• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehre taşınmak isteyen eş

ddemir93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2022
267
319
33
32
Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı

guzelim mühendislik meslegini bırakıp esinin ailesiyle ortak calistigi isten ailesini gönlünce kesesinden cikan rakama mi tamah edeceksin?
diger eltinin hasedi rekabeti de bonusu
su konuyu oku ve vazgec

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı

O fedakarlık yaptı gelirken ancak siz ona böyle bir vaatte bulunmadınız. Evlenmeden önce bu planından bahsetseydi siz de ona göre değerlendirirdiniz durumu.
Ben sizin yerinizde olsam şu an kendimi kandırılmış hissederdim.
Gelirken ne kazanacağını biliyordu sonuçta 3 yolda şu noktaya gelmesi benim güvenimi çok zedelerdi.
İstanbuldan Malatya’ya geçmek işi bırakmak tüm yaşantıyı değiştirmek çok radikal bir karar.
Muhtemelen eşinizin egosu tatmin olmuyor şu an. Erkeklerde iş para hırsı oluyor biraz daha mutsuzluğunu da anlıyorum. Ama sizin istekleriniz tamamen arka plana atılacak. Alternatif bir çözüm bulabilir misiniz bilmiyorum.
Kurulan işte siz de çalışabilir misiniz mesela?

forumdaki sorularda asagi inerseniz sizin konunuza benzer durumda olaylar yasayan insanlari ama daha da onemlisi onlarin pismanliklarini gorursunuz. guzel isiniz var, kiziniza bakan anneniz var, neden sirf kendi isinden memnun degil diye esinizin dedigi olmak zorunda? kendisi farkli bir is baksin. bilmediginiz bir sehre, ailenizden ve arkadaslarinizdan uzaga tasinmak icin birakmayin isinizi.

bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
bu cok bencil bir istek
kendi istemis, yapmasi gerekiyormus yapmis. simdi kendi yaptigi karari sanki siz zorlamissiniz gibi davraniyor.
benim esim de kurulu duzenini, refah ve sakinlik icinde yasadigi yeri birakip geldi ekonomisi bozuldu, birikimi azaldi, eskiden hic dusunmeden yaptigi seyler icin simdi 6 ay para biriktirir oldu.
ama neticede kendi karari. yarin birgun ben hayatımdan ve rutinimden mutluyken "fedakarlik sirasi sende" diye beni goturmeye calissa cok büyük bir hayal kirikligi yasardim.

Gitmemeniz için birçok sebep gitmeniz için ise tek bir sebep ya da motivasyon yok. Eşiniz içinse kocaman belirsizlik var ve yine hiçbir motivasyon yok. Burdaki çoğunluk zaten sakın diyecektir,çünkü aklın yolu bir. Böyle bir aileniz var bırakılır mı hiç, eşiniz çok mu bencil çoğu konuda acaba diye düşünmedim değil. Çok istiyorsa kendisi gitsin denesin.

Aman diyeyim sakın kabul etmeyin. Nasıl çözülür bu durum ve sorun haline dönüşür mü bilemem ama burada tanıdığınız eşiniz orada inanın farklı bir kişiliğe dönüşür. Zaten Malatya depremden çıkmış bir şehir. Yerleşmek için de iyi bir tercih değil. Ayrıca burada gelir durumunuz iyi ve işiniz de var. Bir bilinmeze doğru yol almak büyük risk. Üstelik eşinizin orada başlayacağı hazır işi de yok ve ortak yapılacak işlerde de maalesef sorunlar da oluyor.

Eşimle tanıştığımda İstanbul'da yaşıyordu ama mesleği gereği tayin durumu vardı. Sonrasında devletten ayrıldı. Diğer türlü şehir şehir gezecek olsam evlenmezdim.
Bir ara memlekete gitsek mi diye düşünmeye başlamıştı, kendince planlar kuruyordu; net şekilde 'ben gitmem' dedim. Ne alaka yani iç Anadolu'nun küçük bir şehrinde yaşayıp, hayatımı geride bırakacağım.

