Farklı dilde konuşan kayınvalide

kemanella

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
550
439
103
32
Merhabalar hanımlar.Ben Bulgaristan göçmeni bir ailenin geliniyim.Burda sadece bir sıkıntımı paylaşmak istedim bunun gibi daha bir sürü var ama neyse.Kayınvalidem telefonla konuşuyordu bugn konuştuğu kişiye diğer gelinini ismini söyleyerek ... kızını besliyo dedi.Diğer gelin de televizyon izliyo dedi ve benim ismimi söylemedi.Böyle bir kaç kere daha yapmıştı daha önceden.Telefonu kapadıktan sonra ben dedim ki anne benim ismimi bilmiyorsun herhalde.Karşıdaki diğer gelin napıyo dedi diye öyle dedim falan filan dedi..Sonra da kayınpederim geldi direk benim önümde kendi dillerinde olayı anlattı hiç çekinmeden.Hep böyle yanımda yabancı dilde konuşuyolar çok sinirim bozuluyor beni asıl kıran hiç çekinmeden yanımda hakkımda konuşabilmeleri.ben de kalktım yukarı geldim.Sizlerle paylaşmak istedim iyi okumalar

Son düzenleme:
Diğer gelin demesinde ne gibi bir kötülük var anlayamadım. Ne olacak sanki. Bizlerde arkalarından kaynana diyoruz sonuçta :))
Benim kayinvalidemler de bilmediğim bir dil konuşuyorlar ama niyetler kötü olmadigi için bir sorunumuz yok. Niyetinizi gözden gecirin. Siz samimisiniz onlar mı değil ya da tam tersi mi? İnsanların alışkanlıkları kolay değişmiyor.

Aaa ayni bizimki. Boyle en ufak seyleri bile birbirlerine anlatirlar cok mühim biseymis gibi. Bizimkide arapça konusur hakkımızda. Ne dedigini anlamiyorum ama hakkimda konuştuğunu ve aslinda neden bahsettigini cok iyi anliyorum. Büyük bi saygisizlik bence bu.
Bence de öyle zaten asıl kırıldığım gözümün önünde hakkımda konuşmaları.

Merhabalar hanımlar.Ben rumeli göçmeni bir ailenin geliniyim.Burda sadece bir sıkıntımı paylaşmak istedim bunun gibi daha bir sürü var ama neyse.Kaynanam telefonla konuşuyordu bugn konuştuğu kişiye diğer gelinini ismini söyleyerek ... kızını besliyo dedi.Diğer gelin de televizyon izliyo dedi ve benim ismimi söylemedi.Böyle bir kaç kere daha yapmıştı daha önceden.Telefonu kapadıktan sonra ben dedim ki anne benim ismimi bilmiyorsun herhalde.Karşıdaki diğer gelin napıyo dedi diye öyle dedim falan filan dedi..Sonra da kayınpederim geldi direk benim önümde kendi dillerinde olayı anlattı hiç çekinmeden.Hep böyle yanımda yabancı dilde konuşuyolar çok sinirim bozuluyor beni asıl kıran hiç çekinmeden yanımda hakkımda konuşabilmeleri.ben de kalktım yukarı geldim.Sizlerle paylaşmak istedim iyi okumalar
Ne yapar eder o dili öğrenirdim :KK53:

Diğer gelin demesinde ne gibi bir kötülük var anlayamadım. Ne olacak sanki. Bizlerde arkalarından kaynana diyoruz sonuçta :))
Benim kayinvalidemler de bilmediğim bir dil konuşuyorlar ama niyetler kötü olmadigi için bir sorunumuz yok. Niyetinizi gözden gecirin. Siz samimisiniz onlar mı değil ya da tam tersi mi? İnsanların alışkanlıkları kolay değişmiyor.
Siz bence doğru okumamışsınız asıl kırıldığım gözümün önünde hakkımda konuşmaları niyetle alakası yok bunun hanımefendi sizin önünüzde konuşulsa niyetim çok iyi hiç tepki vermiyim kaktüs gibi durayım diyorsunuz sanırım

Yabancı dilde konuşmaya başladıkları anda ortamı terk et bence. Sorduklarında da anlamadığım bir dilde konuşuyorsunuz sohbete katılamıyorum yanınızda isteseniz benimde anlıyacağım şekilde konuşursunuz de geç çokta takmayın şu kv leri
Zaten genelde ortamı terk ediyorum

O dili öğrensem bile artık kulaktan duyma öğrendikleri için birçok şeyi farklı anlamlarda da kullandıklarını söylüyor eşim
Alla alla oturup şu kelime bu demek diye önceden aralarında mı anlaşıyorlar çok garip

Bende sevmem ortak dili konuşmayanları.

Merhabalar hanımlar.Ben Bulgaristan göçmeni bir ailenin geliniyim.Burda sadece bir sıkıntımı paylaşmak istedim bunun gibi daha bir sürü var ama neyse.Kaynanam telefonla konuşuyordu bugn konuştuğu kişiye diğer gelinini ismini söyleyerek ... kızını besliyo dedi.Diğer gelin de televizyon izliyo dedi ve benim ismimi söylemedi.Böyle bir kaç kere daha yapmıştı daha önceden.Telefonu kapadıktan sonra ben dedim ki anne benim ismimi bilmiyorsun herhalde.Karşıdaki diğer gelin napıyo dedi diye öyle dedim falan filan dedi..Sonra da kayınpederim geldi direk benim önümde kendi dillerinde olayı anlattı hiç çekinmeden.Hep böyle yanımda yabancı dilde konuşuyolar çok sinirim bozuluyor beni asıl kıran hiç çekinmeden yanımda hakkımda konuşabilmeleri.ben de kalktım yukarı geldim.Sizlerle paylaşmak istedim iyi okumalar

Konuşmalarına mahal vermeyin
Adımı bilmiyorsun herhalde diye çıkışmak çok mu iyi niyetli bir davranış, nolmuş adınızı söylemediyse
Başka dilde konuşmaya başladıklarında da ortamı terk edin, bir zaman sonra vazgeçerler

Yaninda baska dilde konusan birileri var diye alinmak agir bir kompleks bence.

Ne guzel iste..hakkinda dahi konussa haberin yok cunku anlamiyorsun ne dertleniyorsun :KK70:
Hatta belki senin hakkinda bile konusmuyordur..

Benimde bircok yabanci arkadaslarim var..kendi aralarinda rusca, italyanca vsvs konusanlar oluyor. Hic alinmam gucenmem. Ay benim hakkimda konusuyor diye de triplenmem..

Rahat olun biraz...emin olmadiginiz konular hakkinda kendinize stres yaratmayin. Ozguveninizi gelistirin.

Alla alla oturup şu kelime bu demek diye önceden aralarında mı anlaşıyorlar çok garip

Bende sevmem ortak dili konuşmayanları.
hayır mesela saçma bir örnek ama balığa diyelim dinazor demişler o hep öyle kalmış daha onun gibi bir sürü kelime :)

Son düzenleme:
Yarın onlar gidecek diye kalkmıyorum şuan eşimin dayısının yazlığındayız yoksa çoktan eve dönmüştüm.
aynen.
bu tip insanlarla ne kadar az gorusurseniz o kadar iyi.
kim oldugu muhim oldugu, sizi rahatsiz eden kim olursa olsun asla ayni ortamda durmayin

Back
X