- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi Kizilgonca
Ayrılma derim hatta çalıştığına şükret cunku inşaat mühendisleri hep işsiz su anda....O şartlar değişir ilerdr evlen derim seviosan...ama bence sevmiosun yeterince
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kocam asker ilk o şekilde düşünüyordum evet gerçekten çok zor bi durum ama ben kocami çok seviyorum iyi ki diyorum seninle evlendi diyorum bazen uzak oluyoruz evde yanlız basimaym ama onun arayıp bana iki kelime söylemesi hergun dibimde olup kavga çıkaran adamdan kat kat iyiMerhaba hanımlar :)
Bu ilk konum olacak. Bu aralar canımı fazlasıyla sıkan bir durum var. Ben 25 yaşında 6 yıllık bir ilişkisi olan, şu an özel sektörde çalışan biriyim. Erkek arkadaşımla ailelerimizi tanıştırdık, artık ciddi adımlar atılacak fakat beni düşündüren bi durum var. Kendisi mühendis ve işi gereği şantiyelerde kalıyor. Yani hangi ilde iş varsa o da orada olacak. Bazı şantiyeler şehrin çok uzağında yani demem o ki evlenince bile eşimi uzun aralıklarla görücem. Ailem de pek sıcak bakmıyor bu işe. Ben de altından kalkabileceğime inanmıyorum. Çok çıkmazdayım. Bu durumda olanlar veya bu durum hakkında beni uyarmak, bilgilendirmek isteyen arkadaşlarım ablalarım varsa lütfen bir el atın yardımcı olun. Artık çok fazla düşünmeye ve üzülmeye başladım çünküşimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
Ben de bunlari dusunerek bu konuyu actim. Bazilari yazmis ya sevmiyosun etmiyosun diye kendimi tam olarak anlatamiyorum sanirimDaha dur... Düğünler olacak organizasyonlar olacak vs hep tek katılmak zorunda kalacaksin.. İzin günleri eşin gelecek ama vay efendim yorgunum arginim diyecek evimde yatip dinleneyim diyecek.. sen hayata birlikte karışmak birlikte akip gitmek isteyeceksin ama 3-5 gun sonra o gidince her seferinde içine bir öküz oturacak.. Akıl kârı bir iş değil. Birlikte donattiginiz evde tek başına uyuyacaksin.. Misafir gelecek eşli sen tek agirlayacaksin.. seninki nerede? Santiyede.. Başın sıkışsa ha deyince gelemeyecek... Say say bitmez. Çok iyi düşün. Yani su anki durumundan farkli bir şey olmayacak bu durumda. Şantiye koşulları zaten anlat anlat bitmez.. Ay valla Allah yardim etsin canim benim. İnsallah bir yol bulursunuz.
Evet yeni mühendis kendisi. Ben de onun yanına gideyim o zaman diyorum bu defa bana söylediği seni hiç bilmediğimiz bi ilde yalnız bırakamam. Annenlere veya annemlere yakın olman daha iyi diye. Yani gitsem bile evde tek başıma kalacakmışımK Kizilgonca benim eşim de maden mühendisi.
Bizim de uzak kaldığımız oldu (evlendikten sonra 2 yıl ayrı yaşadık) ama bu tamamen bizim seçimimizdi, herhangi bir iş yerine başladığında önünü görene kadar yanına gitmemeyi tercih ediyorum. Ben memur olduğum için tayin olayı sıkıntı olmuyor, özel sektör olsaydım mesleğime göre değişirdi sanırım bu durum, hiç düşünmedim.
Aylarca şantiyede kalan hiç duymadım, eşim yurtdışında çalışırken bile maksimum 2 ayda bir geliyordu.
Elbette çoğu şantiye şehir dışında, benim eşim de her sabah ve her akşam 1er saat gidip geliyor dağa ama neticede birlikteyiz. En yokluğun ortası diyebileceğim Erzincan/İliç/Çöpler altın madeni var uzun süre orada kalınan ama adam öyle bir işi bırakırsa aklından şüphe edin zaten.
