• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehre taşınmak isteyen eş

Dimi daha yapılacak tonla iş var, garanti mi o da belli değil, üstelik bir tl sermayesi yok amele olmaya gidiyor aileye. Fare deliğe girememiş kuyruğuna teneke bağlamış. Kesin gazla hareket ediyor bu. 😂 Allah bilir ne vaatler verildi safoşuma. Gitsin kendi alsın ağzının payını, ardına baka baka gelicek nasılsa.
Disaridan eleman tutsalar bir dunya maas sigortasi yemesi icmesi birde bir sey deseler baskasina adam banane diyip cekip gidebilir ama ailenin saf irgati ay pardon kardesi olmak gibisi var mi

Mühendisim çok iyi bir işim var. Eşim de mühendis yurt dışında kendi işini yapıyor ve iyi kazanıyor. Evlenirken bana gelir misin işini bırakıp dedi asla dedim. Gitmedim o hala orada ayın belli zamanı ayrıyız. Zor olmuyor mu oluyor. Ama işimi bırakmadığım için asla pişman değilim. Eşim artık gel dese boşanma sebebidir benim için.
Asla gitmeyin istiyorsa o gitsin. Nasılsa geri gelir üç güne.
Burada cok iyi isiniz var yazdiginiz icin cok da iyi kazaniyorsunuz olarak yorumluyorum. Orada da benzer ucrete( dolar euro bazinda) is bulabilirsiniz. Burada ortalama ustu bir egitim yada nitelige sahipseniz orada da benzer isi edinebilirsiniz yuksek yada benzer kazancla. Gidilmeme sebebi sadece maddiyat degil aile arkadaslar sosyal cevre gibi baska konular olmali temelde

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı

Yerinizde olsaydım asla gitmezdim. Sizin eşinizden fazla kazandığınız belliymiş ve kendisi bunu bilerek evlenmiş. Büyük ihtimalle İstanbul a büyük şehire ayak uyduramadı. Aile ve memleket hasreti çekiyor ve sizin eşinizden fazla maaş almanız kendisini rahatsız etmiş olabilir.
Malatyalıyım ama başka şehirde yaşıyorum depremden sonra ben bile gitmiyorum. Siz İstanbul da doğmuş büyümüş ve çalışan bir kadın olarak yapamazsinız. Kardeşim mühendis şehir dışında mecburen, orada sizin için iş olanakları da yok maalesef.
Ne iş yapacaklar bilmiyorum ama büyük ihtimalle depremden sonra şehri kalkındırmak için inşaat tarzı bir şeydir diye düşünüyorum çünkü herkes bu kafada oradan ekmek çıkar mı bilmem. Zaten ortak aile işi olacaksa arkanıza bakmadan kaçın.
Çok nezih güzel semtler var ama sizin şartlarda gelecek biri için her sıkıntı.

Mühendisim çok iyi bir işim var. Eşim de mühendis yurt dışında kendi işini yapıyor ve iyi kazanıyor. Evlenirken bana gelir misin işini bırakıp dedi asla dedim. Gitmedim o hala orada ayın belli zamanı ayrıyız. Zor olmuyor mu oluyor. Ama işimi bırakmadığım için asla pişman değilim. Eşim artık gel dese boşanma sebebidir benim için.
Asla gitmeyin istiyorsa o gitsin. Nasılsa geri gelir üç güne.
Yalnız sizinki ile konu sahibininki bir değil siz bence daha çok dil öğrenmeye üşenip gitmemişsiniz çünkü hiçbir mühendis duymadım ki dili olsun gitmeye imkanı olsun ama yurt dışına gitmesin niye Türkiye’deki işi çok iyiymis. Fıkra bu kadar

Back
X