• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla mı takıyorum :(

Sonucta kendi cocuklarina bile bakmayanlar, karnini doyurmayanlar, hatta dövenler ve öldüren öz (!) anneler bile var, daha bugün gazete okudum ingiltireli bir anne sevgilisiyle beraber 4 yasindaki ogluna iskence yapmis ve ac birakarak öldürmüs 30 sene hapis yemisler diye.
Kadin ne güzel bakiyorsun demis, tesekkür edip sevinmen gerek!

biraz sert mi oldu ne?

ama her söze kabahat bulan k.valideler de gelinler de aynı derecede hatalı geliyor bana.yani sağ ol demişse ne var,ne kötülük var gerçekten anlayamadım? ben mi göremedim acaba? sadece iyi bakıyosun sağ ol demiş.

Son düzenleme:
Ben gecen gun ruyamda gordum
Kaynanam bana is yapiyosun yapma nede olsa bizim cocugumuzu tasiyosun dedi bende ruyamda bile bir sinirlwndim ben sizin degil x ile kendi cocugumuzu tasiyorum dedim
Uyandim kabustu
Hamileyim hormonlarim dans ediyor tripteyim gardimi aldim akisa biraktim :$

Okuzun altinda buzagi aramak denir buna :)

Ne varki bu lafta?
Allahim ya bunu kendi anneniz dese gogsunuzu gere gere gururlanirdiniz,
kv. diyince hemen artniyet devreye giriyor ...

biraz sert mi oldu ne?

ama her söze kabahat bulan k.valideler de gelinler de aynı derecede hatalı geliyor bana.yani sağ ol demişse ne var,ne kötülük var gerçekten anlayamadım? ben mi göremedim acaba? sadece iyi bakıyosun sağ ol demiş.

sizinkine benzer bir cevap vericektim ama neyse dedim :31:
sizinkini görünce alkisi patlattim :1:

Bakacaksin tabi annesisin deseydi , daha mi cok hosuna giderdi?

Eminim gitmezdi, o zaman da simdiki takildigin sozu arardin. :23:

Iyi baktigin icin tesekkur ederim demek baska
Masallah iyi bakiyorsun demek baska
Anlama geliyor bana suanda :) hassasim

bence siz hassas bir dönemde olduğunuzdan alıngan davranmışsınız,o sözde hiçbir şey yok bence de, belki siz bebeğe iyi baktığınızdan, bebek konusunda size yardım etmek durumunda kalmadığı için size teşekkür etmiştir:1:

Son düzenleme:
=))
Kayınvalidenizi en iyi siz tanırsınız. Belki kendini ifade etmekte güçlük çeken biri olabilir. Bana çok sevimli geldi söylediği şey.. İnşallah "Sağ ve salim olasınız uzun bir zaman ve bebeğinize kayınvalidenin belirttiği gibi hep böyle güzel bakasınız"...

Art niyetli biri olsaydı bir daha ki söylemesinde "sen de çok iyi bakmışsın benimkine, sen de sağ ol" derdim herhalde ben..

Bilemiyorum, bana sevimli geldi.. Sıkmayın canınızı, bunlar çok ufak şeyler..

Allah ağız tadı versin,
Selamlar,

Canım anne değilim ama babannem de eskiden köyden aradığında oğluma çok iyi bakıyorsun aferin sana derdi. Tabi anneme de söylerdi. O her ne kadar bizim evimizin reisi, benim babam, kahramanım olsa da onun küçük oğluydu. Sonra bir hafta kadar kardeşimle evde yalnız kalmamız gerekıyordu, bu sefer de annem başladı oğluma dikkat et iyi bak diye. Oğlu da benim kardeşim oluyor:9: Ve ben kardeşime ne kadar bağlıyım asla tahmin edemezsin. Bu büyüklerde olan bir konu. Bence çok sevinmelisin. Hani insan büyük olunca, bana bir şey olursa evladıma, kardeşime ne olur diye ister istemez düşünüyor. Senin bu konuda için çok rahat olmalı. Çok şanslısın. Tabi allah analı babalı buyutsun bebeğini.:nazar:

