• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı gelenekler

annem öyle bi kadın değil ama işte diyorum ya geleneklerde ne varsa o cıkıyo karsımıza.
ayrıca haftada bir geliyolar :)
ben beklenti içinde değilim olsam eminim daha zor olurdu
Haftada 1 gelirsa kadının işi o zaman daha zor :KK70: düşünsene her geldiğinde hediye getirse ufak ufakta olsa bir dünya para eder.sONRA nişan bozulsa birşey olsa işte biz sana şu kadar hediye getirdik para verdik vs diye başa kalkmalar.

Ben bir kaç sene evvel edirnede bir köy düğününe gittim, haliyle orada bir kuaföre gittim.
Kuaför kız benim evli olduğumu duyunca eşimin ailesinin bana ne takı taktıdığını sordu.
Ne münasebet bu ne geri kalmışlık ne cahillik yahu.
Şaşırıyorum boyle muhabbetlere

takı srusu her yerde var sanırım.
ben nişan için günlük ince bi bileklikl aldırmıştım.
niye bilezik yaptırmadın diye sordular cok güzel kelepceler varmış gösterişli falan filan. takmıycam seyi yaptırmak istemedim dedim kestirip attım

bana kalsa geçerim tabii
zaten oldum olası hediye almayı sevmem ama büyüklere bunu anlatamıyoruz
annem karsıma geçip kıızım kac ay oldu niye bi corap bile getirmediler dediğinde anne bilmiyorum diyorum ve üzüldüğünü hissediyorum

neyini anlatamıyosunuz ki? toplaşıp toplaşıp bunu mu soruyolar yani. klasik bi cevap belirleyin herkese aynı şeyi söyleyin. bi çorap alsalar ne almasalar ne. üzülecek ne var yani bunda.

Geleneklere bu kadar önem veren gelin adayları acaba evlendiklerinde kv evini temizlemeye de aynı şekilde gönüllü gönüllü gidiyor mu yada çocuklarını kv geleneklerine göre büyütüyor mu. Bayramlarda geleneklere göre son güne kadar kv evinde hizmetle geçiriyorlar mı çok merak ediyorım gerçekten

Aman aman ne biçim adetler bunlar böyle?:silah:
Yarın Allahım korusun nişan bozulsa,paraları geri ödemek?:KK57:
Oyyyy oyyy almayayım!!! :63:

kabul etmiyorum zaten cok hediye gelsede ne gerek vardı anne dicektim muhtemelen.
mahcup oluyorum böyle seylerde kendimi kötü hissediyorum sanki mecbur bırakmışım gibi.
baramda akrabaları haslık vermişti o bile tuhafıma gitmişti

annem öyle bi kadın değil ama işte diyorum ya geleneklerde ne varsa o cıkıyo karsımıza.
ayrıca haftada bir geliyolar :)
ben beklenti içinde değilim olsam eminim daha zor olurdu
haftada bir ziyaret fazla değil mi ya:))
bu da mı gelenek?
açıkcası ben istemezdim böyle sık ziyareti.
kp madem adetten para veriyor onu niye almıyosun?
al madem de annenin içi rahatlasın.

Haftada 1 gelirsa kadının işi o zaman daha zor :KK70: düşünsene her geldiğinde hediye getirse ufak ufakta olsa bir dünya para eder.sONRA nişan bozulsa birşey olsa işte biz sana şu kadar hediye getirdik para verdik vs diye başa kalkmalar.

Allah korusun :)
ama dünya hali işte hediye geri giderde para konusu sıkıntılı

gerçekten böyle şeylerin gereksizliğine ne zaman inanacaksınız.
bir de şunu merak ediyorum. eltileri bir yerlerde sıkıştırıp mı soruyorsunuz sana ne getirdi falan filan diye?
sağda solda birileri sorunca sırf cevap verebilmek için bir şeyler sıralayabilmek için sanırım çok en çok getirilsin deniyor...

