- Konu Sahibi DenArtPinky
arkadaşlar ben (henüz yeniyim forumda), nasıl anlatsam bilemiyorum...benim doğuştan farklı bir yapım var malesef çok küçükken 3-4 yaşlarındayken otizme meyilli olarak asperger sendromu teşhisi konmuş ben hatırlayamıyorum çok küçük olduğumdan o zamanlar sanırım, annemin anlatmasından biliyorum ben o yaşlardayken bende davranış bozukluğu da görülmüş, uzun saçlıların saçlarını çekmeye takmışım yolda da gördüğüm uzun saçlılara yapmaya kalkıştığımı sonra annem son anda engel olduğundan yapamamışım galiba bunları hayal meyal hatırlıyorum neyseki sonralarda ben ilkokula başladığımda bunlar azalmış bu davranışlarım düzelmiş falan yalnız ilkokul ortaokul lisede falan bazen arkadaşlarım dalga geçerdi ufak tefek beni ezip geçme gibi davranışları taklit etmeler olurdu, ancak bazıları da benimle belki 1-2 tanesi arkadaşlık ederdi gezerdi takılırdık.....bi de bende doğuştan sesimde de kalınlık var bazen telefonda beni fazla tanımayanlar ya da müşteri hizmetleri gibi yerleri arayınca ordaki insanlar da erkek sanabiliyo ama sonra söylüyorum hayır bayanım diye, ayrıca konuşma tarzımda da karşı tarafın beni yabancı gibi şiveli gibi konuştuğumu sanmasına neden olabilecek bir değişiklik var...zaten tipim de yabancıları andırıyo o ayrı mesele ama konuşmamı neden öyle sanıyolar...ben sormuştum bunu tiyatrocu bi tanıştığım biri vardı diksiyon seslendirmeci de aynı zaman da o bana dedi sende dil tembelliği var falan dedi, karşı tarafın şive olarak algılayabileceği rezonans tıkanması mı bişeyler bişeyler(bu teknik bilgileri anlamıyorum pek diksiyonla ilgili)...bana dil çene egzersizleri yapmamı önerdi de ben bi süre yaptım sonra da unutup bıraktım doğal olarak boşlamışım... ayrıca ben biraz da asosyal da denilebilecek şekilde evden fazla çıkmayan kendine güveni yetersiz de olan biriyim...aşırı kalabalık gürültü sevmem de bi de konuşma tarzım ve sesimin kalınlığından dolayı da kompleks edindim zamanla ondan genelde dışarda veya ev dışında başka bi yerde başkalarıyla arkadaşım dahil biraz daha alçak sesli çekinircesine kasıntı olabiliyorum konuşurken...bana ismek diksiyon kursunu önerdi tanıdığımız hem bedavadan, özgüvenin gelişir hem de konuşman düzelir falan diye...bi süre gittim, yaşlı genç karışık her yaştan insan gidiyodu oraya...öğrencilerden bi tane 40 lı yaşlardaki bana karşı biraz alaycıydı sesime karşı sesi biraz harbi ses bi de yüksek sesli de öğretmenmiş o bi okulda yüzden biraz da harbi tarzı olduğundan baskın dominant gibi bir konuşması var benim sesim onun sesi yanında.ezilir o derece yani...neyse bi gün diksiyon kursunda herkes tek tek kalkıp tahtaya bişeyler anlatıyodu ben de bi kere kalktım anlatmaya çalıştım o bahsettiğim öğretmen olan o hanım en arkalarda oturuyodu ben de titriyodum çok heyecanlıydım kısa kesmeye çalıştım sesimi duyunca güldü bana ve ben o günden sonra o kursa asla gitmedim kendisi özür diledi falan ama nafile ben böyle oluyorum böyle durumlarda...mesela çabuk insan silebilirim ya da sevemediğim tahammül edemediğim iyi karşılanmadığım yerlerde duramam ister istemez karşı koyamadığım bazı huylarım vardır,bi de ben farklı bir yapıya daha da doğrusu konuşma tarzımdan da dolayı doğru düzgün bir iş hayatımda olamadı, çalışmıyorum şu aralar benim gibi durumlarda olan biri için iş bulmak da pek kolay değil ben resim yapıyorum resimle ilgileniyorum, çok seviyorum resmi ders alıyorum da aldım da resimle ilgili seneye sergi falan açmak istiyorum da ama bi yandan da bana aylık maaşlı bir iş de gerekiyo maddi durum pek iyi değil son zamanlarda anneme yardımcı olmak istiyorum da ama ne tür bir iş bulabilirim,bi de kedim var onunla ilgileniyorum, ev işleri falan da çabası
,ayrıca bu aralar depresyonda mıyım neyim, canım pek bişey yapmak istemiyo gibi, sevdiğim halde bazen resim bile yapmak gelmiyo içimden...ben adet olmak üzereyim adet öncelerim de sinirli geçer huysuz olurum adete çok çok yakınken ben ilaçlar kullanan biriyim çok ilaç kullanıyorum psikolojik olarak doktora gittim daha önce çok,arkadaşlarım da az çok yok, onlar çalıştığından ya da uzaklar olduğundan bazıları sık sık görüşemiyoruz...napıcam ben böyle mi olcam hep ömür boyu?...çok uzun yazdım ama kusura bakmayın anlatmak içimi dökmek istedim ben de...bana biraz fikir verin, sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum...
,ayrıca bu aralar depresyonda mıyım neyim, canım pek bişey yapmak istemiyo gibi, sevdiğim halde bazen resim bile yapmak gelmiyo içimden...ben adet olmak üzereyim adet öncelerim de sinirli geçer huysuz olurum adete çok çok yakınken ben ilaçlar kullanan biriyim çok ilaç kullanıyorum psikolojik olarak doktora gittim daha önce çok,arkadaşlarım da az çok yok, onlar çalıştığından ya da uzaklar olduğundan bazıları sık sık görüşemiyoruz...napıcam ben böyle mi olcam hep ömür boyu?...çok uzun yazdım ama kusura bakmayın anlatmak içimi dökmek istedim ben de...bana biraz fikir verin, sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum...