- 8 Temmuz 2023
- 1.803
- 4.139
- 53
- Konu Sahibi elifnurbeyza
1 ay bekleme sakın fazla gittiğin saatler boşa eziyet
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Sosyal hayatımız kalmadı.2 haftada izin kullanıyoruz diyorlar.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Özellikle kasa bölgesinde eleman sıkıntısı var ?
Reyondakiler bu kadar mesaiye kalmıyormuş?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?
ay sonuna kadar çalışNormal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?
bizimkilere kalsa 7/24 çalıştırıp,asgari bile vermezlerAlmanya 4 günlük çalışma sistemine geçio.
Bizimkiler neredeyse haftada 8güne çıkarak.
Kesinlikle düzenleme gelmeli ama nerdeee
7 saatlik fazla çalıştırıp 1 saatlik ücret yatıramazlar bu nasıl kurumsal iş, fazla çalışma şartları zor 15 gün dayanabildim ben ciddiyim insanlar sabah saatlerinde o kadar gergin oluyorlar ki sigara paketini kafama atmadıkları kalıyordu çekilmez masabaşı sekreterlik ofis işi falan yok mu araştırsanız?Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
gross muşhangi market bu ipucu veremez misin?
çalışmak istemez tembeldir o ayrı konu ama şırda anlatılan şartlar kölelik sistemi vicdansızlık hatta ahlaksızlık bence. bundan şikayetlenilmesi de gayet insaniTamam sen çalışma biz sana para toplar aylık yollarız. Çalışmamak için ne ağladın be Nuran. Sana kaç kere tavsiye verildi. Etrafında fabrikalar varmış uzak diye gitmek istemiyorsun ki uzak dediğin yerin de servisi var. Sırf en ağır şartlardaki işleri söylüyorsun ki insanlar sana üzülsün işe girme desin diye şunu yazıyorsun
Markette çalışsın mı dedin iyi okuyun.çalışmak istemez tembeldir o ayrı konu ama şırda anlatılan şartlar kölelik sistemi vicdansızlık hatta ahlaksızlık bence. bundan şikayetlenilmesi de gayet insani
insan gibi çalışmak istiyor ne var ki bunda.Tamam sen çalışma biz sana para toplar aylık yollarız. Çalışmamak için ne ağladın be Nuran. Sana kaç kere tavsiye verildi. Etrafında fabrikalar varmış uzak diye gitmek istemiyorsun ki uzak dediğin yerin de servisi var. Sırf en ağır şartlardaki işleri söylüyorsun ki insanlar sana üzülsün işe girme desin diye şunu yazıyorsun
ama konu bu özelde yazılmışMarkette çalışsın mı dedin iyi okuyun.
Tamam sen çalışma biz sana para toplar aylık yollarız. Çalışmamak için ne ağladın be Nuran. Sana kaç kere tavsiye verildi. Etrafında fabrikalar varmış uzak diye gitmek istemiyorsun ki uzak dediğin yerin de servisi var. Sırf en ağır şartlardaki işleri söylüyorsun ki insanlar sana üzülsün işe girme desin diye şunu yazıyorsun
ama konu bu özelde yazılmış
Ya gunces girme markete yapamazsın dedik. Hele küçük yerlerde marketler eleman fazla diye her işi yaptırıyorlar. İnsanların emeğini sömürüyorlar.İstanbul'da yasasa ne yapar acaba?
İyi ki bi market öğrenmiş market de market. Biliyorsun hatrı sayılır kısmı kölelik şartları sunuyor ee niye başka alanlara yönelmiyorsun?Şu işe girmeye gerek var mıydı? Market şartları belli zaten. Dedik girme bak fabrikalar var saatleri kısa hakları var. En azından çalıştığının karşılığını alırdı. Ne gereği var emeğinin sömürüldüğü yere girmeye
Ya gunces girme markete yapamazsın dedik. Hele küçük yerlerde marketler eleman fazla diye her işi yaptırıyorlar. İnsanların emeğini sömürüyorlar.
İstanbul'da iş bulamazdı ki bu şartlarda. En mantıklısı fabrikaydı
Ki bu işe girmeden ne eksilerini anlattı girme bu işe dedik. Böyle olacağı belliydi.İyi ki bi market öğrenmiş market de market. Biliyorsun hatrı sayılır kısmı kölelik şartları sunuyor ee niye başka alanlara yönelmiyorsun?
Yine de market bence en son seçeneği olmalıydı.Calcifer simdi soyle bir gercek var, nuranin is deneyimi ne? Bildigim kadari ile market. Simdi kimse gel seni suraya su pozisyona alalim demez, bosuna kimse kimseyi kandirmasin. Dedigin fabrika en makulu onuda begenmisyormus.
Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.