Fazlaca giysisi olanlar nasil basa cikiyorsunuz?

selam canimm bende bu konudan yillar önce dertliydim kislik veya yazlik ayrt ederken kulanabileceklerimi ayir ederim simdi kullanmadinlarimi ben yurt disinda yasiyorum burda elbiseleri koyabilecegimiz yerler var oraya birakiyoruz sonra onlari bir güzel toplayip afrikaya veyaki fakir insanlara veriyorlar neden acaba sirasi ne zaman gelipde giyecem diye düsünmektense fakirlare ver elinde olmayanlari düsünnnn sende türkiyede kizilay var oraya ver hayir kurumlari vardir eminimmm cevrene bakkk muhtac insanlara verrr ben tatile gittim tatilde bile alanyada ögretmenle tanistim okulun durumunu sordum yazin burasi tursilerle dolu ama kisin buranin yerlisi kaliyor cok fakir dediii simdi burdalarmi dedim evet dedi inanamadim öyle fakirlerkiii verdim aldim denmez amaaa ben unatirim verdim demeye cocugun okul masraflarini karsiliyorum arada oyuncak elbise gönderirim belki sanada fikir olur diye yazdim sevgiyle kallll

Merhaba :) . Benım tıka basa dolu 3 dolap 2 de yatak altı zulam var . Bende atamam kıyafetlerımı . En azından soyle yapıyorum . Az gıydıklerım arada gıydıklerım cok gıydıklerım olarak kategorılendırdım . Az gıydıklerımden elımı surmedıgım varsa onu hemen yolluyorum 2 kazak 1 kazak daha vs derken azalmıs oluyor

Ben düzenli olarak giymediklerimi veririm, hem de bu giymediklerim eskimiş veya küçülmüş olanlar değil sadece, mağazada beğenip eve gelince beğenmediğim, etiketi bile üzerinde duranlar.. "kilo vermek için gaza getirsin" düşüncesiyle 1 beden küçük aldığım pantolonlar falan var.. bazen hepsini toptan ben veririm, bazen annem peyder peyder verir, ben o söyleyene kadar farketmem.

ama kesinlikle giyilmediklerin ihtiyacı olanlara verilmesi lazım, yıllarca dokunulmamış kıyafetleri dolapta saklamak bana bencillik gibi gelmeye başladı.

bakıyorum ve giymediğimi düşündüklerimi ayrıp dağıtıyorum

ben hiç biriktirmem, kıyafetle duygusal bağ oluşması da ilginç...
öyle devam ederse evde yer kalmaz...
bence ihtiyacı olana verin...ben öyla yapıyorum, 6-7 ay giymediysem demekki gözden çıkarmışım demektir..hemen veriyorum....
dolabı açtığım zaman kıyafet cümbüşüne katlanamam...şuan dolabımı açsam çok az kıyafet vardır....
az olması çok daha iyi...çünkü sürekli giyiyorsun....
çok oldumu hem kafa karışır, hem stres basar...
birde ben kıyafete ihtiyacım olmadan almam...
mesela dşöyle bi dolaşırken gözüme çarpan bişeyi ay hemen alayım demem...
çünkü ihtiyaç dışıdır ve bilirim ki dolapta epeyce bekleyecektir...
lazım oldukça gider alırım..şu aralar kalın kazak ihtiyacım var, onu alırım nasipse...
ama ihtiyacım olmadan önce gidip alsaydım dolapta bekleyecekti...

Sevmediğim bi huyum bu benim...
Kıyafete ihtiyacım olmadan alanlardanım,senelerdir bu böyle..Anlık bi durum için bile dünyanın parasını bayılıyorum,anı kurtarıyorum ve sonra bi daha giymiyorum....Beğendiğim bişeyi bedeni uyuyor ise asla kaçırmıyorum..Sonra eve getirip dolabımın bi kenarında beklemeye mahkum ediyorum..Böyle böyle giysi odası sadece bana ait şu anda...Eşimin kıyafetleri ise bildiğimiz sıradan yatak odası takımlarımızda bulunan 6 kapılı yatak odası dolabının sadece 2 kapılı kısmında
Fazlasıyla aç gözlüyüm giyim ve mutfak alışverişinde,iyi bişeymi?
HAYIR!
Ama insan kendini dizginleyemiyor..
Evin ardiyesinde kenarda bekleyen kolileri hiç saymıyorum bile,onlarında burada pazar açıp bi kısmını halka açtım.
Kadın ekonomisi kazansın,herkesin işi görülsün

8 kapakli bir dolabin raflarini gectim askili bolumlerin altlari bile dolu. 80kusur cift ayakkabim var.. Ve daha da aliyorum. Hastalik bu biliyorum. Ama bi arkadasin dedigi gibi, manevi boslugumu bu sekilde dolduruyorum sanirim

