fazla seçici olmak ve yanlış evlilik arasındaki fark

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O zaman anlaşabileceğini düşündüğünüz biri çıkmamış kaşınıza bu zamana kadar..
Belki aşık olsanız hiç birşeyi düşünmeyeceksiniz..
Allah inşallah gönlünüze göre verir..

karşına düzgün ınsan dogru ınsan cıktıgı zaman düşünmüyorsun o oldugunu anlıyorsun dıyor ya bazı evlıler, işte deme o olay bu,
yani çıkıyor bakıyorsun bı eksıgı yok sevıyorsun da tamamdır

benım krıterlerım de vardır mesela gözüme battı mı batar asla kurtulamam
mesela lise mezunu oldu mu ne yapsam kabullendıremıyorum kendıme
ya da boyu kısaysa mesela bu ne yaa derım sureklı de konusabılırım aynı konuda
işte bunlar olmadı mı eksık gelmedı mı sana ozaman dogru ınsana yakınlıgı artıyor o kişinin
ama bılmıyorum hangısı gercek dogru ınsan

müjde ar demiş ki işte pesımden kosan bırıyle beraberım evlendım cok mutluyum,
3kez evlendım hıc bu kdr mutlu olmamıstım

ama bunun aksini söyleyenler de var, şans mı nedır artık...
ewlı bayanlar cvplasın :)

Gelecek korkusu yazdıkların beni anlatıyor bu tanıştırılma olayları benide kasıyor ne yazıkki belki normal arkadaş ortamında tanışsam mantıken kafama yatacak kişiler sırf bu tanıştırılma mevzuu nedeniyle bana itici geliyor.En son nisan ayında biriyle tanıştırıldım sırf hatrı sayılır biri aracı oldu diye dedim kısmet belki bu sefer olur.Ama olmadı sorun benim üstelik bu kaçıncı ???Bana hangi yemekleri sevdiğinden falan bahsetti yaa mantıyı çok severmişmişmişklava: benimde hayalim kocama hergün mantı açmaktıtatlicadiarzu.İyi bir firmada üst düzey yönetici çok kişiyle tanıştırılmış ama tanışmamız iş görüşmesi gibiydi.Birde insan arada aracılar olduğundan daha bir geriliyor sanki.Ben put gibiydim görürgörmez olmaz demiştim içimden kırmak ümit vermek istemediğimden ilgilide davranmıyordum.NEyse iş çok uzamadan durumu anladı çok şükürrr.Sanırım müzmin bekar olarak hayata devam edeceğim çok sosyalde olmayınca kafama göre birini bulmam uzun sürecek.gamyoncuiremsu

evet iste adamlar bakalım ben seni begenir miyim begenmez miyim havasında oluyorlar...mantiyi severmis peh sunu severim yemek yapmasini bilir misin vs vs nedir bu ya tam dedigin gibi is gorusmesine donuyor olay...Sanki o isveren sen de calisan...

Ben en sonuncusunda birdaha kesinlikle bu sekilde tanismam demistim...

Sanirim dedigin gibi biz bu sekilde yaslanir gideriz bu kafayla...:roflol:
2 kere cok asik oldum ikisine de kavusamadim
3. defa ask zor...

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba canım,benim mükemmeliyetçiliğim hiç hata yapmamak ile alakalı bir durum, karşıma çıkanları horgörüp beğenmemek ile alakası yok benim yazdığım yazıyı bu şekilde ve yanlış analiz etmişsin.Evet mantık evliliği yaptım,mutlu olmayacağımı bile bile, nişanlı iken kaç kez ayrılmayı düşündüm ama Babam kalp krizi geçirmişti ve benim ayrılığıma üzülecek durumuda yoktu,birde aynı evi paylaşmadan hiçbir erkeğin iç yüzünü anlayamıyorsunuz evlendiğimizin ertesi günü nasıl olsa imzayı attık ayrılamaz benden havalarına bürünüp,ailemden görmediğim davranışlar,şiddet ve şizofrenik belirtiler göstermeye başladı,anlatsam aklınızduracak davranışlar,uzaktan davulun sesi hoş geliyor,herşeyi çeken biliyor ve ateş düştüğü yeri yakıyor,benim neler çektiğimi bir Allah bir ben bir ailem bilir.

merhaba
Hor gordugunu kastetmedim zaten, hep en iyisini aramaktan ama bulamamaktan bahsettim. Yazdiklar tam olarak aktardigim gibiydi, kotuye yorumlamadim sadece mukemmeliyetcilikten yola cikip bu konu takildi kafama...Davulun sesi uzaktan hos geliyor demissin, oyle birsey soylemedim ki, kotu evlilik yapmis olabilirsin, evlilik sans isi diyorlar zaten. Benim takildigim nokta su oldu, belki esinden daha iyi insanlari mukemmeli aradigin icin reddetmissin sonra da mantik evliligi yapmissin. Ben buna takildim ve bu konuyu kesinlikle senle alakali olarak acmadim, sadece senin sozlerin bana bu konuyu hatirlatti...Uzerine alinma lutfen

