyebilsem. Ama ne mumkun, aldigim gibi eve gelip dolaba etiketini cikarmadan koyuyorum. Az once saydim 417 adet cok guzel kulodum var :) Hicbirini giymedim, 2-3 ninem tipli olanlari yikayip yikayip giyiyorum. Biktim bu hastaliktan. Ama giyemiyorum iste, deniyorum yapamiyorum.

nasıl giyiniyorsunuz demişsin ilk başta.kendimden örnek verym mesela ben 2-3 günlük düşünüyorum şunu mu giyisem bunu mu giysem diye akşamdan ayarlamaya çalışıyorum çünkü sabah erken okula gidiyorum.ve aldığım yeni güzel şeyleri giydiğim sabah daha pozitif başlarım güne daha mutlu olurum :) bence sen de böyle yapmalısın. bir de önerim olcak sana hani diyorsun ya pahalı kıyafetler alıyorum bunu biraz kısabilirsin (tabi uzun bir süre bişi almaman daha iyi de alırsan diye) daha uygun fiyatlarda alabilirsin bu aldığın şeyin değerini az da olsa gözünde düşürür diye düşünüyorum böylelikle giymen kolay olabilir.
bir de sorum olcak; aldığın kıyafetleri üzerine deneyerek mi alıyorsun ? böyle aldığını düşünerek de şunu söyleyebilirm.insan üzerinde güzel durduğunu , kendine yakıştırdığını düşündüğü bir şeye para verir ve alır öyle diil mi? evde boş vaktinde yıllardır giydiğin kıyafetinle yeni aldıklarını bir karşılaştırmalısın ve aynanın karşısında denemesilin kendi kendine şu pantolonla şu bluzu şu kolyeyi şu ayakkabıyı giyerim diye kombin yapabilrsin böylelikle işin kolaylaşır. ve şuan o dolap bende olsaa deli gibi giyerdimm hepsini ayrı ayrıı çok eğlenceli olcak bak dene :))hiç bir şey senden önemli diil bırak eskisinler hepsi eskiyince yine gider alırsın

Son düzenleme:
Ozguven eksikligi kismina katiliyorum, ondan olabilir.

uygun kombinler yapıp, işe öyle gidin. önlüğü giymediğiniz zamanlarda arkadaşlarınız sizi görecek, iltifatlar alacaksınız.
ayrıca kıyafetiniz içinde şık ve rahat oldukça, o sizin özgüveninizi de olumlu etkiler.

yorumları okudum, arkadaşların yazdığı gibi önce eskilerinizden kurtulmaya bakın. mecburen yenilere başlarsınız. yenilerden uygun kombinler oluşturun ki, ne giyeceğim diye düşünmekle zaman harcamayın. eskilere alışık olduğunuz için kombinlemek çok kolay geliyordur...

ayrıca, hiç biri sizden değerli değil.
benim de etiketi üzerinde olan bir sürü kıyafetim kaldı. hızlı bir şekilde kilo aldığım için giyemedim bile, bir kısmını dağıttım ama çoğu duruyor, boşuna yer kaplıyorlar şimdi. ne giyiliyor, ne veriliyor. zayıflama umudumdan dolayı saklıyorum hala :26:
siz de bu tür tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için bir an önce onları kullanmaya bakın. hem modası geçmeden kullanmış olursunuz, hem de onları giydiğinizde daha rahat hissedersiniz.
yeni bir çorap giyince bile, insana güzel hissettiriyor.

aldığınız şeyleri de sadece görünüşüne değil, rahatlığına dikkat ederek alın. şık ve rahat olmayan kıyafetleri insanın giyesi pek olmuyor.

Bak şöyle düşün. Yenilerini alamazsam diyorsun ya. Bir iki parça ayır kenara giyme. Psikolojik olarak şöyle düşünmeye çalış. Bunlar eskirse şunyenileri giyerim en kötü. Eeee işimde iyi çalışıyorum daha çalışırım nasipse gene alırım :))
Bak giyin herkes hemen fark edip hoş sözler söyleyecek. Beğenilmek güzel şeydir :))
Zaten modası geçince istesende giyemezsin giysende bazılarını içînde kendini iyi hîssedemezsin yaşın ilerlerse yaşına ve bedenine uymayacak :))) buda feci bir durum olur. Mesela Geldin 40 a ama aldıkların 25 yasındayken aldıkların :))) hala duruyor.

almayı önlemeye çalışın önce.
o kadar eşyayı koyacak yer bulmakta çok zorlanırsınız yakında. gerçekten hiç gerek yok...

bir de eşyaları alıp hemen kullanmıyorsanız, sezonda alışveriş yapıp boşuna fazla para ödemeyin.

geliriniz iyi ise, harcamakta zorlanıyorsanız, araba veya ev gibi bir yatırımın borcuna girin. o da sizi para harcama konusunda dizginler.

Sizinki farklı bir durum olabilir ama aşırı mükemmelliyetçi insanlar da bu olabilir .Kısaca ya hep ya hiç gibi.
Bir tanıdığım en mükemmel düğünü yapamayacağını düşündüğü için düğün yapmamıştı hatta gelinlik bile giymedi .
Açık açık söylemiştide mükemmelini yapamadıktan sonra benim için önemli değil diye.

Ben de aşırı derece de olmasa da dikkat ederim biraz , sırf kombinleyemedim diye çok eteğim , bluzum durur.
Ama siz yine de bir görünün uzmana.

O yakininiz ben olmayayim. Ben de mukemmel dugun yapamayacagimi dusundugum icin dugun yapmamistim. Pisman degilim. Mukemmeliyetcilik kesinlikle var bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…