cnm ben oğlum 1,5 yaşındayken kızımı doğurdum.. ikisine de yardım almadan tek başıma baktım büyüttüm.. çevremden herkes bana biz biriyle baş edemezken bravo sana, ne güzel bakıosun çocuklarına, kolay değil iki küçük bebek, takdir ediorum seni falan derken, sana yemin ediorum bi tek benim kaynanam böle cümleler kurmadı.. mesela yanımda birisi dedi ya ne güzel ikisini de aynı andan büyüttün dedi ya ordan hemen kv atlardı.. ya büyüdü büyüdü de nasıl büyüdü.. !!! bir kere bile kızım sana aferin demedi.. inan bana bu çok daha yaralıo insanı... hamile olduğumu öğrendim.. herkes olsun zor olur ama ikisi bir arada büyür dedi.. ama o, yandın bittin napıcan iki çocukla, yazık büyüğe, şimdi o ezilecek, dedi durdu.. ya kadın, olan olmuş, karnımda ki de benim çocuğum kucağımda ki de.. destek olsana di mi ama!! onun yüzünden o dönem psikolojim berbattı...

kv.nin ağzında gül olsa geline dikeni batarmış :)
önyargılı olmayın söylediği sözde kötü bişey yok

Bence yorum yapanlar şöyle ayrılmış gibi :)
Kv ile sorunu olanlar bu cümleye kızmış
İyi geçinenler kadın bişey dememiş ki ne var diyor gibi geldi bana :34:

Ben kv ile kötü olanlardanım: bu cümleyi duysam derdim benden iyi kim bakcak tabi iyi bakıcam diye..
Sonuçta dış kapının dış mandalı değilsin annesin yaa

Sen daha iyi tanırsın biz ne desek boş, övgü yapmaya çalışıp becerememiş yüzüne gözüne bulaştırmış da olabilir kaynanan :1:

Görende kadın küfür hakaret etti sanır.
Adı kaynana ya her söylediğini küfür olarak algılayacaksınız az kaldı.

Kötü birşey dememiş. Ama ''sağol'' demesi sanki onun veya başkasının çocuğuymuşta sen buna rağmen iyi ilgileniyorsun gibi bir algı yaratmış sanırım. Kayınvaliden eski kadınlardandır, onlar oğullarına ve torunlarına iyi bakan gelinlere böyle teşekkür ederler. Bize çok garip geliyor anlıyorum seni. Tabikide iyi bakacağım benim o çocuk diye düşünebilirsin, ben olsam bende öyle düşünürdüm. Ama kayınvaliden kötü niyetle dememiş. Onların teşekkür etme biçimi farklı bizimkinden. Bencede iltifat etmiş. Can sıkılacak bir durum değil;)

Canım kendimi senin yerine koydum ve kötü hiç bişey hissetmedim
Kayınvaliden kötü bişey söylememiş bence seni yüceltmek istemiş
İlk bebek ise bunun vermiş olabiliceği acemiliği yaşamadın demek istemiştir
Sonuçta hepimiz anne olduk veya olacağız bi acemilik dönemi yaşanır insanın eli ayağına dolaşır
Seni takdir ediyor demekki ne güzel işte :nazar:
Herşeyi kafana takma ve art niyet arama lütfen
Hayat güzel...bebişin yanında...anneliğin tadını çıkar

