Farklılıklar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence evleneceksiniz. Ya çok özür diliyorum adam şu an sizi kötü hayattan alıyor gibi bişey oluyor kendi kafasına göre. Eminim güzel özellikleri vardır yoksa neden birlikte olasınız ama riyakarlık hem de dini konularda alenen yapılan riyakarlık o kadar çok şeyi ele veriyor ki .. Güven duygunuzu zedelemiyor mu bu talepleri ? Yani ben evden gidiyorum artık sevişmiyoruz evlenene kadar ben bu hayatı deneyeceğim diyim bakalım ? Sizi işlenmiş bir günah olarak görüyor evlenirseniz aklanacak siz de o da. Bakın benim görüşüm değil onun görüşü. Hepimiz ailemizin aynasıyız , o da öyle , akşamları bir kaç kadeh içen bir kadından namaz kılan kadına dönüşmek kolay olacak mı ? ve sanıyor musunuz ki bununla sınırlı olacak siz verdikçe daha fazlasını isteyecek sen kabul ettin ben söylemiştim diyecek. omuzlarınızda hayat boyu yük olacak . ve her tarafı ayrı oynayan bir erkek olarak yine muhafazakar hayatından sıkılıp sizin şu an ki halinize benzer birini isteyecek. bu hikayeler burada yüzlerce var..
Ne yapacağım konusunda kararsızım evet. Yani hayır evlenmeyeceğim diyemiyorum. Şöyle ki bazı isteklerini anlayışla karşılayabiliyorum. Yani içmek mevzusu çocuk vs. Sorumluluk olduğunda bana da mantıklı geliyor. Zaten dediğim gibi 10 yıl içmesem aramayacak bir tipim zararlarının farkındayım vs. Üzerimde çocuk gibi bir sorumluluk olduğunda bunu yapmak istemezdim zaten o yüzden anlıyorum. Onun dışında içkili mekanlara gitme mevzusu ben de gitmeyen bir tip olsam karşımdakinin de gidip bensiz eğlenmesini istemezdim. Empati kurabiliyorum ve deidğim gibi çok da önemli bir mevzu değil benim için de. Zaten birlikte her türlü eğlenebiliyoruz. Bazı şeyleri yapmayacağımı kabullendi giyim konusunda vs. Ama işte diğer gereklilikleri birlikte yerine getirmek istiyor. Zaten genel olarak her şeyi birlikte yapalım kafasında aslında o yüzden şaşırmıyorum sanırım. Yani bu sevgiliyken de başka konularda böyleydi ama yine birlikte yapalım oluyordu hep. Bu yüzden şaşırmıyorum sanırım isteklerine. Ama dediğim gibi biz evlilik amacıyla başlamadık bu ilişkiye benim aklımda yoktu o yüzden dert değildi bazı şeyler. O da biliyordu evliliğe uzak bir insan olduğumu. Ama artık ya evlen ya ayrıl durumundayız bazı sebeplerden. durum değişince insan emin adımlar atmak istiyor.

Benim takıldığım nokta şuan neden yapmıyor çok istiyorsa?

Örneğin benim eşimde muhafazakar bir adamdı, ama benim bu konuları çok önemsemediğini bildiği halde adam imam nikahı yapmadan öpmedi bile beni. Tutarlılık vardı en azından.

Şuan ne o bana karışır ne ben ona. Güzel şeyler anlatır, merakla dinlerim o ayrı. Ama en başta hem sevişelim, hemde evlendikten sonra birden bire dindar olayım ayağı yapsa kesinlikle yüzüne bakmazdım.