Malatya depremden yeni çıkmış bir şehir, üstelik eşinizin işi de muallakta, başarılı olup olmayacağı ne kadar kazanıp kazanmayacağı bile belli değil. Asla ama asla diyorum

Benim eşim de benim işim için şehir değiştirmişti. İş ortamına alışması biraz zaman aldı. Sonradan adapte oldu, iyi terfiler aldı vs.
Sizin durumunuzda da İstanbul, Kocaeli civarında inanılmaz fazla alternatif iş var eşiniz için. İş değişikliği yapabilir. Sizden az kazanması bir kriter bile degil benim gözümde. Eve gelen para ailenindir, toplam gelire bakılır.
Malatyaya gitmek inanılmaz büyük bir hata olur. İşinizi bırakacaksınız, şehir değiştireceksiniz, eş ailesiyle yakınlaşacaksınız ve maddi olarak ortak olacaksınız. Bakın tek başına bunlardan herhangi biri bile evliliği kötü etkileyecek hususlar. Hepsini birden yapmayı düşünüyorsunuz. Alt üst olursunuz, benden söylemesi.

Konu sahibi, yapma öyle bir hata lütfen.
Eğer eşin orada daha çok kazanacağını düşünüyorsa ve denemek istiyorsa önden gitsin.
Bir 3 ay çalışsın bakalım. Burada kazandığından 3-4 kat fazla kazanıyorsa, senin maaşını da sen çalışmadan da sana direkt kendi ihtiyaçların için gönderebiliyorsa o zaman belki bir ihtimal düşünürsün.
Ama orada ortak iş yapıp da kasadan ailenin verdiği kadarını alabilecekse yok canım kalsın, sen kendi düzeninde iyisin.

Devir para kazanma devri,ekmek neredeyse tabiki ona göre bir düzen kurulacak,siz de mesleğinizi orada yapacaksınız, bu bir fedakarlık değil bence..Malatya'yı biliyorum,güzel bir şehir,cafeler,güzel lokantalar var,yeter ki nezih bir semt de oturun..ama abisiyle ortak mı olacak orayı anlamadım,ortsklıkla ilgili sorunlar çıkar mı?Birbirine bağlılar mı?dürüstler mi?Tanıdığım malatyalı iki kardeş de ortak çalışıyorlar,inanılmaz zenginler..Egede villalar falan da aldılar,nereye isterlerse gidiyorlar..evliliklerde şehir takıntısı yapmadan bir yere odaklanıp para kazanmaya bakmak gerek..yeter ki Allah sağlık versin..kazanırsınız istediğiniz heryerde düzen kurarsınız

Merhabalar,
Eşiniz sizden daha az kazandığı için kompleks haline getirmiş bu durumu bence. Eşinizin tek başına yapacağı ve kesinatı olan bir iş olsaydı belki olabilirdi ama bu durumdayken olmamalı. Ortaklı iş özellikle de aileyle yapılmaz. Benim eşim yaşadığımız şehirde amcası arkadaşı ile 3 ortak iş yapıyorlardı eşimin adı olmasa gerçekten diğerleri iş bile yapamazdı en sonunda ikiside eşimi dolandırdı çekler hep eşimin üstüne kaldı amcası parayı alıp yurtdışına kaçtı eşimin ofis ve dükkanında da arkadaşı kaldı. Çevremde ortak iş yapıp iyi sonla bitenini görmedim. Ayrıca çok güzel bir mesleğiniz varken neden bırakıp gidesiniz? Tabi tüm düzen de değişecek orası ayrı. Bence eşinizle konuşun iş kurmak gibi bir niyeti varsa tek başına bulunduğunuz yerde açmalı. Evet belki sizin için fedakarlık yaptı ama mantık çerçevesinde ilerlemek gerek oraya giderseniz ne yaşayacağınızı bile bilmeden gideceksiniz.

Evlilikte bu sidik yarıştırmayı anlamıyorum. Ben fedakarlık yaptım sende yapacaksın ne demek ya? Yapmasaydın derler adama boynuna tasma takıp getirmediniz. Mühendis kadının ne işi var Malatyada? İstanbul gibi bir şehirde başka ‘sevdiği’ bir iş bulamıyorsa Malatyada da bir şey beceremez o adam

Sizi anlıyorum çünkü bende doğma büyüme İstanbulluyum, arada aklıma kaçmak gelse de kaosundan dolayı sanırım küçük bir şehirde yine de yaşayamazdım. Eşiniz bir iyilik yapmış madem karşılık beklememeli, karşılık isteyince fedakarlık yapmamış oluyor zaten.
Ben yerinizde olsam asla kabul etmezdim çünkü yapamazdım kendimi biliyorum yani, iş hayatınızın olmamasından tutunda kayın aile' ye yakın olmakla beraber herşeyiniz düzeninizle beraber değişecek. Ayrıca ortak iş yapmak zordur hele ortaklar kardeş ise.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Neresinden tutarsan tut, elinde kalır. Güzel işinizi, kızınızın düzeninizi, konforunuzu bırakıp aile işi için taşınmanız çok yanlış bi karar olur bence.

Back
X