• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehre taşınmak isteyen eş

Evet 2. Bir kepce alip onu kullanmak hevesinde. Ama tabi oyle bir para yok ortada , biraz birikmisimiz var. Onun üstune gene bu kepceden gelen parayi ekleyip alıcaklar.
Kolay paranın peşinde, çalışmak zor gelmiş. Böyle az çalışır çok kazanırım rüyalarında.
Onun aklına uyup kendinizi de çocuğunuzu da yakmayın. İstanbul’la Malatya eğitim açısından denk mi?
Ankara İzmir olsa hadi neyse de Malatya diyorsunuz daha yeni deprem yaşadılar.

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
Ben bunu hata be bencillik olarak görüyorum. Sonuçta istanbulda yaşamaya birlikte karar vermişsiniz. Eşime güvenipte işimi falan bırakamam kusura bakmasınlar. Ticaretle maaş aynı değil malesef

Kolay paranın peşinde, çalışmak zor gelmiş. Böyle az çalışır çok kazanırım rüyalarında.
Onun aklına uyup kendinizi de çocuğunuzu da yakmayın. İstanbul’la Malatya eğitim açısından denk mi?
Ankara İzmir olsa hadi neyse de Malatya diyorsunuz daha yeni deprem yaşadılar.
Orada onu idare edecek, arkasını pışpışlayacak bir ailesi var sanıyor. İşin içine para girsin de görsün aileyi.

Sizin mesleğiniz güzel ve önü açık bir Mühendislikse sizde Malatyada deneyebilirsiniz fakat bir önyargınız var huzurlu olmazsınız.

Eşiniz gerçekten iyi paralar kazanacaksa neden olmasın diyenlerdenim..

Gençken çok iyi hayat yaşamak geleceğe dair birikim yapabilmek güzel para kazanmaya bağlı.

Artık ekmek Aslanın ağzında değil biliyorsunuz.

Evet 2. Bir kepce alip onu kullanmak hevesinde. Ama tabi oyle bir para yok ortada , biraz birikmisimiz var. Onun üstune gene bu kepceden gelen parayi ekleyip alıcaklar.
Bana çok büyük ve başarılı olma ihtimali düşük bir macera gibi geldi.Aileyle iş mevzusu zaten her zaman sıkıntılıdır.Üstüne ne kadar geliri olacak,düzenli olacak mı net değil.Yani sevmediği işini ve maaşını mumla arayabilir.Sizin İstanbul'daki düzeniniz de cabası.O kadar işini sevmiyorsa İstanbul içinde bir şeyler düşünsün.İlla gitmek istiyorsa da bırakın gitsin bence.

Ben genel olarak iki aile ile de aynı şehirde yaşama taraftarı değilim ama sizin durumunuz farklı baştan bu şekilde bir düzen kurmuşsunuz. Eşinize evlenirken bir süre sonra senin şehrine gideriz falan diye bir vaadde bulunmadıysanız size fedakarlık sırası sende deme lüksü yok, gelmeseydi madem. Oraya gitme durumunda işi bırakma fikriniz de bence hiç mantıklı değil. Yıllardır kendi parasını kazanmaya alışan bir insan eşinin aile işinden gelen parayla rahat edemez diye düşünüyorum. Ayrıntılar da pek iç açıcı değilmiş zaten büyük ihtimalle ailesi gaz veriyor eşiniz de heves ediyor. Uzak durun bu fikirden.

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
Sakin cnm pişman olursun düzenin bozulur stres yasarsin

Hayal etmediğiniz bir hayatı neden kabul edesiniz. Hayır gitmeyin. O kendi çok istiyorsa o gitsin. Siz ona bir şey borçlu değilsiniz. Siz evlenmeden önce ortak kararla evlendiğinizde İstanbulda yaşamaya karar vermişsiniz. Fedakarlıksa fedakarlık. O bunu kabul etmiş. Evlendikten sonra fikrini değiştirmesi onun sorunu. Siz bu konuda herhangi bir döneklik yapmış değilsiniz.

