• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla mı takıyorum :(

Miranda_

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
466
22
318
İstanbul
Arkadaşlar özellikle de bebeği çocuğu olan arkadaşlar, lütfen kendinizi benim yerime koyup bana da yardımcı olun. Benim bi bebeğim var. Kaynanam tel konuşmamızda bana bebeğimden ötürü " çok ii bakıyosun, sağol " dedi. Aynı şeyi 1 gün önce anneme de demiş. Benim çok garibime gitti, bakıcam tabi diyebildim sadece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Aramız kötü değil ama siz olsanız ne hissederdiniz, öz anneye söylencek laf mı bu, üvey anne miyim bakıcı mıyım, heralde bakıcam.sinir yapmıyım diyorum ama elimde değil aklımdan çıkmıyo, söylemek istediğimi de söyleyemedim içimde kaldı.kendinizi benim yerime koyun lütfen. Size normal mi gelirdi bu laf

cnm kötü niyetli söylememiş kv.. bu kadar takma kafana.. yaşını başını almış insanlar bazen sözlerinin ne anlama geldiğini, nerelere gidebileceğini hesaplayamazlar, tahmin edemezler.. saol diyerek sana memnuniyetini,hoşnutluğunu dile getirmiş.. boşver, başka yerlere çekme...

Oncelikle bebeğim yok olmasini cok isterdim ama kendimi sebin yerine koydumda bi an evet hakli yonun var sonucta sen onun annesisin seden daha iyi bakaxak olan eminim yoktur. Kv den yanlis tabir kullanmis olabilir. Ilk cocugunuz ilk deneyiminiz mi oncelikle bunu sormak isterim. Sayet oyleyse eger belki demek istedigi daha ilk cocuk ama masallah iki cocik anasi gibi cok iyi bakiyor evladina demek istemis ama yamlis tabir kullanmis ve sana kendini anlata mamis olabilir.

Sakin ol ve ilk once bunu ogrenmeye calis tatlım

Bence kötü bişi dememiş.. Belkide zamane gençlerine göre çok iyisin onu kastetmiştir.. Benimde annem derdi ne güzel bir anne oldun sen ne güzelde cocuğuna bakıyorsun diye oda beni severdi..:)) küçüğüz ya onlara göre ondan hoşuna gitmiştir.. Hiç yoktan yere aranıza böyle küçük şeylerden soğukluk sokma cnm.. Teşekkür etseydin kızmak yerine;)

iyi bakıyorsun deseler kabahat- kötü bakıyorsun deseler kabahat, ne kolay kelimeler boğazınızda düğümleniyor arkadaşlar.. bana da hep "ne kadar düzenli, titiz" yetiştiriyorsun derler, ben de gülümser teşekkür ederim.. k.valideniz iltifat etmiş, övmüş yani sizi.. küfür muamelesi yapmanıza gerek yok :34:

fazla takmiyorsun canim coook fazla abartiyorsun :ssz:
anlamaya calisiyorum seni yeni dogum yapmissin felan ama
yazik kayinvalidene üzüldüm kadincagiz dediginde zerre kötü birsey yok :31:

cnm kötü niyetli söylememiş kv.. bu kadar takma kafana.. yaşını başını almış insanlar bazen sözlerinin ne anlama geldiğini, nerelere gidebileceğini hesaplayamazlar, tahmin edemezler.. saol diyerek sana memnuniyetini,hoşnutluğunu dile getirmiş.. boşver, başka yerlere çekme...

Sağol canım cevabın için, evet kayınvalidem sanırım nasıl bi laf söylediğinin farkında değil, ona karşı nefret de beslemek istemiyorum o yüzden objektif fikirlere ihtiyacım vardı. Tşk ederim

Ayni konusmayi bana bana kayinpederim yapti hatta daha beteri diyebilirim.kizim ben sana tesekkur ediyorum torunumuza cok iyi bakiyosun diye:53:sanki esimin baska karisindan olma cocuguda yani uvey annelik yapmiyosun der gibi bi sohbet,k.validemde der arada iyi bakiyosun guzel giydiriyosun falan diye ama tesekkur edilirmi hic öz annesi cocuga bakiyo diye:44:ama kafaniza takmayin tabii bakicam o benim cocugum ben bakmiycamda komsularmi bakicak derim cikarim isin icinden kendinize niye dert ediyosunuz ki ,size yanlis cumlelerle iltifat etmeye calisiyolar iste

Oncelikle bebeğim yok olmasini cok isterdim ama kendimi sebin yerine koydumda bi an evet hakli yonun var sonucta sen onun annesisin seden daha iyi bakaxak olan eminim yoktur. Kv den yanlis tabir kullanmis olabilir. Ilk cocugunuz ilk deneyiminiz mi oncelikle bunu sormak isterim. Sayet oyleyse eger belki demek istedigi daha ilk cocuk ama masallah iki cocik anasi gibi cok iyi bakiyor evladina demek istemis ama yamlis tabir kullanmis ve sana kendini anlata mamis olabilir.