Bu arada şantiye var, şantiye var. Sevgilinizin ne kadarlık tecrübesi var bilemiyorum ama eğer meslekte yeniyse vardiya mühendisliği, daimi nezaretçilik vs yapıyordur şartları biraz daha zor olabilir.
He ama şu var, sektörde eşinin yanına gitmeyen kadınlar da biliyorum, tamamen adamdan bağımsız bir yaşantı kuruyorlar çocuklarıyla. "Ben onun çalıştığı yere gitmem" derseniz ayrılın zaten.
Adamın mesleği bu ama şartları değişken, bence karamsar bir pencere sizin baktığınız.
Sormak istediğiniz bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı.
Evet yeni mühendis kendisi. Ben de onun yanına gideyim o zaman diyorum bu defa bana söylediği seni hiç bilmediğimiz bi ilde yalnız bırakamam. Annenlere veya annemlere yakın olman daha iyi diye. Yani gitsem bile evde tek başıma kalacakmışım
Amacının tek kalmak hovardalık olduğunu düşünmüyorum aslında. Onun da işi bu malesef böyle bir hayatı olmak zorunda sanırım. Ben sadece kendim bu durumu kaldıramayacağımı biliyorum ve kafam çok karışıkBu kafayla uğraştığınıza değmez, bir yere varamazsınız.
Neden mutlaka ayrı kalmanız gerekiyor öyle saçmalık mı olur? Adam kendini uzak yol kaptanı falan mı sanıyor, neden illa şantiyede kalacakmış, fanteziye bak.
Evet hakikaten eş götürmenin zor olduğu bölgeler var, eşimin bir dönem şantiyesini uzun namlulu tüfeklerle koruyorlardı terör bölgesi olduğu için. Ama orada bile gayet ilçe merkezindeki evine gidip geliyordu insanlar servisle.
İşin içinde olmasam neyse de, göz göre göre sizi tek seçeneğin ayrı kalmak olduğuna inandırmasına tepkisiz kalamadım.
Yeni mezunmuş zaten maaş aldığı resmi oda fiyatının bile altındadır, gitsin daha düzgün şantiyelerde iş arasın.
Sizin sevgiliniz bana güven vermedi, eşine ayrı düzen kurup hovardalık edecek tiplere benziyor. Adam çözüm odaklı değil her şeyden önce.
Ayrıca neden bilmediğiniz bir ilde yalnız kalamıyormuşsunuz, ben ilk atandığımda tek başıma 1500km uzakta sıfırdan ev düzdüm, atansanız yollamayacak mı?
Sabah sabah asabımı bozdu bu konu.
6 senenize de yazık olmuş. Adam resmen "yanıma gelme" demiş dahası var mı?
Hayatımı idame ettirememekle nasıl bir ilgisi var ki bu durumun? Şu anda çalısıyorum kendi ayaklarımın üzerindeyim. Benim sorunum madem evleniyorum neden eşimden ayrı yaşayayım? Gerçekten konuyu nereye çektiniz şaşırdım doğrusu.eşimle 4 yıldır ayrı şehirlerde yaşıyoruz. 2 yılımız daha var ayrı geçecek. ben evlenirken bunu bilerek ve başarırım diyerek evet dedim eşime. değil 10 yıl 20 yıl da yaşayacak gücüm vardı.
ama siz şimdiden bunu kafaya takıyorsanız, nasıl yaparım ederim diyorsanız, kesinlikle şehir durumu çözülmeden evlenmeyin, kendinize yazık edersiniz.
ayrıca demeden geçemeyeceğim kocasız veya herhangi bir erkeksiz(baba-kardeş-abi) hayatını ikame ettiremeyen kişiler hiç bulaşmasın bu ilişkilere.
