fazla seçici olmak ve yanlış evlilik arasındaki fark

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Size göre çok fazla seçici olup kimseyi beğenmemek ve kendine uymayan bir erkeği beğenmek arasındaki fark nedir? Demin bir konuda bir arkadaşın mesajini okuyunca bu kafama takildi. Diyordu ki ben karsima cikan insanlarda hem mukemmeliyetci oldum cok secici davrandim sonra yas ilerledi cocuk ozlemi basladi, sonra bi mantik evliligi yaptim ama 1 ay da hayatim zindan oldu...

Simdi o zaman bunun dozunu bir bayan nasil ayarlayacak? Hangi kusurlari kabul etsin, evlensin ve hangileri kabul etmeyip evlenmesin?

kusursuz insan yoktur...ama evlenilecek erkekteki kusurlar derseniz bu kişiden kişiye göre değişir...,benim için en büyük kusurları sıralayım size....
geceleri dışarıda gezen erkekler..
içki,kumar vs.ye düşükün erkekler..
daimi düzgün bir işi olmayan erkekler...
evine bağlı olmayan,hep bekar gibi davranan erkekler...
bu tip erkekler hep itici gelmiştir bana....
bayanlar belli bir yaştan sonra seçici olurlar evet ama neyde biliyormusunuz...onlarıda sıralayım size...
boyu,posu,kilosu
saçı,başı,giyim tarzı...
maddi durumu...
hayat felsefesi...vs.vs..
işte belli bir yaştan sonra erkekten vazgeçme nedenleri bunlar en azından ben buunlara şahit oldum çevremde...
sevgiler...

Valla herkesin hata kaldırabilme kapasitesi farklıdır..gamyoncuiremsu
Kimi insan aşırı kıskanç bir insanla yaşamayı göze alır,kimine de küfürlü konuşma normal gelir.. Bence kişi önce kendini tanımalı. Ne istediğini ne istemediğini bilmeli..Herkesin yaşam tarzı da farklı,yetiştirilişi de farklı..sengözlerimebaksanab
Ama burada okuyoruz işte bekar kızlar daha evlenmeden aldatılıyor,küfür işitiyor,şiddet görüyor yine de affediyorlar.. Demek ki sindirebiliyorlar..benneyaptımki

Bende güya seçici olacağım diye gidip en olmaz adama şans verenlerdenim, çok kötü özelliği olmadıkça sizden şans isteyen erkeklere şans tanımak iyi bir çözüm olabilir sap ile samanı ayırmak için, ama kendını cok kaptırmadan

tesekkur ederim guzel tespitler yapmissiniz
ama mesela evlenmeden evine bagli olup olmayacagini anlayamayiz artik sans
boyna posuna giyim tarzina sacina bunlara takilmamak lazim diyorsunuz yani, dogru mu anladim?

tesekkur ederim guzel tespitler yapmissiniz
ama mesela evlenmeden evine bagli olup olmayacagini anlayamayiz artik sans
boyna posuna giyim tarzina sacina bunlara takilmamak lazim diyorsunuz yani, dogru mu anladim?

inanın insanlar ne olduklarını azda olsa belli ederlerama evlilik başlı başına bir şanstır zaten ve ben evliliği hep bir kumara benzetirim...ya kazanırsın yada kaybedersin...boyuna,posuna,giyim tarzına tabiki dikkat edilecektir ama belli bir yaşın üstündeki bayanların tek takıldıkları noktalar bunlar yani en ince ayrıntılara takılıyorlar...işte buda yaşla alakalı diye düşünüyorum...
sevgiler...

evlilik biraz nasip işi olmakla beraber, olmazsa olmazların vardır.ahlak saygı vb gibi.

ufak tefek, kaşıydı gözüydü vs takılmamak gerek .

gerçi gönül gözü başka oluyor kaşı da gözü de size başka görünüyor:))

cümlemiz için hayırlısı..

