• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklılıklar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet o özellikler olmasa düşünmem bile çünkü birçok erkek arkadaşım oldu ama hiçbiriyle bu kadar uyumlu olmamıştım ya da el üstünde tutulmamıştım ve güvenmemiştim. Henüz düşünme aşamasındayım bir karar vermedim ölçüp biçiyorum kendimce.
Kesnlikle degismeyi kabul etme,ona gore dusun ama. Cnku bu tarz seyler bir baskasi icin yapilabilecek seyler degildir asla. Hatta sizi bunalima bile sokar bir zaman sonra vallahi bak kac sene yasayacagini bilemezsin bir yerden sonra bikarsin. O seni oldgn gbi kabul etmeli, soncta iliskide ariza cikaran taraf o :KK12:
Ya kiz sevgililk zamnlrmi aklima getirdn bak duygulandm 😁 sana kurdgm bu cumleleri bir zamnlar esim kurmustu bana :KK70:direkt birinci elden alintiliyorm yani😁😁 ne guzel iste iki farkli yasam bicimi ve arada koca sevgi daha ne istiyor 😁 :ıslık: herkesin hayatina kimse karisamaz

Bu konuya yorumum şu:

Sizi olduğunuz gibi kabul etmiyorsa; etik değerlerinize saygı duymuyorsa ve sizi kendi fikirlerine ve hayat görüşüne uzlaşma olmadan çekmeye çalışıyorsa geçiniz.
Bir ilişkide karşındaki kişinin fikrine, hayat görüşüne, etik değerlerine saygı birinci planda olmalıdır.
Bu saygı olmazsa; isterse karşınızdaki kişi bulunmaz hint kumaşı olsa da olmaz.
Evlenseniz de ya sorunlu bir evlilik sürer ya da ayrılırsınız.

Yani kısaca sizin her özelliğinize; değerinize saygısı yoksa; ki yok sizi tamamen değiştirmek istiyor; olmaz..:stop:

Kişisel olarak inançlı ve elinden geldiğince inancının gereklerini yerine getirmeye çalışan biri olarak bu adamla evlenmeyi düşünmeyin diyorum.
Beyfendinin bakış açısı ve argümanları saçmalık ötesi.
Hayatımda böyle tuhaf bir teklif duymadım.
Bizim memlekette düğün gecesi açık gelinliği ve pür makyajıyla, kıvırta kıvırta oynayıp ertesi sabah başını örtüp, kapanan gelin hanımlar geldi aklıma.

Bizim memlekette düğün gecesi açık gelinliği ve pür makyajıyla, kıvırta kıvırta oynayıp ertesi sabah başını örtüp, kapanan gelin hanımlar geldi aklıma.

valla onun bile bir mantığı var, en azından kendi kararını kendi uyguluyor, eşine dayatmıyor.

valla onun bile bir mantığı var, en azından kendi kararını kendi uyguluyor, eşine dayatmıyor.
Yok kuzum kendi kararını uygulamıyor.
Adetlere uyuyor aslında.
Bizim memlekette yaygın bir uygulamadır, evlenince başını yalandan da olsa örtmek.

Vallaha bence sevgilinizin derdi din iman falan degil.cunku oyle olsa şimdi de ona gore davranır.adam sizi ailesine hazırlıyor bi guzel.ailesinin istediği gelin imajını yaratıyor ince ince.simdi size yaparım ederim gibi geliyor ama o iş öyle değil.birde ben bu arkadaşın evlendikten sonrada o tarzda bi hayat sürebileceğini sanmıyorum.cunku adamin inancı yaşayışı ortada.sizi ailenin gözünde belli bir yere oturttuktan sonra özüne doner.ama bu riyakarligi benim midem almazdı.adam kendi muhafazakar olsa ve sizden de bunu talep etse yine bi derecede kabul edilebilir ama bu adam bunu tamamen ailesi için istiyor.

Çocuk kısmını anlayamadım ? Siz bu yönlendirmeden mutlu olacak gibisiniz belki de sizin de kısmetiniz budur size de iyi gelir. Oraları Allah bilir. Ama bu adamın riyakarlığını değiştirmiyor. Ve dediğim gibi erkekler sevdikleri kadınları değiştirip sonra yine sevecekleri kadınlara yöneliyorlar. Biz eşimle her ortama ayak uydururuz . Ramazanı ramazan gibi yaşarız , sahursuz oruç tutmak ister uykusuna düşkün sürükleyerek kaldırırım sırf bonus sevap kazanmak için 😂 Ama haftasonu bozcadaya kaçalım mı , biraz kafaları dağıtalım mı dediğimde gözler parlar , hadi kaçalım der çocuğu da alırız bu arada . 6 yaşında bu sene oruç tutturdum ama tatilde tavernaya da gidecek. her ortama o da ayak uyduruyor öyle bir kız olsun istiyorum. diyorum ya bu bizim hayatımız , ikimizide benzer görüşlerdeyiz kimse kimseyi zorlamaz. herkes herkese saygı duyar tüm değerlere tüm inançlara tüm yaşam tarzlarına. bana örtün dese , sana ne derim ? çünkü ona ne 😬 ben ara ara oruç tutarım mesela normal zamanlarda ona da teklif ederim , kuran okurum gel derim gelmez , eyvallah derim. işime bakarım. sizi siz olduğunuz için sevmeli ..
6 yaşındaki çocuğa oruç mu tutturdunuz ?tekne orucu gibi birseydir değil mi