Sakin ol ve ilk once bunu ogrenmeye calis tatlım

Evet canım ilk çocuğum, kv daha önce bebeğimle ilgili şunu yap ii olur, böyle yap ii gelir gibi laflar söylemişti, eski usul ve zararlı şeyler. Hem burdan öğrendîklerime hem de doktorumun söylediklerine ters düştüğü için yapmadım, o zaman da sen daha ii bilirsin, sen doğruyu bilirsin gibi samimi şeyler söylemişti, ama tşk edince çok garipsedim doğrusu, annesiyim ben onun, sahiplenmiş, bana bakmam için emanete vermiş gibi geldi bebeğimi

Arkadaşlar özellikle de bebeği çocuğu olan arkadaşlar, lütfen kendinizi benim yerime koyup bana da yardımcı olun. Benim bi bebeğim var. Kaynanam tel konuşmamızda bana bebeğimden ötürü " çok ii bakıyosun, sağol " dedi. Aynı şeyi 1 gün önce anneme de demiş. Benim çok garibime gitti, bakıcam tabi diyebildim sadece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Aramız kötü değil ama siz olsanız ne hissederdiniz, öz anneye söylencek laf mı bu, üvey anne miyim bakıcı mıyım, heralde bakıcam.sinir yapmıyım diyorum ama elimde değil aklımdan çıkmıyo, söylemek istediğimi de söyleyemedim içimde kaldı.kendinizi benim yerime koyun lütfen. Size normal mi gelirdi bu laf

benim kayanvalidem de söyler bana
hatta eşimin akrabaları hep der maşallah çok güzel ilgileniyosun diye
ne güzel kadın takdir etmiş sizi
yanlış manalar çıkarmayın bence:31:

Bence kötü bişi dememiş.. Belkide zamane gençlerine göre çok iyisin onu kastetmiştir.. Benimde annem derdi ne güzel bir anne oldun sen ne güzelde cocuğuna bakıyorsun diye oda beni severdi..:)) küçüğüz ya onlara göre ondan hoşuna gitmiştir.. Hiç yoktan yere aranıza böyle küçük şeylerden soğukluk sokma cnm.. Teşekkür etseydin kızmak yerine;)

Yok canım kızmadım ama istedim doğrusu 😄 ama diyemedim işte Bakıcam tabi dedim ama eminim bi ben duydum dediğimi, dediğim gibi kalbini kırmıyım diye anca o çıktı ağzımdan, o da gayet ezik sessiz söyledim ki kendime acıdım sonra :)

iyi bakıyorsun deseler kabahat- kötü bakıyorsun deseler kabahat, ne kolay kelimeler boğazınızda düğümleniyor arkadaşlar.. bana da hep "ne kadar düzenli, titiz" yetiştiriyorsun derler, ben de gülümser teşekkür ederim.. k.valideniz iltifat etmiş, övmüş yani sizi.. küfür muamelesi yapmanıza gerek yok :34:

Önceden de demişti sen iisini bilirsin, bizim zamanımızda yoktu int falan, büyükler ne diyosa onu yapıyoduk falan demişti. İi bakıyosun, yetiştiriyosun demesi elbette güzel ama sonuna sağol ekleyince ben gerçekten kendimi çok kötü hissettim. Hani olur ya, birinin bişeyine bakarsın ilgilenirsin sana tşk eder onun gibi oldu bana göre. Sağol çok gereksiz oldu ve beni üzdü ne yazık ki, benim çocuğum elbet bakıcam

fazla takmiyorsun canim coook fazla abartiyorsun :ssz:
anlamaya calisiyorum seni yeni dogum yapmissin felan ama
yazik kayinvalidene üzüldüm kadincagiz dediginde zerre kötü birsey yok :31:

Ya problem sadece sağol demesinde, lütfen kendinizi benim yerime koyun. Hangi durumlarda birine tşk edersiniz, sizin sahip olduğunuz bişeye ii bakıldığında, davranıldığında. Bozulduğum nokta bu, bi anneye kendi çocuğuna ii baktığı için yada sadece baktığı için tşk edilir mi, benim ilk defa karşılaştığım bi durum 😞 üzülmem bu nedenden

Ayni konusmayi bana bana kayinpederim yapti hatta daha beteri diyebilirim.kizim ben sana tesekkur ediyorum torunumuza cok iyi bakiyosun diye:53:sanki esimin baska karisindan olma cocuguda yani uvey annelik yapmiyosun der gibi bi sohbet,k.validemde der arada iyi bakiyosun guzel giydiriyosun falan diye ama tesekkur edilirmi hic öz annesi cocuga bakiyo diye:44:ama kafaniza takmayin tabii bakicam o benim cocugum ben bakmiycamda komsularmi bakicak derim cikarim isin icinden kendinize niye dert ediyosunuz ki ,size yanlis cumlelerle iltifat etmeye calisiyolar iste

