• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehre taşınmak isteyen eş

Babanesi yok , vefat etti. Kayınbabam baska bi kadinla evli, ona da çocugumu baktırmam.
Esimle dün oturduk ve ilk kez kavga etmeden konuştuk. Parasinin azligindan ne kadar kotu hissettigini anlatti, sonunda da öyle böyle ben bir gun gidicem dedi.
Yani sen gelmek istemiyorsan da zorlamicam dedi.
Ama bu sefer de bizi birakip gitmek istemesine cok kirildim. Sonucta guya tartismadik, birbirimize saygi duyduk ama ben inanilmaz uzgun hissediyorum kendimi.
Salıverin gitsin, şimdi sanıyo ki abisi yengesi gardaşımıza kurban olsun bizim altınlar diyor. Halbuki adamlar güvenilir amele arıyor. Ağzının payını alır arkasına baka baka gelir nasılsa. İş kurmak, bi de kadının kenardaki üç beş altını ile, o kadar kolay değil.

Babanesi yok , vefat etti. Kayınbabam baska bi kadinla evli, ona da çocugumu baktırmam.
Esimle dün oturduk ve ilk kez kavga etmeden konuştuk. Parasinin azligindan ne kadar kotu hissettigini anlatti, sonunda da öyle böyle ben bir gun gidicem dedi.
Ama bu sefer de bizi birakip gitmek istemesine cok kirildim. Sonucta guya tartismadik, birbirimize saygi duyduk ama ben inanilmaz uzgun hissediyorum kendimi.

koyun boşanma protokolünü önüne gitsin. abisi ırgat gibi kullanınca bu sefer de "nafaka mağduruyum" diye ağlar.

Sizin maaşınızın daha çok olduğu, olacağı zaten belli değil miydi?
Madem öyle kendi memleketinden ya da istediği yere götüreceği biriyle evlenseydi. Siz belli mesleği olan bir kadınsınız, çocuğunuza rağmen çalışıyorsunuz annenizden uzağa sırf eşiniz istiyor diye gidip evde oturacaksınız. Daha sonra şehirden dolayı istediğiniz gibi iş bile bulamayacaksınız belki de.
Bu şekilde gitmek istiyorsa da gitsin. Kendi kaybeder. Memlekette çuval çuval para onu beklemiyor. Aile işine güvenilir işçi lazım sadece.

Son düzenleme:
Sizin maaşınızın daha çok olduğu, olacağı zaten belli değil miydi?
Madem öyle kendi memleketinden ya da istediği yere götüreceği biriyle evlenseydi. Siz belli mesleği olan bir kadınsınız, çocuğunuza rağmen çalışıyorsunuz annenizden uzağa sırf eşiniz istiyor diye gidip evde oturacaksınız. Daha sonra şehirden dolayı istediğiniz gibi iş bile bulamayacaksınız belki de.
Bu şekilde girmek istiyorsa da gitsin. Kendi kaybeder. Memlekette çuval çuval para onu beklemiyor. Aile işin güvenilir işçi lazım sadece.
Ha bi de konu sahibini o evde rahat oturtmazlar, Allah'ın günü haber etmeden damlarlar maaile patır patır. Herşeyine karışırlar, ne çeneleri susar ne elleri ayakları durur. Severler öyle birbirlerine karışsınlar, dövüşsünler, kaos çıksın, sıkıcı hayatlarına heyecan gelsin falan.

Ha bi de konu sahibini o evde rahat oturtmazlar, Allah'ın günü haber etmeden damlarlar maaile patır patır. Herşeyine karışırlar, ne çeneleri susar ne elleri ayakları durur. Severler öyle birbirlerine karışsınlar, dövüşsünler, kaos çıksın, sıkıcı hayatlarına heyecan gelsin falan.
Aynen öyle şeyler olacak.
Elti onu aldı, cici kayınvalide bunu yaptı.
Herkes her konuda birbirine bağlı falan. Kabus gibi günler bekleyecek konu sahibini.
Kadın çalışmıyorsa eşinin işine uyum sağlaması beklenebilir ama onda da büyük değişimler de ortak karar gerekir.
Kadın çalışıyor bir de anneyse, çocuğun bakımı da dahil her şey de öncelik onun fikirleri, rahatı olmalı. Kusura bakmasın bu şekilde evlilik yapan kocalar. Kadını memleketlerine götürüp, bir nevi eve tıkıyor, sosyal hayat olarak ailelerini sunuyorlar, kendileri de iş bahanesiyle istediği gibi yaşıyor. Ne güzel dünya.

blof yapmış gibi hissettim.. eşinizi en iyi siz tanırsınız gerçi
orada eltinizin kaynınızın kayınpederin ağızlarına mı bakacaksınız ne münasebet

sırf rahat edicem diye illa gideceğim diyorsa da kendi bilir.