Tesekkür ederim herkese , gercekten düsünmedigim olumsuz yönleri de gormemi sağladınız.
Kepce isi, esim de operatorluk alip calısmak istiyor
Ancak kepce de eltimin altınlarına para eklenipi alındı. Buradan bize ekmek cıkmaz diye dusunmeye basladim
Hahhh şimdi bir motivasyon unsuru ortaya çıktı; eltinin altınları gitmiş diğerinin de işi gitsin durumlar eşitlensin iç motivasyonu var. Mezopotomya kültüründe pardon doğu kültüründe hele ki ortada elti durumları varsa, maddi anlamda gerçekten iyi kazanıp gel kardeşim ben kazanıyorum sen de kazan diyene rüyamda görsem inanamam sanırım.

Devir para kazanma devri,ekmek neredeyse tabiki ona göre bir düzen kurulacak,siz de mesleğinizi orada yapacaksınız, bu bir fedakarlık değil bence..Malatya'yı biliyorum,güzel bir şehir,cafeler,güzel lokantalar var,yeter ki nezih bir semt de oturun..ama abisiyle ortak mı olacak orayı anlamadım,ortsklıkla ilgili sorunlar çıkar mı?Birbirine bağlılar mı?dürüstler mi?Tanıdığım malatyalı iki kardeş de ortak çalışıyorlar,inanılmaz zenginler..Egede villalar falan da aldılar,nereye isterlerse gidiyorlar..evliliklerde şehir takıntısı yapmadan bir yere odaklanıp para kazanmaya bakmak gerek..yeter ki Allah sağlık versin..kazanırsınız istediğiniz heryerde düzen kurarsınız
Bende boyle dusunuyorum. Muhendis olarak(beyaz yaka personel olarak degerlendiriyorum mudur degil) ne kadar iyi kazanabilir ki insan(ozel sektorde verilen maas araliklari belli tecrubeye gore) cok iyi kazaniyorum denmis. istanbulun da kendine gore masraflari cok fazla. Yazilim isi zaten uzaktan yapiliyor zaten. Esin gercekten kazanci cok farkli biktaya gelecek bir durum varsa birkac ay es gider durum degerlendirmesi yapilir sonra kalici olarak sehir degisikligi dusunulebilir.

Merhabalar,
Ayy o hatayı bir arkadaşım yaptı bin pişman oldu . Üstelik adam ailesiyle kavgalı oldu , uzakta olsalar iyi bir ilişkileri vardı. Bir ton rezillik yaptılar. Ticaret konusunda erkekler çok hayalperest. İşin iç yüzü hiç öyle değil. Kesinlikle ve kesinlikle gitmeyin

Babanesi yok , vefat etti. Kayınbabam baska bi kadinla evli, ona da çocugumu baktırmam.
Esimle dün oturduk ve ilk kez kavga etmeden konuştuk. Parasinin azligindan ne kadar kotu hissettigini anlatti, sonunda da öyle böyle ben bir gun gidicem dedi.
Yani sen gelmek istemiyorsan da zorlamicam dedi.
Ama bu sefer de bizi birakip gitmek istemesine cok kirildim. Sonucta guya tartismadik, birbirimize saygi duyduk ama ben inanilmaz uzgun hissediyorum kendimi.
Bankacı değil mi bu adam yükselme sınavları oluyor dil tazminatları oluyor vs
Kendi işinde de yükselebilir maaşını artırabilir.
Bence tüm bunlara hevesş yoksa illa gidicem diyorsa da gitsin denesin görsün tutup tutmayacak mı bu iş niye eşinin de işini düzenli maaşını riske atıyor ki ?
Konuya rasyonel yaklaşın derim siz çok duygusal yaklaşıyorsunuz.

Merhabalar,
Kimse için kariyerimi bırakmam. Çok isterse kendisi gitsin. Ayrıca aile ile ortak iş yapıp sorun yaşamayan görmedim. Başkasının eline bakmış olacaksınız.

