fazla yumurta sizce kalitesiz bir embriyo ya neden olurmu

sweet33

Allah'ın izniyle kavuştuk oğlumuza :)
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
1.006
20
358
şimdi arkadaslar beni bilen bilir 2 başarısız tüp bebek denemsi gecırdım maalesef.Kafama takılan bir soru var bunu sizinle paylaşmak istedim fikirleriniz benim için çok önemli.Şimdi benim her 2 tedavimde de 28-30 arası yumurta toplandı ilk denememde ilaçların dozu yuksek olabilir diye düşündük oyuzden belkıde bu kadar oldu dedık.Ama 2.tedavimde doktorum öncekine göre çok çok daha az ilaç kullandırdı hatta son 2 gün puregonu kesti ve lucrinle baskıladı bile.Şimdi sizce bu kadar çok yumurta toplanması embriyo kalitesini düşürmüş ve tutunmasını zorlaştırmış olabilirmi fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

ben de 28 yumoş vermiştim. yumurtaların 8 tanesi içi boş çıktı, 15 adeti döllendi..
ilaçla şişirilen yumurtalar adet olarak arttığı gibi içi boş olanlar da oluşabiliyor...ama sanmıyorum ki döllenmeyi başarmış yumurtanın rahime tutunmasıyla bu işlemin bir alakası olsun. neticede kalitesiz , hücre bölünmesini yapamayan ve spermle döllenmesi sonuçlanmayan yumoşları ( eğer kliniğine güveniyor ve boş yumurta transfer etmediklerini biliyorsan ) transfer etmeyecekler ki...işe yarar embryo zaten tutunabilme kapasitesi var diye transfer ediliyor bence... benim fikrim bu , umarım doğru bir bakış açısıdır..

cevabın için çok tesekkur edıyorum bu işler kısmet işi tabı önce buna inanıyorum ben ama işte insanın aklına bir sürü soru gelyo neden ve niçin gibi.Bende acaba mı dıye sordum.Söyledıklerım cok mantıklı ama bide şöyle düşün zaten fazlasıyla kaliteli bir yumurtan oldugunu rahim yapının cok iyi oldugunu söylüyorlar cok az bir ilaçla 30 tane yumurta elde ediyorlar bunlardan 28 tanesi dölleniyor 12 tanesi iyi kaliteli diyorlar grade 1 olarak soylenıyo kalitesi ama nıyeyse tutunmuyo bende yumurta az olsa daha sağlam olmazmı dıye bir şüpheye düştüm.Nasıl bir ağaç normal sayıda verdiği meyveleri az ama kaliteli oluyor diğer sene çiftçi çok gübre verirse ağaç daha fazla ama daha kalitesiz meyve veriyor ya bende acabamı dıye dusundum.İşte derdini veren Rabbim dermanınıda arattırıyor bende aklıma gelen herseye acabamı dıyorum

sweet slm cnm...iki denemendede toplamadan kaç gün spnra transferin oldu cnm..çünkü ne kadar çok tüpte durursa embriyonun kalitesi o kadar iyi demek oluyormuşta..

canım her ikisindede 3 gün her ikiside tesadüf sanırım pazartesi toplandı perşembe transfer oldu

genelde çok yumurta olunca tabi durumuna göre 5. güne kadar bekletiyolarda o yüzden sordum cnm...

gene iyi ki herşeye acaba diyoruz, hiç demediğimiz günlerde daha cahil daha bilinçsizdik, doktorlar da parmaklarında oynatıyolardı bizi, şimdi şimdi hastalar da bilinçlendi de biraz daha belirgin herşey...

gene iyi ki herşeye acaba diyoruz, hiç demediğimiz günlerde daha cahil daha bilinçsizdik, doktorlar da parmaklarında oynatıyolardı bizi, şimdi şimdi hastalar da bilinçlendi de biraz daha belirgin herşey...

evet kesinlikle doğru söylüyorsun eskiden doktor ne söylerse oymuş şimdi nerdeee şimdi derdi olan dermanını aramak için kendince bi doktor olup çıkacak nerdeyse

ılk tedavimde yanlış ilaç kullanmak sonucu çıkan 24 adet yumurtamın sadece 2 si olgun çıktı ve döllenmedi.
ıkinci tedavimde tamamen farklı bir protocol tamamen farklı ilaçlar ile 32 yumurta çıkarttım 22 si olgun çıktı 14 ü döllendi 10 u donduruldu.
Demem o ki, ialçların dozu ile alakalı cinside önemli. ılkinde iyi gelmeyen ikincide bambaşka bir etki yarattı. Tabi ilaçla birlikte spermin kaliteside çok öenmli, sonuçta azda yumurta olsa çokta olsa dölleyecek olan o.
O yüzden çıkartığın emb. ile kalitesi alakalı değil.

canım benimde 42 yumurtam toplandı 23 döllendi bilmiyorum ama doktorlar okonuda hiç bişey demedi tam aksine çok güzel gidiyor herşey dedi gerçi negatifle sonuçlandı ama yined onla alakası olup olmayacağına dair hiç bişey demediler bak nerdeyse seninkinin iki katı siz hastanede rekor kırdınız herşeyiniz çok güzel yolunda gebelik haberi bekliyoruz dediler şimdi tahlil yaptırmamız için gitmemiz gerekiyor neden tutmadığına dair

Benim 32 yumurta toplandı , 22 tanesi 3. güne 7 tanesi de 5. ve 6. güne geldi.Bence çok yumurta toplanması kaliteyi düşürmez aksine tutma ihtimali fazla olan 5. .gün transferi şansının daha fazla olmasını sağlar...

Toprakcıgım dogru söylüyor bence haklısın sans daha cok artar benım mesela 1 tane yumurtam 1 embrıyo olustu.Sansım cok azdı.Ve tutmadı da canım:bbo:

bu ayın 11 de 38 yumurta toplandı..19 u işlem gördü...1. günleri 10 tanesi döllendi..3. günü 5 adet iyi kalitede embriyom donduruldu..transferim ertelendi..nedenide..çok fazla yumurta toplanması nedeniyle rahim su toplamış ve şişmiş olabilir dendi..o nedenle aralıkta transferim olacak..tutunmanın az veya fazla yumurtayla alakalı olduğunu sanmıyorum..önemli olan sadece embriyoların kalitesi..ve transfer olurken kaç hücreli oldukları...en çok bölünen emriyo en iyisidir...

slm
bendede ilk tedavimde 33
ikincide 27 yumurta oluştu
döllenme gerçekleştiği halde
kaliteli embriyo olmuyor
gelişimleri duruyor
3 kalite 4 hücreli en iyisi
ilk tedavimde pregon
ikincide gonal f denendi
sonuç negatif

çok tesekkur edıyorum arkadaslar verdıgınız bılgılerden ve yaptıgınız yorumlardan dolayı.Bugun doktorumla görustum etkısının olmayacagını soyledı sebep sordugumda dosyanızı doktorlarla toplanıp başka hocalarla görusecegız ve diğer sefere protokolunuzu degıstırecegız büyük ıhtımalle dedi offfffffffffffffff kafam çoooooooook karışık sizin anlayacgınız

kız ne yatın haber vermıyorsun cok merak ettım nerellerdesın yaaaaaaaaaaaaa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…