Canım yaa beni tam olarak sen anlarsın, gerçekten çok bozuldum. Tamam ii bakıyosun denir ama sağol da nedir Allah aşkına. O nası laf bakıcam tabi, benim çocuğum o demek istedim ama kırılmasın diye anca bakıcam tabi diyebildim ama son derece silik ve ezik bi şekilde, eminim duymadığına. İnsan gerçekten başına gelince anlıyo, bak senin başına gelmiş, sen çok ii anladın beni, ben de seni

benim kayanvalidem de söyler bana
hatta eşimin akrabaları hep der maşallah çok güzel ilgileniyosun diye
ne güzel kadın takdir etmiş sizi
yanlış manalar çıkarmayın bence:31:

Takdir etse tek hoşuma gider tabi, gidiyoda ama işte sağol diyince konu farklı yöne gitti, benim üzüldüğüm nokta o

Ya problem sadece sağol demesinde, lütfen kendinizi benim yerime koyun. Hangi durumlarda birine tşk edersiniz, sizin sahip olduğunuz bişeye ii bakıldığında, davranıldığında. Bozulduğum nokta bu, bi anneye kendi çocuğuna ii baktığı için yada sadece baktığı için tşk edilir mi, benim ilk defa karşılaştığım bi durum  üzülmem bu nedenden

inaninki üzülecek hic bir durum yok ortada ..

Canım yaa beni tam olarak sen anlarsın, gerçekten çok bozuldum. Tamam ii bakıyosun denir ama sağol da nedir Allah aşkına. O nası laf bakıcam tabi, benim çocuğum o demek istedim ama kırılmasın diye anca bakıcam tabi diyebildim ama son derece silik ve ezik bi şekilde, eminim duymadığına. İnsan gerçekten başına gelince anlıyo, bak senin başına gelmiş, sen çok ii anladın beni, ben de seni

Bosver canim bunun icin gercekten uzulmeye,kizmaya degmez ben bazen cevap bile vermiyorum.Sen bizimkilerle yasasan kafayi yersin herhalde her bulusmada yeni biseyler duyuyorum:52:gecenlerde alisveristen donerken cepten aradilar nerdesiniz biz torunumuzu görmek istiyoruz diye(bu pat diye arayip nerdesiniz bizde geliyoruz diye aramalarini hic sorun olarak saymiyorum bile alistim artik)disardayiz dedim iyi gecerken bize birak falan tamam dedim oglumu biraktim bir iki Saat sonra gittim almak icin ustu basi degismis oglumun orda yedek esyasida yoktur ben birakirim nedense k.validem hep geri getirir,belliki yeni alinmis.Bide demezmi bugun cok yoruldum kostur kostur cocuga biseyler aldik niye kostura kostura yaptiniz ki bi aciliyetimi vardi dememle tatile gidiceksiniz ust bas alalim dedik demesinmi:53:ben tatile gitmesini biliyosam ust bas almayida bilirim diycektim diyemedim sonrasinda da üstu kirliydi ben oyle utaniyorum insan icine cikmaya dedi buyur nerden yanarsin:53:hatta disari cickicakmisiniz diyede ekstra sordum ki esya birakmak icin yok dediler evdeyiz.arkadan ettigi laflara bak.Ben artik gulup gecmeyi ogrendim canim bence sende hiiic sinir olma yeri gelince Uygun bi dille cvbini ver ama kendini hiiic uzme:34:

Takdir etse tek hoşuma gider tabi, gidiyoda ama işte sağol diyince konu farklı yöne gitti, benim üzüldüğüm nokta o

çocuğa güzel bakıyosun aferin kızım diyemez ya
kadın da lafın gelişi söylemiş sanki
başka türlü dile getiremezdi memnuniyetini
bence gerçekten kafaya takacak bişey yok

hani k.valideye kabahat bulmak istiyorsan başka birşey bahane et bu çok garip olmuş.kadın sana hakaret etmemiş laf vurmamış kötü bişey dememiş bu neyin siniri ben çözemedim çözen varsa beri gelsin..

benim k.validem de der tek başına iki çocuğa yetiyosun çok güzel bakıyosun ne güzel der ve ben çok mutlu olurum altında da aa bana niye böyle dedi üvey anne miyim falan gibi garip şeyler aramam.hani aranız kötü olsa kadın laf mı vurdu acaba diyeceğim ama o da değilmiş.

sırf k.validen diye kadına yüklenme boş yere şu mübarek günlerde.aynı cümleyi annen kursa o kelimler boğazında düğümlenecek miydi merak ettim.

hani k.valideye kabahat bulmak istiyorsan başka birşey bahane et bu çok garip olmuş.kadın sana hakaret etmemiş laf vurmamış kötü bişey dememiş bu neyin siniri ben çözemedim çözen varsa beri gelsin..

benim k.validem de der tek başına iki çocuğa yetiyosun çok güzel bakıyosun ne güzel der ve ben çok mutlu olurum altında da aa bana niye böyle dedi üvey anne miyim falan gibi garip şeyler aramam.hani aranız kötü olsa kadın laf mı vurdu acaba diyeceğim ama o da değilmiş.

sırf k.validen diye kadına yüklenme boş yere şu mübarek günlerde.aynı cümleyi annen kursa o kelimler boğazında düğümlenecek miydi merak ettim.

:46::46::46::46::46:

Back
X