• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla mı takıyorum :(

Ben gecen gun ruyamda gordum
Kaynanam bana is yapiyosun yapma nede olsa bizim cocugumuzu tasiyosun dedi bende ruyamda bile bir sinirlwndim ben sizin degil x ile kendi cocugumuzu tasiyorum dedim
Uyandim kabustu
Hamileyim hormonlarim dans ediyor tripteyim gardimi aldim akisa biraktim :$

:)) Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, belki ben de hassas anımdaydım ama yine de sağol kelimesi garip gelirdi. Ama bu kadar takılmaz sağol da neymiş yaa der geçerdim belki de

Okuzun altinda buzagi aramak denir buna :)

Ne varki bu lafta?
Allahim ya bunu kendi anneniz dese gogsunuzu gere gere gururlanirdiniz,
kv. diyince hemen artniyet devreye giriyor ...

Daha önce de belirttiğim gibi annem de dese o ne anne öle sağol da neymiş, ben sana desem neyse falan derim yani, ben birine çocuğu emanet ettiğimde kvalide,anne, kardeş vs alırken tşk ederîm ilgilendikleri için, çünkü buna mecbur değiller, isterlerse bakarlar ama yani ben zaten annesiyim onun, anneye sağol ilk duydum valla. Sanki bebek onun bana baktığım için tşk ediyo gibi, bi tuhaf. bi artniyetim yok gerçekten

Son düzenleme:
kendince sana jest yapmış, sen farklı algılamışsın
biz de o yaşa gelince kuşak farkı olan insanlarla birbirimizi yanlış anlayabiliriz
üzerinde durmayın
bunlar insanların arasını bozmak için şeytanın fısıldadığı şeyler
Allah kullarını bu fısıltılara karşı uyarmadı mı

Bakacaksin tabi annesisin deseydi , daha mi cok hosuna giderdi?

Eminim gitmezdi, o zaman da simdiki takildigin sozu arardin. :23:

Tabi ki o daha kötü bi söz ama hep daha kötüsünü düşünerek söylenen veya yapılan kötü şeylere de seyirci kalamam ki. Hele de şimdiye kadar aman kırılmasın aman üzülmesin diye geçirdiğim ve hep zararını benim gördüğüm bi hayat varken(genel olarak söylüyorum), ne yazık ki artık bi çok şeye tahammül gösteremiyorum elimde olmadan

Bu nasil bi lafmis ya.. İyi bakiyosun kotu bakiyosun derler anlarim onu da. Tesekkur etmek de neyin nesi. Sanki kendi cocugu da allah rizasi icin bakmissin o da sana minnet duyuyo.....

biz ne kadar büyüsek de onların gözünde çocuk kalıyoruz kendileri yetişkin tecrübeli oldukları için beklemiolar gençlerden böle şeyler yani yapamazlarmış gibi düşünüolar bunda kötü hiç bişi yok bence sakın yanlış anlama:34:bazen annem de ablama der iyi bakamıyosun falan diye ne var ki bunda:36:

bence siz hassas bir dönemde olduğunuzdan alıngan davranmışsınız,o sözde hiçbir şey yok bence de, belki siz bebeğe iyi baktığınızdan, bebek konusunda size yardım etmek durumunda kalmadığı için size teşekkür etmiştir:1:

😄😄 belki de. Bakmak için çok hevesli gözüküyo ama bilemiycem tabi

=))
Kayınvalidenizi en iyi siz tanırsınız. Belki kendini ifade etmekte güçlük çeken biri olabilir. Bana çok sevimli geldi söylediği şey.. İnşallah "Sağ ve salim olasınız uzun bir zaman ve bebeğinize kayınvalidenin belirttiği gibi hep böyle güzel bakasınız"...

Art niyetli biri olsaydı bir daha ki söylemesinde "sen de çok iyi bakmışsın benimkine, sen de sağ ol" derdim herhalde ben..

Bilemiyorum, bana sevimli geldi.. Sıkmayın canınızı, bunlar çok ufak şeyler..