Anca dolap cok cok dagildiginda giymediklerimi ayiriyorum zorda olsa.. Su anda 80lerin modasi geri dondu, ilerde de 2010larin modasi geri doner diye atmaya kiyamiyorum :))

ben sadece kıyafet değil hiç bir şey biriktirmeyi sevmiyorum. hatta eşim kızıyor bazen imha edeceğin zaman bir sor bana diye
kıyafet için de mutlaka verecek birileri var çevremizde..sadece kendimin değil kızımın da kıyafetlerini bu şekilde değerlendiriyorum. çocuklar çok çabuk büyüyor zaten..geçen sene giydiği kışlıklardan bu sene olmadı bazıları ben de fabrikadan bir işçiye verdim aynı yaşta kızı var.. tabi vereceğin kişi de önemli rencide olmamalı.

ben en fazla 2 sezon bekleetiyorum,giymediysem ayırıp veriyorum.bazı kıyafetlerim var ,çok seviyorum ama giymiyorum,olsun onlar ilerde gelinime kalır diyorum:)bunlar da çok fazla değil en fazla 10 parçadır..
onu dışındakileri 1 kere daha "belki" giyeceğim diye bekletmek manasız geliyor bana,üstelik ihtiyacı olan onca insan varken..her kadın,değişik değişik giyinmek ister,alamayanlar ne yapsınlar...bunu düşünerek, dağıtıyorum,hem da nasıl severek giyiyorlar..oğlumun bakıcısı,onun yeğenleri,üniversiteli gençler...üniversitelerde bu tip bağış yapabileceğiniz yerler var. kıyafetleri koyuyorlar,gençler gidip beğenip alıyor..ne güzel işte

Son düzenleme:

bende aynısını yapıyorum quartam
kuzenlerime veriyorum okula gidiyorlar genç kızlar
nasıl mutlu oluyorlar,

belki bir gün giyerim diye bekletmen çok yersiz
çalışıncada değişik giymek istiyoruz
en fazla 2 sezon oluyor ömrü

hiçbi zaman fazlaca kıyafetim olmadı ki hep eksik geliyo gözüme dolaplar dolsa taşsa gene eksik gene eksik Allah gözümü doyursun

ne güzel gofretcim iyi yapıyosun ,bend e üniversitedyken kuzenler gönderdiklerinde nasıl mutlu olurdum,mis gibi kıyafet işte,çeşit çeşit giy...
oğlumun kıyafetlerini de aynı şekilde..oğlumdan küçük 2 ark. çocukları var onlara veriyorum.keşke bize de uygun gönderen olsa :):)

ohh yüreğine sağlık merhametli arkadaşım

varya bende aynı şeyi hissederek veriyorum
öğrencyken fln bana giysi verecek pek kimse yoktu çevremizde
çok nadir olsa da verildiğinde inanılmaz sevinirdim
şimdi aynı duyguyu onlar yaşadığında bende keyifleniyorum

bazen aynı akran olduğm arklarada veriyorum
tarzım olmayan şeyleri alıp içime sinmeyince dağıtıyorum valla uygun kişilere :)

keşke banada veren olsa: D

yok kuzum yaaa bence maddi manevi acligindan degil bu ben ne kadar neseli el ustunde tutulan prenses kademesinde gorulen bir cocukdum hele annem teyzemler anneannem yere goge sigdiramazlardi kizken bir dedigim iki etmedi her istedigimi aldim giydim yedim ictim sonra yurtdisina geldim manyakkkk gibi kiyafet alma hastaligi basladi bendeinsan kendi kendine kusermi cocuk gibi ben deli gibi birde kusuyorum kendime evde ben ve 2 kizim olarak manyak derecede ev giysi dolu ama ben artik paketleyip hayir yerlerine goturmeye basladim yoksa belediye el atacak bu gidisle dedim basladim yavas yavas eksiltmeyebitmiyor arkadasim bitmiyor heryer full dolu yinede bir yere giderken ana kiz birsey bulamiyoruz ustumuze giyecek

hiçbi zaman fazlaca kıyafetim olmadı ki hep eksik geliyo gözüme dolaplar dolsa taşsa gene eksik gene eksik Allah gözümü doyursun

elveda diyemiyorum
bazaların altı falan hep dolu bi görsen vakumlu hurçlar iyiki icat oldu yani

nemişcimmmm
benim ruhum daralır yaaa
çabuk sıkılıyorum bide gysilerden
eskisin yenisi gelsin yada eskimeden birilerine gtsn ben yenisini alayım

nemişcimmmm
benim ruhum daralır yaaa
çabuk sıkılıyorum bide gysilerden
eskisin yenisi gelsin yada eskimeden birilerine gtsn ben yenisini alayım

görün işte nemişciğiniz ne kadar sadık kıyafetlere bile sırtımı dönemiyorum
duyanda diyecek ki eve barka sığmayacak kadar ne alıyo bu kız parası mı çok çarşıdan pazardan çok alırım ben 5-10 liraya kot aldığım olur defolu falan bohem bi tarzım var galiba everyday I'm çapuling

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…