Fazla Mesai

Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Sosyal hayatımız kalmadı.2 haftada izin kullanıyoruz diyorlar.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Özellikle kasa bölgesinde eleman sıkıntısı var ?
Reyondakiler bu kadar mesaiye kalmıyormuş?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?

Tamam sen çalışma biz sana para toplar aylık yollarız. Çalışmamak için ne ağladın be Nuran. Sana kaç kere tavsiye verildi. Etrafında fabrikalar varmış uzak diye gitmek istemiyorsun ki uzak dediğin yerin de servisi var. Sırf en ağır şartlardaki işleri söylüyorsun ki insanlar sana üzülsün işe girme desin diye şunu yazıyorsun

Normal perakende marketler 12 saat fazla mesai yapar bu yorar adamı.Ama sakin olursa oturup dinlenebilirsin.Cay vs icebilirsin.
Buraya gross market'e başlayalı 4 gün oldu.3 gün sabah mesaisinde çalıştim.10 saat günlük çalışma.Sabah gene sakin
Neyse bugün tüm gün çalıştım.Sabah 7 akşam 21.30 da kasayı kapattık.22.00 çıktık.23.00 servisten indim.Toplamda 14 15 saat çalıştım.Ve diğer kasiyer kızlar diyorki iki günde bir full çekiyoruz.Sabah mesaisine gelmiyoruz.
Bir gün 11.30 22.00 çalıştıysa ertesi gün 07.30 22.00 insan bu saatlere dayanirmi ?
Babam aysonuna kadar çalış diyor.Ama aysonuna kadar çekilecek gibi değil.Siz olsanız naparsiniz ?
Fazla mesai ücreti de 7 saat fazla çalıştım ama 1 saatlik bir ücret yatiyormus ?
ay sonuna kadar çalış
hatta yetkilinle konuş.
ben ay sonuna kadar çalışıcam,mesai saatleri beni yordu de.
güzel güzel ayrıl derim.
bu arada başka iş bak

7 saatlik fazla çalıştırıp 1 saatlik ücret yatıramazlar bu nasıl kurumsal iş, fazla çalışma şartları zor 15 gün dayanabildim ben ciddiyim insanlar sabah saatlerinde o kadar gergin oluyorlar ki sigara paketini kafama atmadıkları kalıyordu çekilmez masabaşı sekreterlik ofis işi falan yok mu araştırsanız?

Tamam sen çalışma biz sana para toplar aylık yollarız. Çalışmamak için ne ağladın be Nuran. Sana kaç kere tavsiye verildi. Etrafında fabrikalar varmış uzak diye gitmek istemiyorsun ki uzak dediğin yerin de servisi var. Sırf en ağır şartlardaki işleri söylüyorsun ki insanlar sana üzülsün işe girme desin diye şunu yazıyorsun
çalışmak istemez tembeldir o ayrı konu ama şırda anlatılan şartlar kölelik sistemi vicdansızlık hatta ahlaksızlık bence. bundan şikayetlenilmesi de gayet insani

insan gibi çalışmak istiyor ne var ki bunda.
ayrıca çalışmak ta istemeyebilir.
sadece yardım istemiş çok agır yazmışşınız.
ne zaman işe gireceksin? hala işe giremedin mi ) diyen tiplerdensiniz bence:)

servisi ayrı dert mesaisi ayrı çıkın ve başka alana yönelin ya e ticaret filan yapın bu nedir

İstanbul'da yasasa ne yapar acaba?

ama konu bu özelde yazılmış

Şu işe girmeye gerek var mıydı? Market şartları belli zaten. Dedik girme bak fabrikalar var saatleri kısa hakları var. En azından çalıştığının karşılığını alırdı. Ne gereği var emeğinin sömürüldüğü yere girmeye

İstanbul'da yasasa ne yapar acaba?
Ya gunces girme markete yapamazsın dedik. Hele küçük yerlerde marketler eleman fazla diye her işi yaptırıyorlar. İnsanların emeğini sömürüyorlar.

İstanbul'da iş bulamazdı ki bu şartlarda. En mantıklısı fabrikaydı

Şu işe girmeye gerek var mıydı? Market şartları belli zaten. Dedik girme bak fabrikalar var saatleri kısa hakları var. En azından çalıştığının karşılığını alırdı. Ne gereği var emeğinin sömürüldüğü yere girmeye
İyi ki bi market öğrenmiş market de market. Biliyorsun hatrı sayılır kısmı kölelik şartları sunuyor ee niye başka alanlara yönelmiyorsun?

Ya gunces girme markete yapamazsın dedik. Hele küçük yerlerde marketler eleman fazla diye her işi yaptırıyorlar. İnsanların emeğini sömürüyorlar.

İstanbul'da iş bulamazdı ki bu şartlarda. En mantıklısı fabrikaydı

Calcifer simdi soyle bir gercek var, nuranin is deneyimi ne? Bildigim kadari ile market. Simdi kimse gel seni suraya su pozisyona alalim demez, bosuna kimse kimseyi kandirmasin. Dedigin fabrika en makulu onuda begenmiyormus.

İyi ki bi market öğrenmiş market de market. Biliyorsun hatrı sayılır kısmı kölelik şartları sunuyor ee niye başka alanlara yönelmiyorsun?
Ki bu işe girmeden ne eksilerini anlattı girme bu işe dedik. Böyle olacağı belliydi.
Akıl alıp tam tersini yapıyor ve sonunda yine olan ona oluyor.

Calcifer simdi soyle bir gercek var, nuranin is deneyimi ne? Bildigim kadari ile market. Simdi kimse gel seni suraya su pozisyona alalim demez, bosuna kimse kimseyi kandirmasin. Dedigin fabrika en makulu onuda begenmisyormus.
Yine de market bence en son seçeneği olmalıydı. 🤷‍♀️

Sen ne bekliyordun? Çoğu iş yeri bu halde. Gıda, tekstil daha yorucu. Sen istanbul'da olsan napacaktın? İnsanlar günde 4 saat yol gidip geliyor sırf bu şartlarda çalışabilmek için başka şansları yok.

Sen zaten bu şartları, mesai durumlarını biliyorsundur, niye bu kadar garipsedin?

Back
X