Size her geldiğinde niye hediye getirsin ki, saçma bi adetmiş.
Sanki karşı taraftan bir şeyler almanın bi yolu:) Adet demişler adına zamanında öyle düşünün.
Nişanlıyken ilk bayramda kaynanama gittiğimde bilezik takmıştı, doğum günümde altın kolye almıştı falan.
Ama her geldiğinde bir şey getirse saçma gelirdi bana.
Bir de şu açıdan bakın olaya, kv neler yaptı neler getirdi diye soranlara açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki, bunun adı sadece gösteriş olur diye düşünüyorum.

kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
Bu adet aslinda herkesde vardir
Gorguden gelir
Normal bi gittigin eve giderken bile elin bos gitmezsin kaldiki gelinin yanina giderken mutlaka goturulur

kabul etmiyorum zaten cok hediye gelsede ne gerek vardı anne dicektim muhtemelen.
mahcup oluyorum böyle seylerde kendimi kötü hissediyorum sanki mecbur bırakmışım gibi.
baramda akrabaları haslık vermişti o bile tuhafıma gitmişti
Yok yok diyorum ya herkes kendi geleneğine uyan kişiyle evlensin.
Onlar da harçlık verince mutlu olan gelin bulsalarmış iyimiş.
Ya siz iki nişanlı olarak flört döneminde hiç mi birbirinizi dinlemediniz,tanımadınız,bilmediniz?

kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
Düğünlerin en sıkıntılı şeyleri bunlar işte. Yöresel adetler, gelenek görenek örf adet derken insanlar birbirleriyle zıtlaşıp mutsuz bir evlilik yapıyor...

Dediğin gibi iki üç parça giysi gelse ne gelmese ne, ama işte eş dost ne yaptı diye sorup dedikoduyu dizginliyor. Bizde istediğimizden ya da ihtiyacımız olduğundan değil, el ne der, konu komşu ne der diye yapıyoruz herşeyi..

Daha şimdiden "öteki gelinlere yapmış" bakışıyla bakmaya başlamışsın. İlerde neler neler gelecek başına kim bilir. Sırf bu nedenle zaten bazı gençler ailelerden bağımsız kendileri birşeyler yapmaya çalışıyor.

Geleneklere bu kadar önem veren gelin adayları acaba evlendiklerinde kv evini temizlemeye de aynı şekilde gönüllü gönüllü gidiyor mu yada çocuklarını kv geleneklerine göre büyütüyor mu. Bayramlarda geleneklere göre son güne kadar kv evinde hizmetle geçiriyorlar mı çok merak ediyorım gerçekten

ben nişanlı oldugum halde kv me yardım da ediyorum bayramın 2 gününüde onunla geçiriyorum
ayrıca geleneklere baglı da sayılmam :KK31:

Bizde de durum böyledir. Erkek tarafi kızın evine gelirken eli boş gelmez. Ufak fa olsa bir hediye getirilir.peki size bohça vs yapıldı mi ? Çünkü onlar getirildiyse hani herseylerini verdik diye düşünüp getirmiyor olabilirler

Kızımın nişanlanma zamanlarında dünürde sık sık soruyordu sizin adetleriniz nedir diye.
Yok bizdeöyle şeyler diyip kestirip atmaya çalışıyordum.
Normali neyse onu yaptık bizde..

haftada bir ziyaret fazla değil mi ya:))
bu da mı gelenek?
açıkcası ben istemezdim böyle sık ziyareti.
kp madem adetten para veriyor onu niye almıyosun?
al madem de annenin içi rahatlasın.

cok fazla ilk zamanlar 2 günde bir birbirimzdeydik allahtan simdi haftada 1 e düştü
para konusunda biraz tedirginim almak istemiyorum. ki genelde soruyo zaten paraya ihtiyacın var mı diye yok diyorum var diyemem ki olsa da

akrabalar ne yaptı deyince "oğlunu yapmış ya" de sussunlar

kullanılmayacak patik çetik i niye alsın kv

lüzumsuz şeylere para harcanacağına gerekli bir şey alırsınız sonra o paralara

yani ne hediye gitmeli ki geline

bakın kv olacak yaşta değilim ama 40 a yakınım bir genç kıza kv olarak ne götürülür bilemedim valla

ne getirmesini beklersiniz ki

mesela iğne oyalı yemeni mi altın bilezik mi ne bileyim nevresim takımı mı kahve makinesi mi

ağlamayana meme yok
söyle bana ne yapıyorsa, yapmıyorsa sana verdiği değer için yapıyor deyin
diğerlerine yapılmasa anlarım ama yapıldıysa açıkça isteyin

Back
X