Net olarak kabul etmezdim bir kere istanbulda yasayan Biri eger tasinmak istemiyorsa zaten baska sehirlerde mutlu olamaz ayrica o kabul etmis gelmis ama siz ona boyle bir soz vermediniz

Benim cevremden örnek veriyim: Adam tutturdu Türkiye ye kesin dönüs etmek istiyorum diye (Almanyadayiz). Güya ailesine cok iyi imkanlar saglayacakti. Burda herseylerini satıp gittiler. Adam istedigi gibi düzen tutturamadi, mecbur geri döndüler, ama sıfırdan baslamak zorunda kaldilar, cünkü eldeki para da gitti. Yerinizde olsam kurulu düzenimi bozup hemen gitmem..madem gidecek, gitsin bütün imkanlari saglasin, öyle gideceginizi söyleyin. Parasizligin cilesini en cok kadin ve cocuklar ceker cünkün. Düzeninizden olmazsiniz en azindan

Niye öyle ya da böyle gidiyormuş ya çok garip gerçekten. İlla operatörlük yapacaksa İstanbul’da daha güzel yapar bu konuyu konuşmadınız mı

Aile işi zaten başlı başına bi kavga unsuru. Eltiye alındı bana alinmadi, kazanc esit bolusulmedi, kayinpeder kaynana olaya karışsa bi türlü karışmasa bi türlü. Cok iyi geliriniz ve işiniz varsa İstanbul dunyanin en guzel şehirlerinden biri. Ama zor yaşıyoruz deseydiniz dönün malatyaya diyebilirdim. Bir şekilde gönlünüze göre yasayabiliosaniz niçin gidesiniz. Siz adapte olamazsiniz oranin kültürüne. Ayrica degisimleri erkekler daha kolay kaldirir kadin beyni duygusal aileden kopacaksiniz cocugunuz farkli ortamlara girecek cok sacma bu risk alinmaz. Sakin yapmayin. Cok merakliysa kendi gitsin para gondersin kizinizla yasayin rahat rahat.

Niye öyle ya da böyle gidiyormuş ya çok garip gerçekten. İlla operatörlük yapacaksa İstanbul’da daha güzel yapar bu konuyu konuşmadınız mı
Daha çok rahatlık orası onun icin. Tanidigi insanlar, tanidigi ortam. İs olanaklari zaten bildigi cevresinden oldugu icin kendini guvende hissediyor. Soyledigi gibi yapabilirse her sey orada cok kolay

Daha çok rahatlık orası onun icin. Tanidigi insanlar, tanidigi ortam. İs olanaklari zaten bildigi cevresinden oldugu icin kendini guvende hissediyor. Soyledigi gibi yapabilirse her sey orada cok kolay
Yapabilse de yedirirler mi sanıyorsunuz? Bir tl koymuyor ki işe. Elti de onu diyodu zaten gelsin canım kayınçom altınlarımla ihya olsun diyodu. Hele bi ters laf etsin o abisi nasıl yerin dibine sokuyor onu. Kendini sömürttüğü ile kalacak.

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
Hayatının hatası olur gidersen.
Ve çok pişman olursun.
Gitme.

B.k kolay afedersin (eşine diyorum). Her işte oldugu gibi davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Görürüm iki güne. Bankaciymis doğru mu bireyselde fln mi calisiyor? Ne kadar zorlaniyor olabilir? bence bazi insanlar calismayi sevmiyor ve baska bir sey olsa severim saniyor. Her is zor. Inanin resim guzel yapiyorum hobimi isim yaparim diye düşündüm son bir yildir londrada inanilmaz paralara satabiliyorum yaptigim resmi (normal işimin yanisira yaptigim bir sey) ve bana sinir basmaya basladi cocukluktan beri yaptigim resim siparis gelince hobim olmaktan çıktı ya bana zul gelmeye basladi. Yani gercekten işin icine girince her sey zor. Boyle hicbir iste tutanamayacak bir vibe aldim ben esinizden. Ne vaatle kandirio abisi? Eşin kendine kepce alabilecek mi?

Evet 2. Bir kepce alip onu kullanmak hevesinde. Ama tabi oyle bir para yok ortada , biraz birikmisimiz var. Onun üstune gene bu kepceden gelen parayi ekleyip alıcaklar.

Adam sizi ve en önemlisi çocuğunu ne kadar kolay silmiş

D ddemir93 canım kesinlikle gitme. Çok pişman olursun. Bu kadar iyi işini, aileni, çocuğunun düzenini bozup sakın gitme. Eş ailesine yakın olmak da çok kötü, ortak iş yapmak da çok kötü. En az beş eksi oldu bile. Gitme sakın. Bankacı adam her yerde iş bulur başka statülerde.
Çok ısrar ederse de kendisi gitsin. Ama ASLA GİTME

Şimdi okudum. Bir gün gidecem demiş. Bu üzücü ama engel olamazsın. Sanırım karısından az kazanmayı da gururuna yediremiyor ama bence bir koca ailesini arkada bırakıp gitmemeli. İstanbul'da eminim başka iş bulabilirdi. Söylemesi kolay biliyorum ama canım İnan ki gidersen pişman olursun.

Back
X