- Konu Sahibi siyahibiri
-
Bakıyorum borcuna 2 çeyrek 766₺ yazıyor
Güncel bugünün çeyrek fiyatıysa 840₺ bana bu dusuncesizlik vicdansızlık gibi geliyor altın alacağını bilseydim almazdım
Ama konudan bağımsız olarak 2 ya da daha fazla çocuk varsa eldeki imkanı birine hibe etttiysem ve diğerlerinin de ihtiyacı varsa diğer çocuklara haksızlık olmaz mi bu? 2.ye hamile olunca ikisine de adaletli olmayı çok taktım bu aralarÇocuğuma borç verme olayı bana çok saçma geliyor. Zaten herşeyimizi onlar için yapmıyor muyuz, durumum varsa veririm yoksa vermem. 2 yıl sonra altın iki katına çıkmışken çocuğumu zora sokarak o parayı istemek çok bencilce. İlla borç olarak da vermişsem evin maddi artışı oranında geri isterdim. 150binlik ev için 75 bin verdiysem ev 200bin olduysa 100bin gibi, annesiyim ya ben onun niye zora sokayım çocuğumu.
Ama konu sahibi borcu ne cinsinden aldıysanız o şekilde geri ödersiniz, altın döviz vs borca gitmek çok risklidir. Bizim ekonomimizde çok artar, dengesizlikler olur. Kredi çekin ama kimseden altın, dolar borç almayın
Kesinlikle adil olunmalı, bu adaletsizliği çok yakınımızda yaşadık, aile ilişkileri çok sarsıldı vs. Benim iki çocuğum var birine ne yapıyorsam diğerine de aynı olacak. Halim vaktim yerindeyken birine ev araba alıp sonra diğeri evlenirken imkanım olmazsa kardeş kardeşe düşman oluyor haklı olarak. İlki evlenirken ya da eğitim için vs x lira harcıyorsam diğeri için de aynı oranda bankaya yatırıcam ve o parayı unutucam diğer çocuğum da evlenirken vs kullansın. Maddi manevi eşit davranmak istiyorum onlara.Ama konudan bağımsız olarak 2 ya da daha fazla çocuk varsa eldeki imkanı birine hibe etttiysem ve diğerlerinin de ihtiyacı varsa diğer çocuklara haksızlık olmaz mi bu? 2.ye hamile olunca ikisine de adaletli olmayı çok taktım bu aralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?