Fazla Mesai

Şu işe girmeye gerek var mıydı? Market şartları belli zaten. Dedik girme bak fabrikalar var saatleri kısa hakları var. En azından çalıştığının karşılığını alırdı. Ne gereği var emeğinin sömürüldüğü yere girmeye
evet orda haklısınız. ama bu patronları Allah bildiği gibi yapsın

Bacım sen yüksek okul üniversite bir şey okumuştun diye hatırlıyorum, bölümün nedir ve neden markette çalışmakta ısrar ediyorsun? İnsanlık suçu bu çalışma şekli. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama başka bir yol bulmalısın böyle hiçbir can dayanmaz.

evet orda haklısınız. ama bu patronları Allah bildiği gibi yapsın
Öyle tabi. Ben neden kızıyorum biliyor musun o kadar çok söyledik ki girme diye. Giriyor en ağır şartları olduğunu da biliyor sonra ah vah. E bacım girmeden biliyordun kölelik sistemi olduğunu.

Zaten işçinin çok olduğu yerde patronlar krallık kurmuş. Biri gider biri gelir mantığı ile devam ediyor. Nuran bugün çıksa anında yerine beş eleman bulurlar

Şu işe girmeye gerek var mıydı? Market şartları belli zaten. Dedik girme bak fabrikalar var saatleri kısa hakları var. En azından çalıştığının karşılığını alırdı. Ne gereği var emeğinin sömürüldüğü yere girmeye

Kasiyerliği seviyorsa birşey diyemeyiz çoğu kurumsal marketlere girmeye çalışsa rahat eder migros mesela saatleri iyiydi bir arkadaşım girdi ve çıkmak da istemedi kendi mesleğine dönmedi birdaha.
Her market aynı değil diye düşünüyorum. Ama çevresi cidden böyle ise başka iş kollarına yönebilir. Fabrika sartları da iyi oluyor bence fabrika deyince küçük görenler var ama şartları saatleri çok uygun.

Kasiyerliği seviyorsa birşey diyemeyiz çoğu kurumsal marketlere girmeye çalışsa rahat eder migros mesela saatleri iyiydi bir arkadaşım girdi ve çıkmak da istemedi kendi mesleğine dönmedi birdaha.
Her market aynı değil diye düşünüyorum. Ama çevresi cidden böyle ise başka iş kollarına yönebilir. Fabrika sartları da iyi oluyor bence fabrika deyince küçük görenler var ama şartları saatleri çok uygun.

Sevmiyor istemiyorum dedi girmek. Hatta bu işe girmeden şartlarını anlattığı konusu var hepimiz girme bu işe dedik.
Fabrikayı beğenmiyormuş. Özellikle böyle zor işe giriyor diye düşünüyorum. Hani ben işe girdim bak siz gördünüz çok kötü şartları. Böyle işe girmektense çalışmamak en iyisi demeye getiriyor diye düşünüyorum artık

ben öğrenciyken bi otelinin marketinde çalıştım tek başıma çalışıyordum haftada 3 gün çalışmaya o zamanın asgari ücretini alıyordum çünkü sabah 8 aksam 8. ya da aksam 5 sabah 8. böyle bir sistem vardı

Sevmiyor istemiyorum dedi girmek. Hatta bu işe girmeden şartlarını anlattığı konusu var hepimiz girme bu işe dedik.
Fabrikayı beğenmiyormuş. Özellikle böyle zor işe giriyor diye düşünüyorum. Hani ben işe girdim bak siz gördünüz çok kötü şartları. Böyle işe girmektense çalışmamak en iyisi demeye getiriyor diye düşünüyorum artık

Hmm sevmiyorum dediği kısımları görmedim hep kasiyerlikte çalışmış ya ondan fikir yürüttüm sanırım evet bu açıdan kesinlikle haklısınız ve hâkimsiniz konulara önce ki bende gitme dedim servis olayını anlattığı konu vardı ama girmiş özellikle zor şartlı iş bulup ben çalışmak istedim ama olmadı diyerek kurban psikolojisine sığınıyor olabilir çok mantıklı.
Genel olarak kurban psikolojisine sahip nuranka. 🤷
İnsani şartları olmayan yerleri kimse kabul etmese ve şikayet etse mecbur eleman bulmak için adam gibi şartlar sağlamayı gerek görürlerdi malesef insanlar akıllanmaz.

Hmm sevmiyorum dediği kısımları görmedim hep kasiyerlikte çalışmış ya ondan fikir yürüttüm sanırım evet bu açıdan kesinlikle haklısınız ve hâkimsiniz konulara önce ki bende gitme dedim servis olayını anlattığı konu vardı ama girmiş özellikle zor şartlı iş bulup ben çalışmak istedim ama olmadı diyerek kurban psikolojisine sığınıyor olabilir çok mantıklı.
Genel olarak kurban psikolojisine sahip nuranka. 🤷
İnsani şartları olmayan yerleri kimse kabul etmese ve şikayet etse mecbur eleman bulmak için adam gibi şartlar sağlamayı gerek görürlerdi malesef insanlar akıllanmaz.