Sevgilin dindar falan degil, belli ki ailesi muhafazkar. Evlenmeden once birlikte yaşa, sonra ailemin istedigi gibi ol diyor

Dindar ve deist bir arada olamaz. Gercekten olamaz. Ayni yoldan gecmis biri olarak cok mutsuz oldum. Bir yerden sonra hersey sorun oluyor. en basiti siz hafta sonu iki bira icip film izlemek isterken adam yemekten kalktin niye elhamdulillah demedin modunda oluyor. Ve hersey batiyor sonra.

6 yaşındaki çocuğa oruç mu tutturdunuz ?tekne orucu gibi birseydir değil mi
Bazen falakaya da yatırıyorum 🤦🏻‍♀️ elbette öyle alışsın istiyorum sahura kaldırıyorum isterse sabahtan öğlene isterse öğleden akşama oruç tutturuyorum. bu sene sorun yaşamadık gayet istekli , dini değerler bu yaşlarda anlatılarak değil pratikle oturtuluyor bence.

Yok kuzum kendi kararını uygulamıyor.
Adetlere uyuyor aslında.
Bizim memlekette yaygın bir uygulamadır, evlenince başını yalandan da olsa örtmek.
Aslında genel olarak her yörede vardır. Bekarken azıcık açık saçıklık makul görülebilir, ama evlenirken baş örtülür. Hatta düğünde dekolteli gelinlik giyilir balayına gidilir yine mayolu eve dönülür başörtülür. Manasını gerçekten bilemiyorum.

Adam riyakar, bakın açık açık söylüyorum riyakar. aynı evde yaşa harika cinsel hayatın olsun bekarken deist kadınla takıl sorun yapma evlenince örtün imana gelelim. utanmadan bunu söyleyen adama sen dolandırıcısın derdim açık açık. sizin aklınız eriyor mu bu ikileme ?
Tam bu yorumu yazacaktım duygularıma tercüman olmuşsun.

Aynı evde yaşarken deistte evlendikten sonra mı dinin kuralları işlemeye başlıyormuş.

Ne olursa olsun kendi kafa yapından olmayan biriyle evlenme

Ben bu evlilik isine bu adamla girmezdim. Bu ikili oynama bana gore. Sizi boyle sevdi ise degistirmemeli, kendi istedigi sekle sokmaya calismamali. Zorla olmaz bazi seyler. Bu sizi de onu da mutsuz eder. Madem dini yasamak istiyor, neden evlendikten sonra? Bu iki yuzluluk bana gore. Dini yasamak icin evlenmeyi mi beklemesi gerekiyormus? Tamam evlendikten sonra dini kurallara gore yasasin diyelim, neden sizi degistirmeye kalkiyor? Sorun burada. Tek basina dinini yasayamiyor mu? Toplu ibadet yapacaksa camiye gitsin. Ayrilma bahanesi icin inanc farkliligini mi gostermeye calisiyor acaba? Hani ayriliga ben sebep olmayim demek icin kosullar koyup sizin de ben yapamam deyip gitmeniz icin mi?
Kafama takilan son sey de madem boyle bir talebi vardi, bastan hic girmeseydi bu işe. Bir de su var, cok dini konulara girmek istemiyorum ve kimse baska yone cekmesin de madem bu adam bu kadar dinini yasamak istiyor, su anki yaptigi da soylediginin tam tersi bu arada. Ben bu adamla bu ise girmezdim. Soyle dusunurdum. Su an dinine gore yasamiyor, bunun icin evliligi bekliyorsa su an size yardim etmesini de evlilik sonrasi yapmayabilir. Su bir gercek ki sizi olmadiginiz baska bir kaliba sokarsa bu sizi mutsuz edecegi kesin.

Yasi çok küçük susuz kalmak için ,din için erken yaşta öğretin kısmı da ne kadar etkili bilmiyorum,benim annemde 7-8 yaşlarımda iki sene kuran kursuna gönderdi , kadın erkek ayrımı ,İslam kadınları dusundigu için örtuyoruz zirvalari çok rahatsız ederdi ,büyüdükçe de mantığım elvermedi ateist oldum zaten
İlerde isterse kocası tüm uyarıları yaptıktan sonra hafifçe vurabilir diyen dinini öğrenmesi için hafifçe falakaya yatırıp alistiriyor da olabilirsiniz,sasirmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X