Sizin durum benim yasantimin tam tersi :KK9: kendimden ornek vereyim. Ben dine düskn bir insanim,esim de tam tersi sizin gibi dusunur. Yani onda da inanc var ama hayatta kndini kisitlamaz. Der ki insanlik sefkat vs olmadikca namaz kilsan ne icki icmesen ne. Ben sevgli oldgmz donemlerde ozellikle alkol almasndan asiri rahatsz oluyordm. Sonra baktim ki dine duskunum deyip de her turlu insanliga yaksmayan seyleri yapan insanlarin yannda o davranslryla tertemiz. Sonucta birbirmizi serbest biraktik 🥰 evlendik cok da guzel oldu. yani ben odanin birinde Kur'an okurken esim diger odada tv izler . O icki icip balkonda etrafi seyrederken ben de yannda elma suyu icerim 😁 bazen ben namaz kilarken gelir beni izler gizlice ben de onun ezan okunnca bacak back ustne atmamasndan bile mutlu olurum. Onemli olan her sey sizde bitiyor😊 ben gercekten bu fikri motto edndgni dusunmuyorm. Belki aile icin yapiyor belki vvicdan rahatlatmak icn. Bence siz karsnza alip ciddi ciddi konusun net bir sekilde:KK34:herkesin hayati yasama bicimi kendine... Zorla bir seyler degisince sizde,o mutlu olacagini dusunuyor mu gercekten? Ben sahsen esime o kisitlamayi yapamazdm cnku onu oyle sevmisim zaten 🥰
Yani ben eşinizden de daha kolay bir insanım aslında bu konuda. Yine de uymayan şeyler olacaktır ve bu durum beni korkutuyor açıkçası.

Benim takıldığım nokta şuan neden yapmıyor çok istiyorsa?

Örneğin benim eşimde muhafazakar bir adamdı, ama benim bu konuları çok önemsemediğini bildiği halde adam imam nikahı yapmadan öpmedi bile beni. Tutarlılık vardı en azından.

Şuan ne o bana karışır ne ben ona. Güzel şeyler anlatır, merakla dinlerim o ayrı. Ama en başta hem sevişelim, hemde evlendikten sonra birden bire dindar olayım ayağı yapsa kesinlikle yüzüne bakmazdım.
İşte diğer konularda bu kadar uyuşmasak ben de bakmazdım ama şu an yine de düşünüyorum ki evliliği isteyen kişi de o zaten ben değilim. Buna rağmen bazı şeyler o kadar güzel ki kaybetmek istemiyorum sanırım.

İşte diğer konularda bu kadar uyuşmasak ben de bakmazdım ama şu an yine de düşünüyorum ki evliliği isteyen kişi de o zaten ben değilim. Buna rağmen bazı şeyler o kadar güzel ki kaybetmek istemiyorum sanırım.
Benim için sorun dindarlık falan değil. Şahsen her dinden adamla evlenebilirdim, yeterki tutarlı olsun.

Ne yapacağım konusunda kararsızım evet. Yani hayır evlenmeyeceğim diyemiyorum. Şöyle ki bazı isteklerini anlayışla karşılayabiliyorum. Yani içmek mevzusu çocuk vs. Sorumluluk olduğunda bana da mantıklı geliyor. Zaten dediğim gibi 10 yıl içmesem aramayacak bir tipim zararlarının farkındayım vs. Üzerimde çocuk gibi bir sorumluluk olduğunda bunu yapmak istemezdim zaten o yüzden anlıyorum. Onun dışında içkili mekanlara gitme mevzusu ben de gitmeyen bir tip olsam karşımdakinin de gidip bensiz eğlenmesini istemezdim. Empati kurabiliyorum ve deidğim gibi çok da önemli bir mevzu değil benim için de. Zaten birlikte her türlü eğlenebiliyoruz. Bazı şeyleri yapmayacağımı kabullendi giyim konusunda vs. Ama işte diğer gereklilikleri birlikte yerine getirmek istiyor. Zaten genel olarak her şeyi birlikte yapalım kafasında aslında o yüzden şaşırmıyorum sanırım. Yani bu sevgiliyken de başka konularda böyleydi ama yine birlikte yapalım oluyordu hep. Bu yüzden şaşırmıyorum sanırım isteklerine. Ama dediğim gibi biz evlilik amacıyla başlamadık bu ilişkiye benim aklımda yoktu o yüzden dert değildi bazı şeyler. O da biliyordu evliliğe uzak bir insan olduğumu. Ama artık ya evlen ya ayrıl durumundayız bazı sebeplerden. durum değişince insan emin adımlar atmak istiyor.
Çocuk kısmını anlayamadım ? Siz bu yönlendirmeden mutlu olacak gibisiniz belki de sizin de kısmetiniz budur size de iyi gelir. Oraları Allah bilir. Ama bu adamın riyakarlığını değiştirmiyor. Ve dediğim gibi erkekler sevdikleri kadınları değiştirip sonra yine sevecekleri kadınlara yöneliyorlar. Biz eşimle her ortama ayak uydururuz . Ramazanı ramazan gibi yaşarız , sahursuz oruç tutmak ister uykusuna düşkün sürükleyerek kaldırırım sırf bonus sevap kazanmak için 😂 Ama haftasonu bozcadaya kaçalım mı , biraz kafaları dağıtalım mı dediğimde gözler parlar , hadi kaçalım der çocuğu da alırız bu arada . 6 yaşında bu sene oruç tutturdum ama tatilde tavernaya da gidecek. her ortama o da ayak uyduruyor öyle bir kız olsun istiyorum. diyorum ya bu bizim hayatımız , ikimizide benzer görüşlerdeyiz kimse kimseyi zorlamaz. herkes herkese saygı duyar tüm değerlere tüm inançlara tüm yaşam tarzlarına. bana örtün dese , sana ne derim ? çünkü ona ne 😬 ben ara ara oruç tutarım mesela normal zamanlarda ona da teklif ederim , kuran okurum gel derim gelmez , eyvallah derim. işime bakarım. sizi siz olduğunuz için sevmeli ..

