O yakininiz ben olmayayim. Ben de mukemmel dugun yapamayacagimi dusundugum icin dugun yapmamistim. Pisman degilim. Mukemmeliyetcilik kesinlikle var bende.
Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorumAlip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.
Ayni beni ozetlemissiniz. Ayniyiz, ben de aliyorum ve giymeye kiyamiyorum. Calisirken doktor onlugu giydigim icin alttaki kiyafetin onemi yok, bu yuzden surekli ayni kiyafetimi giyiyorum. Kot pantalon ve ustune dandik bir badi. Halbuki evde ne moda marka kiyafetlerim ayakkabi canta ve aksesuarlarim var. Kurtulamiyorum bir turlu, senin gibi bende surekli bakiyorum, onlara baktikca mutlu oluyorum. Gercekten farkli bir hastalik. Umarim evlerinde cop biriktirenlerden olmayiz :)
aynı problem bendede vardı ve evlendiğimde bu sapık davranışım kayboldu.Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorumAlip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.
Sana tasfiyem, cogunun resmini cek ve Internetden sat, kurtul. Ben bir cogundan böyle kurtuldum ve İnan hoşuna cok gidecek. Almak kadar seni rahatir. Ben tekrar başlayacağım zaman bulursamAyni beni ozetlemissiniz. Ayniyiz, ben de aliyorum ve giymeye kiyamiyorum. Calisirken doktor onlugu giydigim icin alttaki kiyafetin onemi yok, bu yuzden surekli ayni kiyafetimi giyiyorum. Kot pantalon ve ustune dandik bir badi. Halbuki evde ne moda marka kiyafetlerim ayakkabi canta ve aksesuarlarim var. Kurtulamiyorum bir turlu, senin gibi bende surekli bakiyorum, onlara baktikca mutlu oluyorum. Gercekten farkli bir hastalik. Umarim evlerinde cop biriktirenlerden olmayiz :)
Haklisiniz, aldiklarima deger veriyorum farkindayim. Surekli aldiklarima bakiyorum tek tek tum kiyafetlerime bakiyorum ama bir turlu giymiyorum, giyemiyorum. Farkli bir kokru yatiyor altinda. Nasil cozecegim bilemiyorum, psikologtan randevu alicam sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?