FARKLI ŞEHİRLERDE OLAN EVLİLİK SÜRECi

Deren091

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2014
190
39
98
34
merhaba bayanlar,

benim size danışmak istediğim bir konu var yorumlarınızı merakla bekliyorum.
ben ve erkek arkadaşım istanbulda yaşıyoruz. erkek arkadaşımın aileside istanbulda, benim ailem eskişehirde yaşıyor.
mayıs ayında istemeye gitmek istiyorlar. ancak ailem istemeden önce tanışmaya gelmeliler diye ısrar ediyorlar. 2 arada sıkıştım bir taraf uzak diyor bir taraf bi kere kız vericem bir zahmet gelecekler diyor. bu isteme söz nişan düğün gelenekleri nasıl olur bana yardımcı olur musunuz ? orta yolu bulmakta zorlanıyorum.

Bence ailen haklı. Kız evine gidip istemek, ailelerin tanışması adettendir. Başka türlü nasıl olacak? Kız tarafı mı gitsin erkek tarafının ayağına, öyle saçma şey olur mu?

bence ailen haklı. Kız evine gidip istemek, ailelerin tanışması adettendir. Başka türlü nasıl olacak? Kız tarafı mı gitsin erkek tarafının ayağına, öyle saçma şey olur mu?

onların istediği gidip direkt istemek. 2-3 kere gelip gitmemek :44:

Bence erkek tarafı haklı. Eskiden kalmış o 10 kere gelip gitme işleri sonuçta farklı şehirlerde yaşanıyor. Benim ailemle erkek arkadaşımın aileside farklı şehirlerde yaşıyorlar ve bende 1 kere gelinsin ondada isteme olsun istiyorum insanları boşu boşuna yormanın anlamı yok. Ailenle güzel bir şekilde konuşup anlat durumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

onların istediği gidip direkt istemek. 2-3 kere gelip gitmemek :44:
Anladım canım ama ben yine ailene hak veriyorum. Çünkü sen belki tanıyıp sevmişsin ama ailenin damadını ve ailesini tanımadan direkt kabul etmesi tabii ki beklenemez. Anladığım kadarıyla aileniz, doğru bir karar verdiğinizden emin olmak için aileyi tanımak istiyor ve bu onların en doğal hakkı.

kafam karıştı bak şimdi. aileler hiç tanışmıyor yanlız. erkek arkadaşımla da sevgilim konumunda tanışmadılar daha önce. nebilim iki tarafada bakında herkes kendine göre haklı karar veremiyorum. kimseyi üzmekte istemiyorum.
senin ailen bu durumu nasıl karşılıyor ?

:44::44:

Bizimkiler hiç böyle nir şey demedi. Abim sizin aileniz gibi düşünüyordu ama babam gerek yok, gelsinler istesinler dedi. Malum işin olacağı belliydi zaten. Geldiler ve ben eşimin ailesini ilk kez beni istedikleri gün gördüm tanıdım biz de istanbul da yaşıyoruz. Ailelerimizin de farklı şehirlerde. Eşimin ailesi bnm memleketimde oldukları için istemedn sonra memlekette nişan yaptk. Snra ailemin olduğu şehirde kına ve yine memlekette düğün.. Ben babanızı yadırgamadım. Maddi durumlar iyi ise bir onlar gelir tanışmaya sonra sizin aileniz iade i ziyaret yapar hem de siz ailenizle vakit geçirirsiniz. Sonra isteme olur

Amanın ben de çok mu uzattm nee

💑💓

Okadar güzel anlatmışsın ki durumu aslında teşekkür ederim kafamda şekillendi durumum sanırım gelicekler tanışıcaklar iadeyi ziyaret falan 👍

tabiki ailen haklı ne demek bir daha mı gelip gidicez geleceklerde gideceklerde başka bir durumda biz erkek tarafıyız demesini bilirler ağırdan satın iki gün sonra zaten hemen verdiler diye laf olur belki senen görmediğin bir şeyi ailen görecek o yuzden hiç taviz verme önce bir tanışma olur söz nişan tarihi belirlenir bir daha gelinir çeyizle isteme nişan yapılır uzak olduğu için ordada duğun tarıhı belli olur. ardından da siz iade yi ziyaret yaparsınız sizde boğçanızı alır gidersiniz boyledır :)