Herkesin takıldığı yere benden takıldım açıkçası dindar bir hayat istemiyor ama evlenmeden de birlikte oluyor. Bide neden evlendikten sonra değişiyor ki düşünceleri bir insan evlenmeden önce ne ise evlendikten sonrada o olur

Yani ben eşinizden de daha kolay bir insanım aslında bu konuda. Yine de uymayan şeyler olacaktır ve bu durum beni korkutuyor açıkçası.
Bunu,akliniza gelen her konuyu acikca konusun. Sizi gercekten seviyorsa, gozlerinizin icine bakarak size o konida zaten diretemez. Sahsen ben yapamadim🥺 bir de eger dinine bagliysa gercekten evlendkten sonra da donmez soznden. Size ne dediyse yapar. Yani sizi bu seklde kabul ederse sonrasnda da soznde sadik olir. Ama geln gorn ki ben pek de gercktn dine bagli oldgnu sanmiyorm 🤭 su an en iyi anlayacak sizsiniz,kesnlkle acik acik konusun😊 sizi,bir gun degisme ihtimalnzi dusunerek sevmis olamaz:KK43: nasilsaniz oyle sevmis biraksin oyle kalsin derdi neymis yahu🤔 ay yazdikca yükselmeye basladm ben 😁😁

Selam kk'nın güzel hanımları. İlk konumu açıyorum, yanlış bir şey yaparsam şimdiden söylüyorum, affedin.

Önce kendimi tanıtayım. Ben 20'li yaşların sonlarına yaklaşmış, işi gücü elinde mesleği olan bir insanım. Erkek arkadaşımla bir seneden fazla bir süredir birlikteyiz ve o artık evlenmek istiyor. Kendisi bazı özellikleri açısından gerçekten iyi bir insan, güzel bir kalbi var. Bana çok sadık. Beni gerçekten el üstünde tutuyor. 3 ay birlikte yaşadık öncesindeki 9 ayda da birlikte yaşıyor gibiydik zaten. Yorgun olduğumda yemeğimi yapar temizliğe her zaman yardım eder, beni sevdiğini ve el üstünde tuttuğunu söyleyebilirim. Yormayan bir insan, istediğim bir şey olursa onu elinden geldiğince yapmaya çalışır. Cinsel hayatımız da harika. Kadınlara çok önem verilen bir ailede büyümüş yani ailesini tanımasam da az çok biliyorum yaşantılarını. Yaptığı şeyleri gözümü boyamak için yapmıyor, karakteri bu. Beni sevdiğini biliyorum ve onu seviyorum.

Bu kadar şeyi bunun için yazmadım tabii gelelim dert kısmına. Bizim dine bakış açımız birbirinden farklı. O evlendikten sonra daha dindar bir hayat yaşamak, dini yaşamın gerekliliklerini yerine getirmek istiyor. Yani bana işini bırak, kapan, evinde otur diyecek bir tip değil tabii ki ama yine de buna göre yaşayacağız hayatımızı. Ben önceden deisttim şimdiyse ondan bağımsız olarak daha ılımlı bakıyorum bazı şeylere. Ama dindar bir yaşamın sonucunda hayatının kısıtlanacağından korkan biriyim. Ben fazlasıyla rahat takılan bir tip oldum bu zamana kadar. Ya yapamazsam, ya ileride pişman olursam diye çok düşünüyorum.

