Fazladan borca battık

Çocuğuma borç verme olayı bana çok saçma geliyor. Zaten herşeyimizi onlar için yapmıyor muyuz, durumum varsa veririm yoksa vermem. 2 yıl sonra altın iki katına çıkmışken çocuğumu zora sokarak o parayı istemek çok bencilce. İlla borç olarak da vermişsem evin maddi artışı oranında geri isterdim. 150binlik ev için 75 bin verdiysem ev 200bin olduysa 100bin gibi, annesiyim ya ben onun niye zora sokayım çocuğumu.
Ama konu sahibi borcu ne cinsinden aldıysanız o şekilde geri ödersiniz, altın döviz vs borca gitmek çok risklidir. Bizim ekonomimizde çok artar, dengesizlikler olur. Kredi çekin ama kimseden altın, dolar borç almayın

anneniz en başında bilezikleri bozdurduğunu söylemiş miydi parayı verirken. söylediyse alim olmaya gerek yok borcu altın olarak isteyeceğini anlamak için. altın veren altın ister. eşim sıkıştığında arkadaşlarından dolar olarak borç aldı, yakın zamanda ödeyemem o yüzden dolar olarak verin diye kendi belirtti. 4 liradan aldık 8 liradan ödedik. ah vah etmedik.
çok plansız yaşıyorsunuz, bende akışına bırakırım çoğu şeyi, plan-program insanı değilimdir ama bile bile lades olmuş sizinki. borcunuz varken ev alıp fazladan borca girmek, o arada bebek yapmak fazla gözü karalık. bunları değiştiremezsiniz ama ilerisi için umarım size ders olur.

Eşinizin durumu yok ama ev alıyorsunuz
Anneniz haklı altın verdiyse altın alır niye şaşırdınız ki bu kadar
Siz bi an önce calisip borcu kapatmaya çalışın altın sizin aldığınız fiyatlara düşmez

Bakıyorum borcuna 2 çeyrek 766₺ yazıyor
Güncel bugünün çeyrek fiyatıysa 840₺ bana bu dusuncesizlik vicdansızlık gibi geliyor altın alacağını bilseydim almazdım

Evinizin değeri de ayni değil ama?

Ayrıca bu borçlar bitmeden çocuk yapan sizsiniz.
Neden fedakarlık yapması gereken kişi anneniz?

Çoğu ailenin bile yapmadığını yapıp destek olmuş ev sahibi olmuşsunuz. Simdi altın biriktirip ödemeniz gerekiyor..

Aileniz evet kardeşinizi ayırıyor ama altın tabii ki altın olarak ödenir. Yani altın ve döviz cinsinden borç almanın riski bu zaten. Yoksa ne esprisi olacak ki? Plansız hareket etmemek gerekiyor, kira öder gibi altın alsaydınız keşke. Elden borç olunca daha rahat oluyor insan bazen ama bence banka borcundan daha stresli bir borç.

Ama konudan bağımsız olarak 2 ya da daha fazla çocuk varsa eldeki imkanı birine hibe etttiysem ve diğerlerinin de ihtiyacı varsa diğer çocuklara haksızlık olmaz mi bu? 2.ye hamile olunca ikisine de adaletli olmayı çok taktım bu aralar

Kesinlikle adil olunmalı, bu adaletsizliği çok yakınımızda yaşadık, aile ilişkileri çok sarsıldı vs. Benim iki çocuğum var birine ne yapıyorsam diğerine de aynı olacak. Halim vaktim yerindeyken birine ev araba alıp sonra diğeri evlenirken imkanım olmazsa kardeş kardeşe düşman oluyor haklı olarak. İlki evlenirken ya da eğitim için vs x lira harcıyorsam diğeri için de aynı oranda bankaya yatırıcam ve o parayı unutucam diğer çocuğum da evlenirken vs kullansın. Maddi manevi eşit davranmak istiyorum onlara.

Ohh damat bey ekmek elden su gölden.

Durum yoksa ev almasaydınız, çocuk da yapmasaydınız.

Evlenince ana babalara güvenilerek yola çıkılmaz.

Hem bu devirde ev almak lüks satın kadının parasını verin bence.

Aile evlat ayrımı yapıyorsa hesabını kendileri verecek.