Allah ağız tadı versin,
Selamlar,

Amin çok teşekkür ederim, sağolun yorumunuz için :)

Canım anne değilim ama babannem de eskiden köyden aradığında oğluma çok iyi bakıyorsun aferin sana derdi. Tabi anneme de söylerdi. O her ne kadar bizim evimizin reisi, benim babam, kahramanım olsa da onun küçük oğluydu. Sonra bir hafta kadar kardeşimle evde yalnız kalmamız gerekıyordu, bu sefer de annem başladı oğluma dikkat et iyi bak diye. Oğlu da benim kardeşim oluyor:9: Ve ben kardeşime ne kadar bağlıyım asla tahmin edemezsin. Bu büyüklerde olan bir konu. Bence çok sevinmelisin. Hani insan büyük olunca, bana bir şey olursa evladıma, kardeşime ne olur diye ister istemez düşünüyor. Senin bu konuda için çok rahat olmalı. Çok şanslısın. Tabi allah analı babalı buyutsun bebeğini.:nazar:

:)) oğluyla ilgili de demişti daha önce, eşim önceden tek kalıyodu, kvalide de gidip geliyodu, evlenince eskisi gibi gelmiyorum ben aklım kalmıyo sen varsın falan diyince hani onun oğlu sonuçta der yani garipsemedim tabi, hoşuma da gitti ama benim çocuğum için bana tşk edince tuhaf geldi elimde olmadan. Tşk ederim yorumun için

Son düzenleme:
cnm ben oğlum 1,5 yaşındayken kızımı doğurdum.. ikisine de yardım almadan tek başıma baktım büyüttüm.. çevremden herkes bana biz biriyle baş edemezken bravo sana, ne güzel bakıosun çocuklarına, kolay değil iki küçük bebek, takdir ediorum seni falan derken, sana yemin ediorum bi tek benim kaynanam böle cümleler kurmadı.. mesela yanımda birisi dedi ya ne güzel ikisini de aynı andan büyüttün dedi ya ordan hemen kv atlardı.. ya büyüdü büyüdü de nasıl büyüdü.. !!! bir kere bile kızım sana aferin demedi.. inan bana bu çok daha yaralıo insanı... hamile olduğumu öğrendim.. herkes olsun zor olur ama ikisi bir arada büyür dedi.. ama o, yandın bittin napıcan iki çocukla, yazık büyüğe, şimdi o ezilecek, dedi durdu.. ya kadın, olan olmuş, karnımda ki de benim çocuğum kucağımda ki de.. destek olsana di mi ama!! onun yüzünden o dönem psikolojim berbattı...

Senin işin de zormuş arkadaşım, sürekli moral bozan bi kayınvalide, bir de hamileyken üzmüş seni, eğer hala öyleyse Allah yardımcın olsun Allah merhamet versin kalbine. Çocuklarını da Allah sana ve eşine bağışlasın

kv.nin ağzında gül olsa geline dikeni batarmış :)
önyargılı olmayın söylediği sözde kötü bişey yok

Yok ya o kadar açık arayan biri değilim zannediyorum tabi ben kendimce :)) sağol demeyeydi iyiydi :)) CuteMom ın dediği gibi maşallah, ne güzel falan deseydi onun yerine mesela. Bu da sipariş verir gibi oldu ama :D

Bence yorum yapanlar şöyle ayrılmış gibi :)
Kv ile sorunu olanlar bu cümleye kızmış
İyi geçinenler kadın bişey dememiş ki ne var diyor gibi geldi bana :34:

Ben kv ile kötü olanlardanım: bu cümleyi duysam derdim benden iyi kim bakcak tabi iyi bakıcam diye..
Sonuçta dış kapının dış mandalı değilsin annesin yaa

Sen daha iyi tanırsın biz ne desek boş, övgü yapmaya çalışıp becerememiş yüzüne gözüne bulaştırmış da olabilir kaynanan :1:

Evey dediğiniz gibi annesiyim ben, anneye çocuğa ii baktığı için geçtim baktığı için bile tşk edilir mi hiç, garip bana göre

Görende kadın küfür hakaret etti sanır.
Adı kaynana ya her söylediğini küfür olarak algılayacaksınız az kaldı.