Birbirimizi tanıma şansımız daha fazla yok artık ya bir yola gireceğiz ya da ayrılacağız. Ve ben onu ne kadar istesem de kararsız kalıyorum ya yapamazsam, ya onu mutsuz edersem, ya ben mutsuz olursam diye korkuyorum.

Uzun oldu kusura bakmayın, fikirleriniz benim için önemli, lütfen dini sebeplerle beni yargılamadan yazın. Yalnızca fikirlerinizi merak ediyorum.
şu kadar söyleyeyim. ben evlendiğimde 18 yaşındaydım ve daha alnım secdeye değmemişti o yaşa kadar. şimdi ise bazı konularda kocamı geçtim bile diyebilirim.

hoşunuza gitmiyor gibi olsa da, gerçekten size doğru geliyorsa yapabilirsiniz. o, bu konularda gerçekten samimiyse ve size de yani aklınıza da doğru geliyorsa (hislerinize doğru gelmeyebilir) yapabilirsiniz. yoksa zor...

son olarak şunu söyleyeyim. kocam bu gün hayatımdan çıksa bile şimdiki hayat tarzımdan vazgeçmem. hiç bir şey uzaktan anlatıldığı gibi değil.

Çocuk kısmını anlayamadım ? Siz bu yönlendirmeden mutlu olacak gibisiniz belki de sizin de kısmetiniz budur size de iyi gelir. Oraları Allah bilir. Ama bu adamın riyakarlığını değiştirmiyor. Ve dediğim gibi erkekler sevdikleri kadınları değiştirip sonra yine sevecekleri kadınlara yöneliyorlar. Biz eşimle her ortama ayak uydururuz . Ramazanı ramazan gibi yaşarız , sahursuz oruç tutmak ister uykusuna düşkün sürükleyerek kaldırırım sırf bonus sevap kazanmak için 😂 Ama haftasonu bozcadaya kaçalım mı , biraz kafaları dağıtalım mı dediğimde gözler parlar , hadi kaçalım der çocuğu da alırız bu arada . 6 yaşında bu sene oruç tutturdum ama tatilde tavernaya da gidecek. her ortama o da ayak uyduruyor öyle bir kız olsun istiyorum. diyorum ya bu bizim hayatımız , ikimizide benzer görüşlerdeyiz kimse kimseyi zorlamaz. herkes herkese saygı duyar tüm değerlere tüm inançlara tüm yaşam tarzlarına. bana örtün dese , sana ne derim ? çünkü ona ne 😬 ben ara ara oruç tutarım mesela okurum gel derim gelmez , eyvallah derim. işime bakarım. sizi siz olduğunuz için sevmeli ..
Yani benim için sorun olmayan kısımlar bunlar demek istedim. Evet daha çok sizinkisi gibi bir yaşam isterdim sanırım. Örtünmek konusunda ben de aynı şeyi söyledim zaten. Son cümlenizi düşündüğümden dolayı tedirginim ben de galiba. Bu konuda ben de onu riyakar buluyorum. Ama bir yandan da işte ben sevişeyim bol bol ama karım hiçbir şey yaşamamış olsun kafasında olmaması da iyi bir özellik gibi en azından. Bilmiyorum ki kafa karışıklığı tavan sanırım bende şu an.

Şahsi fikrimce sizin iş yaş.Problem de farklılıklarınız değil erkek arkadaşınızın iki yüzlü olması..

Ayrıca sigara içmek,alkol kullanmak ya da dinin gereklerini yerine getirmek vs.Bunlar subjektif şeyler.Başkasının isteği ile yapılabilecek,ömür boyu katlanılabilecek şeyler değil.İçten gelmeli,kişinin kendi tercihi olmalı..