AMİN
herkesten birbirine dua bekliyoruz :)

Seçimler kişinin kendi yüreği ve aklıyla alakalıdır,
Neyin özlemini çekiyorsa karşısındaki erkekte onu aramalı..
Ve onu o erkeğe verebilecek kapasite de olmalı..
Mükemmellikten kastınız nedir?
İyi bir tahsil, iyi bir gelir, boy, pos, endam..
Peki bu adam benmerkezli, mükemmelliyetçi, bencil ve takıntılı bir adamsa..
Yine bu kişiyle mutlu olabilir misiniz?
Kendinize sormanız gereken budur..
Kimse kimsenin yüreğini bilemez, o nedenle kimse kimsenin yerine bu soruya cevap veremez..

simdi ben de bir karar vermeliyim, biriyle tanistirildim ama gorunus olarak hosuma gitmedi
ne yapmaliyim

simdi ben de bir karar vermeliyim, biriyle tanistirildim ama gorunus olarak hosuma gitmedi
ne yapmaliyim

karakter olarak ısındıysan bir iki kez daha görüş baktın dış görünüşüne hala ısınamadın uzatma derimyerimseniben

çünkü insanın içi ısınması gerekiyor herşeyine her haline.
mesela ben boyuna takmıştım kısa fln diyodum sonra ay ne uygun boyu var demey e başladım:)) sevince bambaşka oldu benim için. boyu 1.76 bu arada:icecream:

evlilik güzel şey vesselam:icecreamhenuz 4 aylık evli olugum icin galbasırnaşık şey)

her kadının kıstasları benzerdir aslinda az cok...yani nedir yakisikli olsun, bana ilgili olsun, hediye alsin, gorgulu olsun, surpriz yapsin, esprili olsun, evine bagli olsun, sevgi dolu olsun, iyi bir isi ve geliri olsun, evi olsun arabasi olsun ve daha bircok kriter arttrabiliriz, boyle dusunenler var...Tabi bunlarin hepsine birden sahip bir erkek bulursan evlenirsin hemen de cok zor bana kalirsa hepsi birden...

Yani butun kriterlerinden hic taviz vermeyenler mukemmeliyetci oluyor bana gore...Mesela herseyini begeniyor da atiyorum sigara iciyor olmaz diyoe mesela. Baskasina da baska bisey buluyor ve hayalindeki erkek hic cikmiyor. E cikmaz tabi cunku o kadar mukemmel degil kimse...

Ben kendimce ozlemini cektigim seyleri ve nasil birini istedigimi cok iyi biliyorum...

Mesela birisine asik olursun ve onun dis gorunusu sana onemsiz gelir artik. Ama tanistirilma usulu olunca boyle olmuyor, en once dis gorunusunu goruyorsun o kisinin ister istemez eger dis gorunusu begenmediysen taniyip tanimamakta tereddut ediyorsun...Ama dogal olarak tanisan ve bzaman gecirip taniyip uzaktan asik olanlarda bu di gorunus meselesi o kadar onemli olmuyor

tanistirma olunca bi stres bi mecburiyet oluyor kasılıyorsun
o sekilde olmuyor
cok kotu hissediyorum ben kendimi biriyle sirf o amac icin tanistirilinca
kurbanli koyun gibi
ikimizin de evlenmesi gerekiyo bakalim birbirimize uygun muyuz...
bilmiyorum o sekilde olunca karsimdakine hic isinamiyorum cunku tamamen elestirel bi gozle bakiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
o
ne yapmaliyim

Canım sevgilimi ilk gördüğümde yanındaki arkadaşı için ne hoş çocuk diye düşünmüştüm..
Benimki hiç gözüme çarpmamıştı..Sonra arkadaş olduk..
Beğendiğim çocuk dünyanın en zor en zor insanlarından biri..
Benim sevdiceğimse inan ki lokum gibi,lokum..Sevgilim diye söylemiyorum,hiçbir konuda yormaz insanı,herkes de aynı şeyi söyler..
Demek istediğim dış görünüş o kadar da şart değil..
Zaten 20 yıl sonra bu gençlik ve güzellik bizde de kalmayacak..
Eğer karakteri sağlamsa hayatını yoluna koymuşsa bir şans ver bence..
Görünüş olarak hiç de hoş olmayan bayanlar görüyoruz,eşleri ağızlarına bakıyor,bir dediklerini iki etmiyorlar..
Demek ki güzellik değil herşey..
Güzelliğe 40 günde doyulur,güzel huya 40 yılda doyulmaz arkadaşım..