Aileniz çocukları arasında ayrımcılık yapıyo olabilir evet bu konu da haklısınız...Ama siz planlı davranmalıydınız anneniz bile olsa altın borç alıyorsanız altın ödenir. Eşim ablasına ev alırken altın borç verdi ve geriye altın aldık, para olarak alsaydık çok zarar da olurduk, o zaman borç vermez kenar da tutardım paramı. O ev alacak diye ben niye zarara gireyim..Allah kolaylık versin bu devirde borç ödemek zor..Umarım bundan sonra daha planlı davranırsınız..

Diğer konularda haksız ayrımcılık yapmış ama hangimiz bu ataerkil toplumda aile içi haksızlığa ugramıyoruz ki , ilk defa mı karşılaştınız bu haksızlıkla ben size anlatsam ağzınız açık kalır.

Diğer konu da madem annenizin size haksızlık yapacağını biliyorsunuz ayrımcılık yapacağını isgemessydiniz çunku ben ailemden hiç bir şey istemedim Hee madem aldınız altınsa altın dolarsa dolar şekilde vereceksiniz yada almadan önce konuşsaydınız.

2 sene önce aldığınız evin de bire bir arttığını düşünüyorum.Geçen yıl mart ayında 0 yapılara uygulanan düşük faiz kampanyaları 0 evlerin fiyatlarını 2 ay sonrasında bile yüzde elli yukarı çekti.Ama annenle başbaşa iken "kiracı çıkmadı diye üzülme anne kardeşime de evin 1/3 ü ederinde altın borç verirsin ..ev alır sonra parça parça öder sana çocuk " dersin .Bakalım ne yanıt verecek!?

nedir bu beklenti anlamadım ki
Evi olduğu halde kiraya girdik eeee vermek zorunda mı?
altın borç altın ödenir. Alırken konuşmadınız mı ne zaman ödenir nasıl ödenir diye
Eve gelip eşinizle plan yapmadınız mı bunun altından kalkabilir miyiz istenilen sürede ödeyebilir miyiz diye
Bide o arada çocuk yapmışsınız. borcumuzun bitmesini bekleyebilirdiniz yada çocuk istiyorsanız evden vazgecebilirdiniz.
Çocuğu borç bitimine göre planlayan Bi biz varız sanırım herkes Allah rızkını verir diyip doğuruyor
Konu sadece kardeşler arası haksızlık olsaydı size hak verirdim. O durumda da gidin annenizle konuşun ben evlat değil miyim neden bu ayrım diye.

Evlatlar arası ayrımcılık çok yanlış . Bizim ailede olan birşey değil o yüzden de haksızlık olarak görüyorum .

Onun dışında zaten durumu baştan kabullenip borç almışsınız .Altın verildiyse altın geri verilir .Bu konuda haklı .Anne baba da olsa bu konuları konuşmanız lazım en başında .

Olan ile ölene çağre yok elbet kira da kalsaymışsınız iyiymiş..
Normal şartlarda çiftler kendileri boyle borçlar altına girer zorunlu ise ama ülkemizde aile desteği oluyor genelde siz de bunu bir destek olarak görmüş borç olarak düşünmemişsiniz sanırım '"2 kardeşiz ev erkek kardeş içinse 60 bin de benim icin olmalı "dediniz sanirim.
Ailenizin kendi oturduğu ev 'de kendilerinin dimi yani 2 evleri var kirada olanı erkek kardeşe kendileri vefat edince suan oturduklarını da size bırakacaklar galiba 2 ev 2 kardeşe pay olacak yani..altinin borcu altın olur.kolayliklar dilerim

Evi alırken yüksek bir oranda krediyle kapaticaktiniz borcunuzu. İkisi de aynı mantık. Borcunuzu aksatmaniz durumunda haciz evinize çökerdi. Kocanız iç guveysi gibi hissetmiycrk miydi kendisini ben kendi ailemin evinde oturmak istemem mesela kira bakıyoruz partnerimle. Kadın zaten yatırımını size vermiş kim bilir kaç yılda kapanır o borç daha ne yapsın. Abinize de vericekleri para kalmadığına göre toplumsal olarak en normal karşılanacak yolu secip o eve gelini davet edicekler

Altin borcu altindir .Bunu bilmemek buyuk saflik.Bu riski dusunecektiniz.Ayrica benden tavsiye evi satin hemen verin.Bu simdi anlamazsiniz ama buyuk nimet sizin icin omur boyu boynu bukuk ezik borclu durmaktansa kirada durun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…