merhaba kızlar
36 haftalık hamileyim ve tansiyonum sınırdaymış.97 ile hamile kaldım şuan 107 kiloyum.şekerimde çıkmıştı ama bebeğimin kilosu düşük.ne yesem bana yarıyo.şekeri olan hamilelerin bebeği iri olması gerekmezmi?gittiğim hastane riskli gebelik grubunda olduğumu söyledi ve bu şekilde doğum yaptıramazlarmış devlet hastanesine yollarlarmış.
fazla kilolu olup hemde tansiyonu yüksek olan hamileler nasıl doğum yaptınız?
bende de tam tersi)tansiyonum yerlerde en son 7-5 di.19.haftadayım.ilk aylar 2 kilo vermiştim.şimdi sadece 1 kilosunu geri aldım.zaten ince bi bayanım ama bende niye kilo almıyorum diye taktım bu aralar.dr.bebeğin gelişimi gayet iyi diyor ama 19. haftadayım tık yok.iştahım da iyi.
vallaha benim yediğim çikolatayı tatlıyı başka biri yese şimdiye davul olmuştu))tamamiyle bünye meselesii ya.sadece top gibi göbeğemmm var....popiş memiş küçükler daha ))haa bu arada 50 kiloyum.
Bu haftalarda kilo almamanız normal.. Ben de 50.5 ile hamile kaldım 20. haftaya kadar kilo almamıştım. Şu an 59 kiloyum (35+4 hafta)
Allahallah neden gönderiyorlar ki ne işe yarar bunlar Allah yardımcın olsun
arkadasimin sekeri vardi ve bebeginin kilousu biraz normalin altindaydi sonunda 2700 dogdu cimcimemiz cok saglikli bir cocukyani sekeri olanlarda bebegin zayif olmasi normal diye biliyorum arkadasimdan illa iri olmasi gerekmiyor.
tansiyon icin en iyi yapilcak sey ayaklarinizin altina yastik koyup dinlenmek bol bol ve yatarken de surekli solunuza yatmak. bir ara tansiyonum yukseldi ve dinlenmek cok iyi geldi bana doktorum da dinlenince dusen tansiyondan korkmuyoruz dedi.bir de tolamda 10 kilo almaniz, gebelik oncesi kilonuz ve tansiyon acisindan iyi tabii ama bebeginizin daha zayif olmasinda da etkili. bahsettigim arkadasim da 10 kiloyla doguma gitti. ama tabiiki seker ve diyet nedeniyle buna uzlmemek lazim. Masallah haftaniz cok ileri birkac hafta daha tansiyonunuza dikkat ederseniz bebeginiz dogdugunda hizla zaten kilo alicak. kolay ve saglikli dogumlar.
Merhaba TozToprak,
Bebeğinin kilosu nedir? Bana 27. haftamdan itibaren riskli gebe grubunda olduğum söylenmişti. Geçirdiğim nefrit (böbrek iltihabı) yüzünden bebeğimde gelişim geriliği var. Kilosu normalin altında.. Karın bölgesi ve bacak boyu da geriden geliyor. En az 38. haftayı görürsem iyi olacağı söyleniyor. Sonrasında pek risk kalmayacak gibi.. Senin de haftan gayet iyi aslında..
evet işte benim konum benimde gebeliğin başından beri yüksek tansiyon sorunu var ilk doktora gittiğimde 14e 10 çıktı doktor çok şaşırdı ve korktu gebeliğin ilk başlarında pek olmazmış ilerleyen haftalarda oluyomuş genelde ama bende öncesine dayanan bir tansiyon sorunu olduğu ortaya çıktı.bunun yanında kilolu olmamında bunda çok etkisi var tabi. özel bir hastaneye gidiyorum sürekli aynı doktoruma doktorum çok ince detaycı inceleyen bir doktor en baştan beri çok detaylı tahlillerimi yaptı halada hemen hemen her ay yapılıyor benden öncelikle göz doktoruna gitmemi istedi tansiyonun gözümü etkileyip etkilemediğine bakmak için ardından 24 saatlik idrarda proteine bakıldı buda böbrekler için çok önemli.ve detaylı kan ve idrar tahlillerim yapıldı günlük sabah akşam tansiyomu ölçüp kontol altına almamı söyledi bunun için tuz kesinlikle yasak bol bol dinleneceğim uzun süreli yürüyüşler ve çok hareketten kaçınacağım vs..birde çok hafif bir tansiyon ilacı kullanıyorum sabah akşam bunun gebeliğe zararı olamyacağını söyledi.bu şekilde devam ediyoruz.26.haftada kontrolümde gittiğimde bebkte şükür etkilenme olmamıştı gelişimide iyiydi.şeker de çıkmadı.şimdilik bu şekilde devam ediyorum.bu konu bana çok tanıdık geldi o yüzden bende sizlerde paylaşmak istedim ..inş sonuna kadar bir sorun olmadan doğum yaparız.bu benim 2. gebeliğim ilk gebeliğimde böyle bir sorunum olmamıştı.gerçi doktorlada alakalı bişey o zaman doktor tansiyonumu bile ölçmüyodu ama bu doktor çok detaylı inceliyor...
Yüksek Tansyonu olan arkada$lar,
ne kadar oluyor sizde tansiyon örnegin, rakkam olarak yazarmisiniz?
Arkadaşım kaçıncı haftadasın?Belli bir dönemden sonra kan hacminin artmasıyla burun kanamaları normal diyor bendeki kitapta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?