Benim çoğu arkadaşım doğulu. Okuduğum okuldakilerde doğuluydu. Doguda cok arap olur bilirsiniz ve tabi kürtlerde vardi. Ben acikcasi onlarda gördüklerimi söyleyim
Genelde aşırı misafirperver oluyorlar. Evlerine misafir gelince kiymet veriyorlar misafir yatana kadar yatmazlar ve sasirirlar ne ikram ediceklerini.. Bence bu güzel birsey. Yenge abi yigenler torunlar anneanne kardesler hepsi birlikte yemek yiyorlar. Düğünleri cok görkemli oluyor. Cenazeleri kalabalık. Yemekleri cok lezzetli.bende zaten genelde dogulu damak tadı vardır mesela. Acı da cok severim. Her neyse. Aklim yine yemege gitti yaaaav

Benim gördüklerim akraba evliligiydi teyze kizi hala kizi falan. Gelinlerine kesinlikle kiymet veriyorlar bence herseyi alıyorlar altın cok takiyorlar :) hastalaninca gorumceleri falan gelir. Birbirlerine kiskanc kiskanc davranmıyorlar kiyafetlerini ödünç falan veriyorlar.
Yatılı misafirleri oluyor. Karilarina bence iyi davranıyorlar bazi gorduklerimde disardakilere karsi kabadayiydi ama karisina karsi hayatim askim falan diyordu arkasinda dolanıyordu. Espirililer aile ortaminda falan.
Senin ailen neyden çekindi ki cok fazla is yapıp eve bağlanırsın falan diyemi düşündü acaba oyle olanlarda var ama bunun kültürle irkla alakasi yok yani.birde gördüğüm baska birsey mert olmalari ve saf olmalari. Akılları seytanliga çalışmıyor pek. Kadınları da annelerine cok düşkündü anneciydi . Buda kotu bisey degil. Mesela bence karadenizli birisyle trakyali biride anlasamayabilir ya da ic anadolulu birisiyle antalyali biri falan. Neden ayrıldın ki yazik be cocuga ayrılırken ne dedin ?
Yani büyükler bazen cocuklarw zorluk cikartiyorlar böyle. Mesela benim yanimda arapca konusurlardi bazilari zannediyorlarki anlamıyorum ben arapcada bilirim mesela

Yanimda konusurlar anlamiyorum zannedip. Birde bitanesinin karisi yabanciydi avrupali
Almanca ingilizce biliyordu onlarla yasaya yaşaya arapca falan öğrenmişti

catir catir konusuyordu
Cocuk kac yasinda ne is yapiyor ben cocuga üzüldüm durduk yere terk edildi desene