fazla kilolu hamilelik ve tansiyon yüksekliği

merhaba arkadaşım ben haziran 2010 da doğum yaptım. benimde kilo ve tansiyon problemim vardı 115 kiloyla doğum yaptım ve tansiyonum 17/10 a kadar çıkmıştı. tansiyonumun yükseldiğini anlamıyordum hiç bir şekilde belli etmiyordu kendini. birgün bebeğimin günlük hareketlerini sayarken hareket etmediğini farkettim ve eşime söyledim kadın doğum hastanesine gittik tansiyonum 17/10 a çıkmış yarım saat serum verdiler ve eve gönderdiler. eşim gece çalışıyordu gece ben uyurken çıkmış geldi sabah iyi bir doktora gideceğiz dedi. Konya tıp fakültesine gittik doktorum hemen yatış verdi. tansiyonum 13 e düşene kadar yatırdı hastanede 4 gün yattım taburcu etti. ama onunla bitmedi tabi doğum yapana kadar 5 kere hastanede yattım 3-4 gün sürelerle. son 1.5 ay sürekli evde yattım misafir yok, gürültü yok, stres yok, aydınlık yok, aşırı sıcak, yorulmak vs vs... sürekli dinlendim.
ve 38 haftalıkken (çünkü tansiyondan dolayı bebeğin suyu azalmıştı) spinal anesteziyle çok rahat çok huzurlu bir doğum yaptım.yavrumun doğuşuna şahit oldum.
doğumdan sonra tansiyonumu ölçtüler hemen 12 ye düşmüştü :)
yani sözün kısası yediğine içtiğine çok dikkat et arkadaşım turşu yeme hazır gıdalar tüketme tuzlu zaten yasak. kafana takma stres yapma o da tansiyonunu tetikler.
çok geçmiş olsun. hayırlı akıllı güzel bi evladın olur inşallah.

benimde 26 ocakta olacak doğumum.dr böyle giderse erkende alabiliriz dedi bebeği.salı günü kontrolüm var.tuzu kestim tuzlu şeyler hiç yemiyorum.yemeğe tat versin diye baharat kullanmıştım 2 gündür nasıl kötü oldum.demekki onlardada tuz varmış.eşim çok yardımcı oluyo saolsun.ama istemesende stres yapıyorum.hayırlısıyla bi doğum yapsaydım.iyi dileklerin için tşk canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…