Sizi bir noktada anlıyorum.Cinsellik iyi,erkek arkadaş yemeğe kadar yardım ediyor vs..Bunlar Türk erkekleri açısından nadir görülen özellikler gibi geldiğinden erkek arkadaşınız vazgeçilmez gibi geliyor.Denemeye değermiş gibi..Ama değmez,çünkü mutlu olamazsınız.Demişsiniz ki içki içiyorum ama 1 yıl içmesem aramam..Ama insanoğlu öyle değil işte, işin içine yasak girince her şey daha cazip geliyor. Ki yanlış anlamayın Tanrı'nın kurallarına karşı gelip (inananlar için dedim,yoksa ben de içiyorum nadiren) eşinizin kurallarına bağlı olabileceğinizi da sanmıyorum.Namaz kılmak da keza öyle..İçinizden gelmeden sırf kocanız istedi die ne zamana dek rol yapabilirsiniz??? 1 yıl? 2 yıl? 5 yıl?? Daha fazlası olmaz.Bir süre snra aşkın o ilk hali de bitecek ve bu yapmak zorunda kaldıklarınız gözünüze daha da büyük gelmeye başlayacak.Siz yapmamaya başladıkça da aranızda kavgalar başlayacak,napmalıyım die düşünüp duracaksınız.Bir de üstüne çocuk varsa düşün dur..

Burda konu açanların çoğunun niyeti belli oluyor.Ne yönde adım atacağı yani..Siz de bence bile bile lades diyecek olanlardansınız..Hakkınızda hayırlısı olsun.Tek tavsiyem 2-3 yıl çocuk yapmayın derim.Bol şans.

adamın din anlayışı tipik Türk erkeği müslümanlığı. kendi dinini yaşamayacak ama karısı dine göre yaşayacak. aksi takdirde kendi yapsa da "boşa gidiyor" çünkü görünmüyor.

diyelim evlendiniz ve sen kendi isteğinle dini vecibeleri eksiksiz yerine getirmeye başladın. kalıbımı basarım o adam cumadan başka namaza yanaşmaz. inanılmaz iyi tanıyorum bu tipleri.

Bunu,akliniza gelen her konuyu acikca konusun. Sizi gercekten seviyorsa, gozlerinizin icine bakarak size o konida zaten diretemez. Sahsen ben yapamadim🥺 bir de eger dinine bagliysa gercekten evlendkten sonra da donmez soznden. Size ne dediyse yapar. Yani sizi bu seklde kabul ederse sonrasnda da soznde sadik olir. Ama geln gorn ki ben pek de gercktn dine bagli oldgnu sanmiyorm 🤭 su an en iyi anlayacak sizsiniz,kesnlkle acik acik konusun😊 sizi,bir gun degisme ihtimalnzi dusunerek sevmis olamaz:KK43: nasilsaniz oyle sevmis biraksin oyle kalsin derdi neymis yahu🤔 ay yazdikca yükselmeye basladm ben 😁😁
Yaaa aşırı tatlısınız şu an 🤣 ben de sanmıyorum açıkçası diyorum ya Müslümanım deseydim ama hiçbir şey yapmıyor olsaydım bu aramızda mevzu bile olmazdı. Ama gerçeği bildiği için takıyor da takıyor bu soruna. Ama bir yandan da evliliği isteyen bırakmayan da o. Orta yolu bulmaya çalışıyor aslında ona bir şey diyemem ama yine de bu farklı olduğumuz gerçeğini ve onun bu konuda daha baskın olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Benim de kafam karışıyor bu noktada tabii.

Şahsi fikrimce sizin iş yaş.Problem de farklılıklarınız değil erkek arkadaşınızın iki yüzlü olması..

Ayrıca sigara içmek,alkol kullanmak ya da dinin gereklerini yerine getirmek vs.Bunlar subjektif şeyler.Başkasının isteği ile yapılabilecek,ömür boyu katlanılabilecek şeyler değil.İçten gelmeli,kişinin kendi tercihi olmalı..