Amacının tek kalmak hovardalık olduğunu düşünmüyorum aslında. Onun da işi bu malesef böyle bir hayatı olmak zorunda sanırım. Ben sadece kendim bu durumu kaldıramayacağımı biliyorum ve kafam çok karışık
Ben olsam ayrılırım, uzak kalınacaksa niye evlenilir ki zaten evliliğin amacı isminden de anlaşılacağı üzere EVlilik. Ayrıca uzak mesafe ilişkilerine inanmıyorum, bana göre gözden uzak olan gönülden de uzak olur.Merhaba hanımlar :)
Bu ilk konum olacak. Bu aralar canımı fazlasıyla sıkan bir durum var. Ben 25 yaşında 6 yıllık bir ilişkisi olan, şu an özel sektörde çalışan biriyim. Erkek arkadaşımla ailelerimizi tanıştırdık, artık ciddi adımlar atılacak fakat beni düşündüren bi durum var. Kendisi mühendis ve işi gereği şantiyelerde kalıyor. Yani hangi ilde iş varsa o da orada olacak. Bazı şantiyeler şehrin çok uzağında yani demem o ki evlenince bile eşimi uzun aralıklarla görücem. Ailem de pek sıcak bakmıyor bu işe. Ben de altından kalkabileceğime inanmıyorum. Çok çıkmazdayım. Bu durumda olanlar veya bu durum hakkında beni uyarmak, bilgilendirmek isteyen arkadaşlarım ablalarım varsa lütfen bir el atın yardımcı olun. Artık çok fazla düşünmeye ve üzülmeye başladım çünküşimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
Hayatımı idame ettirememekle nasıl bir ilgisi var ki bu durumun? Şu anda çalısıyorum kendi ayaklarımın üzerindeyim. Benim sorunum madem evleniyorum neden eşimden ayrı yaşayayım? Gerçekten konuyu nereye çektiniz şaşırdım doğrusu.
Ben de bunlari dusunerek bu konuyu actim. Bazilari yazmis ya sevmiyosun etmiyosun diye kendimi tam olarak anlatamiyorum sanirim
Ben olsam ayrılırım, uzak kalınacaksa niye evlenilir ki zaten evliliğin amacı isminden de anlaşılacağı üzere EVlilik. Ayrıca uzak mesafe ilişkilerine inanmıyorum, bana göre gözden uzak olan gönülden de uzak olur.
Bu kadar edebiyata gerek var mıydı acaba? Dikkat edin cümlelerimde bence/ bana göre gibi üstüne basılı kelimeler var. Bana göre benim sevgim gerçek, uzak mesafe ilişkileri/evlilikleri gerçek dışı ve gerçek bir sevgiyi temsil etmiyor. "BEN" inanmıyorum bu ilişkilere.Ama tekrar ediyorum BEN.anlamları kelimelere yüklemeyin bence.gerçekten sevmeyi öğrendiğinizde....gönülden uzak olmuyor.
toplum EVlilik dedi diye illa ki taştan topraktan betondan ev olacak anlamına gelmiyor o..kendi evinizi yüreğinizde taşıdığınızda bu ön yargınızdan kurtulursunuz umarım.
Bu kadar edebiyata gerek var mıydı acaba? Dikkat edin cümlelerimde bence/ bana göre gibi üstüne basılı kelimeler var. Bana göre benim sevgim gerçek, uzak mesafe ilişkileri/evlilikleri gerçek dışı ve gerçek bir sevgiyi temsil etmiyor. "BEN" inanmıyorum bu ilişkilere.Ama tekrar ediyorum BEN.
Siz de sevgi üzerinden ahkam kesmek, insanların sevgi anlayışlarını engin felsevi sevgi tanımınızı herkese kabullendirmeye çalışmak yerine "bana göre" ve "bence" kelimelerinden yardım alın konuşurken. Belki daha az komik olur.
anlamları kelimelere yüklemeyin bence.gerçekten sevmeyi öğrendiğinizde....gönülden uzak olmuyor.
toplum EVlilik dedi diye illa ki taştan topraktan betondan ev olacak anlamına gelmiyor o..kendi evinizi yüreğinizde taşıdığınızda bu ön yargınızdan kurtulursunuz umarım.
komik bulup gülmüş gibi değil de sinirlenip yazmış gibisiniz..bence sinirlenmeyin bu kadar. hem sakinleşirseniz daha iyi okursunuz 'bence' kelimesini en başta kullanarak tüm yazdıklarıma yansıttığımı. İyi günler.