Fazlaca giysisi olanlar nasil basa cikiyorsunuz?

kızlar burdan sorayım,
peki 3-4 sene önce moda olan ucu hafif sivri,üçgen şeklindeki ayakkabılarınızı ne yaptınız?
ben giyemiyorum ama hala dolapta yer işgal ediyor.
ayakkabıcılar modeli değiştiriyormuş sanırım yaptıran var mı aranızda?

afferin kuzum sana:))))
ben eskiden yapardım bunu
şimdi az öz almaya çalışıyorum
yaş aldıkça alışveriş anlayışmda değişmeye başladı

anneminde hiç bişeyi atamayız hepsini saklar saklar durur, ne olacaksa

artık giymeyeceğinizi düşündüğünüz kıyafetlerinizi kızılayın giysi bağış konteynırları var belli noktalarda, size de yakın olan bir yerde varsa oraya atabilirsiniz. biz öyle yapıyoruz. eğer o yoksa ihtiyaç sahibi birilerine verebilirsiniz. hiç giyilmeyecek kıyafetlerin yıllarca dolapta yer tutması yazık..insan verdikçe hafifliyor bence.

Benimde eskilerim cok vardi,hepsi yeni ama Kilo alinca hicbiri olmadi maalesef.senelerce satarim ,birine veririm yada kendin giyerim diye sakladim.hepsi depodaydi.baktim olmayacak boyle toplayip hepsini yardim konteynirina attim.ben disarida giyilmiyecek gibi olanlari evde giyiniyorum,iyice yipranincada atiyorum.esimin ve kendimin dolabini eledim,esiminde cok giymedikleri vardi.simdi dolap sadece giydiklerimizle dolu ve hatta eksiklerimiz var.kac senedir birsey almiyorum zaten,dolabimda alti senelij kazaklarim var ve halende giyiniyorum ,gayette iyi durumdalar.hamileligimde hic birsey almdim,cogu kiyafetime sigdigim icin.dogumdan sonra kilo verip oyle eksiklerimi alicam.
Biz kadinlarin tek hatasi plansiz parca parca uyumsuz alisverisler yapmak,hal Boyle olunca bir kere giyinip,atiyorsun koseye.dolabimidakikerle yetinip,iyice eskiyene kadar giyersek daha rahat olur hersey.guyilmeyenleride mutlaka birilerine hediye edin,hem dolabinizi hemde kendinizi rahatlatin.

Bende de verme takıntısı var malesef bişey bana batıyorsa sıfır bile olsa hemen veririm veya satarım böyle yapa yapa dolabımda azıcık kıyafet kaldı hala vermeyi düşündüklerim de var bekletmeyi hiç sevmem onlar orda durdukça ben rahatsız olurum demişsiniz ya bazaların altı falab dolu diye burda benim içim daraldı düşünün benimki de böyle bir takıntı işte her şeyde az ve öz takıntısı. Ev eşyalarına da sarmaya başladım bi gün ev alır çıkarsam o kadar az eşya alıcam ki o günlerim hayalini kuruyorum şimdiden konsol tv ünitesi ekstra gardroplar fln hepsini bağışlayacağım birilerine gitsin ruhumu yoruyorlar bi kaç parça kıyafetimi de satışa çıkarıyorum aklınızda olsun :)))

Arkadaslar basa cikamadiginiz kadar kiyafetiniz varsa benim dagittigim yerler var ..ben 42 beden oldugum icin yurtlara cok veremiyorum beden malum ama 36 -38 beden giyilebilir kiyafetlerinizi bana yollayabilirsiniz ihtiyac sahiplerine ulastiririm..

Benim hiç böyle derdim yok çünkü doğru düzgün kıyafetim yok sayılıdır hele kışlıklar Maddi durumu toparlasak dalıcamda butiklere şu an beklemedeyim Eşim hep dio saçmalama al ne istiyosan diye ama o kadar da değil bencillik etmek istemem :)

benim az kıyafetim var, işe giderken bile aynı şeyleri giyiyorum bazen üst üste.
ama yine de arada bir fenalık geçirip giymediklerimi başkalarına veriyorum ve hafiflemiş hissediyorum

Benim kıyafetlerimde çok fazla çünkü hiç giymediğim beğenmediğim kıyafetleri bile atmaya kıyamıyorum.

Yada çok sevdiğim ama artık olmayan kıyafetlerimi.

Alışveriş hastalığımda var her hafta mutlaka 1 parçada olsa birşeyler alırım.

Bende de begenmediklerimi ya da kullanmadiklarimi parfum taki toka kiyafetler sallar canta ayakkabi etrafimdakilere ya da durumu olmayan biri varsa ona ya da copun kenarina koyarim arka mi dondugum an alirlar zaten. Bende de cok fazla verme huyun var verdikce rahatliyorum. Odam dolabim derli toplu olucak yoksa ruhun daraliyor. Daha bugun dolabimi elden gecirdim. Simdide topik acip cok ucuz fiyata satmayi dusunuyorum

ekmek, kıyafet israfı aşina olduğumuz şeyler.biz kadınlarda amaannn şimdi giymiyecegizde nezaman giyecegiz kısmıı.bende hep şunu
söylüyorumm çok hoşuma giden bir şey gördüğümde; aklımda kalıcagınaa dolabımda kalsınn ..Sevgili Peygamber Efendimiz bir defasında huzuruna üstü başı dağınık, yırtık pırtık bir elbiseyle giren arkadaşlarından birine maddi imkanının olup olmadığını sorduklarında, “Evet imkanım vardır.” Cevabını aldıklarında şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz ki Allah, verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır.” (Ebu Davud, Libas, 17) diye buyurmuştur. ama bende mümkün oldugu kadarı ile veriyorum ihtiyacı olanlara...

Hiç bir zaman giyime çok düşkün olmadım, tüm giyim eşyalarım gardrobumun üç rafını doldurmaz. İç çamaşır çok alırım fazla kullandığım için, her yılda şöyle bir ayıklarım çok eskiyen varsa atarım. Yardım amaçlı verdiğim şeyleri gücüm yettiğince yeni almaya çalışırım, eskiyi vermek bana çok hoş gelmiyor. Bunun en iyi çözümü almamak, kendini frenlemek. Yokluk görmüş bir ailede gördüğümden belki giyim benim için hiç bir zaman çok önemli olmadı, hep ihtiyacım kadar aldım, hala da öyleyim. Yani kışlık bir montum varsa çeşit olsun diye ikincisini almam belki de biraz yapı meselesi. Aldıklarımda tek dikkat ettiğim şey kaliteli olmasıdır, seçerim.

Benim yakın bir arkadaşım Antalya'da yaptırmıştı. Ablasının hakiki deri sivri uçlı çizmesi varmış, modası geçti diye kapının önüne koymuş. Bizimki de hemen oradan alıp bir ayakkabıcının yolunu tutmuş ve 10 tl verip ucunu kestirmiş, harika bir çizmesi olmuştu

Ama aynı işlemi ben İstanbul'da sordum, ayakkabıcı "70 TL'ye yaparım" dedi. Öyle yaptıracağıma yenisini alırım..

teşekkürler.bende kk da böyle bişey okudum diye hatırlıyordum,demek ki gerçekten yapıyorlar ama çok pahalıymış.
yaptırmaya değer mi bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…