Sizi bir noktada anlıyorum.Cinsellik iyi,erkek arkadaş yemeğe kadar yardım ediyor vs..Bunlar Türk erkekleri açısından nadir görülen özellikler gibi geldiğinden erkek arkadaşınız vazgeçilmez gibi geliyor.Denemeye değermiş gibi..Ama değmez,çünkü mutlu olamazsınız.Demişsiniz ki içki içiyorum ama 1 yıl içmesem aramam..Ama insanoğlu öyle değil işte, işin içine yasak girince her şey daha cazip geliyor. Ki yanlış anlamayın Tanrı'nın kurallarına karşı gelip (inananlar için dedim,yoksa ben de içiyorum nadiren) eşinizin kurallarına bağlı olabileceğinizi da sanmıyorum.Namaz kılmak da keza öyle..İçinizden gelmeden sırf kocanız istedi die ne zamana dek rol yapabilirsiniz??? 1 yıl? 2 yıl? 5 yıl?? Daha fazlası olmaz.Bir süre snra aşkın o ilk hali de bitecek ve bu yapmak zorunda kaldıklarınız gözünüze daha da büyük gelmeye başlayacak.Siz yapmamaya başladıkça da aranızda kavgalar başlayacak,napmalıyım die düşünüp duracaksınız.Bir de üstüne çocuk varsa düşün dur..

Burda konu açanların çoğunun niyeti belli oluyor.Ne yönde adım atacağı yani..Siz de bence bile bile lades diyecek olanlardansınız..Hakkınızda hayırlısı olsun.Tek tavsiyem 2-3 yıl çocuk yapmayın derim.Bol şans.
Evet o özellikler olmasa düşünmem bile çünkü birçok erkek arkadaşım oldu ama hiçbiriyle bu kadar uyumlu olmamıştım ya da el üstünde tutulmamıştım ve güvenmemiştim. Henüz düşünme aşamasındayım bir karar vermedim ölçüp biçiyorum kendimce.

Evet o özellikler olmasa düşünmem bile çünkü birçok erkek arkadaşım oldu ama hiçbiriyle bu kadar uyumlu olmamıştım ya da el üstünde tutulmamıştım ve güvenmemiştim. Henüz düşünme aşamasındayım bir karar vermedim ölçüp biçiyorum kendimce.
Tamam da dediğinizi aklınız alıyor mu?? Sırf ev işine yardım ediyor die üstüne düşünüyorsunuz ?? Öyle olmasa çoktan ayrılacaktınız yani?? Yahu eminim koskoca ülkede sorumluluklarını bilen aynı zamanda iki yüzlü olmayan erkekler de mevcuttur.

Yaaa aşırı tatlısınız şu an 🤣
:KK36:tesekkurler
Müslümanım deseydim ama hiçbir şey yapmıyor olsaydım bu aramızda mevzu bile olmazdı
O kadar dogru ki bu cumle. Su an ona takildigi icin illa o konuyu konusuyor. hepimiz insanz hepimizn endiseleri vardir tabi ki soncta bir omur soz kinusu. O da dusunmekte hakli ama seviyorsa kendine benzetmemeli. Neden cekiniyor ki sizi oldgnz gbi biraksa sanki napacaksiniz😁 bu zaman kadar napmissiniz da sonra napacakmissiniz azcik bakis acisini genisletsin saplanip kalmis bir konuya :sinirli: gene yükseliyorm neuse onemli olan mutluluk degil mi sonucta 🤭 bakalim neler diyecek konustgnzda ben cok merak ettm 🤭 umarm ikiniz icn de en guzeli olur

Tamam da dediğinizi aklınız alıyor mu?? Sırf ev işine yardım ediyor die üstüne düşünüyorsunuz ?? Öyle olmasa çoktan ayrılacaktınız yani?? Yahu eminim koskoca ülkede sorumluluklarını bilen aynı zamanda iki yüzlü olmayan erkekler de mevcuttur.
Güldüm şu an ben de gündeliğe bir kadın tutsam daha mantıklı gibi :KK48: hayır yani bunun dışında standartların üzerinde bir insan benim için aslında onu söylemeye çalışmıştım. Yoksa evinde otursun temizlik yapsın değil tabii derdim:rolleyes:

Şu istediği her naneyi yiyip dinim de dinim diyenlere de hastayım.Etrafimda da var böyleleri ,zerre saygım yok.Nisanliniza sorun bakalım zinanın islamdaki yeri neymiş ,işte hem istediğimi yapayım hem de toplumdan dislanmayayim.Hem ayranın dökülmesin hem g..... durumu.Hep bir ayak yapmak ,samimiyetsiz geliyor bana böyleleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X