Yazdığım sert geldi çoğuna farkındayım ama dediğiniz gibi Nuran böyle. Kurban psikolojisi onu haklı çıkaracak sanıyor.

Keşke insanlar o işlere muhtaç olmasa :(

Hemen istifanı yaz. Bu şartlarda çalışılmaz. Sen fedakarlik yaptıkça, ses cikarmadıkça daha çok üstüne binerler. Şartları daha da agirlastirirlar, hiç boşuna vakit kaybetme hemen ayrıl.

Ben mesaiye alışkınım.Cok çalıştım ama evime yakın yerlerde mesela 8.30 evden çıkar mesaiye kaldiysam akşam 9.30 10 da evde olurdum.12 saat çalışmış olurdum ben bugün 14 15 saat calistim.45 dk yemek molam vardı.1.30 yemeğe çıktım.Kasa yoğun oluyor diye göndermiyorlar.23.00 kadar birşey yemedim
Ya evini oraya taşırsın ya evine yakın bi yerde iş çıkarsa geçersin. Servisi kullanmak zorunda değilsin servis de sana göre hareket etmek zorunda değil her kişiye ekstra 5 dakika yol yapsa bunu trafiği kar kış var 10 kişide 1 saat geç kalması demek. Planlamayı öyle yapamaz. Sen kendini ona göre ayarlamak zorundasın.
Kilo vermeye çalışıyorsun zaten iyi tarafından bak.

Şartlar belli şapkayı önüne alıp değerlendirip ya Allah diyip işe devam etmek lazım. Uymuyorsa başka iş bakmak lazım. İş işte bulunur.

Market yerine düz işçi olarak nitelikli ve iyi bir fabrikaya girseniz hem asgari ücret alırsınız,üzerine mesai yaparsanız onu da alırsınız, kıyafet yakacak yardımı da yaparlar,erzak da verirler. Neden market yani?

Market yerine düz işçi olarak nitelikli ve iyi bir fabrikaya girseniz hem asgari ücret alırsınız,üzerine mesai yaparsanız onu da alırsınız, kıyafet yakacak yardımı da yaparlar,erzak da verirler. Neden market yani?
Çile çekmeyi seviyor.

Yoksa nasıl ah vah edecek. Ne kadar zor şartlarda çalıştığını göstermesi lazım birine ki bırak iş desin

Çalışma ev kızı ol dememizi mi bekliyor? Ne ilginç
Bu sefer de babası laf ediyor diye konu açıyor, ne istediğini pek anlamadım. Artık en son aramızda para toplayıp enişteyi anasının elinden falan kurtarıcaz sanırım.

macro>migros> üc harfliler > yerel zincirler > gros marketler diye gidiyor sıralama olarak işçi hakları açısından

ankarada yaşamayan gros marketleri bilmez, ana baba günüdür...hele kurbanda okul açılışında stadyum gibidir içerisi

migros gibi filan değildir yani zaten 5 m migroslardan daha fazla kalem ürün satıyorlar.
(migrosu ve 3 harfli marketieri de biliyorum neden çünkü market çalışanı dolu bir apartta kaldım ben 2 sene kadar, epey vakıfım, migros her fazla mesaiyi kaydediyor mesela, benim üst katımda bir çocuk vardı içeride 4 ay filan izni vardı fazla mesailerden dolayı, çocuk yapınca kullanırım diye kullanmıyordu...),

ama bu kız değişik yani
45 dakika yürüyüp 1 saat servisle dolanıp 12 saat aktif mesaiye gidiyor.

oysa OSTİMde bir yere girse direkt dolmuşu var neredeyse her yerden
ama inat etti gitmiyor

macro>migros> üc harfliler > yerel zincirler > gros marketler diye gidiyor sıralama olarak işçi hakları açısından

ankarada yaşamayan gros marketleri bilmez, ana baba günüdür...hele kurbanda okul açılışında stadyum gibidir içerisi

migros gibi filan değildir yani zaten 5 m migroslardan daha fazla kalem ürün satıyorlar.
(migrosu ve 3 harfli marketieri de biliyorum neden çünkü market çalışanı dolu bir apartta kaldım ben 2 sene kadar, epey vakıfım, migros her fazla mesaiyi kaydediyor mesela, benim üst katımda bir çocuk vardı içeride 4 ay filan izni vardı fazla mesailerden dolayı, çocuk yapınca kullanırım diye kullanmıyordu...),

ama bu kız değişik yani
45 dakika yürüyüp 1 saat servisle dolanıp 12 saat aktif mesaiye gidiyor.

oysa OSTİMde bir yere girse direkt dolmuşu var neredeyse her yerden
ama inat etti gitmiyor
Ayrıca gelmişsin 30 yaşına, ya evleneceksin ya da çalışacaksın yani, 30 yaşında ev kızı da olunmuyor, bi yere sığmıyorsun işte. Evlilik denedin olmadı da neyin inadı bu anlamıyorum.

Back
X