- 13 Ağustos 2022
- 8.794
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Ben migrosta calismistim. Haftasonlari mesai ucreti iki kati yatiyordu. Bayramda 4 gün çalışıyordum o da onun iki katı toplam 16 günlük ücret yatıyordu 4 gün bayram için. Bir de 8 saat oldu mu cikiyorduk ama fazladan kalırsan bir saat o da iki katı yatıyordu. Yani iki saat gibi oluyordu. Bi de eğer bu akşam altından sonra ise bi daha katliyordu. O yüzden haftasonu izin kullanmıyordum maaşım kadar mesai ucreti alıyordum nerdeyse tabi bu yıllar yıllar önceydi öğrenci iken şimdi sistem nasıl bilmiyorum. Kasadaydim ve reyona geçirmeleri yasaktı ama sakinken bile caya çıkamazsın saatleri vardı. Telefon kullanmak da yasakti. Bi iş merkezindeydim pazar günü kimse gelmezdi akşam altidan sonra belki bir müşteri gelirdi. Yine de kasada oturup dururduk öyle kitap okurduk falan. Sizin baya kotuymusNormal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Sosyal hayatımız kalmadı.2 haftada izin kullanıyoruz diyorlar.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Özellikle kasa bölgesinde eleman sıkıntısı var ?
Reyondakiler bu kadar mesaiye kalmıyormuş?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?
Ay bi gülmedi yüzünüz şu iş meselesinden yana.. bırakın işi falan güneyde bir kasabaya yerleşin siz de rahatlayın toplum da:)Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?
Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Vahşet
Allah sahiplerine vicdan versin. Bunu kontrol etmeyen devlete de akıl fikir merhamet versin
Bir tane kadın var.Gorsen 60 yaşında dersin.Kizim.hastane de tek kalıyor diyordu.45 yaşındaymış kadın kızını da genç kız sandım bir üzüldüm ama 10 yaşında kızı tek başına hastanede yatiyormus.Kadin boşanmış büyük ihtimal.abisi.veya erkek kardeşiyle beraber yaşıyor.Yegeniyle ise gidip geliyor kadın.Kadina izin vermemişler 10 yaşındaki çocuk refakatsiz hastanede kalıyormuş vicdan yok işte.Vahşet
Allah sahiplerine vicdan versin. Bunu kontrol etmeyen devlete de akıl fikir merhamet versin
Baya kişi işten çikmis.1 ay olmadan herkes cikicam diyor.Bende konuşucam yarın ben bu saatlere dayanamam ben çikmak istiyorum diyeceğim.Bu şartlarda çalışmayı kabul edenler oldukça durum düzelmez
Sizi alacaktık diye aradılar en son biryere basvurmustum dedim artık başka yerde ise girdim dedim.Çık bence sağlığından olursun yoksa, insani bir çalışma değil bu.
Her yere cv at başvur elbet düzgün bir yer olur
Ben mesaiye alışkınım.Cok çalıştım ama evime yakın yerlerde mesela 8.30 evden çıkar mesaiye kaldiysam akşam 9.30 10 da evde olurdum.12 saat çalışmış olurdum ben bugün 14 15 saat calistim.45 dk yemek molam vardı.1.30 yemeğe çıktım.Kasa yoğun oluyor diye göndermiyorlar.23.00 kadar birşey yemedimBurda devam et başka yerlere de iş başvurusunda bulun başka yer bulmadan ayrılma.
Neden derlerse ulaşımı daha kolay olduğu için başvurdum dersin. İş yerine başka işini asla kötüleme.
Evde oturmaktan zor tabi çalışmak, maaş günün gelince iyi ki çalıştım dersin.
yuh ! sana çalışmaya gözün yok diye kızan ben, sinir oldum şuanda ! bu nasıl bir çalışma saati ya böyle. gerçekten iyice moku çıktı ülkede işverenlerin ! Şikayet et hemen, şikayet ettiğini de sakın kimseye söyleme saf gibi. iş başvurusu yap başka yerlere o zamana kadar da eğer dayanabilirsenn dayan gerçi böyle bir iş yeri ay doldurmadan sana para verir mi emin olamadım şuanda !Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Ben 4 senelik calisanim.Nerede ne konuşacağımi iyi.bilirim.Servis sıkıntıdan dolayi lincledi.herkes.beni ama 2 ilçeden geçiyor servis diğer ilçenin 5 6 mahallesinden geçiyor benim ilcemde sadece tek mahalleden geçiyor daha yukarıya çıkıyorum ve 45 dakika yürümem lazım servise binmek icinyuh ! sana çalışmaya gözün yok diye kızan ben, sinir oldum şuanda ! bu nasıl bir çalışma saati ya böyle. gerçekten iyice moku çıktı ülkede işverenlerin ! Şikayet et hemen, şikayet ettiğini de sakın kimseye söyleme saf gibi. iş başvurusu yap başka yerlere o zamana kadar da eğer dayanabilirsenn dayan gerçi böyle bir iş yeri ay doldurmadan sana para verir mi emin olamadım şuanda !
Allah onları bildiği gibi yapsın bu nasıl bir vahşet nasıl vicdansızlık yaNormal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?