Daha başka söylediği şeyler de oldu, biraz düşünmeden konuşan bi kadındır kvalidem, sözün nereye gideceğini bilmez, ama üstünde çok durmadım onların, bu söylediği gerçekten garip geldi bana

Kötü birşey dememiş. Ama ''sağol'' demesi sanki onun veya başkasının çocuğuymuşta sen buna rağmen iyi ilgileniyorsun gibi bir algı yaratmış sanırım. Kayınvaliden eski kadınlardandır, onlar oğullarına ve torunlarına iyi bakan gelinlere böyle teşekkür ederler. Bize çok garip geliyor anlıyorum seni. Tabikide iyi bakacağım benim o çocuk diye düşünebilirsin, ben olsam bende öyle düşünürdüm. Ama kayınvaliden kötü niyetle dememiş. Onların teşekkür etme biçimi farklı bizimkinden. Bencede iltifat etmiş. Can sıkılacak bir durum değil;)

Evet çok güzel açıklamışsınız tşk ederim, sanki çocuk onun ben onla ilgileniyorum güzel diye bana tşk ediyo gibi hissettim, tamam onun torunu ama ondan önce benim evladım o, yani yakınlık olarak öncelik benim, ben ona tşk etsem neyse ama onun bana tşk etmesi abes oldu ve bana kendimi tuhaf hissettirdi

Canım kendimi senin yerine koydum ve kötü hiç bişey hissetmedim
Kayınvaliden kötü bişey söylememiş bence seni yüceltmek istemiş
İlk bebek ise bunun vermiş olabiliceği acemiliği yaşamadın demek istemiştir
Sonuçta hepimiz anne olduk veya olacağız bi acemilik dönemi yaşanır insanın eli ayağına dolaşır
Seni takdir ediyor demekki ne güzel işte :nazar:
Herşeyi kafana takma ve art niyet arama lütfen
Hayat güzel...bebişin yanında...anneliğin tadını çıkar

Sağol canım yorumun için, aslında herşeyi kafaya takmamak gerekiyo dediğîn gibi ama maalesef ben onu hiçç yapamıyorum işte

kendince sana jest yapmış, sen farklı algılamışsın
biz de o yaşa gelince kuşak farkı olan insanlarla birbirimizi yanlış anlayabiliriz
üzerinde durmayın
bunlar insanların arasını bozmak için şeytanın fısıldadığı şeyler
Allah kullarını bu fısıltılara karşı uyarmadı mı

Hımm evet, son dediğiniz gerçekten etkiledi beni, aslında dini konularda oldukça araştırmacıyımdır ama niyeyse bunu hiç duymamıştım ve size tşk ediyorum, bu bundan sonraki hayatımda aklımın hep bi köşesinde olucak, böylece bi çok hatadan kötü düşünceden kurtulabilirim Allah ın izniyle. Allah sizden razı olsun

biz ne kadar büyüsek de onların gözünde çocuk kalıyoruz kendileri yetişkin tecrübeli oldukları için beklemiolar gençlerden böle şeyler yani yapamazlarmış gibi düşünüolar bunda kötü hiç bişi yok bence sakın yanlış anlama:34:bazen annem de ablama der iyi bakamıyosun falan diye ne var ki bunda:36:

Annemin de bana hoşuna gitmediği durumlarda söz söylemişliği vardır ama ne bileyim ikisi farklı şey, hani doğru olanı göstermek başka bişey değil mi bu durumdan ama yine de tşk ederim yorumunuz için.
Evet sanırım yaşımızdan ve tecrübesizliğümizden dolayı bizden beklemiyolar böyle şeyleri

Back
X