Tesekkür ederim herkese , gercekten düsünmedigim olumsuz yönleri de gormemi sağladınız.
Kepce isi, esim de operatorluk alip calısmak istiyor
Ancak kepce de eltimin altınlarına para eklenipi alındı. Buradan bize ekmek cıkmaz diye dusunmeye basladim
Peki madem işler çok iyi yolunda gidiyor eltinin altınlarını yerine koydular mı ?
Mesela eltinin de altında arabası var mı ev alındı mı ?
Madem işler böyle iyi bence somut şeylere bakarım ev altın araba arsa vs gibi.
Bunlar yoksa fasa fisodur.

Merhabalar,
Şayet en başta eşim İstanbul'a kendi isteğiyle gelmiş ve başta ben ona birgün Malatya'ya taşınma vaadi vermemişsem, iyi olan işimi, ailemi ve çocuğumun düzenini bozarak oraya gitmem..Dünyanın bin türlü hali var, memnun olduğum işimi bırakıp, eşimin eline, özellikle de aile ile yapılan işe tamah etmem, kendimi kimseye muhtaç bırakmam..

Sakın gitmeyin. İşiniz olmayacak, sürekli evde boğulacaksınız, eşinizin ailesi dert, elti dert, gittin gitmedin muhabbeti, eşinin işte tutunup tutunamayacağı belli değil, kültür farklılığı... Giderseniz boşanır geri gelirsiniz

Malatya'da yaşıyorum ve evet kepçe operatörleri baya kazanıyor tanıdıklarım da var. Gelip öncesinde denesin eşiniz hemen sizi getirmesin belki olmayacak iş

Bende boyle dusunuyorum. Muhendis olarak(beyaz yaka personel olarak degerlendiriyorum mudur degil) ne kadar iyi kazanabilir ki insan(ozel sektorde verilen maas araliklari belli tecrubeye gore) cok iyi kazaniyorum denmis. istanbulun da kendine gore masraflari cok fazla. Yazilim isi zaten uzaktan yapiliyor zaten. Esin gercekten kazanci cok farkli biktaya gelecek bir durum varsa birkac ay es gider durum degerlendirmesi yapilir sonra kalici olarak sehir degisikligi dusunulebilir.
Biz yaşadık Malatyada,o yüzden biliyorum..havası temiz,suyu güzel,inanın okulları ,kreşleri falan da çok güzel..çoğunluğun kayısı bahçeleri de var,sadece ondan bile çok güzel kazanıyorlar..oğullarına ,gelinlerine ayrı değer veriyorlar...istanbulda orta bir hayat yaşayacağıma Malatyada çok güzel evlerde yaşarım..havaalanı da var zaten,para olduktan sonra heryere gezmeye gidersin..yeter ki koca kişisi aklı başında,işini bilen biri olsun..

Mühendisim çok iyi bir işim var. Eşim de mühendis yurt dışında kendi işini yapıyor ve iyi kazanıyor. Evlenirken bana gelir misin işini bırakıp dedi asla dedim. Gitmedim o hala orada ayın belli zamanı ayrıyız. Zor olmuyor mu oluyor. Ama işimi bırakmadığım için asla pişman değilim. Eşim artık gel dese boşanma sebebidir benim için.
Asla gitmeyin istiyorsa o gitsin. Nasılsa geri gelir üç güne.

Biz yaşadık Malatyada,o yüzden biliyorum..havası temiz,suyu güzel,inanın okulları ,kreşleri falan da çok güzel..çoğunluğun kayısı bahçeleri de var,sadece ondan bile çok güzel kazanıyorlar..oğullarına ,gelinlerine ayrı değer veriyorlar...istanbulda orta bir hayat yaşayacağıma Malatyada çok güzel evlerde yaşarım..havaalanı da var zaten,para olduktan sonra heryere gezmeye gidersin..yeter ki koca kişisi aklı başında,işini bilen biri olsun..
İşte o hayat beklemiyo onları orda. 😂 Sorun o. Keşke dediğiniz gibi olsa. Daha ortada ne iş güç var ne düzen.

Back
X