Eger hic gorusmemislerse tabiki tanismak icin bir yemege buyursun gelsinler hem onlar gelinlerini ve gelinin ailesini gorsunler hemde senin ailen damadi e ailesini goraun pat diye olmaz ki uzak olsun yakin olsun cnm ilk izlenim kdr onemli birsey yokdur .. Anne babalarimiz kolay getirmiyolar bu yaslara bizi gayrt normal bu davranislar .. Hem oyle kolay kolay kiz verilirmi cnm aa ) gelsinler biyemek yesinler bi oturaun tanissin lar faydasi olur zararinolmaz .

Gayet normal karşılıyor çünkü karşımızdaki erkek tarafı olabilir ama insanlar sonuçta ve insanları olacak bir şey için bir kaç kere yol yaptırmaya gerek yok böyle durumlarda duygusal değil mantıken düşünmek lazım

Tamda hesapladığım gibi anlatmışsın tanışsınlar sonraki istemeye gelirler nişanda aradan çıkıverir düğün konuşulur biter gider. Teşekkür ederim tatlım

Herkes kendi açısından düşünüyor işte arada olan biz çiftlere oluyor. Gelsinler tabi ya 😊 daha annem onları gezdirecek 😁sağol tatlım düşünceni paylaştığın için

Canım kardeşim var erkek. Eminim ki onun durumu da böyle olsa ailem 1-2 hesabı yapmaz gerekirse 5 te giderler yeterki evlencek insanlar mutlu olsun. Sende haklısın bi yönde git gel kolay işler değil. Aman topu topu 3 kere gelicekler hem kaç zamandır oğullarının evlenmesi için 40 takla atmışlar bunu da yaparlar herhalde.

Bende sana başka bir örnek veriyim o zaman :) benim erkek kuzenimin eşinin ailesi İzmirde yaşıyordu teyzemde İstanbulda. Kızın annesi istanbula geldi bir akrabaların evinde isteme gerçekleşti. Önemli olan gönüllerin bir olması bence erkek tarafı kız tarafı farketmez. Yani yarın öbür gün ilk görüşmede isteme yapıldığında ayy şunlarda ne meraklıymış kızlarını vermeye yada bir kaç görüşme sonrası gerçekleştiğinde ayy ne kadar nazlılar kızlarına çok düşkünler biz de öyle olalım demezler. Bu benim kendi düşüncem sonuç olarak siz nasıl uygun görürseniz öyle olacak. İnsanın içi fesat olduktan sonra herşey olur

Son düzenleme:
Ne demek canim onrmli degil, bnde gecdim o sureclerden hemde kucuk yasta basa cikmam gerek oldu sukur simdi hepsi gecti bitti suan iki tane askkmizin meyvesi var . Allah herkese o yollari kolay gecirsin ve sonu guzel oluyor mutluluklr dilerimm:)

İstanbul Eskişehir arası 4 saat.
Bence çok önceden tanışılmalıydı.
Garip geldi açıkçası sadece resmi törende tanışmak..

İstanbul Eskişehir arası 4 saat.
Bence çok önceden tanışılmalıydı.
Garip geldi açıkçası sadece resmi törende tanışmak..

Haklısınız da bizim öyle yıllardır süren bir ilişkimiz yok. Bn bile 6 ayda bir zor gidiyorum ailemin yanına. Şartlarımız diğer ilişkilere göre farklı birazcık

Tanismaya gelsinler kesinliklehic kimseye kolaylik saglama sonra kale almıyorlar benim de oyle olmustuisteme soz nisan bi arada ama sorsan pimanim bazigelenekleri yapmak gerekiyormus

Tanismaya gelsinler kesinliklehic kimseye kolaylik saglama sonra kale almıyorlar benim de oyle olmustuisteme soz nisan bi arada ama sorsan pimanim bazigelenekleri yapmak gerekiyormus

Anne sözü dinlemek gerek diyorsunuz :) teşekkür ederim deneyimler aslında benim için en önemlisiydi artık kararım net gitsinler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…