Bosver canim bunun icin gercekten uzulmeye,kizmaya degmez ben bazen cevap bile vermiyorum.Sen bizimkilerle yasasan kafayi yersin herhalde her bulusmada yeni biseyler duyuyorum:52:gecenlerde alisveristen donerken cepten aradilar nerdesiniz biz torunumuzu görmek istiyoruz diye(bu pat diye arayip nerdesiniz bizde geliyoruz diye aramalarini hic sorun olarak saymiyorum bile alistim artik)disardayiz dedim iyi gecerken bize birak falan tamam dedim oglumu biraktim bir iki Saat sonra gittim almak icin ustu basi degismis oglumun orda yedek esyasida yoktur ben birakirim nedense k.validem hep geri getirir,belliki yeni alinmis.Bide demezmi bugun cok yoruldum kostur kostur cocuga biseyler aldik niye kostura kostura yaptiniz ki bi aciliyetimi vardi dememle tatile gidiceksiniz ust bas alalim dedik demesinmi:53:ben tatile gitmesini biliyosam ust bas almayida bilirim diycektim diyemedim sonrasinda da üstu kirliydi ben oyle utaniyorum insan icine cikmaya dedi buyur nerden yanarsin:53:hatta disari cickicakmisiniz diyede ekstra sordum ki esya birakmak icin yok dediler evdeyiz.arkadan ettigi laflara bak.Ben artik gulup gecmeyi ogrendim canim bence sende hiiic sinir olma yeri gelince Uygun bi dille cvbini ver ama kendini hiiic uzme:34:

Senin durum daha kötüymüş, dediğin gibi uygun bi şekilde cevabını vermek gerekîyo, bi dahakine bişey söylerken daha dikkat edebilir

çocuğa güzel bakıyosun aferin kızım diyemez ya
kadın da lafın gelişi söylemiş sanki
başka türlü dile getiremezdi memnuniyetini
bence gerçekten kafaya takacak bişey yok

Tşk ederim yorumunuz için, üstünden zaman geçince, buradaki yorumları da okuyunca, bi de dayanamadım valla eşime söyleyince neden sağol demiş olabilir sence diye biraz daha sindirdim söylediğini

hani k.valideye kabahat bulmak istiyorsan başka birşey bahane et bu çok garip olmuş.kadın sana hakaret etmemiş laf vurmamış kötü bişey dememiş bu neyin siniri ben çözemedim çözen varsa beri gelsin..

benim k.validem de der tek başına iki çocuğa yetiyosun çok güzel bakıyosun ne güzel der ve ben çok mutlu olurum altında da aa bana niye böyle dedi üvey anne miyim falan gibi garip şeyler aramam.hani aranız kötü olsa kadın laf mı vurdu acaba diyeceğim ama o da değilmiş.

sırf k.validen diye kadına yüklenme boş yere şu mübarek günlerde.aynı cümleyi annen kursa o kelimler boğazında düğümlenecek miydi merak ettim.

Yok gerçekten niyetim kabahat bulmak değil. Ama annem aynı lafı söyleseydi kelimeler boğazımda düğümlenmez direk söylerdim " aa sağol mu, o ne anne ya bakıcıya söyler gibi" derdim yani yada buna benzer bişey. Bebeğimle ilgili hoşlanmadığım bi durum olduğunda kim olursa olsun uyarıyorum, haa eşim tarafını daha kibar kendi tarafımı daha rahat. yarı kırkı çıkmamış bebeği dizine yatırıp sırtına küt küt vuran ve bunu defalarca yapan kvalidemi "anne biraz daha yavaş sevsen, rahatsız olur" diye uyardım kibarlıktan kırılacak bi şekilde. Çokk daha büyükken poposuna severken vuran annemi "anamm anne nası vuruyon öle çocuğa" diye uyardım tabi gülerek. Bebeğim sözkonusuysa durum böyle

Sonucta kendi cocuklarina bile bakmayanlar, karnini doyurmayanlar, hatta dövenler ve öldüren öz (!) anneler bile var, daha bugün gazete okudum ingiltireli bir anne sevgilisiyle beraber 4 yasindaki ogluna iskence yapmis ve ac birakarak öldürmüs 30 sene hapis yemisler diye.
Kadin ne güzel bakiyorsun demis, tesekkür edip sevinmen gerek!

Yaa hiç dayanamıyorum böyle haberlere, nasıl yaparlar yaa :(( nasıl insanlar bunlar
Zaten güzel bakıyosun demesi hoş tabi, benim takıldığım nokta sağol kısmı

Back
X