Acım çok taze olduğu için belkide fazla tepki gösteriyorum:çok üzgünüm:, ben yazıyı okuyunca biran beni yargılıyorsun gibi geldi kırıldım:çok üzgünüm: ve o yüzden cevap verme gereği duydum.Allahım herkesi bahtından güldürsün.

insan gençken gözü daha kara olup çabuk karar verebiliyor.ama yaş ilerledikçe daha seçici oluyor.ama bu seferde yaşım geçmeden evleneyim korkusu başlıyo ve böylece yanlış seçimler olabiliyor.genellemiyorum ama çevremdeki gözlemlerim böyle...evlilik gerçekten bir şans çünkü aynı evde yaşamaya başlamdan kimsenin gerçek yüzü anlaşılmıyor.insanlar kendilerini saklayabiliyor..

burda bi çok arkadaşla aynı düşünüyoruz galiba:) ben de tanıştırılmaktan çok kendim tanışıp aşık olarak evlenmeyi tercih ederim...ama insan bi çok zaman kendisi için neyin iyi olacağını bilemiyor.mesela benim bi arkadaşımın arkadaşı bu şekilde görüştürülerek evlendi,ve şu an o kadar mutlular ki...nerdeyse ilk görüşte aşk oldu yani onlarınki:1rolleyes:
bilmiyorum belki daha kimseyle görüşüp hayal kırıklığına uğramadığım için böyle umutluyumdur ama böyle durumlar da olabiliyor yani...umudunu kaybetme bence gelecekkorkusu,sadece dua et:1hug:

Benim tanıdık vasıtasıyla bulunan 2 tecrübem var ikisindende ilk görüşte hoşlanmadım ama dedim belki zamanla ısınırım ama alakası olmadı:1no2:Bende belki olur umuduyla gitmiştim :1ninca:Bende ilk görüşte beğeneyim istiyorum eğer çeken birşeyler olmazsa benim için çok zor.Tanıştırıldığım 2 kişide mesleklerinde iyi yerlerde ev geçindirecek hayatın zorluklarını iyi bilen insanlardı.hiçbir kötü alışkanlıkları yok ama evlerine anaç kadınlar isteyen tiplerdi bu bana biraz ürkütücü geliyor.Aslında aşık olduğum kişiyle evlensemde istediklerini onu mutlu etmek için yapmak isticem ama işte benim şu laf anlamaz kalbimde bütün olay imkansız daha çekici geliyor.Annem sen evlenip sorumluluk almak istemiyorsun diyor ama bende istiyorum evim kendi düzenim olsun hele bu aralar tek hayalim ayrı eve çıkmak Napcammm hiç bilmiyorum Allah hayırlısı neyse onu versin

ben aşkımı ilk görüşte hiç beğenmemiştim ama oturup konusunca işte bu dedim.ilk konustuğumuzda tam 5 saat görüşmüştük.çok ama çok sevdim inanın şimdi acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmekten kendimi alamıyorum.benim hayallerim farklıyıdı o hiç uymuyor benim hayalimdeki insana ama çok seviyorumm.4 yıl oldu evlenmeyi düşünüyoruz.evlenince acaba bazı huylarını değişir mi diyorum.yaa değişmezse diye de korkuyorum.mantıken biz evlenmemeliyız ama şu deli gönlüme sözüm geçmiyor her an onun yanında olamk istiyorum bu yüzden biraz eziyet ediyorum onuda soğutuyorum ama çok seviyorummmmmmmm...

yazdıklarınızı okuyunca moral buldum ya yalnız değilmişim :) bende kimseyi beğenmiyorum.gözüme hitap etmeyen gönlüme giremiyor.şans vermedik değilim deniyorum ama fazla önyargılıyım galiba beğenmediysem olmuyor.aşk evliliği istiyorum.tanıştırma usulü elektrik alamadım görücü gelenlerde pek içaçıcı değildi.sosyal bi ortamımda yok.bende bu kafayla gidersem....

evlenmeden önce yaptıgı her hatayı ıyıce ıncelemelı ve sındıremıyorsanız bıtırmelısınız. ama netıce ıtıbarı ıle evlenınceye kadar melek olayım sonra acısını çıkarırım dıyen hem erkek hem bayan olsun çok ınsan var ne yazık kı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…