Yakışıklılık göreceli bir kavramdır ama mesela ben kalemle çizilmiş bebek yüzlü erkekleri oldukça itici bulurum.
Gözleri ve elleri çok önemlidir, bakmak ve dokunmak hayatımın olmazsa olmazıdır.
Zeka herşeyden önce gelir.
Aklıma olmadık zamanda olmadık bir şey gelir, çok planlı yaşamaktan hoşlanmam..
Bu liste böyle uzar gider..
Demek istediğim olmasını istediğiniz şeyler yüreğinizden gelen şeyler olmalı, toplumun önemsediği şeyler değil..
Ev, araba nedir ki? Sizi mutlu etmeye yeter mi?
Çalışıp paranızı kazanıyorsunuz, o da kazanıyorsa geçinirsiniz bal gibi..
Beraber eğlenebiliyor musunuz? Gülebiliyor musunuz? Önemsiyor mu sizi?
Bunlara bakın, gerisi mühim değil..

Peki gelecek korkusu size bir şey soracağım?
Mesela biriyle evlilik için tanıştırılmak size saçma geliyor anladığım kadarıyla..
Sokakta biriyle tanışır mısınız?
Diyelim kitapçıdasınız, geziniyorsunuz? Biri yanınıza geldi ve tanışmak isteğini söyledi..
Beğendiniz onu tavrınız ne olur?

canım ben genel istekleri saydim, onlar benim istekleriöm degil
:) ev araba vs bunlar benim kriterlerimde hic olmadi ki...

neylim kosku neyleyim sarayi ben onu sevmedikten sonra, gozlerine bakinca yuregim hoplamadiktan sonra...

bunu soyleyen kisi duzgun birine benziyorsa heyecanli olur aslinda
ama tanistirilinca, tanismaya gelen kisi sizi hic bilmeden geliyor ve size ben bunla evlenebilir miyim bi bakayim gozuyle bakiyor...Begenmediyse mesela bisuru sey soyluyor kendince, erkekler cok elestirel oluyorlar, sacma sapan seylere kafayi takiyorlar ilk gorusmede de kararlarini veriyorlar...Bilmiyorum saglikli olmuyor...

Ben sevmiyorum iste bilmiyorum bana hos gelmiyor itici geliyor...Sokakta tanissam daha iyi gibi..En azinda orda begenildigini biliyorsun basta bu hosuna gider mesela...Sapik gibi yaklasanlardan bahsetmiyorum tabiki...Ama obur turlu de gururun kırılabilir...

Benim tanistirilip ta beni begenmeyen hic olmadi, oyle 1-2 kisi olmustur. Bi tanesi 40 yasindaydi istemedim bana yasini kucuk soylediler once...Hosuma gitmedi yasini kucultmeye calistilar...Digeri ise ilk gorusme cok iyi gecmisti, lise mezunuydu ama ben begenmistim...Gorusmenin sonunda tekrar goruselim dedi ama sonra 1-2 hafta hic aramadi. Ben giderken hemen gitmis miyim hoscakal mi dememisim oyle bisey olmus ta buna kafasini takmis aramamis. Sonra aradi ama ben artik olumsuz karar verdim boyle yapinca. Ne bu alinganlik dedim ilk gunden kapris...O da bi garipmis meger. Zaten bu gorusmeden 1 ay sonra nisanlanmisti ve 1 ay daha sonra da nisani atmis..

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben genel istekleri saydim, onlar benim istekleriöm degil
:) ev araba vs bunlar benim kriterlerimde hic olmadi ki...

neylim kosku neyleyim sarayi ben onu sevmedikten sonra, gozlerine bakinca yuregim hoplamadiktan sonra...

Ben size göre değil kendime göre ve genelleştirerek yazdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…